![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nie reaguje na budzik !!!
Mnie sie kilka razy udało obudzić o konkretniej godzinie bez budzika, po prostu chciałam i obudziłam się. Nie dokładnie, 10 minut w te, czy w tamte, wiadomo. Ale jesli położysz sie spać tak, żeby pospać chociaż te 8 godzin, i przed zaśnięciem skupisz sie na tym, że chcesz wstać np o 7, to może sie udać.
A ja ogolnie mam tak, że nastawiam budzik w telefonie przed spaniem, i praktycznie zawsze budzę się 5 minut wczesniej, zanim zadzwoni. Oczywiście jesli pójdę za późnio spać, albo nie nastawię go, tylko będzie ustawiony od wczoraj, to już może nie zadziałać :P dobra, skończyly mi sie już pomysły ![]()
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Też tak mam często... Jeśli koniecznie wiem, że muszę wstać o danej godzinie to dzień wcześniej proszę kogoś (np brata), żeby zadzwonił do mnie rano 10 minut po budziku (czyli np budzik na 6, dzwoni 6:10). No i zawsze (tzn jak nie musze wstac, albo nikt nie zadzwonił) musze budzik ustawić "z marginesem", nie ma szans, żebym obudziła się za pierwszym dzwonkiem, ewentualnie około 3-4 drzemki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
![]()
Coś mam hihi
http://www.allegro.pl/item425386187_...iocha_hit.html tylko troche drogo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
http://www.toys4boys.pl/Uciekajacy-b...-item1171.html
wystarczyło tylko trochę poszukać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
moze nakladaj na noc sluchawki i ustaw sobie cos glosnego, zeby ci sie wlaczylo rano w tych sluchawkach
![]()
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Kup sobie psa to będzie Ciebie rano budził na bank
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ja tez miałam podobny problem, zniknoł, gdy dostałam 1szą pracę na której mi zależało, bo musiałam opłacić szkołę
![]() ![]() ![]() Zanim mój mózg przyzwyczaił się, ze na dżwięki tzreba się obudzić, to moja mama kilka razy wparowała mi do pokoju z wrzaskiem i szklanką zomnej wody, bo budzik dzwonił z 15 minut, a ja nic ![]() ![]() Wtedy też jakoś zaczęłam reagować na dzwoniący budzik, a po pewnym czasie zaczęłam się budzic na 2-3 minuty przed tym, jak zadzwonił. Teraz, jak podejrzewam, że rano będzie problem ze wstaniem, to prosze Tż, by zadzwonił do mnie, bo na dżwięk dzwonka ustawionego na Tż zawsze reaguję ![]()
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Mój tż miał taki problem...już 2 dnia zaspał na 7 do roboty. Dotarł o prawie 9..Nie możemy pozwalać sobie na takie sytuacje więc zmieniłam taktykę. Większość z nas przyzwyczaja się do dźwięku swojego budzika, telefonu.. i dlatego ten sygnał nie działa na nas. Teraz nie nastawiamy już jego telefonu, tylko mój, do którego nie jest przyzwyczajony i jeszcze na wszelki wypadek kładziemy go tak daleko od wyra, żeby musiał się trochę przebudzić żeby go wyłączyć. Pomaga też moja poranna irytacja tym, że już chwilkę dzwoni a on jeszcze się nie zwlekł. Lekkie tryknięcie nogą pomaga mu szybciej opuścić łóżko..hihi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
To metoda, gdy się z kimś śpi w jednym łóżku
![]() ![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Ja tez tak mialam z pewnym budzikiem, ale pomogla mi ... zmiana sprzetu. Teraz w ikei za slownie kilka zlotych mozna kupic ladny i w obsludze prosty budzik, ktorego dzwieku nie da rady przegapic
![]() Dodatkowa zaleta budzika jest to, ze NIE POSIADA ![]() Poza tym zauwazylam, ze wstawanie poranne jest na poziomie motywacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja, gdy jeszcze sypiałam sama, stosowałam metodę "szybkiego wyprostu", polegiwanie po sygnale budzika nieuchronnie prowadzi do zaspania, więc zawsze gdy tylko słyszałam alarm, natychmiast, nawet z zamkniętymi oczami siadałam na łóżko lub wstawałam... efekt murowany |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Wy tak dziewczyny miałyście przed wakacjami też, czy tylko w wakacje tak Wam się zrobiło ? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale pomału zaczynam trenować wczesne wstawanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() oby . ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Z metod naturalnych - mozna tez zostawic otwarte okno i ok. 5-6 rano jest ta najzimniejsza pora doby, ze obudzisz sie z zimna.
Wada metody jest to, ze nie mozna otworzyc okna, gdy jestes podziembiona, gdy pada, wieje albo jest mroz. Ale dziala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Hehe, współczuje bardzo! Mieszkałam w akademiku z koleżanką, której budzik budził cały segment, tylko nie ją
![]()
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Dobrze ze mnie pierwsze dzwieki budzika budza.
Mam funkcje drzemki ale ponownie dzwoni za 5 min. I na poczatku jest powolne tyk tyk a pozniej jak sie rozedrze to wstaje w podskokach ![]() Ale nie udalo mi sie jeszcze z tym budzikiem nigdzie zaspac. Moja metoda. Ustawic budzik daleko zeby bylo trzeba wstac by go wylaczyc(moj brat dawal w 2 pokoju tak kiedys..i najpierw ja wstawalam pozniej on szedl go uciszyc ![]() A rada mojego taty-ustawic budzik 15 minut do przodu. Wstajesz patrzysz 7.15 - o kurna -mialam wstac o 7.. i Ci szybciej idzie ![]() Patrzysz na inne budziki i jest 7.
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
No dziewczyny musze przyznac, ze jestescie skuteczne
![]() To nic, ze wlasnie sie obudzilam, ale... Wczoraj spedzialm 12 h w podrozy i zasypiajac po polnocy nastawilam sobie budzik na 9.30, zasnelam bez mp3 na uszach, komorke polozylam na krzesle-tak, ze nie siegalam reka iii... o 9.30 zareagowalam w koncu na budzik ![]() ![]() ![]() wielkie dzieki ![]() p.s zobacze jak bedzie jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.