|
|
#2281 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Mamy lipcowe 2022
Ja przy następnej wizycie będę pytać o krztusiec i okulistę.
Macie już ten etap że czujecie że wam bardzo rozpycha brzuch od środka? Straszne uczucie. Ciągle czuję dół brzucha jak stoję lub idę. Jak siedzę jest względnie. Mam wrażenie że mi czegoś brakuje tam w środku dla tego rosnącego brzucha, skóra na nim też coraz bardziej napięta i mam wrażenie że pojawia się ta ciemna kreska. Trudno mi dojść do ładu ze swoim ciałem, o ile dodatkowe kg to dla mnie tylko liczby i nie mam problemu ze przybyło mi 10 kg to już pryszcze pojawiające się ciągle w tych samych miejscach na twarzy, których nie da się zwalczyc, ramiona, barki w jakieś niedoskonałości, krostki mniejsze i większe, przebarwienia, poczucie ociężałości, braku siły, to ciągnięcie w dole brzucha, brak seksu to całkowita nowosc i z tym już nie jest tak łatwo. W dodatku zrobiło mi się nietrzymanie moczu przy kichaniu ️ a znowu sikam nadal rzadko i mam wrażenie że jakoś mało. Zdecydowanie wolałam początki ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja z waga to luz, ale to co się dzieje na mojej twarzy to masakra. Włosy też jakoś niezbyt współpracują niewyspanie daje mi się już tak mocno we znaki, że chyba podczas urlopu będę spać w ciągu dnia ze starszakiem. Ale są tez lepsze rzeczy. Od jakichś dwóch tygodni starszak przy wychodzeniu z domu nie robi awantur że musi iść na nóżkach i nawet nie zwraca uwagi że nie bierzemy wózka. We wtorek poszliśmy na plac zabaw koło bloku bez wózka co ostatnio było nie do zrobienia ( a mamy tam jakieś 300-400m). Dzisiaj poszliśmy też dalej na pączki i też bez marudzenia w jedna i druga stronę na nóżkach, a wcześniej bawił sie na placu zabaw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ej ta glukoza to luz
. Niewiele to słodsze od mirindy. Wypilam raz dwa. Za to panie w pani w labie taaaaka miła... To z żyły jest pobierane? Bo ja myślałam że z palca? Są łącznie 3 pobrania?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za dobre wyniki! Ja właśnie zarezerwowałam kurs pierwszej pomocy, bo się pojawiły terminy. 28 maja dopiero. Może jeszcze nie urodzę i dam radę robić cokolwiek
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, są 3 pobrania. Ja potem siniaka miałam przez ponad tydzień bo jednak to sporo ukłuć zwłaszcza jak ktoś ma żyłę tylko na 1 ręce jak ja.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz na heparynie jestem i krew leci pięknie
|
|
|
#2287 |
|
Konto usunięte
|
Mi się udało na maj zarezerwować darmową sesje brzuszkową w naszej szkole rodzenia. Nie planowałam takich rzeczy, ale za free to żal nie skorzystać
Zawsze to pamiątka. Na kurs pierwszej pomocy też czekam kiedy rzucą termin i czy będzie jakiś na maj ![]() Dziś odczułam w nocy trzeci trymestr. Jeszcze trzy tygodnie temu robiłam 25 tysięcy kroków i biegałam po Paryżu a dziś nie mogłam wstać z łóżka do łazienki Taka byłam połamana po nocy. Mam nadzieję, że to jednorazowy spadek formy, bo nie dam się tak łatwo ;p Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Napis oby!
U mnie też nic przekichana. Wczoraj miałam intensywny dzień, bo i te badania i spacer i angielski wieczorem, a potem jeszcze pociągiem do teściowej jechałam a i stres tymi wynikami swoje dołożył. Na angielskim mi zaczął twardnieć brzuch, w pociągu już bolało konkretnie i potem się nijak nie umiałam ułożyć, bo przy każdym ruchu bolało. Dzisiaj na szczęście jest ok, ale nic nie robię. Dzisiaj się oszczędzam na maksa. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- No i fajnie z tą sesją! jak za darmo to żal nie skorzystać
|
|
#2289 |
|
Konto usunięte
|
Tak sobie myślę, że chyba po tej szczepionce taka dziś jestem przejechana. Źle spałam to raz, ale dwa mam taką niemoc, ból ręki i lekki ból mięśni. Coś jak po szczepieniu na covid, ale bez gorączki i dreszczy.
Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2290 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z kolei jak mi się chce tak na prawdę to się okazuje, że jest normalnie podczas wizyty w toalecie.Inna sprawa, że kiedyś miałam przyjść do niej z pełnym pęcherzem czy wypełnionym pęcherzem. Okazało się na USG, że tego moczu jest w pęcherzu niewiele a ja miałam odczucie takie 7/10. Na USG było widać jak główką mi się dziecko pcha w pęcherz a to był raptem około 20tc, gdzie tu dalej...Może temat moczowy nie jest najciekawszy, ale prawdopodobnie nie tylko my tak to czujemy i może komuś taka wiedza pomoże. Bieganie do toalety ze znikomą ilością moczu na pewno też osłabia mięśnie i stąd też może takie nietrzymanie moczu na takim dość wczesnym etapie ciąży. Ja bym się temu przyjrzała, bo potem będzie tylko gorzej. Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Raczkowanie
|
Ja z tym sikaniem mam tak samo, czuje że chce mi sie bardzo a tam kilka kropelek
bardzo dokładnie to opisałaś, ale tak to dosłownie wygląda.Mały siedzi na tym moim pęcherzu to nawet na usg było widoczne, stąd to uczucie. Mam.wrażenie że mały ciągle wywija tymi stópkami w brzuchu, wiekszosć czasu czuje jak kopie nie wiem kiedy ma czas na spanie ![]() Ja dzisiaj z pożytecznych rzeczy upiekłam sernik na kakaowym spodzie z brzoskwiniami, jutro będzie degustacja, czy wyszedł taki jak planowałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2292 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=9cf1d31d279bad27b001c12 cbf2de6a056fa95f2_6583802 d27f04;89186912]A ile pijesz? Bo już chyba kilka razy o tym pisałaś i zawsze zapomnę. Jak byłam u fizjoterapeutki uroginekologicznej to też z nią poruszałam temat oddawania moczu, że jest inaczej niż dotychczas, że mało, że słaby strumień. Ona mi uświadomiła, że za często chodzę do łazienki. Teraz się muszę pilnować i zanim pójdę to zastanawiam się ile wypiłam i kiedy i czy na pewno to już jest ten moment. Czasami mi się chce, już zaraz, muszę! a jak pójdę to się okazuje, że wcale nie. To dziecko uciskało albo się przekręcało akurat i pęcherz nie był wcale wypełniony. Jak przeczekam to uczucie i dziecko się ułoży inaczej to ta silna, nagła wręcz potrzeba skorzystania z toalety znika i jest ok i jednak wcale mi się nie chciało
Z kolei jak mi się chce tak na prawdę to się okazuje, że jest normalnie podczas wizyty w toalecie.Inna sprawa, że kiedyś miałam przyjść do niej z pełnym pęcherzem czy wypełnionym pęcherzem. Okazało się na USG, że tego moczu jest w pęcherzu niewiele a ja miałam odczucie takie 7/10. Na USG było widać jak główką mi się dziecko pcha w pęcherz a to był raptem około 20tc, gdzie tu dalej...Może temat moczowy nie jest najciekawszy, ale prawdopodobnie nie tylko my tak to czujemy i może komuś taka wiedza pomoże. Bieganie do toalety ze znikomą ilością moczu na pewno też osłabia mięśnie i stąd też może takie nietrzymanie moczu na takim dość wczesnym etapie ciąży. Ja bym się temu przyjrzała, bo potem będzie tylko gorzej. Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Na pewno nie chodzę za często. Ze 4-5 razy dziennie. Pije mało, za mało, mam tego świadomość. ja się zastanawiam właśnie nad tą fizjoterapeutka, mam wrażenie że to może byc potrzebne, myślę że może mam słabe mięśnie dna miednicy i stąd te wszystkie dolegliwości. Skąd jest ta Twoje urofizjoterapeutka? Myślę że ucisk dziecka też ma tu znaczenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2293 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja akurat Gdynia, ale praktycznie wszędzie w większym mieście są takie specjalistki. Ucisk ma znaczenie, bo daje mylne poczucie parcia na pęcherz. Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt dziewczyny
![]() Dobrego samopoczucia, ładnej pogody i miłej atmosfery ![]() Ja ogólnie jestem wściekła od rana. Mąż ma dziś wolne i miał mi pomagać w sprzątaniu mieszkania, a ja miałam zająć się kuchnią. A tu rano dzwoni teściowa, żeby szybko przyjeżdżał, bo oni robią folię w ogrodzie i czegoś tam nie umieją złożyć. Yyyy no ok ja rozumiem, ale że też znaleźli sobie czas na to. W rezultacie zostałam sama i w kuchni i ze sprzątaniem, no masakra. A od rana jak na złość bolą mi bardzo plecy. W ogóle wczoraj trochę przesadziłam bo pojechałam łazić po galerii plus jeszcze zahaczyłam o lumpeks w pobliżu, jak wróciłam do domu nie czułam nóg. I tak czuję że nic nie odpoczywam od wczoraj.. Jakby tego było mało wczoraj zrobiłam ciasto- Kinder County z maą z mascarpone, śmietanką 30 i białą czekoladą ( na herbatnikach). I masa mi się zważyła, co no nigdy mi się nie zdarzyło! Aż się poryczałam. Dobrze, że jest dr Google i znalazłam co trzeba zrobić. Ciasto uratowałam, ale było nerwów. Dziś sernik kajmakowy ( już zrobiony) i sobie się studzi właśnie. Sałatka też zrobiona, i usiadłam i siedzę. Co do sikania ja sikam duuużo, ale też bardzo dużo pije. Właściwie non stop mi się chce pic, a jak już gdzieś wychodzę to woda obowiązkowo.
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Marlenqa rozumiem. Mnie tak w tamtym roku mąż ze wszystkim zostawił, bo pojechał wędzić i miał wrócić w sobotę rano, a wrócił wieczorem. A to bez ciąży było. Teraz to bym mu chyba walizki wystawiła za drzwi. Ale zauważam, że denerwuję się bardzo szybko i bardzo gwaltownie, co przed ciążą się nie zdarzało.
Jak się będziesz źle czuć to poprostu odpuść. Lepiej jedno ciasto mniej niż się zamęczyć Ja się właśnie biorę za farsz do jajek, w piekarniku siedzi spod do mazurka i wieczorem jeszcze babkę zrobię. Wczoraj mąż uwedzil domowe wędliny. Jutro już na świeżo żur i gotowe
|
|
#2296 |
|
Zadomowienie
|
Zdrowych i Spokojnych Świąt!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2297 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdrowych radosnych Świąt dziewczyny. Odpoczywajcie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołego Alleluja
|
|
#2299 |
|
Raczkowanie
|
Zdrowych, spokojnych i rodzinnych Swiat dla Was
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
W mojej rodzinie jest tradycja prezentów wielkanocnych od zajączka - a że moje dzieci, to jedyne dzieci w rodzinie w tym pokoleniu, to zarówno starszak jak i Ania się oblowili. Dla Ani dostaliśmy masę ciuszkow, moja mama kupiła Lovele i zaoferowała, że może mi poprac i poprasowac ubranka, które dostaliśmy plus te, które chcę po starszaku
![]() I przyszła mi koszula porodowa z vinted (od mamyginekolog) - jeden nap magnetyczny odpadł i to przy biuście, więc jest większa przerwa, ale na szczęście biustem świecić nie będę, ale wzięłam M, bo niby było do 102 cm w biuście, ja mam 95 i jest taka w moim odczuciu z bardzo małym zapasem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2301 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, można dołączyć?
![]() Melduje się z terminem na 07.07, to moja druga ciąża, w domu już jest synek Józio z 2018r, a w brzuszku synek Patryk ![]() Od Wielkanocy powiedziałam w koncu stop w pracy i zaczełam zwolnienie, najwyższy czas ogarnąć coś dla Młodego bo jeszcze nic, a nic nie ruszone, kupione itp.
|
|
#2302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapraszamy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2303 | |
|
polaczek cebulaczek
|
Cytat:
fajny termin porodu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2304 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dziewczyny, czy któraś z was jeszcze nie ma wózka? Ja się zastanawiam czy ja jestem jakaś wolna z tym ogarnianiem wyprawki, mam wrażenie że wszyscy już mają prawie wszystko
. Dziś jadę zobaczyć wózki do sklepu ale skłaniam się ku takiemu z drugiej ręki tylko boje się co będzie jak coś się zepsuje...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2305 | ||||
|
Kathy Leonia
|
Cytat:
ojej mnie okropnie rozpycha... a najgorzej jest jaka mała kopie na pęcherz i żebra. tchu brakuje... z rzeczy dziwnych: znowu mam mdłości jak na początku ciąży lol odbija mi się do porzygu w gardle praktycznie po wszystkim... ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
obejrzyj sobie w swojej okolicy na allegro te wózeczki ![]() my całkiem na spontanie tak swój ogarnęliśmy ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
07.07 to moja data urodzin ![]() bardzo zacny termin dla synka drugiego ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
o ludu ale bym zjadła to ciasto kinder country!!! nawet zważone i naplute xd
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie w weekend kupiłam wózek używany a w kolejny chyba kupimy gondole do niego... niestety przy bliźniakach ciężko trafic model, który akurat sie chce w bliskiej okolicy ale dużo teraz jeździmy po Polsce to korzystam z okazji do szukania na większym terenie.
Chyba w talich wózkach nie ma za wiele do popsucia się a zapłaciliśmy mniej niż połowę tego co w sklepie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
|
#2307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się dopiero zbieram z wyprawką, a Ty też już wiesz co potrzeba więc szybciej pójdzie kompletowanie ![]() Cytat:
Też chcę z drugiej ręki, a w tym miesiącu jeszcze wybrać się do sklepu oglądać, ale bez spiny. Dziewczyny czy Avionaut ma obrotową bazę?
|
|
|
#2308 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was po swietach, dzisiaj odpoczywam od rana po wyjazdach świątecznych, plus nie wyspaniu podczas pełni księżyca
2 noce pod rząd spałam max 4 h, z tego jedna noc nie w swoim łóżku.Co do wyprawki, my wczoraj na wyjeździe, u znajomego szwagierki kupiliśmy fotelik do samochodu z bazą obrotowa. Avionaut nie ma bazy obrotowej też to był nasz nr 1, bo jest to fotelik bardzo dobrze wyprofilowany, i co najważniejsze niesamowicie lekki ale bez bazy obrotowej, obrotówka może w przyszłym roku powstanie. Ostatecznie kupiliśmy britaxa z uwagi na tą baze i wygodne dla dziecka zajęcie pozycji w foteliku, bez nacisku podbródka do obręczy barkowej.Przy okazji obejrzeliśmy na żywo nasz typ wózka, bo chcemy muuvo 2w1, po majówce składamy zamówienie, bo czas oczekiwania nawet 2 miesiące a nie jest to żaden wymyślny wózek, żeby nie było ![]() Łóżeczko na spokojnie, bo i tak mamy dostawke na początek, większe rzeczy będą ogarniete. Dostaliśmy 4 pudła ubranek ale dopiero od ok. 9 mca życia, jeszcze jakąś wanienke mamy dostac, mate edukacyjna, podgrzewacz do butelek. Pokoik małego jest coraz wieksza graciarnia, coraz więcej rzeczy tam sie znajduje a jeszcze wielka szafa czeka na wysprzątanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i teraz też oczekuję synka |
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,u mnie dzisiaj 26+0 i maluch waży prawie kilogram
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

️ a znowu sikam nadal rzadko i mam wrażenie że jakoś mało. 

ja z waga to luz, ale to co się dzieje na mojej twarzy to masakra. Włosy też jakoś niezbyt współpracują
niewyspanie daje mi się już tak mocno we znaki, że chyba podczas urlopu będę spać w ciągu dnia ze starszakiem.
. Niewiele to słodsze od mirindy. Wypilam raz dwa. Za to panie w pani w labie taaaaka miła...
To z żyły jest pobierane? Bo ja myślałam że z palca? Są łącznie 3 pobrania?
Zawsze to pamiątka. 
Taka byłam połamana po nocy. Mam nadzieję, że to jednorazowy spadek formy, bo nie dam się tak łatwo ;p 

Z kolei jak mi się chce tak na prawdę to się okazuje, że jest normalnie podczas wizyty w toalecie.
bardzo dokładnie to opisałaś, ale tak to dosłownie wygląda.

2 noce pod rząd spałam max 4 h, z tego jedna noc nie w swoim łóżku.