Rozstanie z żoną i jej sprzeczne sygnały. Czy jest szansa na powrót? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-04-27, 13:40   #181
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7
Konto usunięte

Dot.: Rozstanie z żoną i jej sprzeczne sygnały. Czy jest szansa na powrót?

Cytat:
Napisane przez wiekanka Pokaż wiadomość
Ja jestem przekonana, że jej zależy.
Myślę, że nie masz podstaw do takich kategorycznych stwierdzeń, a twoje wypowiedzi są zwyczajnie szkodliwe.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

My, tak jak autor, możemy co najwyżej domniemywać o co jej chodzi i jaki ma stosunek do tej relacji.
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-27, 13:49   #182
wiekanka
Zakorzenienie

[1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89199795]Myślę, że nie masz podstaw do takich kategorycznych stwierdzeń, a twoje wypowiedzi są zwyczajnie szkodliwe.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

My, tak jak autor, możemy co najwyżej domniemywać o co jej chodzi i jaki ma stosunek do tej relacji.[/QUOTE]

To, ze jestem przekonana nie oznacza, ze na pewno mam racje. A przekonanie bierze sie z faktów, jakie tu sa opisane.

Nie rozumiem, dlaczego moim przekonaniem miałabym autorowi zaszkodzic.
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-27, 15:15   #183
minttee
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem przekonana, że jej zależy. Bawi się w kotka i myszke.
No to albo jej zależy albo bawi się w kotka i myszkę.
Zresztą.. takie zabawy, podchody, uniki, udawanie 'niedostępnych', jakieś dziwne gierki i inne duperele, są dla mnie zawsze przejawem zachowań ludzi totalnie niedojrzałych emocjonalnie.
minttee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-27, 15:25   #184
Velocity
Raczkowanie

Nie wiem o co żonie chodzi, ale to chyba są rzeczywiście jakieś gierki ze mną. Teraz tworzy jakieś dziwne wpisy na FB, które kieruje do jakiejś tam tajemniczej osoby. Może to do mnie, może nie. Nadal czekam na jej kontakt w sprawie spotkania.
Velocity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-27, 15:28   #185
skara
Zakorzenienie

Jak dla mnie to jej nie zależy na autorze, a ewentualnie na jego atencji. Nie sądzę by cokolwiek sensownego mogło z tego związku być, nie ma takich zasadach. Zachowanie żony w związku z propozycją spotkania jest totalnie niedojrzałe.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-27, 15:32   #186
minttee
Zadomowienie

Ona zawsze była taka dziecinna?
Co to za wpisy, jakieś a'la cytaty.pl o wielkiej, niespełnionej miłości i cierpieniu?
Stary 2022-04-27, 15:52   #187
I am Rock
lokalna gwiazda

[1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89199564]Ja myślę, że największym problemem autora to jest jednak zależność od matki. W tym momencie finansowa, ale ogóleni emocjonalna. Żeby się dorosły facet kitrał przed mamusią z tym co robi to jest hit. Jak rodzic się zbytnio rozpędza to trzeba mu umieć postawić granice. W ostateczności się z nim pożegnać.

Ale to tez jest kwestia nad którą można pracować na terapii [/QUOTE]
Pewnie mamusia odradzała mu ten ożenek, bo poznała się na przyszłej synowej, a jemu teraz głupio się przyznać, że miała rację.
Nie chce usłyszeć "a nie mówiłam?"
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-04-27, 15:58   #188
Velocity
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minttee Pokaż wiadomość
Ona zawsze była taka dziecinna?
Co to za wpisy, jakieś a'la cytaty.pl o wielkiej, niespełnionej miłości i cierpieniu?
Takie np. wpisy dodaje ostatnio - jakieś jej zdjęcie i pod tym tekst o jakiejś osobie:

https://ibb.co/p2pKVZ5

I jeszcze np. coś takiego linkuje:

https://ibb.co/KFrPLjK

Przed naszym rozstaniem dodawała wyłącznie "normalne" posty na FB. Ale może ja też się tutaj niepotrzebnie czegoś doszukuję.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Pewnie mamusia odradzała mu ten ożenek, bo poznała się na przyszłej synowej, a jemu teraz głupio się przyznać, że miała rację.
Nie chce usłyszeć "a nie mówiłam?"
Zanim się pobraliśmy byliśmy parą przez 5 lat. Akurat wtedy stosunki między żoną a moją mamą były bardzo dobre. Wtedy oboje pracowaliśmy, nie było w zasadzie żadnych problemów. Zaczęły się jakoś rok po ślubie (te finansowe).
Stary 2022-04-27, 16:00   #189
wiekanka
Zakorzenienie

No pewnie, że do ciebie. Manipuluje i urabia.
Stary 2022-04-27, 16:01   #190
minttee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Velocity Pokaż wiadomość
Takie np. wpisy dodaje ostatnio - jakieś jej zdjęcie i pod tym tekst o jakiejś osobie:

https://ibb.co/p2pKVZ5

I jeszcze np. coś takiego linkuje:

https://ibb.co/KFrPLjK

Przed naszym rozstaniem dodawała wyłącznie "normalne" posty na FB. Ale może ja też się tutaj niepotrzebnie czegoś doszukuję.
Może. W sumie był tu kiedyś wątek dziewczyny, która widziała jakieś 'znaki' od swojego ex w tekstach piosenek, wpisach na blogu i w ogóle jedno wielkie science fiction swoją drogą dla mnie najbardziej przerażający wątek w historii tego forum.
A wracając do Ciebie, rozumiem że żona nie odpisała nic w kwestii spotkania, tylko bawi się w tę poezję pisaną na social mediach?
Stary 2022-04-27, 16:08   #191
Velocity
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minttee Pokaż wiadomość
A wracając do Ciebie, rozumiem że żona nie odpisała nic w kwestii spotkania, tylko bawi się w tę poezję pisaną na social mediach?
Dokładnie tak. A miała dać odpowiedź wczoraj.
Stary 2022-04-27, 16:14   #192
minttee
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie tak. A miała dać odpowiedź wczoraj.
I nadal uważasz, że ona chce ratować Wasze małżeństwo?
To, że tak powiedziała tak naprawdę nic nie znaczy. 'Jeśli słowa nie idą w parze z czynami, wierz czynom'.
Stary 2022-04-27, 16:15   #193
wiekanka
Zakorzenienie

Ona jeszcze czeka az dostaniesz papiery rozwodowe, az dostaniesz w twarz. Jesli do spotkania dojdzie jednak wczesniej, nic z tego spotkania nie wyniesiesz wiecej, niz do tej pory wiesz i czujesz.
Stary 2022-04-27, 16:23   #194
I am Rock
lokalna gwiazda

Może ty chłopie nie wchodź na tego fejsa, bo ona bawi się w jakąś kiepską imitację podprogowego przekazu, zamiast kontaktować się bezpośrednio z tobą.

Leci sobie z tobą w kulki mówiąc wprost.

Rozwiedź się. Bez tego bagażu będzie ci łatwiej się ogarnąć i zająć własnym życiem. W tej chwili tylko się miotasz i nic z tego nie wynika.
Żyjesz przeszłością i rozpamiętywaniem, jaka to onegdaj była z niej cud dziewczyna. No, może i była, ale się zmyła. Wróć do rzeczywistości, przyznaj, że jest beznadziejna i nierokująca i zacznij od nowa.
Stary 2022-04-27, 16:26   #195
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7
Konto usunięte

To może ona i chce, żebyś latał za nią, zabiegał, błagał o ratowanie małżeństwa... ale dlaczego niby miałbyś się tak zachowywać? I co z takiego czego miałoby wyniknąć na dłuższą metę? Bo na pewno nie zdrowa relacja.
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-27, 16:27   #196
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Ona jeszcze czeka az dostaniesz papiery rozwodowe, az dostaniesz w twarz. Jesli do spotkania dojdzie jednak wczesniej, nic z tego spotkania nie wyniesiesz wiecej, niz do tej pory wiesz i czujesz.
Jeżeli te papiery go znajdą, bo przecież się przeprowadził do matki.
Stary 2022-04-27, 16:34   #197
Velocity
Raczkowanie

Cytat:
Dlatego nie wiem czy spotkanie teraz to będzie dobry pomysł. Zresztą jak widać jej specjalnie nie zależy. Może lepiej zadzwonić, powiedzieć, że wiem o pozwie rozwodowym i jak ona to dalej widzi.

[1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89200000]To może ona i chce, żebyś latał za nią, zabiegał, błagał o ratowanie małżeństwa... ale dlaczego niby miałbyś się tak zachowywać? I co z takiego czego miałoby wyniknąć na dłuższą metę? Bo na pewno nie zdrowa relacja.[/QUOTE]

Całkiem możliwe, że ona liczyła na to, że gdy odejdzie, to zacznę ją błagać o powrót. I tak zrobiłem uważam sporo, żeby pokazać jej, że nadal mi zależy. Przeprosiłem, przyznałem się do swoich błędów, zapisałem się i do psychologa i psychiatry. Ona chyba jednak liczyła na więcej. Pewnie nie spodziewała się, że ostatecznie wyjadę do swojej matki. Nie miałem wyjścia.

Cytat:
Jeżeli te papiery go znajdą, bo przecież się przeprowadził do matki.
Znajdą na pewno. Żona wie gdzie mieszkam, zna adres.
Stary 2022-04-27, 16:42   #198
wiekanka
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego nie wiem czy spotkanie teraz to będzie dobry pomysł. Zresztą jak widać jej specjalnie nie zależy. Może lepiej zadzwonić, powiedzieć, że wiem o pozwie rozwodowym i jak ona to dalej widzi.
Tak bedzie lepiej. Pojdziesz na skroty.
Stary 2022-04-27, 16:50   #199
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Wez sie przestan wszystkiego i wszyskich bac i stan sie w koncu konkretny, bo straszna ciapa z Ciebie. Matki sie boisz. Żona sie szlaja po portalach randkowych, ale boisz sie o tym wspomniec. Boisz sie zapytac o pozew, o którym wiesz. Boisz sie zapytac czy sie widzicie, zeby na nachalnego nie wyjsc (chociaz ona nie miała oporów by Cie zlac). Dzizas...

Ona to wie, ze moze Ci grac na nosie, dlatego tak Toba manipuluje.

Przeciez nie musisz matce ani siostrze nic mówic, ale skoro sie wtedy umówiłes, to trzeba było pojechac. Nie musiałes mówic po co. Jedziesz i koniec, nie mozesz z siostrzenica zostac, bo sie umowiles. Nie jestes dzieckiem, zeby sie komulkolwiek tlumaczyc.

Nie rozmyslaj o egzaltowanych bredniach, ktore wypisuje, tylko zapytaj po ludzku czy sie widzicie, bo miala Ci odpowiedziec tak lub nie.

Taka z niej anielice robisz, ze tak Cie wspierala w chorobie, ale po miesiacu pekła i zawinela kite. Szybko. Zasługujesz na takie samo zainteresowanie i szacunek jak ona jesli rzeczywiscie chcecie ratowac malzenstwo. Tylko nie na zasadzie, że za ksiezniczka trzeba latac. To musi być obustronne, a ona chyba nie bardzo tak to postrzega.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-04-27, 16:51   #200
wiekanka
Zakorzenienie

I nie mów o swoich planach, pomyslach na zejscie. Niech sama pije piwo, ktore nawarzyla.

Chociaz bardzo bym chciala, zebys jak nie teraz, to kiedys oprzytomniał.
Stary 2022-04-27, 16:58   #201
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Tak bedzie lepiej. Pojdziesz na skroty.
Ale w jaki sposób? Przecież on najpierw musi dostać pozew z sądu, do którego musi się ustosunkować. Zakładając, że żona podała faktycznie aktualny adres autora.

Mogła też w międzyczasie ten pozew wycofać.
W sumie z tego, że on o pozwie wie, nic nie wynika.
Inna sprawa, że chyba ich rozłąka jest zbyt krótka, choć nie pamiętam czy autor pisał, jak długo mieszkają oddzielnie.
Stary 2022-04-27, 17:00   #202
Velocity
Raczkowanie

Dobra, bo rzeczywiście jestem w tym wszystkim zbyt uległy i mało konkretny. Jeśli dzisiaj się sama nie odezwie, to jutro z nią pogadam, zapytam wprost o ten pozew i zobaczymy co dalej. Jeśli będzie chciała to "naprawiać" to prędzej czy później się spotkamy. Na razie to ja błazna z siebie robię i tak naprawdę opieram swoją nadzieję na ponowne zejście się na podstawie jednej wiadomości od niej, którą mogła po prostu napisać po wpływem chwilowych emocji.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Inna sprawa, że chyba ich rozłąka jest zbyt krótka, choć nie pamiętam czy autor pisał, jak długo mieszkają oddzielnie.
W tej chwili jest 2 miesiące od rozstania.
Stary 2022-04-27, 17:05   #203
minttee
Zadomowienie

Za bardzo się z nią cackasz. Napisz, że będziesz wtedy i wtedy w jej mieście i chcesz pogadać co dalej bo nie satysfakcjonuje Cię takie zawieszenie. Jeśli nie odpiszę albo wypadnie jej znowu coś na tyle ważnego, że nie da rady iść z Tobą na glupią kawe, to po prostu odpuść i się przed nią nie płaszcz.
Ona wpada do mieszkania z awanturą, informuje oficjalnie na fb czy innym twiterze o Waszym rozstaniu, biega po portalach randkowych, składa papiery rozwodowe, o czym nawet nie raczy wspomnieć, a Ty od x czasu prosisz się o rozmowę. Zawaliłeś z tym weekendem, trudno. Ale w końcu to Ty jedziesz do niej, nie ona, nie spotykacie się też w połowie drogi żeby robiła aż takie problemy z innym terminem, litości.
I co z tego, że Ci powie ze chce naprawiac? To już slyszałeś, za tym nie idą żadne dzialania z jej strony.

Edytowane przez minttee
Czas edycji: 2022-04-27 o 17:06
Stary 2022-04-27, 17:48   #204
wiekanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w jaki sposób? Przecież on najpierw musi dostać pozew z sądu, do którego musi się ustosunkować. Zakładając, że żona podała faktycznie aktualny adres autora.

Mogła też w międzyczasie ten pozew wycofać.
W sumie z tego, że on o pozwie wie, nic nie wynika.
Ja cały czas pisze wszystko w kontescie jej zagrywek i manipulacji. Uwazam, ze w ten sposob odbierze jej czesciowo "zabawę" , jakkolwiek to brzmi, ze te czarne chmury to dopiero na niego idą. I ten czas jest w jej głowie przewagą, małą zemsta za cały zal, jaki nosi w sercu. A jego reakcja bedzie dla niej bezcenna, gdy on sie na serio przestraszy i ona go takiego zobaczy.
Na resztę ona nie ma planu, bo to jest rzeczywiscie wszystko, co mogła i chciała zrobic. Potem, to bedzie tylko jeszcze mały teatrzyk emocjii, wycofanie pozwu i wielki powrot milosci.

Tak ja to widzę. Sama jestem ciekawa, czy mam racje.

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

To jest jej uciekanie w emocjach do matki na noc a potem wyciaganie reki na zgodę, tylko na większa skalę.
Stary 2022-04-27, 18:17   #205
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wstukasz w google "portal randkowy" to trzeci link od góry. Dla ułatwienia dodam, że portal na literę "R" Jak wejdziesz z laptopa/komputera stacjonarnego to wyświetlają się zdjęcia.
W zależności od twojej wcześniejszej aktywności Google pokaże ci inne wyniki wyszukiwania.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Szuka pracy i potem ma w planie operację? Nie robi się tak, jesli chce byc traktowana przez pracodawce powaznie. Jak dla mnie to nie popracuje tam długo.
Jeżeli powie szczerze pracodawcy, to jaki problem?

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-27, 18:22   #206
wiekanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
W zależności od twojej wcześniejszej aktywności Google pokaże ci inne wyniki wyszukiwania.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Jeżeli powie szczerze pracodawcy, to jaki problem?

Zaden. Ale potem doczytałam, ze najpierw chce zrobic operacje.
Stary 2022-04-27, 18:49   #207
skazana_na_bluesa
.

Przestań za nią biegać czy wykazywać zainteresowanie. Ona tylko na to czeka. Sama też powinna wyciągnąć rękę.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-04-27, 20:52   #208
Velocity
Raczkowanie

Żona do mnie napisała, że przemyślała sobie jak to ujęła "wszystko po naszej ostatniej rozmowie" i że podtrzymuje to pisała wcześniej, że do mnie nie wróci. Że za dużo się wydarzyło ostatnio. Życzy mi wszystkiego dobrego, żeby mi się ułożyło.

Odpisałem, że nie rozumiem o co chodzi, bo nasza ostatnia rozmowa nie była niczym szczególnym i nie naciskam, żebyśmy do siebie wrócili, chciałem po prostu się spotkać i pogadać w cztery oczy. Żona na to, że ona nie chcę i żebym uszanował. No więc odpisałem "szanuję, dobranoc".

No i tyle, temat chyba zakończony. Zastanawiam się tylko o co jej mogło chodzić, bo jeszcze w zeszły piątek była chętna się spotkać. Moim zdaniem opcje są dwie:

1. Przełożyłem to spotkanie z niedzieli (nasza ostatnia rozmowa) i uznała, że mi nie zależy i dała sobie spokój.

2. Może chodziło jej jeszcze o wcześniejszą rozmowę, tą po której założyła sobie konto na portalu randkowym. Całkiem możliwe, że przez ten tydzień kogoś tam poznała i postanowiła ostatecznie urwać kontakt.

Co by nie było nie zamierzam już dociekać, bo zwariuję. Czekam na pozew rozwodowy.
Stary 2022-04-27, 21:09   #209
wiekanka
Zakorzenienie

czy mowiles jej, ze wiesz o rozwodzie?
Stary 2022-04-27, 21:10   #210
Velocity
Raczkowanie

Cytat:
czy mowiles jej, ze wiesz o rozwodzie?
Nie, to była krótka wymiana zdań na Facebook-u.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości