|
|
#3331 |
|
music is my best friend ♫
|
Dot.: Zakupy na Vinted
A ja się ostatnio wkurzyłam nie tyle co na vinted ale na paczkomat. Dodam, że nie jest to pierwsza tego typu sytuacja. Dzisiaj znowu nie było miejsca w paczkomacie do którego zamawiałam. Zastanawia mnie dlaczego paczka nie jest dostarczana do najblizszego tylko muszę fatygować męża żeby jechał specjalnie samochodem do magazynu po odbiór. Aż nie chce mi się wierzyć by w całym mieście nie było ani jednego wolnego miejsca. Trochę to denerwujące bo jak chcę kupić coś mężowi i zrobić mu niespodziank to już nie mogę bo wystarczy, że przy odbiorze zobaczy kto nadał przesyłkę. Czasami też nie mam czasu by odebrać do 18 czy w tygodniu, a tylko tak magazyn jest czynny.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W komentarzach nie widać często czy ktoś coś kupił czy sprzedał, bo często są neutralne w stylu: wszystko ok, polecam vintedziankę itp. Każdy kiedyś jest początkujący, pewnie, że zawsze lepiej mieć komentarze, ale jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Ja bym wystawiła rzeczy, jak są w dobrej cenie i fajne to schodzą, według mnie, na pniu Cytat:
Nie wiem czemu dotąd nie zrobiono z tym porządku! ![]() I ja, tak, jak Ty sprzedaję rzeczy nietanie w stanie idealnym, jak pisałam wyżej robię dużo zdjęć, daję opisy z wymiarami, odpisuję, można się ze mną targować choć i tak sprzedaję za ułamek ceny. W ub. lato sprzedawałam sukienkę z massimo dutti, która chodzi na vinted po 200-250 zł, miałam ją stan igła i wystawiłam za 140 zł i sprzedałam poza Kup Teraz w ciągu 1 dnia, a jeszcze dziewczyny non stop pisały o nią. Więc tak naprawdę jak się da dobry opis, fotki i cenę to myślę, że rzeczy schodzą. ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Siarka a jak się skończyła reklamacja z tym paczkomatem??
|
|
#3333 | |
|
🦄
|
Cytat:
) albo idzie do najbliższego a jak stamtąd nie odbiorę to po 48 h idzie do tego do którego pierwotnie zamówiłam.
|
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3338 | |||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.Nie zgłosiłam do vinted, jak mi kazali z in postu, bo uważam to za bzdurę, skoro ja wysyłałam paczkę i widnieję jako nadawca, a co może vinted w tym względzie powiedzieć? Odpowie mi tak jak gabi . Poczekam aż minie te 30 dni na rozpatrzenie reklamacji i chyba uderzę do Rzecznika.
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jeszcze dodam (może już kiedyś pisałam), że mnie oszukał/naciągnął dość znany sklep kosmetyczny, za to nigdy nikt przy prywatnej transakcji. I straciłam przy tym kasę, więc to nie jest tak, że tylko przy prywatnych transakcjach można zostać oszukanym i nic się z tym nie da zrobić.
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3341 |
|
Amorito
|
Dostalam
oferte przymusowego potwierdzenia payu. Ktos tez tak ma? Nowa.weryfikacja? |
|
|
|
#3342 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rany, jak mnie ostatnio to vinted denerwuje. Wystawiłam nowe perfumy, jedynie nie mają folii. Dostałam na prezent i chciałam tylko sprawdzić zapach. Próbowałam wystawić dwukrotnie i vinted za każdym razem usuwa moje ogłoszenie, twierdząc że narusza regulamin, bo produkt nie jest nowy. Przejrzałam na szybko i widzę, że wiszą inne ogłoszenia z odfoliowanymi perfumami. Ba, nawet używanymi, np. z połową flakonika, bez kartonika.
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono." Warto byś tu zajrzał(a), zanim założysz nowy wątek. Dlaczego wątki nie pojawiają się od razu po założeniu? Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2022-04-27 o 17:05 |
|
|
|
|
#3344 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
Natomiast to, że wiszą inne ogłoszenia z niepełnymi flakonami - najwyraźniej jesteś takim ulubieńcem vinted jak i ja . Czyli że każde Twoje ogłoszenie sprawdzają. Niedawno opisywałam sytuację ze stepperem - według regulaminu nie można wystawiać tego typu sprzętu, usunęli mi momentalnie ogłoszenie, podczas gdy inne ogłoszenia ze stepperami wisiały od miesięcy .
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3346 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
często ostatnio kupuję na vinted, upolowałam mnóstwo perełek za pare groszy
było też kilka wpadek ale na szczęście nie drogich. Jeśli ktoś ma napisane nie sprzedaje Kup teraz, to z automatu rezygnuje. Sama też sprzedaje Kup teraz, bardzo wygodne te opcje z paczkomatami albo orlenem. |
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Jeden niemiecki sklep z naturalnymi kosmetykami, już kilka lat istniejący na rynku. Złożyłam u nich zamówienie, które oni potraktowali jako automatyczne wykupienie płatnego członkostwa na rok, bez jakiejkolwiek adnotacji o tym przy procedurze zakupu. Poinformowali mnie o tym osobnym mailem, który wyglądał jak typowa reklama z masą zdjęć- zerknęłam tylko na początek i usunęłam, a informacja o tym członkostwie była gdzieś małym druczkiem na końcu, zaś link do szczegółowych informacji prowadził do pustej strony (całego tego maila przeczytałam po czasie). Ściągnęli mi kasę przez Paypal, Paypal się wypiął na moją skargę, sklep też odmawiał uznania reklamacji, poszłam więc do czegoś w rodzaju rzecznika praw konsumenta w DE, gdzie mi powiedziano, że mają już sporo takich skarg, poradzono jak pisać kolejne odwołanie, ale sklep też go nie uznał. Kolejny krok to byłoby pójście do prawnika, z czego zrezygnowałam, bo koszt byłby podobny albo wyższy niż ta zagrabiona kasa.
Sklep po tej akcji miał przez jakiś czas kiepski PR w sieci, ale obecnie znowu jadą na najlepszych opiniach. |
|
|
|
#3349 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam lodówkę (1600 zł), wykupiłam opcję zmiany kierunku drzwi, wniesienia, rozpakowania i wypoziomowania (200 zł). Przywieźli, wnieśli, w tym czasie zadzwonił mi telefon. Gdy ja odbierałam, panowie uciekli. Wybiegłam po nich, ale już ich nie było, telefonu nie odbierali. Wróciłam do domu i rozpakowałam sama. Okazało się, że drzwi w lodówce się nie domykają, źle zamontowane, brak jednej śruby. Pewnie w końcu dopnę swego, ale już drugi miesiąc się szarpię ze sklepem. Po prostu wrzucili bubla do mieszkania i uciekli
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3355 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
OleOle
![]() A dziś 2 piękne apaszki jedwabne z Vinted mi przyszły - można tam rzeczywiście perełki wyłowić
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2022-04-28 o 13:41 |
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo słyszałam, że z MM reklamacja to też walka ![]() Super! A u mnie: - Piszę do Vintedzianki zapytanie o cień, który jest już pół roku na portalu, ot zwykłe pytanie, bo nie widzę po fotce czy to mat czy satyna, laska się loguje i cisza ![]() - Kilka dni temu zakupiłam coś i odebrałam, wystawiłam komentarz i napisałam prośbę o wystawienie mi komentarza: cisza, piszę po 2 dniach i laska mi odpisuje, że odczytała wiadomość jedną i drugą i że zrozumiała i że jak będzie miała chwilę to wystawi komentarz Chyba napisanie tej wiadomości do mnie trwało dłużej niż wystawienie komentarza.Napiszcie mi czemu laski takie są?! Czy dziś życzliwość nie jest w cenie? Bo ja, no nie ogarniam jednak. Ale możliwe, że jestem za stara. Sama szybko odpisuję, wystawiam każdy komentarz, wysyłam szybko, szybko odbieram i klikam ok
|
|
#3358 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu ja nie spotykam w większości takich właśnie Vintedzianek tylko przeważnie jakieś z łaski lub olewające ![]() Myślałam, że pranie rzeczy to standard przy zakupie. Ludzie wysyłają syfiaste ciuchy?!
|
|
#3360 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie uwierzycie, znowu nadałam paczkę InPost i ślad po niej zaginął. Została nadana ok 14 i do teraz nie otrzymałam zadnego potwierdzenia nadania ani ma mailu ani na Vinted ani w śledzeniu InPost gdy wpisuje numer przesyłki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

a przez Kup teraz niczego nie chce sprzedawać , bo się boję naciągaczy i koło się zamyka 

. Poczekam aż minie te 30 dni na rozpatrzenie reklamacji i chyba uderzę do Rzecznika.

. Czyli że każde Twoje ogłoszenie sprawdzają. Niedawno opisywałam sytuację ze stepperem - według regulaminu nie można wystawiać tego typu sprzętu, usunęli mi momentalnie ogłoszenie, podczas gdy inne ogłoszenia ze stepperami wisiały od miesięcy
26.08.2023