Ślub od pierwszego wejrzenia - odcinek do przodu - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-05-12, 16:36   #2281
maddzia007
Zakorzenienie

Dot.: Ślub od pierwszego wejrzenia - odcinek do przodu

Cytat:
Napisane przez Markowianka Pokaż wiadomość
Kamil zrobił z siebie buca i bulionera całokształtem, nie tenisem. Imprezy-strojenie się na nie, podkreślanie, ich ilość. Kto pracujący po studiach tyle imprezuje i pędzi z 1 impry na 2, a wszystko z zegarkiem w ręku?

Marcin Wichrowski ma teraz super lokum, ale fakt, że już po programie.
Ja sie trochę Adze dziwiłam, że nie powiedziała wprost, że odpuszcza jakąś impreze i że zostaje w domu. Przecież serio nie trzeba codziennie wbijac na 5 domówek, a ta biedna, skacowana, niewyspana po poprzedniej imprezie wbija się w obcasy i sukience po koleżance Kamila, bo przecież dzień bez imprezy dniem straconym no ale jak życie MĘŻA jest na speedzie to ona się musi dostosować

A co do tych bieda-imprez to się w sumie zgodzę. Tak na prawdę to zwykłe domówki srogo zakrapiane alkoholem, ale chyba właśnie przez to rozdmuchiwanie, jak to się trzeba wyszykować, założyć weselną sukienkę i w ogóle, żeby pasowac do reszty towarzystwa ( ) to chcieli temu nadać taki powiew luksusu (czy tylko mnie raziły czerwone laczki Agi na domówce? pasowały do całego stroju jak kwiat do kożucha ).
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 16:42   #2282
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;89216299]Tak w sumie, to te ich imprezy wcale nie wyglądają na bogato, to zwykłe picie wódki z przekąskami. Tylko ta afera z sukienkami wyszła, bo jest dziwny nacisk, żeby się wystroić "na imprezę". Super sukienka musi być, jak do wyjścia na miasto, do klubu czy restauracji, a na koniec się okazuje ze to zwykłe drinkowanie w domu, ze zwykłym prostackim kacem dnia następnego.
(...)[/QUOTE]

Ale imprezuj tak kilka razy w miesiącu. Trochę grosza schodzi. Poza tym oni robią do tego właśnie taką otoczkę, że ma się wyglądać elegancko itd. Nie, że zwykłe "wpadnijcie na drinka i chipsy". Chodzi o to POZOWANIE na pewne rzeczy.

Z tenisa się podśmiewam, bo Kamil sam stwierdził, że nikt z nich dobrze nie gra - czyli raczej nie grają często. Ale koniecznie do telewizji trzeba było wsadzić scenę z wynajęciem kortu i my to w tenisa gramy. A to jakby nie było raczej sport elit. Jeżeli coś bym robiła raz na ruski rok, to nie pokazywałabym tego w telewizji, bo to by budowało fałszywy obraz mojego stylu życia. O to chodzi - o to budowanie fałszywego obrazu i właśnie np. to dorabianie ideologii do zwykłego chlania za często.

Zresztą, tu chodzi o całokształt, a nie jakieś pojedyncze zachowania.

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2022-05-12 o 17:34
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 17:23   #2283
kroofka
Rozeznanie

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;89216299]T

Sypialnia faktycznie jest mikroskopijna, ale też mam wrażenie, że gdyby to urzadzała kobieta, to byłoby inaczej. A dla faceta to tylko przestrzeń do spania, ma się zmieścić łóżko i wystarczy. Nawet to wezglowie łóżka tam wizualnie nie pasuje, bo nachodzi na parapet. Nikt tam przy projekcie za dużo nie siedział i nie dumał. A jednak Kamil ma własne mieszkanie i jednak dba o nie, salon ma ładny. Nie to co mieszkanie w akademiku ;-) ale Karola i jego fajnego lokum to nic nie przebije.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Ale jak by kobieta urządziła pokoik o szerokości 150 cm i długości pewnie z 2,5? Gdyby nie okno, to byłaby to wnęka na małą garderobę, a z oknem to ja serio nie wiem o co chodziło patodeweloperowi. Jeśli ma być łózko, to chyba jedyną opcją mogłoby być jakieś podwieszane pod sufitem i spuszane na linach Ew. może jakiś nowoczesny półkotapczan, Szelągowska kiedyś taki pokazywała robiąc pokój nastolatka, ale to łózko miało wtedy 80 czy 90 cm szerokości, dla dorosłego chłopa to niewygodne. Jedyne co tam można było łatwo zmienić, to ten okropny zagłówek.
Jak zobaczyłam ten przybytek to od razu pomyślałam, jaki to ból, jak ci między ścianę a materac telefon spadnie w środku nocy
kroofka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 17:28   #2284
brandie
Wtajemniczenie

Ten blok Kamila to raczej nie od dewelopera, wygląda na budowany za komuny, tylko odmalowany. Może być, że to w oryginale była kawalerka i ktoś postawił ściankę żeby mieć namiastkę sypialni.
brandie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 17:37   #2285
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brandie Pokaż wiadomość
Ten blok Kamila to raczej nie od dewelopera, wygląda na budowany za komuny, tylko odmalowany. Może być, że to w oryginale była kawalerka i ktoś postawił ściankę żeby mieć namiastkę sypialni.
Mogę zrozumieć potrzebę takie namiastki u singla / singielki. Natomiast ostatnio oglądaliśmy mieszkanie, w którym salon był... no niewielki. Taki w stylu - postawisz dużą kanapę, stolik i nie potańczysz na środku. W dodatku był pokojem przechodnim. A jakaś rodzina oglądająca tuż za nami (zrobili taką masową prezentację, że jedni kończyli oglądać, drudzy już zaczynali) rozmawiała właśnie o możliwościach podzielenia tego pokoju. Po co ludzie sobie to robią? Klitki, oby się pochwalić, że ma się pokój więcej.
Stary 2022-05-12, 17:59   #2286
kroofka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Mogę zrozumieć potrzebę takie namiastki u singla / singielki. Natomiast ostatnio oglądaliśmy mieszkanie, w którym salon był... no niewielki. Taki w stylu - postawisz dużą kanapę, stolik i nie potańczysz na środku. W dodatku był pokojem przechodnim. A jakaś rodzina oglądająca tuż za nami (zrobili taką masową prezentację, że jedni kończyli oglądać, drudzy już zaczynali) rozmawiała właśnie o możliwościach podzielenia tego pokoju. Po co ludzie sobie to robią? Klitki, oby się pochwalić, że ma się pokój więcej.
To raczej nie po to, żeby się chwalić, tylko żeby więcej niż 1 osoba mogła mieć ciut prywatności na małym metrażu. W Krakowie teraz mamy 10 tys za m2 (w takich zwykłych miejscach, ani w drogich dzielnicach ani w najgorszych), więc łatwo policzyć, że za dodatkowy pokoik 8m2 trzeba dobrać kilka kolejnych lat kredytu. To jest masakra totalna i rozumiem to dzielenie. Ale akurat u Kamila wyszła opcja "po moim trupie", człowiek śpi jak pies w klatce kenelowej XD
Stary 2022-05-12, 18:01   #2287
schaboszczak
Zadomowienie

Wątpię, że chodzi o "prestiż" mierzony liczbą pokoi, albo ktoś sobie zrobił więcej dzieci niż mu pozwalają warunki bytowe i próbuje to jakoś rozwiązać, żeby mimo wszystko każdy miał swoją przestrzeń albo na wynajem, jako studentka mieszkałam w mieszkaniu podzielonym ściankami działowymi, kiedyś je zajmowała czteroosobowa rodzina, nas po remoncie wciśnięto chyba ósemkę.
schaboszczak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 18:26   #2288
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brandie Pokaż wiadomość
Dokladnie, to jest kawalerka, w której ktoś (Kamil czy ktoś inny przed nim, nie wiemy) na siłę postanowił wygospodarować sypialnię i zrobił taką, która ma 4m2. No i spoko, jak ktoś lubi spać w celi, tylko niesamowicie mnie bawi, jak oni to łóżko tam wstawili (impossible), albo w środku złożyli (też impossible, brak miejsca po bokach żeby włożyć rękę że śrubokrętem chociażby). To wygląda tak, jakby tam najpierw wstawili łóżko a potem dobudowali ścianę działową, serio
Ten kuriozalny zagłówek na pół okna w ogóle pomijam. Strasznie to wygląda.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 18:36   #2289
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Dokladnie, to jest kawalerka, w której ktoś (Kamil czy ktoś inny przed nim, nie wiemy) na siłę postanowił wygospodarować sypialnię i zrobił taką, która ma 4m2. No i spoko, jak ktoś lubi spać w celi, tylko niesamowicie mnie bawi, jak oni to łóżko tam wstawili (impossible), albo w środku złożyli (też impossible, brak miejsca po bokach żeby włożyć rękę że śrubokrętem chociażby). To wygląda tak, jakby tam najpierw wstawili łóżko a potem dobudowali ścianę działową, serio
Łóżko pod zabudowę
Ja to bardziej pomyślałam, że ktoś sobie garderobe na sypialnie przekształcił, ale to chyba faktycznie nie na tym metrażu
Stary 2022-05-12, 18:39   #2290
silesianna
Zakorzenienie

Garderoba z oknem to chyba rzadkość, może to ewentualnie była wcześniej kuchnia?
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 18:43   #2291
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Ja sie trochę Adze dziwiłam, że nie powiedziała wprost, że odpuszcza jakąś impreze i że zostaje w domu. Przecież serio nie trzeba codziennie wbijac na 5 domówek, a ta biedna, skacowana, niewyspana po poprzedniej imprezie wbija się w obcasy i sukience po koleżance Kamila, bo przecież dzień bez imprezy dniem straconym no ale jak życie MĘŻA jest na speedzie to ona się musi dostosować

A co do tych bieda-imprez to się w sumie zgodzę. Tak na prawdę to zwykłe domówki srogo zakrapiane alkoholem, ale chyba właśnie przez to rozdmuchiwanie, jak to się trzeba wyszykować, założyć weselną sukienkę i w ogóle, żeby pasowac do reszty towarzystwa ( ) to chcieli temu nadać taki powiew luksusu (czy tylko mnie raziły czerwone laczki Agi na domówce? pasowały do całego stroju jak kwiat do kożucha ).
Ona chyba faktycznie się trochę dostosowywała do męża, nawet wydawało się, że te częste "żarty" o alkoholu to były tak pod Kamila, jakoś sztucznie brzmialy, typu że las bez alkoholu to co tu robić, jakoś tak to szło. Tak samo z tą ilością planów, rezygnacja z czasu na wyszykowanie się na spokojnie itd.
Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Ale imprezuj tak kilka razy w miesiącu. Trochę grosza schodzi. Poza tym oni robią do tego właśnie taką otoczkę, że ma się wyglądać elegancko itd. Nie, że zwykłe "wpadnijcie na drinka i chipsy". Chodzi o to POZOWANIE na pewne rzeczy.

Z tenisa się podśmiewam, bo Kamil sam stwierdził, że nikt z nich dobrze nie gra - czyli raczej nie grają często. Ale koniecznie do telewizji trzeba było wsadzić scenę z wynajęciem kortu i my to w tenisa gramy. A to jakby nie było raczej sport elit. Jeżeli coś bym robiła raz na ruski rok, to nie pokazywałabym tego w telewizji, bo to by budowało fałszywy obraz mojego stylu życia. O to chodzi - o to budowanie fałszywego obrazu i właśnie np. to dorabianie ideologii do zwykłego chlania za często.

Zresztą, tu chodzi o całokształt, a nie jakieś pojedyncze zachowania.
No tak racja, zapomniałam, że oni tych imprez mieli sporo, ale w sumie w Ślubie... to normalne, zawsze jest sporo posiadowek, każdy chce poznać partnera dobranego do ich bliskiego. I w sumie nie raz tez lał się alkohol, a jednak tylko Kamilowi udało sie stworzyć wrażenie burżuja, tak to chyba ten całokształt. Natomiast faktycznie pokazywanie w tv czegoś, co rzadko się robi na co dzień jest trochę sztuczne - jednak ja zwyczajnie nie zauważyłam, że Kamil mówił, że oni też słabo graja w tenisa. Może chciał ją pocieszyć, bo Adze slabo szlo? A to nie znaczy, że rzadko tam chodzą?
Cytat:
Napisane przez kroofka Pokaż wiadomość
Ale jak by kobieta urządziła pokoik o szerokości 150 cm i długości pewnie z 2,5? Gdyby nie okno, to byłaby to wnęka na małą garderobę, a z oknem to ja serio nie wiem o co chodziło patodeweloperowi. Jeśli ma być łózko, to chyba jedyną opcją mogłoby być jakieś podwieszane pod sufitem i spuszane na linach Ew. może jakiś nowoczesny półkotapczan, Szelągowska kiedyś taki pokazywała robiąc pokój nastolatka, ale to łózko miało wtedy 80 czy 90 cm szerokości, dla dorosłego chłopa to niewygodne. Jedyne co tam można było łatwo zmienić, to ten okropny zagłówek.
Jak zobaczyłam ten przybytek to od razu pomyślałam, jaki to ból, jak ci między ścianę a materac telefon spadnie w środku nocy
Właśnie kobieta mogłaby inaczej rozplanować mieszkanie, ścianki i pomieszczenia. Trudno coś tu powiedzieć, nie znając całego planu mieszkania. Oczywiście generalizuje, nie każda kobieta ma zmysł do urządzania wnętrz, no ale jednak spory odsetek ludzi wybraloby łóżko z innym wezglowiem a nie wchodzącym na parapet.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-12, 18:51   #2292
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Garderoba z oknem to chyba rzadkość, może to ewentualnie była wcześniej kuchnia?
Chyba faktycznie najbardziej prawdopodobne jest to, że ktoś sobie dołożył lub przesunął ściankę działową

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;89216572]Ona chyba faktycznie się trochę dostosowywała do męża, nawet wydawało się, że te częste "żarty" o alkoholu to były tak pod Kamila, jakoś sztucznie brzmialy, typu że las bez alkoholu to co tu robić, jakoś tak to szło. Tak samo z tą ilością planów, rezygnacja z czasu na wyszykowanie się na spokojnie itd.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

No mnie to trochę zdziwiło, jak Aga powiedziała, że życie MĘŻA jest na speedzie, więc jej też musi być bo przecież ŻONA nie ma nic do gadania i musi się do MĘŻA dostosować
Stary 2022-05-13, 06:03   #2293
shinypearl
Wtajemniczenie

Po obejrzeniu odcinka powiem, że aż się przykro to ogląda. Chyba jeszcze nie było tak zdesperowanej osoby w sopw jak Agnieszka. Widać, że tam nie pasuje, że to nie jest jej styl życia, że Kamil ją traktuje jak dodatek, że te wszystkie koleżanki, rodzina, to jest taka płycizna kręcąca się wokół wyglądu, lansu, imprez. Przejrzałam sobie IG siostry Kamila no i to jest insta life w pigułce.
W przypadku Doroty i Piotra, jeśli okaże się, że zostali razem i spodziewają się dziecka, to będzie to pierwszy raz w historii programu jak autentycznie żałuję, że jakaś para została razem...

shinypearl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-13, 08:55   #2294
brandie
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja teraz urzęduję w kawalerce i nawet ostatnio gadałam z kimś, że nie pogardziłabym nawet takim małym pokoikiem w którym się zmieści tylko łóżko Całe życie kręci się u mnie wokół rozkładanej kanapy. Nie ma gdzie się schować, odizolować. Ciągłe ścielenie. Druga osoba nie może do późna lub wcześnie oglądać tv, bo to przeszkadza. Więc ja to w sumie rozumiem
brandie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-13, 09:39   #2295
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shinypearl Pokaż wiadomość
Po obejrzeniu odcinka powiem, że aż się przykro to ogląda. Chyba jeszcze nie było tak zdesperowanej osoby w sopw jak Agnieszka. Widać, że tam nie pasuje, że to nie jest jej styl życia, że Kamil ją traktuje jak dodatek, że te wszystkie koleżanki, rodzina, to jest taka płycizna kręcąca się wokół wyglądu, lansu, imprez. Przejrzałam sobie IG siostry Kamila no i to jest insta life w pigułce.
W przypadku Doroty i Piotra, jeśli okaże się, że zostali razem i spodziewają się dziecka, to będzie to pierwszy raz w historii programu jak autentycznie żałuję, że jakaś para została razem...
W jakiś sposób "podziwiam", że można się odnajdywać w życiu z takim lansem i pokazówką.

Serio, trzymam kciuki za Dorotę, że nie miała tak głupiego pomysłu na życie.
Stary 2022-05-13, 11:25   #2296
denneris
Zadomowienie

Cytat:

Podasz nick na insta od siostry Kamila?
Też mam nadzieję, że Dorota nie została z Piotrem, zrobiło mi się autentycznie przykro jak pomyślałam, że plotki o ciąży mogą być prawdziwe. Że sobie dziewczyna życie zmarnuje przy nim

denneris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-13, 22:03   #2297
Markowianka
Rozeznanie

Cytat:

Agnieszka na ślubnej grupie na FB, wypowiada się, że to co mówiła do kamery ironicznie, sarkastycznie, czy żartem, jest odbierane na serio.
Spoko, tylko, że widzimy, że całe życie zmienia dla Kamila i dopasowuje się ciągle pod niego i tu głównie jest klops. A on co dla niej zrobił, tylko camembert boczkiem pozawijał

Edytowane przez Markowianka
Czas edycji: 2022-05-13 o 22:04
Markowianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-14, 14:54   #2298
shinypearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez denneris Pokaż wiadomość
Podasz nick na insta od siostry Kamila?
Też mam nadzieję, że Dorota nie została z Piotrem, zrobiło mi się autentycznie przykro jak pomyślałam, że plotki o ciąży mogą być prawdziwe. Że sobie dziewczyna życie zmarnuje przy nim

Ona się nazywa Katarzyna Winnicka o ile dobrze pamiętam i taki ma nick.

shinypearl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-14, 22:18   #2299
sublips
Zakorzenienie

Cóż, a ja uważam, że ta edycja i tak nie jest najgorsza - znudził mi się format, nie będę ukrywać, ale ta edycja z Igą była dużo gorsza i bardziej przygnębiająca.

Agnieszka to nie do końca mój typ osoby, ale też nie rozumiem za bardzo określania jej mianem desperatki - pomijam, że sam udział w takim programie no wiąże się z tym, że jednak ktoś musi mieć w sobie nutkę desperacji. Kamil zachowuje się poprawnie - to chyba najlepsze określenie. Nie odwalił nic takiego jak chociażby Grzesix czy Adam, który był non stop na ciężkim kacu i zapominał się pożegnać ze swoją programową żoną. A i tak uważam, że Ania czy Asia nie były desperatkami - no wzięły udział w programie, w którym dobrano im męża, to jednak inny sort niż mało udana randka z Tindera.
Nie widzę w Kamilu dzikiego pociągu do Agnieszki, bardziej traktuje ją jako koleżankę, ale też nie wierzę, że ona sama zdecydowałaby się na przeprowadzkę i zmianę pracy - finalnie im raczej na pewno nie wyszło, a jeśli to on był na nie, to mógł powiedzieć to stanowczo, tymczasem nic nie mówi ani Agnieszce, ani też w gadających głowach. To, że on jest na nie, to interpretacja widzów, a pomijając że pewnie programowa żona nie jest w jego typie, to dla mnie to też taki dosyć flegmatyczny typ, który wypowiada się tak - a nie inaczej - i też chyba nie skory do wielkich porywów serca. Wydaje się osobą, która szuka po prostu kogoś, z kim się będzie można pokazać wśród znajomych.

Agnieszka zrobiła sobie dobry PR w programie, oczywiście nie każdego faceta musi pociągać, ale myślę, że wielu mężczyzn oceniłoby ją pozytywnie - bo w programie jawi się jako bezproblemowa osoba, typowa "do tańca i różańca". I sądzę, że jej zależało, żeby się dobrze pokazać, bo też nie widzę, żeby ona szalała nie wiadomo jak za tym Kamilem.

Te ich bulionerskie rozrywki, spotkania towarzyskie są na pokaz, ale dużo bardziej na pokaz była dla mnie coachingowa Agnieszka wraz z Marcinem. Mimo wszystko dla mnie na bulionerów i tak patrzy się najlżej ze wszystkich par. Choć Patrycja niby złagodniała, to nadal nie potrafię zrozumieć, dlaczego osoba, która nie cierpi bliskości, nie jest otwarta, decyduje się na udział w programie "Ślub od pierwszego wejrzenia"?
sublips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-17, 11:53   #2300
Markowianka
Rozeznanie

Dziś wszystko się okaże
Stary 2022-05-17, 12:25   #2301
Lyse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Markowianka Pokaż wiadomość
Dziś wszystko się okaże
Ja obstawiam, że wszystkie pary powiedzą sobie tak na decyzjach. Potem D i P się rozstaną ze względu na odległość i brak decyzji co do przyszłości i takie tam pierdzielenie do kamery.
A i K będą ze sobą trochę dłużej i sama jestem ciekawa co między nimi się wydarzyło, że małżeństwo się rozpadło.
A i P tu sama nie wiem. To dla mnie największa zagadka czy są ze sobą.

A i tak na obecną sytuację uczestników trzeba poczekać jeszcze tydzień za nim uruchomią na swoich insta oświadczenia
Lyse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-17, 12:35   #2302
lulka19
Zakorzenienie

A gdzie te zaskoczenie sezonu? Miało coś takiego być, szokującego, że hej.

lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-17, 12:55   #2303
Lyse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
A gdzie te zaskoczenie sezonu? Miało coś takiego być, szokującego, że hej.

Ja obstawiam, że zaskoczeniem będzie to, że wszystkie pary zostaną w małżeństwie - chyba tak nie było nigdy jeszcze. Nic innego mi na myśl nie przychodzi bo cóż jaki program takie i zaskoczenie :P
O tym, że Dorota jest w ciąży z Piotrem nawet nie chcę słyszeć, no nieeee.
Lyse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-17, 14:42   #2304
kroofka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lyse Pokaż wiadomość
Ja obstawiam, że zaskoczeniem będzie to, że wszystkie pary zostaną w małżeństwie - chyba tak nie było nigdy jeszcze. Nic innego mi na myśl nie przychodzi bo cóż jaki program takie i zaskoczenie :P
O tym, że Dorota jest w ciąży z Piotrem nawet nie chcę słyszeć, no nieeee.
Boże, to by było dziecko z gwałtu, choćby i psychicznego (( Ale obawiam się, że to może być właśnie to, bo on był bardzo zadowolony gdy ogłaszał tę "niespodziankę".

Ja myślę, że Patka jednak powie nie, reszta tak.
Stary 2022-05-17, 15:56   #2305
Markowianka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kroofka Pokaż wiadomość
Boże, to by było dziecko z gwałtu, choćby i psychicznego (( Ale obawiam się, że to może być właśnie to, bo on był bardzo zadowolony gdy ogłaszał tę "niespodziankę".

Ja myślę, że Patka jednak powie nie, reszta tak.
Obstawiam, że wszystkie pary będą na tak, bo większych dram nie było. Kamil i Agnieszka rozpadli się, podobno końcem zeszłego roku, Agnieszka miała mieć wtedy jakiś smętny wpis około tematyczny na Insta, jak jeszcze miała tam prywatne konto, potem skasowała ów wpis przed emisją.

Reszta trudno powiedzieć, może są ze sobą, może nie.
Stary 2022-05-17, 18:10   #2306
basiczek24
Wtajemniczenie

Ja obstawiam jak większość. Wszystkie osoby będą na tak w dniu decyzji ale żadna para nie przetrwa. Też mam nadzieję, że Dorota nie jest z Piotrem i że ciąża okaże się tylko plotką.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-17, 18:41   #2307
siarka40
Szef ds. Wymianek

No ja też stawiam, że wszystkie pary zostaną w małżeństwie, i to będzie owo zaskoczenie tej edycji. I również nie bardzo widzę, aby którakolwiek para przetrwała, może najszybciej Patrycja i Adam.
Stary 2022-05-17, 18:47   #2308
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lyse Pokaż wiadomość
(...)
A i K będą ze sobą trochę dłużej i sama jestem ciekawa co między nimi się wydarzyło, że małżeństwo się rozpadło.
(...)
Między nimi było wielkie NIC ze strony Kamila, więc zapewne wydarzyło się NIC. Po prostu jej pewnie powiedział, że nic z tego, bo nic nie czuje. Żadne konkretne dramy nie musiały się wydarzać.
Stary 2022-05-17, 19:07   #2309
Kalindaa
Zadomowienie

Też myślę, ze na decyzjach wszyscy będą na tak.

Ciekawiej by było jakby jakaś para była na nie, a później się zeszla.
Kalindaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-17, 19:30   #2310
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Te wszystkie ploty to jednak trzeba traktować z dystansem. Bo w końcu na samym początku sezonu były ploty, że Kamil i Agnieszka przetrwali i nawet ktoś tam się dopatrywał jej na wyjeździe Kamila ze znajomymi.

fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości