|
|
#3451 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Zakupy na Vinted
Cytat:
Ojjj nie nie konto mam od niedawna i nic nie sprzedałam a wiadomość dostałam ![]() ![]() Co wy gadacie, ze już nawet link się zmienił… ja na apce w tel dalej zalogowana jestem Ciekawe co to będzie z tym portalem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Kamilaa21 Czas edycji: 2022-05-10 o 11:02 |
|
|
|
|
#3452 |
|
nieprzyzwoita
|
Dot.: Zakupy na Vinted
czy przenosiny Vinted nie wiążą się przypadkiem z tym, że dostali ponad 5 mln kary?
https://biznes.interia.pl/finanse/ne...ik,nId,6014782 |
|
|
|
#3453 |
|
Przyczajenie
|
Hejka, zdarzyły Wam się jakieś oszustki? Teraz z opcją "kup teraz" oszukiwanie jest utrudnione, ale nie wszyscy sprzedają przez tą opcję i często się waham. Jestem ciekawa waszych historii
Edytowane przez martaabra Czas edycji: 2022-05-10 o 11:36 |
|
|
|
#3454 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dzięki za link
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kary dla nich - prawidłowo, w końcu. ps. mam do sprzedania dwunastoletnią whisky, gdzie sprzedać coś takiego ?
|
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać, jednym wolno wszystko, innym nic. Cytat:
Może to ich skłoniło do refleksji.
|
|
#3458 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
włąsnie czytam...
https://businessinsider.com.pl/firmy...mKso5nYAU36_jw
|
#3461 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekam jeszcze na karę od Urzędu Ochrony Danych Osobowych. I rozwiązania tu tej kwestii. Szkoda, że w kwietniu 2022 już nie brali skanów, bo pewnie z 10 milionów by dostali Pisałyśmy o tym już w tym temacie, możesz przejrzeć wcześniejsze posty.
|
|
#3462 |
|
Śnięta Mucha
|
Właśnie trafiłam na tego newsa, ale kiedy przyszedł wczoraj mail, ze Vinted zmienia aplikację, to czułam, ze się w końcu pewnie za nich wzięli.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3464 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dostałam przed chwilą taka wiadomość
![]() Normalnie polska trudna język.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam sytuacje, że delikatnie napisałam jednej z nich, żeby poprawiła słowo "kapiszon" na, kaptur, bo u nas to słowo co innego znaczy no ale chyba za bardzo się nie przejęła i nie poprawiła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to może dlatego, że mieszkam blisko granicy PL-UA ![]() czy Wam też ikona aplikacja zmieniła się na szarą? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Natomiast moja koleżanka kupiła starą kurtkę vintage skórzaną w lumpie za 25 zł i w kieszeni znalazła 100zł
|
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale myślę, że ludzie kasę zostawiają często, tylko np. w lumpach ubrania przed wywieszeniem są przeszukiwane.
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Kupuje rzeczy z drugiej ręki już prawie 30 lat i oprócz chusteczek i papierków nic nie znalazłam.
Ikonkę Vinted na tel też mam szarą od 2 dni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3470 | |
|
🦄
|
Cytat:
Ja też mówiłam kapiszon https://sjp.pwn.pl/sjp/kapiszon;2469326.html |
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam napisać, że dostałam zwrot (niecały) za zagubioną w marcu paczkę. Tak jak pisałam wcześniej, odwołałam się od negatywnie rozpatrzonej reklamacji i dostałam zwrot 200zł (paczka opiewała na kwotę 210)
Niestety mam kolejny problem (nie z Vinted tym razem) Odsyłałam zwrot do internetowego sklepu paczką Orlen. Paczka zaginęła (co przerażające - pan na Orlenie powiedział mi "no widocznie musiała kurierowi paczka wypaść" )Składam reklamację i czekam (tutaj kwota jest już dużo wyższa )
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paczką Orlen - tzn. zostawiasz paczki na stacji Orlen ? |
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ kiedyś w spodniach z sh znalazł 10 euro a ja masę ubrań kupuję regularnie i nic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra już kilka razy znalazła w ubraniach z sh 5 lub 10 euro. Mnie się to nigdy nie zdarza, ale w sumie i rzadko kupuję coś w sh.
![]() Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.orlenpaczka.pl/ Widzę, że Vinted będzie się odwoływało. Jednak są bezczelni! https://finanse.wp.pl/gigantyczna-ka...7661748734848a
" – Pani Iwonko! Pani wytrze tę szminkę, bo klient znów się będzie pieklił ... "NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie! NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie! Edytowane przez Iwonalodz Czas edycji: 2022-05-12 o 00:39 |
|
|
|
|
#3476 |
|
Rozeznanie
|
Hej, mam do Was pytanie. Na Vinted głównie kupuję i zdarzyła mi się dziwna sytuacja. Kupiłam sweter (opcja kup teraz). Metka była wycięta, ale pani napisała, że to M, podała wymiary. Sweter dotarł i ... szerokość swetra jest większa o 10 cm. Napisałam do niej, że to jest jakiś olbrzym, generalnie kiedy założyłam go miałam rękawy dłuższe o jakieś 10 cm niż standardowy, więc to na pewno nie był ten rozmiar. Wysłałam Pani zdjęcie pomiaru (ona mówiła szer. 48 cm a było 58 cm), odpisała, że ona nie mierzyła pod pachami. No to zmierzyłam na dole, przy ściągczu (choć wiadomo kto mierzy szerokośc swetra na ściagaczu)54 cm. Pani napisała, że zwrotów nie przyjmuje. Zgłosiłam do Vinted, by wstrzymali przekazanie kasy. Pani odezwała się, że mogę odesłać zwrot i tu mam do Was kilka pytań:
1. Czy koszt przesyłki zwrotnej mam pokryć ja (wiem, że tak jest w regulaminie, ale mojej winy nie ma tu żadnej)? Jeśli nie ma innego wyjścia i to ja muszę zapłacić za zwrot to rozumiem, że mam wysłać na swój koszt np. Inpost? 2. Kiedy przesyłka do niej trafi ona musi kliknąć zwrot kasy? A jak nie kliknie? Wysłam zdjęcia przesyłki jej i Vinted? 3. Czy Vinted odda mi za przedmioty tylko? (czyli mimo iż błąd jest sprzedającej to ja pokrywam koszt dwóch wysyłek + ochrona?) Z góry dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pozostałych, z tego, co się orientuję, ale poprawcie, jeśli źle piszę: Co do zwrotu pieniędzy, jeśli sprzedająca ich nie przeleje, to piszesz do administratorów i oni interweniują i są w stanie przekazać Tobie pieniądze. Koszty przesyłki ponosisz Ty (niestety), najlepiej jak najtańsza, ale monitorowana! Jeśli nie nadasz zwracanego przedmiotu w ciągu 3 dni lub gdy zgłoszenie nie zawiera podstaw do zwrotu pieniędzy, zamówienie zostanie sfinalizowane, a płatność przekazana sprzedającemu. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Jeszcze w temacie: kiedy wybuchła wojna na Ukrainie, w mieście, w pracy, w szkole dzieci były organizowane zbiórki. Dołączałam się do nich, kupując środki higieniczne, pampersy itd. I wiecie co, urodziłam kilka tygodni temu dziecko - już któryś raz sama od Ukrainek odkupuję pampersy, kaszki i słoiczki dla dzieci. Nabrały je z punktów wydawania i sprzedają na olx, czy vinted, czy na marketplace (w każdym z tych miejsc kupowałam). I to bez żadnego obciachu je "odsprzedają", już kilka razy umawiałam się z Paniami "na mieście" - miały w bagażnikach po kilkadziesiąt słoiczków, kaszek i miałąm sobie wybierać i płacić Edytowane przez marynka42 Czas edycji: 2022-05-12 o 19:28 |
|
|
|
|
#3478 |
|
Rozeznanie
|
Co do zwrotu pieniędzy, jeśli sprzedająca ich nie przeleje, to piszesz do administratorów i oni interweniują i są w stanie przekazać Tobie pieniądze. Koszty przesyłki ponosisz Ty (niestety), najlepiej jak najtańsza, ale monitorowana! Jeśli nie nadasz zwracanego przedmiotu w ciągu 3 dni lub gdy zgłoszenie nie zawiera podstaw do zwrotu pieniędzy, zamówienie zostanie sfinalizowane, a płatność przekazana sprzedającemu.[COLOR="Silver"]
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Co to znaczy że nie nadam przedmiotu w ciągu 3 dni, od kiedy to się liczy? |
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://old.vinted.pl/help/272-zwrot-przedmiotu |
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie może czy przy przeniesieniu konta na nową platformę zachowają się też ulubione oferty? Dodałam ostatnio sporo do ulubionych, nie zdążyłam jeszcze zapytać o wymiary (bo oczywiście nigdzie nie ma, normalna, a "długość przed kolano" mnie nie urządza), a tu mail, że od 16 maja nie będzie można kupować
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

konto mam od niedawna i nic nie sprzedałam a wiadomość dostałam 

dzięki za link
.

. Acz jak kiedyś pisałam, jestem pod specjalnym nadzorem, może w ramach tego dostaję newsy szybko
.

26.08.2023
no ale chyba za bardzo się nie przejęła i nie poprawiła.
ale to może dlatego, że mieszkam blisko granicy PL-UA 
)