|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Rysa na laptopie
Mam taką sytuację w pracy.
Często przenoszę laptopa służbowego praca / dom. Dziś sobie normalnie pracuje często wychodząc i przychodząc do pokoju taka praca. Przy którymś tego dnia włączeniu laptopa widzę rysę na ekranie ok 3cm. Taką mocną że na czarnym obrazie widać biała krechę. Że jestem raczej z tych wyrażających emocję mówię ..... itd Współpracownicy że pewnie paproch mi wleciał i przytarł. Nowy laptop 3 miesięczny i pracuje tu 3 miesiąc. Nienawidzę rys na ekranie. Rysa jest naprawdę gruba. Analizowałem sytuacje w domu i rysa jest pomiędzy klawiszami shift i tab. Matryca tam specjalnie nie naciska na klawisze dopiero piętro dwa niżej. Był to dzień w którym akurat jeden z pracowników pakował rzeczy do wysyłki. Nożyczki są akurat na moim biurku powyżej laptopa. Podejrzewam że mu po prostu spadły i zarysowały laptopa. Co zrobić w takiej sytuacji ? a) mieć w nosie. Bo za chwile i tak się dorobie rys na obudowie. Ale liczyłem na dbanie o tego laptopa i odkupienie go za 2 lata b) powiedzieć wprost że podejrzewam że spadły ci nożyczki. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rysa na laptopie
Spytać w dziale technicznym, czy coś da się z tym zrobić (bo w sumie nawet nie wiem, czy są na to sposoby, może tak).
W sumie rysa na ekranie może utrudniać pracę, więc to zgłosić i dowiedzieć się, jaka jest polityka firmy w tej sprawie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.