![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadówki 2021! Część III ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Mikoma o to faktycznie ta z allegro mega duża, mi by się chyba przydała coś miedzy tą Twoją ze smyka a allegro hahah
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
Też się dziś zastanawiałam jak te 4 miesięczne dzieci jadły
![]() ![]() ![]() My znowu jakiś bunt na spanie mamy. TŻ nas pierwszy raz dziś holował ze spaceru bo taka histeria była ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Aaaa i jeszcze chciałam sobie ponarzekać ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kupowaliśmy. Nigdy nie kupowałam dla niemowlaka. Zawsze możesz wykupić miejsce z gondola zawieszana na ścianie samolotu. Ale nie wszystkie linie to maja chyba i jest limit wagi ale nie pamietam ile. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
I mają lepszych pediatrów bo to z ich polecenia ![]() Cytat:
Ja też stwierdzam, że mi się doba jakoś skurczyła przez to dodatkowe gotowanie ![]() I w ogóle niby łatwiej bo człowiek już ogarnięty, a jednak coraz częściej dni w totalnym biegu i też nie wiadomo w co ręce włożyć. Moja organizacja ostatnio ostro kuleje, zwłaszcza, że Młody znowu sobie pozmieniał rutynę senną. Teraz jestem jeszcze przeziębiona więc w ogóle robię minimum tak dla przyzwoitości. Mój TŻ za to już przebiera nogami, żeby iść na rodzicielski bo nacieszy się synkiem (true story) i na tyyle rzeczy będzie miał w końcu czas (optymista ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez aga019es Czas edycji: 2022-05-18 o 21:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj liczyłam na jedną godzinną drzemkę, bo chciałam umyć dwa okna. To drzemek miał 3 przez cały dzień, każda po 15 min. ![]() No z dwójką nie jest tak łatwo. Wiecznie jest coś do zrobienia, to gotowanie pochłania masę czasu. Ja i tak gotuje zawsze na dwa dni, ale to i tak w ten dzień co nie gotuje to mam milion innych zajęć. Ja sobie np mówiłam że jak starszy pójdzie do przedszkola to na drzemce małego pójdę spać z nim 🤣 ehę jasne, zawsze idę i coś dłubie. Mój starszak jest mocno absorbujący i tworzy bałagan w 3 sekundy. Non stop podłoga w salonie jest czymś zawalona. Włączyłabym chociaż odkurzacz żeby sam odkurzył, ale najpierw to muszę pół godziny odgruzowywać podłogę ![]() ![]() Chwilami nie wyobrażam sobie powrotu do pracy.. ale wiem też że teraz mój TŻ się mocno opuścił w obowiązkach domowych, jeszcze robi teraz prawo jazdy na motor. Albo jest w pracy, albo ma jazdę, albo coś robi przy domu. Jak mnie nie będzie to on się ogarnie i będzie pomagał. A tak to wie że przecież jestem ja w domu. Nawet synek ostatnio pytał kiedy wracam do pracy, bo tata będzie wtedy więcej czasu z nim spędzał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Masz dietę ze względu na bmk? Jak coś to jest kilka smaczków, które można jeść ![]() ![]() A co do awantur w wózku ja na swojego mam aktualnie sposób. Z racji tego, ze lubi leżenie na brzuchu i jeździmy w gondoli to sobie tak ogląda świat ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak jest ciężej to zawsze sobie myślę, ze to tylko obowiązki i najwyżej mogę zostawić coś na inny dzień jeśli można. Że marzyłam o dziecku, więc trzeba się cieszyć tymi chwilami, bo tak szybko rośnie i zmienia się z dnia na dzień. Jednocześnie mam rozkminy, że czuje się że daje z siebie za mało - za mało rozwijających zabaw, za mało czytam i wiem o RD, za mało to czy tamto. ![]() ![]() ![]() ![]() Aga najwyżej byś przerzuciła majtki na drugą stronę ![]() ![]() ![]() Wczoraj przyszło nam krzesełko do RD. TŻ późno skręcił, więc będzie dzisiaj pierwsza próba. Powiem wam, że wygląda bardzo ładnie, pasuje nam do wystroju kuchni i jest porządne - dobry zakup. Mam nadzieje, ze moje dziecko podzieli zachwyt rodzicieli ![]() Cały czas myślę, gdzie jest Viva! Codziennie zaglądała... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez b2d301b4c170eaf9b1364445e8ddaa8145214528_6583800237796 Czas edycji: 2022-05-19 o 07:00 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko odmowilo wczoraj mleka w zlobku totalnie, zjadla za to obiad i podwieczorek a dzis rano sprezentowala mi stala kupe. szok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
Opiumalfa mojej przyjaciółki synek tak ładnie zaczął jeść od początku RD, że całkowicie zaraz odrzucił mleko w dzień
![]() Arbuzik widzę nasze blaty w kuchni wyglądają identycznie - dokładnie ten sam zestaw na wierzchu. Tak, jestem na diecie bez bmk ale jest mi cholernie ciężko. Także jak masz jakieś tipy to poproszę ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mam babyono coco i bardzo ja lubię. Jest dużą, pakowna a jednocześnie poreczna. Do tego ładna ![]() ![]() Mój się jeszcze nie przemieszcza, ale z nocek przespanych zrobił się z niego teraz maluszek i wstaje też prawie co 2-3 godziny ![]() ![]() Masz dietę ze względu na bmk? Jak coś to jest kilka smaczków, które można jeść ![]() ![]() A co do awantur w wózku ja na swojego mam aktualnie sposób. Z racji tego, ze lubi leżenie na brzuchu i jeździmy w gondoli to sobie tak ogląda świat ![]() ![]() Tyle czasu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeju mój TŻ mocno sie poczuwa do obowiązków, sprząta czy gotuje. Popołudniami zajmuje się synem. Jednak zaczyna mu się sezon na dodatkową pracę, do tego planuje podyplówke a ostatnio wymyślił wstąpienie do OSP i są z tego powodu dyskusje ogromne ![]() Jak jest ciężej to zawsze sobie myślę, ze to tylko obowiązki i najwyżej mogę zostawić coś na inny dzień jeśli można. Że marzyłam o dziecku, więc trzeba się cieszyć tymi chwilami, bo tak szybko rośnie i zmienia się z dnia na dzień. Jednocześnie mam rozkminy, że czuje się że daje z siebie za mało - za mało rozwijających zabaw, za mało czytam i wiem o RD, za mało to czy tamto. ![]() ![]() ![]() ![]() Aga najwyżej byś przerzuciła majtki na drugą stronę ![]() ![]() ![]() Wczoraj przyszło nam krzesełko do RD. TŻ późno skręcił, więc będzie dzisiaj pierwsza próba. Powiem wam, że wygląda bardzo ładnie, pasuje nam do wystroju kuchni i jest porządne - dobry zakup. Mam nadzieje, ze moje dziecko podzieli zachwyt rodzicieli ![]() Cały czas myślę, gdzie jest Viva! Codziennie zaglądała... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mój blat to: oliwy i passaty, które mój mąż pochłania litrami i twierdzi, że zawsze musi je mieć pod ręką, stojak na noże, przyprawnik (jakby w cargo było mało przypraw ![]() ![]() Ja się tak bardzo z Wami identyfikuję, jakbym o sobie czytała. Szczególnie z tym, co napisałaś Arbuzik o poczuciu, że ciągle robię zbyt mało, chociaż ciągle robię "coś". Teraz mam stres, że młoda się jeszcze nie obraca, dopiero co na bok zaczęła i już mi się czarnowidztwo załączyło. Wydaje mi się też, że z tym wędzidełkiem niekoniecznie jest dobrze i myślę jeszcze raz iść do neurologopedy. Nie mówiąc o tym, że minęło pół roku, a coś takiego jak rytm dnia u nas po prostu nie istnieje. Dzisiejsza próba położenia na poranną drzemkę, to był dramat, w końcu po przekładaniu królewny z miejsca na miejsce, z pokoju do pokoju, poddałam się. Zeżarła pół słoika dyni (a tak jej posmakowało, że paszczę do miski wkładała ![]() ![]() Na plus oceniam to, że ostatnio na którejś grupie była gównoburza o szkodliwości smoczka i się poczułam dowartościowana, że chociaż w tym aspekcie moje dziecko pozwala mi być matką idealną, bo konsekwentnie smoczka nienawidzi ![]() Patrzyłam czy Viva w ogóle się logowała i chyba nie ![]() Edytowane przez mikoma Czas edycji: 2022-05-19 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Konto usunięte
|
Intuicja jesteśmy obie w takiej samej sytuacji, niezbyt szczęśliwej. Kordianowi też się trochę zaogniło i nie wiem czy ja coś zjadłam czy uczucie go ziemniak.
Ze słodyczy polecam wegańskie krówki z serii wiem co jem, dostępne w Rossie. Paczka około 10-11 złURL (jak niedawno była promka po 7,5 to kupiłam sobie kilkanaście paczek ![]() ![]() W lidlu są pyszne ciasteczka owsiane, które można jeść (nie pamiętam nazwy). Ze "słodyczy" ostatnio jadłam jeszcze sezamki i chałwę. Ostatnio mam fazę i dwa razy z rzędu upiekłam wegańskie ciasto z owocami - pyszka ![]() ![]() Poza tym jestem wielka miłośniczka past kanapkowych, więc sobie zmieniam smaki. Lubię też wegetarianski paprykarz. Sama pieklam w kwestii smaku pasztet warzywny. Aktualnie mam wlasne wędliny od rodziców, bo wędzili. Chleb w większości piekę sama. Zamiast sera używam płatków drożdżowych. U mnie jest wszystko utrudnione, bo mam do tego IO, więc muszę uważać z dwóch powodów. Czasem grzeszę, oczywiście. ![]() ![]() ![]() Teraz lato to trzeba uważać na lody. W większości nawet sorbety mają mleko w składzie. Dlatego będę robiła sama. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Czasami mam wrażenie, że te wyrzuty mnie zjedzą. Aktualnie mnóstwo rzeczy do prasowania, pranie się pierze (kolejne a jakże), dziecko śpi bo bezczelnie włączyłam mu suszarkę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Intuicja jeszcze mi się przypomniało że na grupie mam na diecie wyczytałam, że mozemy jeść (uwaga uwaga) MIESZANKĘ KRAKOWSKĄ ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez b2d301b4c170eaf9b1364445e8ddaa8145214528_6583800237796 Czas edycji: 2022-05-19 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Dolaczam sie do grona " pustego blatu". U nas jest czajnik, grill/toster, ekspress, miska z owocami, Soda stream i suszarka na butelki. Wiecej nie da sie schowac bo wszystko uzywane codziennie, kilka razy.
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
[1=b2d301b4c170eaf9b136444 5e8ddaa8145214528_6583800 237796;89225346]O matulu, to podziwiam za stalowe nerwy
![]() ![]() ![]() ![]() Mam babyono coco i bardzo ja lubię. Jest dużą, pakowna a jednocześnie poreczna. Do tego ładna ![]() ![]() Mój się jeszcze nie przemieszcza, ale z nocek przespanych zrobił się z niego teraz maluszek i wstaje też prawie co 2-3 godziny ![]() ![]() Masz dietę ze względu na bmk? Jak coś to jest kilka smaczków, które można jeść ![]() ![]() A co do awantur w wózku ja na swojego mam aktualnie sposób. Z racji tego, ze lubi leżenie na brzuchu i jeździmy w gondoli to sobie tak ogląda świat ![]() ![]() Tyle czasu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeju mój TŻ mocno sie poczuwa do obowiązków, sprząta czy gotuje. Popołudniami zajmuje się synem. Jednak zaczyna mu się sezon na dodatkową pracę, do tego planuje podyplówke a ostatnio wymyślił wstąpienie do OSP i są z tego powodu dyskusje ogromne ![]() Jak jest ciężej to zawsze sobie myślę, ze to tylko obowiązki i najwyżej mogę zostawić coś na inny dzień jeśli można. Że marzyłam o dziecku, więc trzeba się cieszyć tymi chwilami, bo tak szybko rośnie i zmienia się z dnia na dzień. Jednocześnie mam rozkminy, że czuje się że daje z siebie za mało - za mało rozwijających zabaw, za mało czytam i wiem o RD, za mało to czy tamto. ![]() ![]() ![]() ![]() Aga najwyżej byś przerzuciła majtki na drugą stronę ![]() ![]() ![]() Wczoraj przyszło nam krzesełko do RD. TŻ późno skręcił, więc będzie dzisiaj pierwsza próba. Powiem wam, że wygląda bardzo ładnie, pasuje nam do wystroju kuchni i jest porządne - dobry zakup. Mam nadzieje, ze moje dziecko podzieli zachwyt rodzicieli ![]() Cały czas myślę, gdzie jest Viva! Codziennie zaglądała... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Dzięki arbuzik za polecenie torby ![]() U mnie też ostatnio w wozju na brzuszku najlepiej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
[1=b2d301b4c170eaf9b136444 5e8ddaa8145214528_6583800 237796;89225499]Intuicja jesteśmy obie w takiej samej sytuacji, niezbyt szczęśliwej. Kordianowi też się trochę zaogniło i nie wiem czy ja coś zjadłam czy uczucie go ziemniak.
Ze słodyczy polecam wegańskie krówki z serii wiem co jem, dostępne w Rossie. Paczka około 10-11 złURL (jak niedawno była promka po 7,5 to kupiłam sobie kilkanaście paczek ![]() ![]() W lidlu są pyszne ciasteczka owsiane, które można jeść (nie pamiętam nazwy). Ze "słodyczy" ostatnio jadłam jeszcze sezamki i chałwę. Ostatnio mam fazę i dwa razy z rzędu upiekłam wegańskie ciasto z owocami - pyszka ![]() ![]() Poza tym jestem wielka miłośniczka past kanapkowych, więc sobie zmieniam smaki. Lubię też wegetarianski paprykarz. Sama pieklam w kwestii smaku pasztet warzywny. Aktualnie mam wlasne wędliny od rodziców, bo wędzili. Chleb w większości piekę sama. Zamiast sera używam płatków drożdżowych. U mnie jest wszystko utrudnione, bo mam do tego IO, więc muszę uważać z dwóch powodów. Czasem grzeszę, oczywiście. ![]() ![]() ![]() Teraz lato to trzeba uważać na lody. W większości nawet sorbety mają mleko w składzie. Dlatego będę robiła sama. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Nie mam chlebaka a mikrofalówka i suszarka zabudowana ![]() ![]() ![]() Czasami mam wrażenie, że te wyrzuty mnie zjedzą. Aktualnie mnóstwo rzeczy do prasowania, pranie się pierze (kolejne a jakże), dziecko śpi bo bezczelnie włączyłam mu suszarkę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Intuicja jeszcze mi się przypomniało że na grupie mam na diecie wyczytałam, że mozemy jeść (uwaga uwaga) MIESZANKĘ KRAKOWSKĄ ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Dzięki za inspiracje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Młody dostał dziś batata i pogardził. Ja nie wiem co On z tym jedzeniem. Z łyżeczki trochę weźmie (2 łyżeczki może wejdą max) ale woli walić łyżką o blat. Kawałki rozgniata w rączkach i nawet nie próbuje brać do buzi. Tak jak wszystkie zabawki pcha to jedzenia nie ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz probowalam nabrać na lyzeczke troche jedzenia i dać jej do rączki to żeby sama probowala wsadzić do buzi, ona jednak woli walić łyżeczką o krzesełko. Kawałki banana tez rozgniata. Za to z łyżeczki zjada cos tam bo juz to widze po kupkach są inne ale nie dużo. Zawsze coś wypluje ale jednak cos tam połknie Za to wody w ogole nie chce Jak widzi doidy cup to sie wścieka, z bidonu moze raz tylko cos pociągnęła tak to trzyma w buzi slomke i sie na mnie patrzy. Musz spróbować z kieliszka Nie załamuj się bo początki zawsze są trudne niemal wszystkiego, mam nadzieje ze z czasem nasze dzieci ogarna ze nie tylko zabawki sie do buzi pcha hahah Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, tak, dobrze kojarzysz. Daje jej trochę więcej czasu, bo na 4,5 zaczęła dopiero leżeć z jakimkolwiek podporem wiec i tak nie ma tragedii. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Ja też na kolanach. Chciałabym już krzesełku, ale mamy jeszcze zakaz od fizjo, bo bardzo się buja siedząc z podparciem. Ja daje słoiczki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Intuicja, Arbuzik piona też jestem na diecie bmk... I nie mam co jeść. Codziennie na śniadanie i kolację musli z mlekiem owsianymi ale też już mi się powoli przejada. Mam dodatkowo taka trudność, że mieszkam na wsi i u mnie wegańskich rzeczy w sklepie nie uświadczysz... Jak pojechałam do pobliskiego miasteczka wykupiłam wszystkie mleka owsiane i już nie ma.. chyba czeka mnie wyprawa do większego miasta na zakupy. Macie kogoś do polecenia w związku z tymi dietami jakiś blog czy książkę?
Też mam cały czas w głowie,.że robię za mało, ale ja po prostu nie mam siły.. zachodze w głowę tak jak ty Arbuzik jak te wszystkie instamamy to robią, że mają porządek, na wszystko czas i ugotowane...Pociesza mnie myśl, że nie tylko ja tak mam, ale wy też. Też myślę o Vivie co tam z nią i dzieciakami się dzieje, zawsze pomimo ciężkiej sytuacji napisała chociaż zdanie a teraz nic. Oby u niej nic poważnego się nie wydarzyło. My odkąd wyszliśmy ze szpitala nie byliśmy jeszcze na dworze na spacerze, po prostu się boje. Jeszcze teraz młody mi często pokichuje i nie wiem czy coś się rozwija czy to jakieś uczulenie. Ja mam już duszę na ramieniu jak tylko usłudze apsik, z tyłu głowy mam że zaraz się będę znów pakować do szpitala. Oby nie. Nie wiem czy dobrze robię.. Jutro jeszcze mamy szczepienie więc chce żeby był zdrowy. Później 30maja jedziemy znów do innego szpitala na poszerzona diagnostykę co tam z tym moim berbeciem, że ma zapalenia pluc i przekroczone IgE całkowite. Także dostaje na łeb, bo kisimy ogóra i z utęsknieniem patrzę przez okno. Poza tym mały Nikosiek jest mega uroczy,ma dwa ząbki,przewraca się non stop na brzuch i ostatnio opanował obrót z brzucha na plecy Rozdaje uśmiechy na lewo i prawo, gada po swojemu, pierdzi buzia, wydaje odgłosy jakby samochód jechał. No i kocham go |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
Co do tego czasu wolnego z dzieckiem to ja -UWAGA!- przed pierwszym macierzynskim mialam wielkie plany, myslalam sobie, ze wykorzystam -ekhem ekhem- wolny czas na przemyslenie sytuacji zawodowej (portfolio, CV), nauke nowego jezyka, jakies roboty do domu typu szycie.... Taaaa. Przed drugim juz bylam bardziej realistka, mialam jeden plan- przetrwac!
A my nadal nie zaczelismy RD bo mozemy to robic tylko w weekend, a teraz znowu bedziemy zajeci bo rodzina z wizyta, wiec nie wiem jak. A mala ma zapalenie spojowek ![]()
![]() |
#201 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
My też poczekamy jeszcze trochę i pójdziemy do neurologopedki. Jedzenie idzie nam słabo, ale chociaż nauczyła się pić z bboxa. Całe szczęście, bo mam dziecko totalnie antybutelkowe i w końcu będę mogła gdzieś wyjść na dłużej. My w tym roku chcemy lecieć do Grecji/Chorwacji, ale to będzie krótki lot. Podziwiam dziewczyny latające z dziećmi takie długów loty. My kilka lat temu lecieliśmy we 2 na Wyspy Zielonego Przylądka (jakieś 8h) i to była męczarnia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
My mamy torbę i organizer z La millou i jestem całkiem zadowolona. Mam wrażenie, że w naszej dzielnicy większość na te torby, a ponad połowa zestaw cybex priam + La millou. My też wozimy się na brzuchu. Miałyśmy przenosić się do spacerówki, ale szanowna zaczęła oglądać świat i fizjo każe nam jeździć tak jak najdłużej. Chociaż mam wrażenie, że ludzie patrzą na mnie jak na nienormalną ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na mnie nie patrza dziwnie ze mala na brzuchu, teraz zniżki bylam u fotografa i Pani powiedziała ze tez swoje tak woziła hahah Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to Meksyk mi się bardzo podobał, zupełnie inny kaliber ![]() ![]() Ja w ogóle nie cierpię latać. 4 godziny to dla mnie maks, potem głowa boli, oczy wysychają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
Hej,o braku czasu to ja już coś wiem, ledwo się wyrabiam a jeszcze nie zaczęłam pracować, dziś pierwsze 1,5 godziny w żłobku było i płacz a myślałam że będzie łatwo bo wcześniej na kontroli do pań się tak uśmiechał i z lekarką gaworzył. Papką się krztusił a w domu ładnie zjada, to dali mu butelkę.
Ja staram się ćwiczyć i słodyczy unikam żeby na chrzest lepiej sukienka leżała. Pierwszy słoiczek już też podałam,nie będę się przejmować i wszystko robić sama a potem padać ze zmęczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Męczący lot?! Rany dla mnie męczący lot to właśnie krótkie dystanse w tych ciasnawych, starych samolocikach. A czartery to już w ogóle wspominam tragicznie. Jedynie cena na plus. Najlepszy lot to z Doha do Sydney - 14h. Człowiek wyspany jak nigdy ![]() Potem jeszcze 5 do Warszawy i spoko, następnego dnia byłam w pracy ![]() Teraz się zastanawiam jak się zorganizować i czy lecieć na zachód (lot w ciągu dnia, powrotny w nocy i lądowanie w Europie rano) czy na wschód gdzie niestety loty są zazwyczaj z doopy połączone, ale moglibyśmy dłużej pobyć więc nie umordujemy się tak z jet lagami itp. A propos kuchni to ja mam na blacie zioła, wielką stolnicę, czajnik, kosz z owocami. Bałagan na blacie powoduje u mnie straszliwy ból istnienia. Co innego korytarz, zwały prania wprawiają mnie w bardzo dowcipny nastrój ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez mikoma Czas edycji: 2022-05-19 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Jeny ja chyba sobie na razie daruje jednak te kawałki do jedzenia
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Ja wczoraj małemu dałam jabłko i marchewką gotowaną na parze w kawałkach. I też mi się zakrztusił, nie powiem też się przestraszyłam. Ale coś tam nawet z tego połknął bo dzisiaj było w kupie
![]() Resztę co mi zostało to mu zblendowałam i na dzisiaj miał papkę taką, nawet ładnie wcinał. Ale najbardziej chyba podoba mu się picie wody ![]() Ja też jestem na diecie bo mały ma zmiany atopowe, ale ostatnio coraz więcej już jadłam i nic się nie działo. Od kilku dni ma zaognione, takie czerwone policzki i rączki w zgięciu. Ale kurcze to akurat w tych miejscach gdzie najbardziej ma w ślinie wyciapane jak leży na macie. Nie wiem czy aż tak mu ta ślina podrażnia te miejsca... Na razie znowu ograniczyłam nabiał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dreamliner to akurat tragiczny komfort ![]() Trzeba było ich usadzić od okna, miałabyś chociaż opcje na wyciągnięcie nóg i swobodne wędrowanie po pokładzie ![]() ![]() Młody zrobił dzisiaj promocję i obudził się o 6 na karmienie. Teraz śpi, a ja wstaję na kawę. Zaplanowałam dzisiaj dla niego puree z dyni (niesłoiczkowe). Z TŻ się pożarłam wczoraj bo krzesełko nieskręcone, łóżeczko czeka w kolejce, zaraz przyjadą kolejne graty. On ma czas na wszystko tylko nie na to co naprawdę potrzeba ![]() Też się zastanawiam co z Vivą, mam nadzieję, że wszystko u nich ok. Tak samo Monian już dawno nie dawała znać co u nich i jak tam Czarek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie dużo poczytałam o BLW i ogolnie o rd żeby przestać panikować i na końcu stwierdziłam, że działam intuicyjnie. I Intuicja podpowiada mi, że 6miesięczne dziecko jest za małe na kawałki a przynajmniej moje dziecko. Ona ledwo siedzi w krzesełku. Karmie ją teraz w związku z tym na kolanach więc gdzie mam jej te kawałki wyłożyć, no za bardzo nie mam jak. Stwierdziłam, że na kawałki przyjdzie czas może za 2 miesiące, może za 3 przede wszystkim jak będzie stabilnie siedzieć w krzesełku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.