Ślub od pierwszego wejrzenia - odcinek do przodu - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-05-22, 16:13   #2371
Markowianka
Rozeznanie

Dot.: Ślub od pierwszego wejrzenia - odcinek do przodu

Cytat:
Napisane przez Lyse Pokaż wiadomość
To samo sobie pomyślałam widząc jej wczorajsze stories. Trochę jakby chciała pokazać, że też potrafi dobrze się zrobić i "wcale nie płacze po Kamilu". Na ig też dała ostatnio zdjęcie, które delikatnie nawiązuje do tego co piszą o Kamilu w internetach.

Uważam, że Aga w programie popełniła ten sam błąd, który wcześniej ekspertkom wskazała w rozmowach - za szybko i za dużo się angażuje nie patrząc na reakcję zwrotną drugiej osoby. Kamil trzymał ją na dystans - ona tego nie chciała widzieć, zaryzykowała z pracą i przeprowadzką trochę na siłę bo nie wierzę, że Kamil poza kamerami był adorującym i zapewniającym o przyszłości mężem. Pomijając moment wesela zawsze wypowiadał się asekuracyjnie co do przyszłości i uczuć w stosunku do Agi - zagrał pokerowo by nie robić sobie problemów w programie a tym samym w stosunku do niej się zachował nie fair to fakt. Jednak ogólnie uważam, że Agnieszka dobrze na tym wyjdzie - ma sympatię widzów chyba największą ze wszystkich uczestników, program przedstawił ją jako życiową kobietę, bezproblemową i sądzę, że nie będzie mieć kłopotów ze znalezieniem faceta. Typuje ją na na uczestniczkę z największym fejmem po programie.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

W zejście się Piotra i Doroty nadal nie wierzę. A co do Patrycji i Adama to byłam zdziwiona zachowaniem Patrycji na decyzjach - taka radosna i miła ale jak usłyszałam ten pomysł mieszkania z siostrą a potem jej tekst, że Adam za szybko znalazł pracę to stwierdzam, że ona ma serio jakiś chory obraz związku. Niech mieszka z tą siostrą całe życie , może tylko ona nie działa jej na nerwy. Ciężki, pokręcony charakter ma ta dziewczyna i kurczę po tym jak obcesowo i chamsko się zachowuje widzę w niej taką typową Karynę. Szkoda Adama dla niej bo chyba serio chciał z nią być skoro tą decyzję o podjęciu pracy w Wawie tak szybko zmienił a początkowo był na nie.
Tak i nawet telewizja pokazała wizytę psycholożki u nich, choć pozornie było ok. Czyli z jednej strony problem był mocno zauważalny dla psychologów. Z drugiej strony telewizja może chciała pokazać, że Aga była ostrzegana i miała udzielane wsparcie, ale nie chciała dostrzec problemu, tak jak piszesz i tak jak powiedziała sama psycholożka: skoro Aga tego nie widzi to nic nie można z tym zrobić, ale powiela schemat. Takie alibi, że to nie jest tak, że mają w d uczestników, tylko angażują się

Co do fejmu racja

Od początku było pokazane, że Patrycja jest bardzo zżyta ze swoją rodziną i są tam same kobiety. Patrycja i mama dość agresywnie zareagowały na propozycję babci, żeby zaprosić ojca. Wtedy mnie to zastanowiło, bo często nie bez powodu pokazują takie momenty. Facet będzie tam po prostu miał ciężko, żeby się wbić w to grono. W dodatku Adam pochodzi z całkiem innej rodziny, więc tym ciężej. I obydwoje nie mają pozytywnego wzoru ojca...

Moim zdaniem teraz wyszło coś nowego po programie - osoby, które się najwięcej zaangażowały, a tak było w każdej parze chociaż po jednej, najgorzej na tym wyszły. Wcześniej ci najbardziej zdeterminowani odnosili sukces (Fity, Aneta i Robert, Anita i Adrian, Laura i Karol po programie), zarzucano innym uczestnikom, że podchodzą zbyt lekko do małżeństw, nie są skorzy do zmian. Były już takie przypadki - Marcin Wichrowski, Oliwia i Łukasz, Zrobki, ale to wychodziło dopiero jakiś czas po programie. A tu po miesiącu wszystko ok, po czym bach wjeżdżają napisy i wychodzi na to, że niektórzy po tym jak przewrócili swoje życie do góry nogami, zostali chyba potraktowani w arogancki sposób i to z premedytacją.

Skoro Adam z Kamilem nagrywali wspólny lajf, to chyba Adam nie zszedł się z Patrycją (takie przeczucie). No ale może został już w stolicy i lepiej mu się wiedzie mimo wszystko?

BTW, na tym zdjęciu dziewczyn nie było widać, żeby Dorota była w ciąży. Podobno to jej siostra jest w ciąży, może dlatego Dorota jest na grupie, a Piotr też tam dołączył dla robienia szumu wokół siebie i siania zamętu Tak samo jak wrzucał te foty, że śmieją się (w domyśle razem) z reakcji widzów. Albo to jak wrzucał fotę w ripoście na babski wieczór uczestniczek edycji "skoro wolna chata". Równie dobrze mogło to oznaczać, że skoro dobrze się bawią to on także. Okaże się po wtorku

Edytowane przez Markowianka
Czas edycji: 2022-05-22 o 16:19
Markowianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-22, 16:46   #2372
denneris
Zadomowienie

A ja się obawiam, że Dorota i Piotr są razem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
denneris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-22, 17:21   #2373
sublips
Zakorzenienie

Ale serio uważacie, że takie słowa do rodzicielki - i to przy kamerach, bo na codzień może się każdemu zdarzyć mniej przyjemna uwaga, ale on to powiedział przy kamerach - jak u Adama to usprawiedliwić można, bo może ma nadopiekuńczą matkę? Okazał jej kompletny brak szacunku i tyle. Powiedziałabym, że jego matka to jedna z najsympatyczniejszych postaci w tle wszystkich edycji i to, że jest toksyczna, to już nadinterpretacja widzów.

A to, że Kamil sobie znalazł "lepiej wyglądającą" - no raczej dla mnie to pokazuje, jaki typ kobiety on dokładnie lubi i to przykre, jeśli Aga sobie te rzęsy doczepia, żeby mu coś pokazać (w ogóle jej koleżanka z relacji z instagrama łudząco mi przypomina nową partnerkę Kamila); zresztą wydaje mi się, że moda na przedłużane rzęsy już dawno minęła i mało kto wygląda w takich korzystnie.
Moim zdaniem nowa partnerka wygląda gorzej od Agi, tyle że Aga jako typowa polska ciemna blondynka ma po prostu jasną kolorystykę - i jak dla mnie wypada w porządku w takim wydaniu dziennym, ale gdyby przyciemniła brwi, bardziej podkreśliła oko - co nie jest jej obowiązkiem - to wypadłaby korzystniej. Na ślubie wyglądała np. bardzo ładnie.

I też nigdzie nie twierdzę, ze Aga postąpiła ogólnie rozsądnie czy dobrze, rzucając swoje życie dla Kamila - ja uważam w ogóle, że osoby, które startują w tym programie, raczej nie postępują rozsądnie, bo TVN robi sobie z nich po prostu show i tyle. Coraz mniej wierzę, że do programu idzie ktoś niezaburzony albo osoba, która nie chce mieć po prostu okazji do współpracy (są oczywiście tacy uczestnicy, chociażby uważam, że Aneta i Robert, ale to jednak mniejszość).

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;89228194]No mnie też dziwią te opinie, które idą bardzo baaardzo daleko w ocenie ludzi. W stylu właśnie że jest ta scena z Patrycja i Adamem - według mnie też sobie żartowali. A tu już widzę interpretacje o szalonym spojrzeniu, a co za tym idzie, że nerwowy, coś tam cos tam. Serio, ja nic morderczego w jego wzroku nie widzę, normalny facet. Dużo osob pewnie odbiera go jako takiego creepy przez te ploty. A to już prosta droga, aby zwykłe spojrzenia interpretować jako "mordercze" ;-)

Tak samo Piotr. No nie wiem, jaki jest naprawdę i czy montaż go tu bardzo skrzywdził, ale no niestety pokazali kilka nieszczęsnych klotni, gdzie wypadł bardzo słabo. Widzowie się do niego zniechęcili i kolejne osoby interpretują jego kolejne zachowania negatywnie. Czyli nawet w tej ostatniej scenie gdzie nie zrobił niczego złego, został zinterpretowany negatywnie - że to była manipulacja.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Akurat Piotra trudno mi do końca obronić, bo facet nie ma w sobie w ogóle żadnej samokrytyki i nadal twierdzi, że jest krystaliczny, a no nie, nie jest. Gdyby chociaż okazał odrobinę pokory i zauważył, że jego niektóre zachowania po prostu były nie w porządku, to ja byłabym w stanie na niego spojrzeć z wyrozumiałością. Ale skoro on potrafi tylko kpić z konstruktywnych uwag widzów, bo uważa, że piszą ja frustratki - to cóż, powodzenia mu życzę i tylko bardzo liczę na to, że nie jest z Dorotą.

Natomiast Adam - tak, też przecierem oczy ze zdumienia w tym wątku, jak często w uczestnikach i ich rodzinach szuka się jakiejś złowrogości, mroczności, nie wiadomo czego i ja również w tej scenie nie widzę nic złego. Mało jest rodzin czy osób idealnych, bez żadnych problemów, takich, którzy nigdy się nie denerwują, rodziców, którzy nigdy nie są nadopiekuńczy - ale mnie się wydaje to po prostu w jakiś sposób zdrowe, bo to po prostu ludzkie, że ma się wady.
sublips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-22, 18:07   #2374
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sublips Pokaż wiadomość
Ale serio uważacie, że takie słowa do rodzicielki - i to przy kamerach, bo na codzień może się każdemu zdarzyć mniej przyjemna uwaga, ale on to powiedział przy kamerach - jak u Adama to usprawiedliwić można, bo może ma nadopiekuńczą matkę? Okazał jej kompletny brak szacunku i tyle. Powiedziałabym, że jego matka to jedna z najsympatyczniejszych postaci w tle wszystkich edycji i to, że jest toksyczna, to już nadinterpretacja widzów.

A to, że Kamil sobie znalazł "lepiej wyglądającą" - no raczej dla mnie to pokazuje, jaki typ kobiety on dokładnie lubi i to przykre, jeśli Aga sobie te rzęsy doczepia, żeby mu coś pokazać (w ogóle jej koleżanka z relacji z instagrama łudząco mi przypomina nową partnerkę Kamila); zresztą wydaje mi się, że moda na przedłużane rzęsy już dawno minęła i mało kto wygląda w takich korzystnie.
Moim zdaniem nowa partnerka wygląda gorzej od Agi, tyle że Aga jako typowa polska ciemna blondynka ma po prostu jasną kolorystykę - i jak dla mnie wypada w porządku w takim wydaniu dziennym, ale gdyby przyciemniła brwi, bardziej podkreśliła oko - co nie jest jej obowiązkiem - to wypadłaby korzystniej. Na ślubie wyglądała np. bardzo ładnie.

I też nigdzie nie twierdzę, ze Aga postąpiła ogólnie rozsądnie czy dobrze, rzucając swoje życie dla Kamila - ja uważam w ogóle, że osoby, które startują w tym programie, raczej nie postępują rozsądnie, bo TVN robi sobie z nich po prostu show i tyle. Coraz mniej wierzę, że do programu idzie ktoś niezaburzony albo osoba, która nie chce mieć po prostu okazji do współpracy (są oczywiście tacy uczestnicy, chociażby uważam, że Aneta i Robert, ale to jednak mniejszość).
Zgadzam się co do mamy Adama, też nie rozumiem, gdzie ludzie widzą w niej jakąś toksyczność czy patologie. Widziałam też komentarze, że Adam może być DDA, tylko nie wiem czy tu chodziło o jego mame czy tate, ale patrząc że tata zmarł jak Adam był mały, to chyba matke mieli na myśli. Ja uważam, że kobieta jest na prawdę sympatyczna i miło mi się oglądało jej wypowiedzi na setkach. Może ten śpiew na weselu był troche dziwny, ale w mojej ocenie też w jakiś sposób uroczy.

Natomiast co do Agi, to jak dla mnie ona ogólnie jest bardzo ladną dziewczyną i na prawdę nie potrzebuje żadnych doczepianych rzęs czy napompowanych ust, żeby się podobać. Oczywiście każdy ma prawo wyglądać jak chce i mieć swój styl, ale uważam, ze nie zaszkodziłoby jej, jakby na co dzień zrobiła sobie trochę mocniejszy makijaż, zdjęła okulary i jakoś ładnie się ubrała. Pamiętam jak na którąś impreze rodzinną do Kamila założyła długą czarną spódnice, czarne kryjące rajstopy i biała koszula - no istna pani sekretarka, albo właśnie pani z banku idąca na rozmowe rekrutacyjną
Na ślubie wyglądała pięknie, wtedy to chyba nawet Kamilowi się spodobała no a później zmyła makijaż, założyła okulary, strój sekretarki i ten czar prysł. Aczkolwiek wiadomo, że związek nie na samym wyglądzie się opiera.
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-22, 19:27   #2375
Markowianka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Natomiast co do Agi, to jak dla mnie ona ogólnie jest bardzo ladną dziewczyną i na prawdę nie potrzebuje żadnych doczepianych rzęs czy napompowanych ust, żeby się podobać. Oczywiście każdy ma prawo wyglądać jak chce i mieć swój styl, ale uważam, ze nie zaszkodziłoby jej, jakby na co dzień zrobiła sobie trochę mocniejszy makijaż, zdjęła okulary i jakoś ładnie się ubrała. Pamiętam jak na którąś impreze rodzinną do Kamila założyła długą czarną spódnice, czarne kryjące rajstopy i biała koszula - no istna pani sekretarka, albo właśnie pani z banku idąca na rozmowe rekrutacyjną
Na ślubie wyglądała pięknie, wtedy to chyba nawet Kamilowi się spodobała no a później zmyła makijaż, założyła okulary, strój sekretarki i ten czar prysł. Aczkolwiek wiadomo, że związek nie na samym wyglądzie się opiera.
Zwykle okularów nie nosi się dla podobania się komuś, albo dla wyglądu. Teraz są modne duże oprawki, ciężko dostać inny typ.

Kamil to imprezowiec, bulioner, Aga i tak by mu nie imponowała, źle dobrani byli. Tacy ludzie lubią kisić się we własnym sosie. Do tego z wyglądu to ziemniak, dlaczego kobieta jest zawsze oceniana za wygląd, nawet jak dostanie byle d*ka?

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Mnie bardziej raziły miny Agi i te biurowe ciuchy, fryzura jakaś ulizana. Okulary do innych ciuchów i fryzury mogłyby fajnie wyglądać.

Edytowane przez Markowianka
Czas edycji: 2022-05-22 o 19:28
Stary 2022-05-22, 19:30   #2376
shinypearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Markowianka Pokaż wiadomość
Tak i nawet telewizja pokazała wizytę psycholożki u nich, choć pozornie było ok. Czyli z jednej strony problem był mocno zauważalny dla psychologów. Z drugiej strony telewizja może chciała pokazać, że Aga była ostrzegana i miała udzielane wsparcie, ale nie chciała dostrzec problemu, tak jak piszesz i tak jak powiedziała sama psycholożka: skoro Aga tego nie widzi to nic nie można z tym zrobić, ale powiela schemat. Takie alibi, że to nie jest tak, że mają w d uczestników, tylko angażują się

Co do fejmu racja

Od początku było pokazane, że Patrycja jest bardzo zżyta ze swoją rodziną i są tam same kobiety. Patrycja i mama dość agresywnie zareagowały na propozycję babci, żeby zaprosić ojca. Wtedy mnie to zastanowiło, bo często nie bez powodu pokazują takie momenty. Facet będzie tam po prostu miał ciężko, żeby się wbić w to grono. W dodatku Adam pochodzi z całkiem innej rodziny, więc tym ciężej. I obydwoje nie mają pozytywnego wzoru ojca...

Moim zdaniem teraz wyszło coś nowego po programie - osoby, które się najwięcej zaangażowały, a tak było w każdej parze chociaż po jednej, najgorzej na tym wyszły. Wcześniej ci najbardziej zdeterminowani odnosili sukces (Fity, Aneta i Robert, Anita i Adrian, Laura i Karol po programie), zarzucano innym uczestnikom, że podchodzą zbyt lekko do małżeństw, nie są skorzy do zmian. Były już takie przypadki - Marcin Wichrowski, Oliwia i Łukasz, Zrobki, ale to wychodziło dopiero jakiś czas po programie. A tu po miesiącu wszystko ok, po czym bach wjeżdżają napisy i wychodzi na to, że niektórzy po tym jak przewrócili swoje życie do góry nogami, zostali chyba potraktowani w arogancki sposób i to z premedytacją.

Skoro Adam z Kamilem nagrywali wspólny lajf, to chyba Adam nie zszedł się z Patrycją (takie przeczucie). No ale może został już w stolicy i lepiej mu się wiedzie mimo wszystko?

BTW, na tym zdjęciu dziewczyn nie było widać, żeby Dorota była w ciąży. Podobno to jej siostra jest w ciąży, może dlatego Dorota jest na grupie, a Piotr też tam dołączył dla robienia szumu wokół siebie i siania zamętu Tak samo jak wrzucał te foty, że śmieją się (w domyśle razem) z reakcji widzów. Albo to jak wrzucał fotę w ripoście na babski wieczór uczestniczek edycji "skoro wolna chata". Równie dobrze mogło to oznaczać, że skoro dobrze się bawią to on także. Okaże się po wtorku
Gdzie można zobaczyć te zdjęcia?

shinypearl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-22, 19:38   #2377
Markowianka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shinypearl Pokaż wiadomość
Gdzie można zobaczyć te zdjęcia?

Na Instagramie, albo na grupie ŚOPW na FB.
Stary 2022-05-22, 20:34   #2378
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Zwykle okularów nie nosi się dla podobania się komuś, albo dla wyglądu. Teraz są modne duże oprawki, ciężko dostać inny typ.

Kamil to imprezowiec, bulioner, Aga i tak by mu nie imponowała, źle dobrani byli. Tacy ludzie lubią kisić się we własnym sosie. Do tego z wyglądu to ziemniak, dlaczego kobieta jest zawsze oceniana za wygląd, nawet jak dostanie byle d*ka?

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Mnie bardziej raziły miny Agi i te biurowe ciuchy, fryzura jakaś ulizana. Okulary do innych ciuchów i fryzury mogłyby fajnie wyglądać.
Ja się samych okularów nie czepiam, chociaż uważam, że akurat te Agnieszce uroku nie dodawały i lepiej wyglądała bez nich.
Tylko tu właśnie chodzi o całokształt okulary+makijaż+fryzura+u brania sekretarki.
Bo na samym weselu uważam, że się Kamilowi spodobała. No ale wiadomo też, że na weselu zawsze chce się zrobić efekt wow

Kamil to totalnie nie mój typ, ale znowu Adze chyba przypasował. Dużo bardziej odrzucało mnie od Piotra, aż czułam się niekomfortowo jak przytulał się do Doroty
Stary 2022-05-22, 20:34   #2379
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Zgadzam się. Na początku wprawdzie zgodziłam się wypowiedziami, jakoby matka Adama przypominała matkę Agaty, ale potem zmieniłam zdanie. Bardzo miła była w stosunku do Patrycji, zachowywała się normalnie (a śpiewy - cóż, chyba nie ona pierwsza śpiewała, nie przypadkiem też babcia Adriana miała swoją solówkę?) I jakakolwiek by nie była, to takiej agresywnej reakcji bym się po Adamie nie spodziewała. Tu jeszcze raz napiszę - musi być coś na rzeczy z tym, że ponoć (ja akurat tego nie wyłapałam) matka Adama parę razy powiedziała, że on jest nerwowy. A w programie tego nie widziałam, raczej taki bardzo spokojny. Nie zdziwiłabym się, gdyby poza kamerami był inny.
Stary 2022-05-23, 11:30   #2380
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:

Agnieszka to chyba ma taki styl na luzie, codzienny. Nie ma bardzo kobiecych ciuchów, kolorów, w kwiatki itp, przynajmniej tak wydaje się po obejrzeniu programu. Że lubi luz, wygodę, styl naruralny, zwykłe proste włosy i mocno się nie maluje. Były juz przecież takie uczestniczki, tylko może Aga akurat mocno rzuca się w oczy przy innych dziewczyna z otoczenia Kamila, jak jest taka naturalna?

Jasne, że w związku liczy się bardziej charakter, ale w programie charakteru się tak szybko nie pozna, więc pierwsze co, to na wyglądzie się opieramy. O czym zresztą mówi sama nazwa :-D ślub od pierwszego WEJRZENIA

fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-23, 12:23   #2381
sublips
Zakorzenienie

No jak dla mnie matka Adama bez powodu właśnie nie powtarzała tyle razy, że jest nerwowy.

Co do Agnieszki, to ja nigdy nie kładłam nacisku na to, żeby uczestnikom wytykać mankamenty w wyglądzie, ale ogólnie to uważam, że to są dwie sprawy: raz, że jej nie wyszło z Kamilem, a dwa że uważam, że jeśli chciałaby utrzeć nosa byłemu, to poszłabym w inną stronę ze zmianą wizerunku. Z Kamilem by jej nie wyszło bez względu na nic, po prostu nie pasują do siebie, a czy Agnieszce on się tak spodobał? No nie wiem, mnie się wydaje, że każdy by jej się spodobał, tak była nastawiona i sama mówiła o swoich tendencjach z dopasowaniem się do partnera. Obiektywnie patrząc, to raczej sądzę, że Agnieszka jest zbyt atrakcyjna dla Kamila, który w najlepszym przypadku po prostu może być średni.

Co do wyglądu, to jak już chciała coś pokazać czy przejść metamorfozę, to postawiłabym na jej miejscu nacisk na nieco mocniejszy makijaż, bo ma bardzo jasną oprawę twarzy i dlatego ten naturalny look tak zwraca uwagę. Robotę zrobiłby tutaj same brwi, ma je bardzo jasne i przez to jej rysy twarzy giną. A do tego inne ciuchy, uważam, że robi ten błąd, że schudła i dobiera wiele ciuchów, które jej no nie pasują. Większa Patrycja moim zdaniem wypada lepiej, bo umie się w miarę odpowiednio ubrać, a Agnieszka nie do końca. Przykładowo look na imprezę – skórzana, ciężka spódnica, która optycznie poszerza biodra, do tego granatowa koszula i kapcie. Do tego też sporo było oversizów, które również jej nie pasują. W sensie ja nie jestem z tych, co uważają, że w ogóle można komuś narzucić styl ubierania się, ale jeśli ona tak podkreśla, że schudła, tak podkreśla, że musi pożyczyć ubrania, bo nie nadąża za garderobą, to zgaduję, że jej jakoś na tym zależy. Dużo bardziej pasowałaby jej klasyka, dopasowane, ale nie obcisłe fasony, lekko luźne, ale nigdy oversizy, klasyczne kroje, klasyczne sukienki – na imprezę wystarczyłaby klasyczna czarna sukienka przed kolano, do tego odpowiedni makijaż i byłoby super. A z tego, co widzę, na Instagramie to idzie w upodobnienie się do nowej partnerki Kamila – czyli tlenione, przedłużone włosy, przedłużone rzęsy (które w ogóle nie pasują do jej głęboko osadzonych oczu i do tego przy jasnych brwiach wypadają źle), za ciasne dżinsy podciągnięte do pasa plus obcisły t-shirt. No jak dla mnie nie tędy droga, ale oczywiście – jeśli jej się podoba to najważniejsze, tylko wydaje mi się, że to raczej świadczy, że nie pozbyła się problemu z dopasowaniem do partnera, nawet byłego.

A innej osobie może styl Agnieszki by pasował. Jej po prostu nie pasuje, ale na innej osobie mógłby wypadać zupełnie inaczej.
Stary 2022-05-23, 15:07   #2382
kroofka
Rozeznanie

Gdzie Wy widzicie Agę w przedłużkach, z rzęsami i obcisłych ciuchach? Na jej insta widzę tylko normalne foty z Agą jak w programie.
kroofka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-23, 15:12   #2383
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Zajrzałam na insta Agnieszki. Jak nie jestem jej fanką, to serio tu się nie mam do czego przyczepić. Normalna dziewczyna. Ładnie wygląda. Nie przerobiła się na kogoś, kim nie jest, ale postawiła na niego mniej "bibliotekarki / pani z banku", a na więcej "młoda, fajna dziewczyna idzie na spacer / rower". Bardzo spoko styl.
Stary 2022-05-23, 17:05   #2384
annav22
Zakorzenienie

Też zajrzałam na jej profil z ciekawosci i co, i pyta kiedy live robić
Szczerze to nikogo nie polubiłam z tej edycji, chyba tak mam po raz pierwszy, zupełnie obojętni sa mi ci ludzie i ich losy.
Szkoda ze taki fajny program został tak zamarnowany...
annav22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-23, 17:33   #2385
Markowianka
Rozeznanie

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;89230426]Agnieszka to chyba ma taki styl na luzie, codzienny. Nie ma bardzo kobiecych ciuchów, kolorów, w kwiatki itp, przynajmniej tak wydaje się po obejrzeniu programu. Że lubi luz, wygodę, styl naruralny, zwykłe proste włosy i mocno się nie maluje. Były juz przecież takie uczestniczki, tylko może Aga akurat mocno rzuca się w oczy przy innych dziewczyna z otoczenia Kamila, jak jest taka naturalna?

Jasne, że w związku liczy się bardziej charakter, ale w programie charakteru się tak szybko nie pozna, więc pierwsze co, to na wyglądzie się opieramy. O czym zresztą mówi sama nazwa :-D ślub od pierwszego WEJRZENIA

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Ale to właśnie nie pasuje do niej, w tym problem. Może to co to pisze Sublips, że Aga schudła, a szafa nie nadążyła. No i te koszmarne oversizy... po prostu w pierwszym odcinku lepiej wyglądała niż po ślubie. Owszem, były reakcje: oho, w normalnej stylówie nie będzie pasować do Kamila, który gustuje w laskach typu siostry. No ale wciąż spoko wyglądała, do tego fajny plecak. A potem właśnie łapcie i oversizy, albo koszule, żakiety jak do banku i skórzana spódnica Tak czasem myślę - serio kobiety tak się ubierają na początku związku jak chłopak przychodzi, albo takie ciuchy biorą w podróż poślubną? Zresztą ze stylówki Fitowej też podśmiewaliśmy się.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

BTW, Anita od Adriana też na sportowo chodziła w programie - jeansy, buty sportowe, T-Shirty, ale wszystko dopasowane i w fajnym stylu, a nie tak: a dobra, mam w szafie wyprane parę rzeczy to wezmę to i z głowy.
Stary 2022-05-23, 18:26   #2386
sublips
Zakorzenienie

No ja akurat jestem fanką typologii Kibbiego, ale w takich przyziemnych terminach to po prostu Agnieszce taki bardzo luźny styl nie pasuje (jak już dresy to bardziej eleganckie czy dżinsy i koszulka, to według mnie w takich opływowych fasonach, zupełnie nie oversizy). Taka stylówka jak skórzana spódnica i koszula wpuszczona do środka to w ogóle uważam, że mało kto się by w tym obronił. Dla porównania można byłoby powiedzieć, że Aneta w ogóle się nie stroiła dla męża, ale jej te kolorowe stroje sportowe, oversizowe płaszcze i bluzy bardzo pasowały i wszystko było spójne.

Co do instagrama, ja nie mówię, że Agnieszka wygląda źle czy cokolwiek innego. Dla mnie po prostu sztuczne rzęsy nadają bardzo ciężkiego spojrzenia, nie upiększają nikogo, a dodatkowo konieczne przy takich rzęsach są ciemne i podkreślone brwi.

Ale co - żeby się nie czepiać nadmiernie - to sądzę, że zaledwie kilka uczestniczek miało coś, co nazwałabym spójnym stylem. Po prostu u Agnieszki to mi się rzuca w oczy, bo ona dużo mówiła o tym schudnięciu, o tych ubraniach, o wadze plus do tego dochodzą zapewne jakieś tam kompleksy. Do których swoją drogą nie ma powodu, bo ma klasyczną urodę.
Stary 2022-05-23, 19:29   #2387
maddzia007
Zakorzenienie

Trochę podobna sytuacja u Izy, widać ze trochę dopadł ją efekt jojo, ale w takich spodniach nie miała prawa wyglądać dobrze, chyba że byłaby mega szczupła IMG_3266.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2022-05-23, 19:45   #2388
sublips
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę podobna sytuacja u Izy, widać ze trochę dopadł ją efekt jojo, ale w takich spodniach nie miała prawa wyglądać dobrze, chyba że byłaby mega szczupła Załącznik 7772593

U Izy mnie to niestety nie dziwi, biorąc pod uwagę, jaką rygorystyczną dietę sobie narzuciła. Te spodnie niestety nie pasowałyby prawie nikomu, choć myślę, że taka Aneta by się obroniła w takim outficie.

Natomiast komentarze, że było więcej Agnieszki pod koniec edycji niby, które widziałam na wykopie, to dla mnie czysta złośliwość, raczej kwestia jej nieudanych stylizacji. Zresztą dla mnie jest najzgrabniejsza z uczestniczek tej edycji.

Ja w sumie trochę czekam na to, co powiedzą uczestnicy - ciekawa jestem perspektywy Patrycji i Agnieszki chyba najbardziej, bo o Piotrze to nawet wolę nie myśleć, zaraz w głowie mam jego głos.
Stary 2022-05-23, 20:55   #2389
Markowianka
Rozeznanie

Cytat:
Trochę podobna sytuacja u Izy, widać ze trochę dopadł ją efekt jojo, ale w takich spodniach nie miała prawa wyglądać dobrze, chyba że byłaby mega szczupła Załącznik 7772593

W dresie z psem na spacer można iść. Fakt, że nie trzeba tego wrzucać na IG, zwłaszcza jeśli prowadzi Instagrama niejako publicznego.
Stary 2022-05-23, 21:00   #2390
annav22
Zakorzenienie

To jest dres z firmy która niemal wszystkie laski ze slubów reklamują (ba nawet u Laury była ich reklama) i wszystkie wyglądaja w tych ciuchach źle albo jak fitowa bardzo źle.
annav22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-23, 21:54   #2391
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annav22 Pokaż wiadomość
To jest dres z firmy która niemal wszystkie laski ze slubów reklamują (ba nawet u Laury była ich reklama) i wszystkie wyglądaja w tych ciuchach źle albo jak fitowa bardzo źle.
Przepraszam, ale...
Stary 2022-05-23, 22:54   #2392
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Pomyślałabym "normalna kobieta". Absolutnie nie widzę tu nic grubego. Polki są ultra surowe jeżeli chodzi o ocenę sylwetek.
Stary 2022-05-23, 23:21   #2393
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Pomyślałabym "normalna kobieta". Absolutnie nie widzę tu nic grubego. Polki są ultra surowe jeżeli chodzi o ocenę sylwetek.
Ja nie uważam, że ona jest jakaś gruba, ale ten strój w mojej ocenie wygląda właśnie niekorzystnie i będzie wyglądał źle na każdym, kto nie jest super szczupły.
Stary 2022-05-24, 00:44   #2394
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
W dresie z psem na spacer można iść. Fakt, że nie trzeba tego wrzucać na IG, zwłaszcza jeśli prowadzi Instagrama niejako publicznego.
Wrzucać może, dlaczego nie?
Stary 2022-05-24, 01:30   #2395
Markowianka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Wrzucać może, dlaczego nie?
Spodnie takie sobie, choć znów źle nie wyglądają. Ja tam nieraz chodzę w takich spodniach, nie widzę problemu.
Stary 2022-05-24, 10:35   #2396
Lyse
Raczkowanie

Cytat:

Akurat Piotra trudno mi do końca obronić, bo facet nie ma w sobie w ogóle żadnej samokrytyki..... Ale skoro on potrafi tylko kpić z konstruktywnych uwag widzów, bo uważa, że piszą ja frustratki - to cóż, powodzenia mu życzę i tylko bardzo liczę na to, że nie jest z Dorotą.

Frustratki, które nie mają swojego życia dodaj - bardzo mnie śmieszy traktowanie przez niego i niektórych uczestników ludzi z grupy na fb i innych z góry, jako ekscytujących się życiem uczestników i co gorsza jeszcze to komentujących. Dla nas ten program to forma rozrywki i nic poza tym, raczej nikt nie szukam w nich sobie idola.

Natomiast Adam - tak, też przecierem oczy ze zdumienia w tym wątku, jak często w uczestnikach i ich rodzinach szuka się jakiejś złowrogości, mroczności, nie wiadomo czego i ja również w tej scenie nie widzę nic złego. Mało jest rodzin czy osób idealnych, bez żadnych problemów, takich, którzy nigdy się nie denerwują, rodziców, którzy nigdy nie są nadopiekuńczy - ale mnie się wydaje to po prostu w jakiś sposób zdrowe, bo to po prostu ludzkie, że ma się wady.
Na mnie całościowo mama Adama zrobiła ok wrażenie. Na pewno należała do tej części wspierających i życzliwych mam z programu. Ma swoje odloty z tym śpiewem i graniem na gitarze ale traktuje to w kategorii nieproblematycznej. O Adamie wypowiadała się chyba szczerze, mówiła o dobrych i złych cechach syna, czyli tej nerwowości. Jak jest naprawdę ciężko ocenić bo on był bardzo spokojny na nagraniach, szalenie powściągliwy wręcz, także na dwoje babka wróżyła.
Lyse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-24, 18:45   #2397
rukolka
Zakorzenienie

Cytat:
U Izy mnie to niestety nie dziwi, biorąc pod uwagę, jaką rygorystyczną dietę sobie narzuciła. Te spodnie niestety nie pasowałyby prawie nikomu, choć myślę, że taka Aneta by się obroniła w takim outficie.

Natomiast komentarze, że było więcej Agnieszki pod koniec edycji niby, które widziałam na wykopie, to dla mnie czysta złośliwość, raczej kwestia jej nieudanych stylizacji. Zresztą dla mnie jest najzgrabniejsza z uczestniczek tej edycji.

Ja w sumie trochę czekam na to, co powiedzą uczestnicy - ciekawa jestem perspektywy Patrycji i Agnieszki chyba najbardziej, bo o Piotrze to nawet wolę nie myśleć, zaraz w głowie mam jego głos.

A co jest nie tak ze spodniami? Ona ma po prostu masywne nogi, co jest trochę dziwne, bo wydawałoby się, że dużo ćwiczy (a wydaje się jakby w ogóle nie schudła, wręcz przeciwnie).
Mi też się wydawało, że Agnieszka przytyła. Dlatego średnio wyglądała w tych krótkich, obcisłych kieckach. Najzgrabniejsza była Dorota.
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-24, 19:37   #2398
Lyse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rukolka Pokaż wiadomość
A co jest nie tak ze spodniami? Ona ma po prostu masywne nogi, co jest trochę dziwne, bo wydawałoby się, że dużo ćwiczy (a wydaje się jakby w ogóle nie schudła, wręcz przeciwnie).
Mi też się wydawało, że Agnieszka przytyła. Dlatego średnio wyglądała w tych krótkich, obcisłych kieckach. Najzgrabniejsza była Dorota.
Dla mnie tez Dorota miała najlepsza figurę. Szczególnie było to widać w sukience ślubnej. Bardzo zgrabna dziewczyna. A Iza chyba nawet jak schudła to miała dość masywne nogi. Po prostu ma taką figurę.
Lyse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-24, 21:17   #2399
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

U Agnieszki już jakaś metamorfoza brwi zrobiona.

edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-05-24, 21:20   #2400
lulka19
Zakorzenienie

Agnieszka chyba wzięła sobie do serca wszystkie urodowe rady. Tu nowa fryzura , zaraz brwi. Pewnie ciuchy też były.

Najlepszą figurę na Dorota. Ogólnie chyba jest najatrakcyjniejsza. Patrycja jest dla mnie ładna, ale traci przy tych swoich minach.

lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości