![]() |
#241 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadówki 2021! Część III ;)
Cytat:
No dodają takie rzeczy aby bardziej zapchać słoiczek czyms tanim. Zrezygnowałam z zakupu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Rozeznanie
|
Ja kupiłam parę słoików ale leżą w szafce. Gotuje Małemu na razie warzywa na parze i też rozdziabiam widelcem. Przeprosiłam się z kawałkami i znowu dziś dałam akurat cukinię ale najwieksza zabawa to rozgbiatanie palcami
![]() ![]() ![]() Jak wyglądają Wasze nocki ? Czy teraz jest znowu jakiś regres / skok czy cokolwiek ? ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- I pytanie za 100 punktów ![]() I pytanie nr 2- jaka pasta do zębów? Chce już mu coś kupić na tego jednego zęba ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Konto usunięte
|
U nas też rozszerzamy dietę. Mamy wypróbowane brokuła, ziemniaka, cukinie, marchewkę i batata. Wprowadzam co drugi dzień jeden produkt albo miksuje z tego co spoko znosi. Niestety batat spowodował wymioty i biegunkę. Także tego
![]() ![]() ![]() Blw jeszcze nam nie idzie. On nie rozumie, ze to jedzenie które ma na tacce wkładamy do buzi. Cóż, czekamy, może dorośnie ![]() Intuicja u mnie noce w kratkę. W niedzielę spał 10 godzin ciągiem a wczoraj częste pobudki. Nie ma reguły. Dni są najgorsze, bo ma mamozę plus nauczył się piszczeć. Ćwiczy te umiejętność non stop, sąsiedzi pewnie mają nas dość ![]() ![]() Pasta - nie interesowałam się jeszcze, pewnie poczytam u Taty Stomatologa. U nas nie zapowiada się narazie żaden ząb. Aga książki to Joanny Świercz "zawsze" i "razem". Z postępów to moje dziecko nauczyło sie pełzać do tyłu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Laura je dosc ładnie w żłobku, w domu zaciska paszcze i ni huhu. Za to bbox idzie je świetnie. Na blw jeszcze przyjdzie czas jak usiądzie.
Wodę daje z brity, taka jak my pijemy. I kupuje słoiki rzecz jasna ![]() Od jakiś 2 tyg już śpi w swoim łóżeczku w swoim pokoju. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
My nie mamy pokoju dla Małego więc nawet nie mam nad czym się zastanawiać ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie z bboxa cos tam pije ale też czasem bawi się tylko rurką. Ja mam 2 bboxy bo jeden kupiłam a drugi dostałam w prezencie. I nie wiem co mam zrobić z nadmiarem bo w zasadzie jeden wystarczy i bardzo cieszę się z prezentu ale szkoda, że nie przewidziałam xd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- No i u mnie to też nie je zbyt wiele, może odrobinkę i jej sie nudzi. Czekam aż sama stabilnie będzie siedzieć to jej dam po prostu jedzonko i być może będzie bardziej i dluzej zainteresowana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze nie ogarnia ze moze sie tym najeść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Musisz zadawać takie trudne pytania przed pierwszą kawą? ![]() Ja daję dodatkowo, o ile w ogóle zje chociaż odrobinę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale faktem jest to, ze jak chodzi do zlobka to level zmeczenia jest ogromny w porownaniu z dniem w domu. W tygodniu, klade ja okolo 19-20, potem ja karmie na spiocha o 22 jak ide spac. Potem budzi sie okolo 5-6, i albo zje i pojdzie spac albo jak dzis, zjadla o 5, gadala godzine do sciany i zasnela do 7. Czasem sie wybudza wieczorem, po godzinie czy dwoch, ale to juz zalezy. Ja ogolnie o wiele lepiej spie jak ona jest w swoim pokoju bo mnie wybudza kazdy mikro ruch czy jek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
Hej, u nas chyba w końcu gorączka odpuściła,w ogóle mały chyba wigor swój odzyskał. Niedawno mu dawałam papkę z marchewką i ziemniakiem to wyrwał mi łyżeczkę i rzucił więc mam wszystko wokół pomarańczowe.
Antybiotyk mamy 8 dni a on już teraz nie chcę pić i się wykręca jak węgorz. W nocy jeszcze miał gorączkę i jak się obudziłam o 3 tak później już nie mogłam zasnąć bo tą gorączką się zmartwiłam że nie przechodzi. Po 7 córkę do przedszkola dobudzić nie mogłam,jak już w końcu wyszykiwani wyszliśmy to się okazało że dziś wolne. W drodze spotkałam inną mame co już z córką wracała, córka mówiła że wolne ale sądziłam że mówi że o czwartku bo tu długi weekend mamy. W piątek nad ranem teście przyjadą na chrzest a tu jeszcze tyle do ogarnięcia. Muszę kupić coś małemu z długim rękawem na chrzest bo strój ma bardziej na lato a tu 15 ma być i wiatr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
U nas noce bardzo kiepskie, bedzi sie, wierci, troche poje, niby przysypia na rekach, a jak odkladam to sie wybudza, prezy sie generalnie (mam wrazenie tez ze RD nie pomaga, bo zoladek pracuje).
Zaczelam w ogole rozwazac odstawienie, mala woli butle od cyca, mam wrazenie, ze cyc jej nie wystarcza, a jej sie pic chce i dopiero przy butli sie uspokaja. Przy cycku wariacje odstawia. Nie wiem no, myslalam, ze bede jeszcze ciagnac do ok roku, ale jak ona woli butelke to po cholere sie meczyc. Ze starszym bylo inaczej, on w dzien kochal butelke, ale w nocy musial byc cyc, odstawienie po roku nie bylo latwe, troche nerwow nas to kosztowalo, zarowno mnie jak i jego. A skoro Clara juz teraz olewa cyca to moze skorzystam z okazji.
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
U nas zazwyczaj budzi się 2/3 razy na jedzenie i od razu zasypia. Czasami zdarzają się gorsze nocki i wtedy śpi z nami, ale staramy się jak najrzadziej to robić, bo później jesteśmy jak wraki.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zrobiłam porcję ze 100 ml mleka. Zjadł trochę więc spokojnie mogłam obciąć porcję o połowę ![]() Moja mama za to, że trzeba robić rzadką kaszkę i podawać z butelki, i co ja wymyślam z łyżeczką ![]() I jeszcze zwróciła mi uwagę, że powinnam więcej małego nosić na rękach ![]() ![]() Jak był mniejszy, lżejszy i niemobilny to po co tyle nosić, kręgosłup siądzie. Kiedy waży 8 kg, ma już z 70 cm i gnie się i odpycha na wszystkie strony to nosić, nosić i nosić! Logiczne prawda ![]() Kochane, wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki ![]() ![]() Życzę nam dalszych sukcesów macierzyńskich, pogody ducha i ogromnej radochy z dzieci ![]() Dla mnie ta rola jest super i bardzo, ale to bardzo cieszę się, że dostałam od losu Leona ![]() W ramach prezentu dostałam więcej pobudek w nocy. Nie wiem czy zęby czy co, ale to już druga noc z 3 pobudkami. Zwiększył też sobie zapotrzebowanie na mleko bo chce za każdym razem karmienie. No nic, poobserwuję go i zwiększam podaż kawy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Lagun dziękuję i ja także życzę wszystkim mamom wspaniałości, aby ten dzień był wyjątkowy 🥰
A moi teściowie tez na weekend jak byli to ciagle ja nosili bo trzeba nosić. Generalnie spoko niech noszą ale niech nie mowia mi ze mam tak codziennie bo ona na rekach nie nauczy się obrotów, czworakowania itd także dla dziecka najlepsza podłoga i tyle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez jedytka1 Czas edycji: 2022-05-26 o 08:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się bardzo cieszę, że udało mi się w końcu przejść z etapu "jestem najgorszą matką na świecie, powinni mi ją zabrać" (takie smsy pisałam do mamy w grudniu/styczniu) do "chyba nie jest tak źle, skoro ten mały paszczak każdego ranka dostaje spazmów radości na mój widok" ![]() ![]() ![]() Haha, a potem będzie "było nie nosić i nie przyzwyczajać" ![]() Wiedziałyście tę nową apke do przerabiania zdjęć? Na grupach mamuśkowych na FB ostatnio wysyp tego. Mąż mi mówił, że to podobno jakaś rosyjska aplikacja, która zbiera dane i żeby lepiej tego nie instalować. Nie żebym planowała, bo te zdjęcia to dla mnie trochę creepy, dzieci wyglądają jak te lalki, co ludzie sobie kupują po stracie dziecka, ale widzę, że wszędzie pełno tego i się laski zachwycają jakie piękne te zdjęcia wychodzą, a ja jak zwykle dziwadło i nie rozumiem fenomenu ![]() Edytowane przez mikoma Czas edycji: 2022-05-26 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Nic mi nie wiadomo o żadnych nowych aplikacjach do zdjęć. Ja tam wole swoje baby naturalne a nie sztuczne
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
Ja też nie wiem o jakie aplikacje chodzi
![]() Zastanawiam się czy nie zapauzowac na 2-3 dni rozszerzania diety bo u nas jest coraz gorzej ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego i dla Was dziewczyny! 🥰
Intuicja, nie ma co zmuszać dziecka, jeśli tak jest może faktycznie trzeba zrobić mała przerwę. Siedaj z nim do stołu ale nie zmuszaj go żeby on jadł. Niech na was patrzy. Ja bym tak zrobiła. A co do kubka/bidonu to z tym dzieci czasem potrzebują naprawdę dużo czasu żeby ogarnąć. Moja od dwóch tygodni ciągnie ale leci bokiem. Jak raz się napila to się zakrztusiła. Co do aplikacji też pierwsze słyszę, ale ja to nie ogarniam takich nowinek. Mikoma, u nas podobnie. Tylko mąż ostrzega żeby czegoś nie instalować jak coś się takiego pojawią. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
Nie, właśnie ja go nie zmuszam. Jak tylko zaczyna marudzić albo odwraca głowę to kończymy. Wydaje mi się , że teorie mam obcykaną idealnie ale w praktyce zderzyłam się ze ścianą. On najchętniej by walił łyżeczką i kubkiem w blat i tyle
![]() ![]() Najcudowniejszego dla Was wszystkich ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Helcia dzisiaj ogarnęła bidon, dwa łyki pociągnęła ![]() ![]() Edytowane przez mikoma Czas edycji: 2022-05-26 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
U nas regres jedzenia na maksa. Nawet w żłobku słabo. Także nie przewidzisz.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Konto usunięte
|
Mamusie, wszystkiego najlepszego! Pamiętajcie, ze jesteście najważniejsze dla waszych dzieci 🥰
Ja dzisiaj świętowałam na całego. Spanie do 9, pozniej kokoszenie się w łóżku z synkiem, przytulasy, spacerek. Na spacerze słuchałam piosenek dla mamy ![]() Jestem niesamowicie wdzięczna, że mogę być mamą i bardzo szczęśliwa, że syn jest spełnieniem moich marzeń. Nie wyobrażałam sobie, że można kochać kogoś aż tak mocno ![]() ![]() I pomyśleć, że przez wiele lat nie chciałam mieć dzieci ![]() Pochwalę sie, że dostałam dzisiaj pierwsze prezenty z okazji Dnia matki i chociaż wiem, że zakupione ręką TZta to łzy się polały ![]() Potrzebowałam sie uzewnetrznic. ![]() Intuicja nie pomogę, bo mój wciąga wszystkie warzywa jakie mu podam a wodę piłby litrami. Z tym, że jego zupełnie nie interesują kawałki ani nawet operowanie łyzeczka. Sądzę, że nasze maluchy dopiero są na początku drogi i mają jeszcze czas... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Także dzieci jedzą zmiennie, raz będą chętne a raz nie. U nas kaszka dwie pierwsze próby też blee, ale dodałam warzywko i zjadła chętniej. Ostatnio miała z brokułem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ile czasu po mleku podajecie jedzenie ? Bo z tym mam trochę problem jak to ogarnąć. Wczoraj oglądałam webinar Szpinakowej i Ona mówi , że 15-30 min po mleku. Ja najczęściej karmie przed drzemką i potem śpi godzinę
![]() ![]() Albo w ogóle na kiedy przygotować posiłek skoro karmię na żądanie i nie wiem kiedy będzie jeść ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Intuicja_88 Czas edycji: 2022-05-27 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj podałam kaszkę godzinę po mleku - plucie i niechęć. Czuję, że za wcześnie zaproponowałam bo jest pewnie najedzony no, ale o innych porach „chęć” jest taka sama :/
Za to woda spoko czy to z doidy czy z bboxa, więc chociaż odwodnienie mu nie grozi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Konto usunięte
|
Intuicja jak widzę, że będzie KP, to wstawiam mu posiłek. Zazwyczaj je około 30 min po piersi. Z tym, że u mnie on nie zasypia po KP.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.