|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 65.
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89241472]Dziwna sprawa. Bliska mi osoba mieszka w domu, wzdłuż ulicy obok domu jest trochę niezagospodarowanego terenu, dwie działki budowlane, które należą do niej. Są ogrodzone siatką razem z działką, na której stoi dom. Miała ostatnio wizytę obcej osoby, która twierdziła, że widziała wiszące ogłoszenie o sprzedaży tych działek. Ogólnie chciała o tych działkach pogadać i kupić. Rzecz w tym, że ta bliska mi osoba nie wystawiała tych działek na sprzedaż. Jest jedynym właścicielem obu. Jakbyście potraktowały taka sytuację? Siedzę i się zastanawiam, czy teraz się robi takie żarty, czy o co chodzi.[/QUOTE]Moja mama miała podobnie z działką. Dwie osoby przychodziły z zapytaniem o sprzedaż. Ucichło więc nikt się nie zagłębiał, ale też to było dziwne. Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie socjologiczne
Bardzo lubię czytać o motywacjach innych osób, to zawsze rozszerza własny światopogląd.Teraz mam pytanie czysto wszystkowatkowe. Podcasty Spotify Jakie możecie polecić materiały do słuchania na Spotify? Coś naprawdę ciekawego i sprawiającego, że czas szybciej leci, bo tak się człowiek wsłucha. Tylko może nie true crime (chyba że taki naprawdę naprawdę dobry). Mogą być też słuchowiska po angielsku. (Mam do wykonywania automasaż 3 razy dziennie po 30 minut każdy i już taaaak baaardzo mi się to dłuży i nudzi, że szukam czegoś dobrego, co mnie utrzyma w rytmie regularności i może będzie wręcz zachęcało do tych zabiegów) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://mojewypieki.com/przepis/gofr...ie-i-chrupiace Sukces tkwi w gofrownicy. Póki miałam lidlową, to wychodziły gumowate, niedopieczone, a jak chciałam, żeby były chrupkie i złociste, to minimum 20 minut smażenia Obecnie mam gofrownicę dezala, wysmażenie 2 gofrów to nieco ponad 4 minuty.Cytat:
Z historycznych- "Podcast historyczny" (ciekawe tematy, ale niestety głos prowadzącego może trochę usypiać), "Mroczne wieki" i "W mroku historii". Nie słucham psychologicznych czy politycznych, więc w tym temacie nie pomogę. |
||
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś coś wie o domach prefabrykowanych? Modułowych? Jakieś opinie?
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o utarte tradycje to ja nie mam z tym problemu. Nie uważam, że muszę coś robić, bo tak 'wypada', bo kiedyś tak się robiło. Na imprezy jak nie mam ochoty, to też nie idę. Ogólnie nauczyłam się nie obiecywać czegoś pod wpływem chwili. Zawsze zostawiam sobie furtkę mówiąc, że chyba nie dam rady, ale postaram się i dam znać. Ja ogólnie bardzo nie lubię się zmuszać do rzeczy, których nie lubię robić i na które nie mam ochoty. Wychodzę z założenia, że jestem dorosła i robię co chce, poza oczywiście jakimiś obowiązkami. Nie lubię wychodzić poza swoją strefę komfortu. Znajomych wszystkich mam ok. Jak z kimś mi było nie po drodze to się dystansowałam i znajomość sama jakoś się rozluźniała. Oczywiście są takie miejsca jak praca gdzie pewnych ludzi muszę tolerować, ale po prostu nie wdaje się z nimi w żadne gadki. Z miejscem zamieszkania problemów nigdy nie miałam, ale myślę, że jak ktoś się nie zmienia, to boi się nowego miejsca, nie ma na to funduszy, wyjazd spowoduje, że nie będzie nikogo znał. Co do pracy ludzie często nie wierzą w siebie, boją się, że sobie nie poradzą, że nie dostaną umowy po okresie próbnym, boją się rozmów kwalifikacyjnych, zmiany otoczenia. Rzadko jest tak, że praca ma same minusy. Można np. źle zarabiać, ale mieć spoko ludzi. Z partnerem to jest chyba najgorzej. Ludzie się przywiązują, żyją dobrymi wspomnieniami, często są uzależnieni od kogoś psychicznie. Nie potrafią sobie wyobrazić życia w pojedynkę, boją się samotności, że nikogo sobie nie znajdą. Wolą być w kiepskim związku niż w żadnym.
|
|
|
#2107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Warty polecenia jest też "Dział zagraniczny" prowadzony przez Maćka Okraszewskiego. Dużo tam informacji na temat odległych Polsce państw i kultury, podanych w bardzo przystępny sposób. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam nikogo kto ma, ale znajomi się kiedyś interesowali tematem. Wyglądało ciekawie. Szybko i za spoko pieniądze.
|
|
|
#2109 | ||
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
7 metrów pod ziemią Światusy ( kanał o ludziach, którzy byli świadkami Jehowy, kurde, słucha się jak jakiś kanał science-fiction!) Na temat ( kanał gdzie są podcasty o zdrowiu, wywiady z ludźmi, podcast kryminalny) Stan po burzy- typowo polityczny Ameryka i ja - polka w Ameryce opowiada o zwyczajach w USA Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Generalnie jak masz ujowa gofrownice to z najlepszego przepisu ci wyjdą gumy. Przerobiłam kilka gofrownice w życiu, wiem, co mówię. Po latach znalazłam ideał gofrownicy i nie bawię się w żadne wymyślne przepisy, bo szkoda czasu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakieś tipy, jak bezpiecznie spakować wina/szklane butelki w bagaż rejestrowany? Sery i oliwki to tam lajt. Naczytałam się, że rzucają walizkami, a nie chce mieć czerwonej powodzi w środku
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w zeszłym roku przywoziłam mnóstwo wina w szklanych butelkach i po prostu owijałam wszystkie butelki solidnie w ciuchy i układałam ciasno, żeby nie latały po walizce. Wszystko dotarło w całości.
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89241472]Dziwna sprawa.
Bliska mi osoba mieszka w domu, wzdłuż ulicy obok domu jest trochę niezagospodarowanego terenu, dwie działki budowlane, które należą do niej. Są ogrodzone siatką razem z działką, na której stoi dom. Miała ostatnio wizytę obcej osoby, która twierdziła, że widziała wiszące ogłoszenie o sprzedaży tych działek. Ogólnie chciała o tych działkach pogadać i kupić. Rzecz w tym, że ta bliska mi osoba nie wystawiała tych działek na sprzedaż. Jest jedynym właścicielem obu. Jakbyście potraktowały taka sytuację? Siedzę i się zastanawiam, czy teraz się robi takie żarty, czy o co chodzi.[/QUOTE]Stawiam na dewelopera. Skupują działki w dziwaczne sposoby. U mnie na osiedlu (wielkie blokowisko) ogłaszali się niby osoba prywatna szukająca działki w tym rejonie. I tak szuka ta osoba co jakiś czas, a tereny zielone zamieniają nam na nowe bloki. Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#2114 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może faktycznie ktoś tak sobie chciał kupić i tak zagaił rozmowę. |
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Czy w calzedoni zdarzają się jakieś promki na stroje kąpielowe w sezonie? Czaje się na jeden strój.
|
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję wszystkim za polecenia podcastów Zaraz będę je odsłuchiwać po kolei, mam nadzieję, że kilka wpadnie mi w ucho ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie z kwestii zdrowotnej- nie mam pojęcia w czym szukać przyczyny. Od zawsze byłam ciepłolubem, ale teraz jest przegięcie. Wieczorem, mając na sobie tylko piżamę, nie mogę usnąć, mimo, że przykrywam się puchową pierzyną. Nie telepię się z zimna, ale nie jest to dla mnie komfortowa temperatura, więc nakładam jeszcze bluzę... I dopiero tak ubrana śpię
A w pokoju mam ze 20 stopni. Wcześniej bywały takie sytuacje, ale rzadko, natomiast od jakiegoś czasu jest to u mnie standard.
|
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiozłam wino z Hiszpanii, wcisnęłam w ciuchy i wszystko było okej, ale teraz zrobiłabym to inaczej. Folia bąbelkowa i na to ręcznik :p Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2119 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Polećcie jakiś fajny serial na Netflix, najlepiej jakiś mało znany
Albo jakiś fajny na playerze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89241888]W pierwszej kolejność zbadałabym sobie hormony tarczycy (tsh, ft3, ft4). Przy okazji zrobiłabym jeszcze standardową morfologię, skoro już będziesz oddawać krew, a to niewielki dodatkowy koszt nawet jakbyś miała zapłacić z własnej kieszeni.[/QUOTE]
Badania i tak robię w tym tygodniu, bo w przyszłym mam endokrynologa. Zastanawiałam się właśnie, czy to może być tarczycowe, ale zobaczymy co wyjdzie z badań. No dobra, a jeśli tarczycowo będzie dobrze, to co dalej? |
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z minusów: zazwyczaj trudno wprowadzić jakieś większe zmiany (zwłaszcza w prefabrykowanych) więc nie zawsze znajdzie się dom który odpowiada komuś w 100%. Koniecznie trzeba też znaleźć renomowaną firmę, bo jak coś zrobią nie tak to można mieć potem ogromne problemy. Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
|
#2124 |
|
Konto usunięte
|
Kuchnia z zabudowaną lodówka, tak czy nie?
Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Podrzuci mi ktoś wątek do rozstaniowego? Potrzebuję wsparcia
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2126 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
The Souns of Magic Designated Survivor Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Dla mnie nie. Zabudowana lodówka jest drastycznie mała, zabrana przestrzeń. Siostra TŻ ma i jak dla mnie to tragedia, tak samo zamrażalnik. Co kto lubi, żeby ładnie wyglądało czy było praktyczne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9cf1d31d279bad27b001c12 cbf2de6a056fa95f2_6583802 d27f04;89241933]Kuchnia z zabudowaną lodówka, tak czy nie?
Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Nie. Maly wybor, lodowki sa w srodku mniej pojemne. Chyba ze kuchnia na pokaz a nie do uzytkowania i gotowania albo ma sie druga lodowke gdzies blisko (np w spizarni) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2129 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mam podobne przekonanieCytat:
Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#2130 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

Bardzo lubię czytać o motywacjach innych osób, to zawsze rozszerza własny światopogląd.
Obecnie mam gofrownicę dezala, wysmażenie 2 gofrów to nieco ponad 4 minuty.

68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58