|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?
Cytat:
(taka już moja uroda , siedzi sobie wirus i czasami się uaktywnia) więc musze sprobować.
|
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?
Cytat:
|
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na swoje pierwsze zamówienie z BU (do tej pory kupowałam tylko w Mazidłach i u Thanatosa) i już przebieram nogami.
![]() Kupiłam: Hydrolat różany - 200 ml Olejek myjący - pomarańczowy - 120 ml Hydrolat z zielonej herbaty - 100 ml Serum-olejek regulujący LEMON - 30 ml Hydrolat oczarowy - 200 ml Olejek antycellulitowy - 150 ml Serum-olejek regenerujący TAMANU - 30 ml |
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1535 |
|
Rozeznanie
|
hm. zamierzam zamówić zaraz hydrolat aloesowy i serum antyoksydacyjne flavo-c15EF (bez silikonów). i mam jedno pytanie. czy na to serum TRZEBA nałożyć jeszcze jakiś krem (z filtrami) czy wystarczy ono samo - nie odczuję "ściągania"? używał ktoś?
proooszę o szybką odpowiedź nadaje się to serum dla skóry z trądzikiem, czy jednak poszukać czegoś innego?
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest polecane jako serum na dzien pod filtr <ale wiadomo jak wazne są filtry w codziennej pielęgnacji> pomimo tego...osobiście stosuję to serum zmieszane z żelem hialuronowym <nie czuję potrzeby nakładania czegos jeszcze po wchłonięciu serum na buzię> ale nie jestem pewna czy samo serum bez żelu równiez będzie się tak komfortowo nosiło na skórze.
|
|
#1537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dużo osób z problematyczną cerą je stosuje i jest zadowolonych. |
|
|
|
|
#1538 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję za odpowiedzi
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
|
|
|
#1539 |
|
Raczkowanie
|
[quote=AsikS;8820273]Czekam na swoje pierwsze zamówienie z BU (do tej pory kupowałam tylko w Mazidłach i u Thanatosa) i już przebieram nogami.
![]() A ja się przyznam , że dla mnie te zestawy to strzał w 10, po prostu nie mam czasu odmierzac, ważyć, kombinować czy czegoś za dużo czy za mało i jeszcze zawsze zostaje reszta pólproduktów , z ktorą nie wiadomo co zrobić. W BU mam wszystko odważone i przygotowane tylko mieszać , a to fajna zabawa. AsikS napisz jak twoje wrażenia po pierwszych zakupach
|
|
|
|
#1540 |
|
Rozeznanie
|
właśnie złożyłam swoje drugie zamówienie na BU
![]() już przebieram nóżkami! |
|
|
|
#1541 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Skusiłyście mnie tymi kosmetykami, czekam już na pierwsze zamówienie
Wzięłam olejek pomarańczowy, tonik z BHA i serum Tamanu dla siostry
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Serum-olejek regenerujący Tamanu - używam dopiero od 3 dni, jednak już widzę, że się bardzo polubimy. Serum nie pachnie zbyt zachęcająco, bo jak kostka bulionowa, ale wspaniale wygładza cerę no i nie zapycha porów. Czy działa na wypryski? Tego jeszcze nie wiem. Po przeczytaniu jego właściwości, wręcz się w nim zakochałam...
![]() Maseczka czereśniowa - bardzo dobra, ale nie wyparła mojego nr 1, czyli maseczki truskawkowej (bo w tej uwielbiam jej puszystość...). Wygładza, zwęża pory i działa peelingująco. Fantastyczna! Hydrolat czereśniowo-wiśniowy - pachnie słodkimi, dojrzałymi czereśniami. Tylko zaskoczyła mnie pojemność... Nie zauważyłam, że to tylko 50ml... Szkoda.
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta - Asiu, Emola.
Serum lemon działa bardzo aromaterapeutycznie, do tego świetnie się wchłania, łagodzi podrażnienia, uspokaja cerę. Mam wrażenie że oczyszcza pory. Serum tamanu dla mnie nie pachnie jak maggi, ale jak orzechy włoskie (ale proszę się tym nie sugerować, bo ja mam "dziwny" nos i u mnie zapachy często są na opak). To płynny olejek w kolorze zielonkawym. Widzę że ładnie goi ślady po wypryskach na mojej brodzie. Emola, jeśli chodzi o hydrolaty to są takie efekty jakich się spodziewałam. Olejek antycellulitowy jest bardzo fajny do wieczornego masażu. Na razie mogę powiedzieć że dobrze się wchłania i podoba mi się jego zapach. A olejek pomarańczowy do mycia twarzy jest świetny. Cudny zapach i jeszcze lepsze działanie, błyskawicznie usuwa makijaż, uspokaja buzię.
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
ja niedawno zrobiłam pierwsze zamówienie na BU kupiłąm zestaw 3 rose z żelem h. jest super buzka super nawilzona mam pytanie czy mozna jeszcze na zmiane korzystac z serum flavo C albo innym serum z wit. C?
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że można - np. witaminowe rano a 3xROSE wieczorem
|
|
|
|
#1547 |
|
Raczkowanie
|
Zwykle sama krece sobie sera. Kupuje u Thanatosa polprodukty.
Jednak zachecona Waszymi opiniami, kupilam w BU serum Lemon. I musze powiedziec, ze juz po kilku dniach zaskorniki sa prawie niewidoczne, a pory zamkniete. Skora baaardzo gladka. Super!! Polecam. Musze jeszcze poczytac o tym Tamanu. |
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, dla mnie to rzeczywiście zapach orzechów bardzo przyjemny, posmarowałam sie i pachnę orzechami ! Zobaczcie jak można różnie odbierać zapachy. Tamanu zapachowo relewacja, jak tort orzechowy. O działaniu napisze później, głównie licze na jego właściwości lecznicze...
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie przyszła do mnie paczuszka z biochemii...
- tonik z kwasem BHA - peeling enzymatyczny - serum flavo-C - serum 3rose - olejek antycellulitowy - hydrolat cytrynowy - hydrolat oczarowy - żel hialuronowy w próbeczkach (o które prosiłam) hydrolaty z zielonej herbaty i z kwiatu pomarańczy (następnym razem zamawiam pełnowymiarowe - pięknie pachnie)... Jeszcze tylko jutro biegnę po spirytus i kręcę - mam ogromne oczekiwania co do tych produktów. Macie moze dziewczyny jakieś swoje patenty na stosowanie tych specyfików, które maksymalizują ich działanie?? |
|
|
|
#1552 |
|
Przyczajenie
|
hej wszystkim!! przeczytałam cały wątek i musze przyznać że jestem zainteresowana kosmetykami z biochemii i chętnie bym sobie coś zamówiła.mam pytanie czy te kosmetyki są odpowiednie dla dziewiętnastolatki z delikatnymi problemami z trądzikiem?? jeśli byłyby odpowiednie czy mogłabym prosić o rade co zamówić za pierwszym razem?? myślałam o maseczce wulkanicznej i pilingu enzymatycznym... byłabym szalenie wdzięczna za rady
pozdrawiam
|
|
|
|
#1553 |
|
Wtajemniczenie
|
Wulkaniczna według mnie bez rewelacji..Ja bym ci proponowała serum Lemon + żel hialuranowy ( na noc)..buzia gładka, niespodzianek mniej a poza tym uwielbiam ten zapach taki jakiś uspokajający na dobry sen.Peeling enzymatyczny też sobie bardzo chwalę i olejek myjący.Przerzuciłam się z płynu micelarnego biodermy (troche za drogi chwilowo) na właśnie olejek w połączeniu z micelem ziaji.Od czasu kiedy zaczełam stosować połączenie serum lemon na noc, olejek do mycia (+ płątek z micelem) + kremik nawilżający buzia zrobiła się taka jakaś żywsza, promienniejsza.
|
|
|
|
#1554 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się z CruelOrchid - tez proponuje olejek myjący+ serum LEMON + peeling enzymatyczny
Z mocniejszymi kwasami jeszcze bym poczekała, a zamiast kupować maseczki wulkanicznej proponuję zaopatrzyć się w białą glinkę Na początku możesz mieć wysyp, ale po pewnym czasie cera się oczyści i będzie dużo lepiej
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co lepsze serum Lemon czy Tamanu? Mysle jeszcze nad tym Serum-olejek antyoksydacyjny GRANAT - 30 ml miał juz ktos?
Zamówiłam jednak Butelka 50 ml z atomizerem Olejek myjący - pomarańczowy Serum-olejek antyoksydacyjny GRANAT - 30 ml Serum-olejek regenerujący TAMANU - 30 ml Zobaczymy ![]() |
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Szykuję się do złożenia giga-zamówienia (w porównaniu z moim pierwszym ), ale mam jedno pytanie - czy jak kupię olejek Tamanu i kwas hialuronowy to mogę takie wymieszane stosować i na dzień i na noc? Bo gdzieś doczytałam, że wskazane jest na noc, ale mogło mi się pomylić z serum... Do tego peeling enzymatyczny, hydrolat z lipy, olejek myjący pomaraczowy, olejek antycell i butelka do psikania hydrolatem
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez czekam na kolejne
tonik z rózy , maseczka truskwakowa, i cerum Lemon chyba 2 godziny jaki jest lepszy Lemon czy Flavo 15 za duży wybór
|
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast olejek tamanu zmieszany z kwasem HA możesz spokojnie stosować i na dzień i na noc - pięknie i szybko się wchłania |
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj dzięki To się cieszę..mój portfel mniej Planowany wydatek - 100 zł (a to już i tak okrojone do minimum )
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

(taka już moja uroda , siedzi sobie wirus i czasami się uaktywnia) więc musze sprobować.

proooszę o szybką odpowiedź 

), ale mam jedno pytanie - czy jak kupię olejek Tamanu i kwas hialuronowy to mogę takie wymieszane stosować i na dzień i na noc? Bo gdzieś doczytałam, że wskazane jest na noc, ale mogło mi się pomylić z serum...