|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 65.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#2164 |
|
Zadomowienie
|
To ja mam znowu tak, jak się kąpię i przemyję twarz wodą pod prysznicem to zaczynają mnie swędzieć okropnie kąciki oczu, do tego stopnia, że nie jestem w stanie opanować tego. Mamy założy przy prysznicu filtr oczyszczający bo jest bardzo twarda woda. Przy myciu twarzy w umywalce w łazience to swędzenie nie występuje. Ostatnio zaczęłam kojarzyć te fakty...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2165 |
|
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89242954]Zagadka już się wyjaśniła. Ktoś w okolicy chciał sprzedać działkę, ale źle opisał, gdzie iść w tej sprawie i ten facet, który chciał o działce rozmawiać trafił pod nie ten adres, co powinien.[/QUOTE]
To super, że się wyjaśniło - nie ma stresu, że ktoś użył zdjęć tych działek do wystawienia ogłoszenia bez wiedzy właściciela działek. [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89243172]Mam dziwny problem, ostatnio wiecznie mnie swędzi. Proszku do prania nie zmieniałam, wiec to nie to. Nie jem niczego, czego nie jadłabym wcześniej. Zastanawiałam się czy to nie od pyłków, ale swędzi mnie też skóra głowy. Fakt, że kupiłam ostatnio nową odżywkę do włosów, ale to z kolei nie tłumaczy, dlaczego mnie swędzą też ręce i nogi. Czy przy standardowej alergii może swędzić też skóra głowy między włosami? Mam dość gęste, trudni mi sobie wyobrazić, że coś by się przez nie przedarło. Zdarzyło wam się coś takiego?[/QUOTE] Generalnie z alergią to ciężko bywa. Miałam swędzenie wszystkiego kiedy zaczęły uczulać mnie składniki kosmetyków wcześniej już używanych - jakoś tak po pewnym czasie ta alergia się objawiła. Swędzenie skóry (ale nie głowy) miałam przy pyłkach, kiedy przechodziłam obok pola ze zbożem (alergia na żyto) lub miałam bezpośredni kontakt z trawą - ale to wtedy tylko ręce / nogi mnie swędziały (alergia na pyłki traw) - ale to też robiła się wysypka oprócz samego swędzenia. Ostatnio swędziała mnie skóra głowy - najprawdopodobniej przeterminowana odżywka do włosów (usunięta data ważności - miejscowo zdarta folia). W Twoim przypadku może być woda - coś się czasowo podziało. Lub może to coś z kosmetyków - może jednak ta odżywka. Spróbuj tą odżywkę odstawić i zobacz czy coś się poprawia. W przypadku swędzenia skóry (ale to poza głową) - u mnie też często się zdarza jak zbyt słabo wypłuczę ubrania z proszku do prania. Ewentualnie może jeszcze przyczyną być przesuszona skóra (jeśli nie masz wysypki) - z tego powodu też mnie czasem skóra swędzi. Alergiczne swędzenie miewam najczęściej równocześnie z wysypką. Edytowane przez 72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad Czas edycji: 2022-06-02 o 17:42 |
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89243172]Mam dziwny problem, ostatnio wiecznie mnie swędzi. Proszku do prania nie zmieniałam, wiec to nie to. Nie jem niczego, czego nie jadłabym wcześniej. Zastanawiałam się czy to nie od pyłków, ale swędzi mnie też skóra głowy. Fakt, że kupiłam ostatnio nową odżywkę do włosów, ale to z kolei nie tłumaczy, dlaczego mnie swędzą też ręce i nogi.
Czy przy standardowej alergii może swędzić też skóra głowy między włosami? Mam dość gęste, trudni mi sobie wyobrazić, że coś by się przez nie przedarło. Zdarzyło wam się coś takiego?[/QUOTE]Wszystko może swędzieć, uszy w środku, nos, pachy, pod kolanami, stopy, skóra głowy. Weź przez kilka dni coś na alergie i zaobserwuj, czy reakcja zapalna jest mniejsza. Lub czy jest mniejsza w chłodne, deszczowe dni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to wygląda z recydywą za mandaty za przekroczenie prędkości?
Tż dzisiaj dostał I zastanawiam się, czy już obowiązuje to że przez dwa lata jak znowu go złapią, to zapłaci dwa razy. Czy dopiero po 17 września zacznie się płacić podwójnie? Czzy dopiero od pierwszego mandatu po 17 września? Straszne są te nowe taryfikatory... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam bardzo twardą wodę, jak nie posmaruję się balsamem po prysznicu, to mam ochotę się zadrapać. Zastanawiam się czy moje problemy ze skorą głowy (swędzi, czasami już podczas mycia, przerobiłam już mnóstwo szamponów/wcierek/maści od dermatologów) nie są związane z wodą, bo jak mnie skóra na ciele swędzi, to posmaruję się balsamem, a ze skórą głowy nie jest już tak łatwo.
|
|
|
|
|
#2169 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ogólnie w swojej ofercie maja duży wybór kamer w różnych wersjach cenowych i z przeróżnym wyposażeniem. W internecie jest bardzo dużo filmów pokazujących ich świetna jakość odtwarzanego obrazu. |
|
|
|
|
|
#2170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tak samo we Wrocławiu. Non stop czajnik odkamienia, na kubkach się robi taki ohydny osad. Najgorzej to znoszą moje włosy, wyglądają jakby były czymś oblepione. Jak jadę do rodziców to tam nie mam takiego problemu. Jak się wyprowadziłam na studia, to myślałam, że oszaleję z tą wodą. Cytat:
To będę testować różne wody i sprawdzać reakcje
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzeniona
|
Ogrzewanie gazowe - czy któraś z Was ogrzewa dom gazem i może się wypowiedzieć, czy warto w to iść? Wiemy, jak rosną ceny, ale ogrzewanie gazowe z sieci będzie podłączone do segmentu, który kupujemy i wszelkie inne opcje (pompa ciepła czy ogrzewanie podłogowe) to byłby dodatkowy koszt instalacji.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2022-06-03 o 12:02 |
|
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ten moment wszystko kosztuje podobnie dużo. Pompa ciepła która się opłaca to wodna, ale to droga inwestycja. Ja mam gaz z butli, za 200 m domu płace maks 1500 złotych miesięcznie w zimie. Jestem zadowolona, mam podpisaną umowę ramowa z dostawcą, ceny mi nie wzrosły od 3 lat, jak się kończy gaz to sami przyjeżdzają, w kotłowni porządek do tego stopnia ze mam tam tez pralnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Komfort używania bardzo duży, koszta moim zdaniem całkiem znośne, maksymalnie płaciliśmy 440zł miesięcznie po podwyżce, gazem też ogrzewamy wodę i gotuję też na gazie. mamy dom dwurodzinny, sąsiedzi na górze też grzeją, dom docieplony styropianem, powierzchnia, którą ogrzewamy to 60m².
|
|
|
|
|
|
#2174 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#2175 | ||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#2176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miewałam jak używałam wody z dystrybutorów Eden. Wtedy to masakra, bo mi się ekspres stałe zakamieniał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie . " JP II Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2022-06-03 o 12:36 |
||
|
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wychodzi na to, że za sezon grzewczy węglem ( z tą aktualną ceną) zapłacilibyśmy około 10 tyś, a płaciliśmy niecałe 6.
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie zależy od ujęcia. Ale nim kupiłam swoje mieszkanie to wynajmowałam kilka i woda nigdzie super nie była. Ja jakbym 3 miesiące nie odkamieniała to bym grudki piła A eden to zło. Miałam kiedyś w pracy i to było okropieństwo pod tym kątem.
|
|
|
#2182 |
|
Konto usunięte
|
W dzieciństwie doszło do zakażenia kciuka i chyba uszkodzenia macierzy paznokcia. Teraz paznokieć rośnie wyraźnie nierówny (pionowe bruzdy), ma tendencje do rozdwajania się, co bywa bolesne, kiedy się o coś zahaczy. Czy da się coś z tym zrobić? Do kogo ewentualnie można się zwrócić z takim problemem?
|
|
|
|
|
#2183 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
185 zł tylko za gaz w ciągu miesiąca przy 150m2??? jak to robisz? Ja mam gaz od 30 lat w domu 120m2 i uważam, ze nie ma nic lepszego od gazu bo ceny za węgiel i drewno to kosmos jakiś a jeszcze sporo jest roboty przy tym wg mnie Znajomi maja duży dom i pala eko groszkiem jak dobrze pamietam i już im wychodzi 2 tys za ogrzewanie… Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w środku dnia mojej mamie przestał działać numer w sieci play-tzn. telefon jest sprawny, obstawiam problem z kartą sim-jak się do niej dzwoni to komunikat, że abonent niedostępny, aparat jest sprawny bo moja karta normalnie w nim działała. Jak pójdę do salonu play z mamy dowodem to wymienią mi czy musi być osobiście? Macie jakieś doświadczenia?
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Rozliczenie PIT a darowizny
Wystarczy, że w tytule przelewu jest słowo darowizna i można to wrzucać do PITa? Czy muszą to być specjalne zaświadczenia, coś tego tego typu, jakie przysyła siepomaga? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś wie co to za melodia z reklamy Sprandi Take care?
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2189 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony w silnych emocjach, jak ktoś bardzo bardzo mnie zdenerwuje, też dostaję wysypki i/lub swędzenia (ta zaś to taka jak po truskawkach) I kto mi powie na co to uczulenie? ![]() Cytat:
Proponuję sprawdzić czy nie ma na stronie miejskich wodociągów badań z jakości wody. U mnie wymieniają też która dzielnica skąd wodę bierze. I szczerze, przy twardości 21 to ludziom powinni do niej dopłacać... (Mam u siebie tą w skali 4-7) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocław - proszę o polecenie jakichś fajnych top 5 miejsc wartych zwiedzenia we Wro z dziećmi , mogą być też miejsca z fajnymi widokami.
I druga sprawa - jakieś fajne restauracje, coś gdzie można zjeść fajne śniadania, no i też mile widziane restauracje z włoską kuchnią
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

mamy dom dwurodzinny, sąsiedzi na górze też grzeją, dom docieplony styropianem, powierzchnia, którą ogrzewamy to 60m².

To wychodzi na to, że za sezon grzewczy węglem ( z tą aktualną ceną) zapłacilibyśmy około 10 tyś, a płaciliśmy niecałe 6.
a jeszcze sporo jest roboty przy tym wg mnie