Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 65. - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-06-02, 15:35   #2161
DaisyMerollin
Rozeznanie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 65.

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
Ja mam okropną wodę w domu i to jest dramat. Często swędzi mnie całe ciało właśnie tak, że mam mogłabym się do krwi drapać. Żadne balsamy nie pomagają. Ale z tą mineralną to nie wiedziała. A nałęczowiankę też pijam, więc muszę zacząć obserwować reakcję po picu różnych wód. Nie miałam pojęcia, że to może mieć związek i nigdy tego nie łączyłam.
Ja co 3 dni musze czajnik octem zalewać, bo cały czas zachodzi od kamienia. Leci jakaś taka dziwnie biała i mętna. Śmierdzi mi ona totalnie. Jeżeli chodzi o reakcję na wodę mineralną to ja miałam podobnie. Przerzuciłam się na źródlanki typu primavera czy żywca i czuję się po nich zupełnie inaczej. W ogóle dla mnie woda źródlana smakuje zupełnie inaczej. Taka.... lekka ona jest w ustach
DaisyMerollin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-02, 16:26   #2162
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam okropną wodę w domu i to jest dramat. Często swędzi mnie całe ciało właśnie tak, że mam mogłabym się do krwi drapać. Żadne balsamy nie pomagają. Ale z tą mineralną to nie wiedziała. A nałęczowiankę też pijam, więc muszę zacząć obserwować reakcję po picu różnych wód. Nie miałam pojęcia, że to może mieć związek i nigdy tego nie łączyłam.
Też bardzo długo nie wiedziałam że to woda butelkowana może być przyczyną. Raz kupiłam Żywca i nagle mnie olśniło że się nie drapię.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-02, 16:28   #2163
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Też bardzo długo nie wiedziałam że to woda butelkowana może być przyczyną. Raz kupiłam Żywca i nagle mnie olśniło że się nie drapię.

To i tak super, że połączyłas fakty. Ja bym w życiu na to nie wpadła

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Stary 2022-06-02, 16:35   #2164
rebeccaa
Zadomowienie

To ja mam znowu tak, jak się kąpię i przemyję twarz wodą pod prysznicem to zaczynają mnie swędzieć okropnie kąciki oczu, do tego stopnia, że nie jestem w stanie opanować tego. Mamy założy przy prysznicu filtr oczyszczający bo jest bardzo twarda woda. Przy myciu twarzy w umywalce w łazience to swędzenie nie występuje. Ostatnio zaczęłam kojarzyć te fakty...

Stary 2022-06-02, 17:37   #2165
72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad
Konto usunięte

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89242954]Zagadka już się wyjaśniła. Ktoś w okolicy chciał sprzedać działkę, ale źle opisał, gdzie iść w tej sprawie i ten facet, który chciał o działce rozmawiać trafił pod nie ten adres, co powinien.[/QUOTE]

To super, że się wyjaśniło - nie ma stresu, że ktoś użył zdjęć tych działek do wystawienia ogłoszenia bez wiedzy właściciela działek.

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89243172]Mam dziwny problem, ostatnio wiecznie mnie swędzi. Proszku do prania nie zmieniałam, wiec to nie to. Nie jem niczego, czego nie jadłabym wcześniej. Zastanawiałam się czy to nie od pyłków, ale swędzi mnie też skóra głowy. Fakt, że kupiłam ostatnio nową odżywkę do włosów, ale to z kolei nie tłumaczy, dlaczego mnie swędzą też ręce i nogi.
Czy przy standardowej alergii może swędzić też skóra głowy między włosami? Mam dość gęste, trudni mi sobie wyobrazić, że coś by się przez nie przedarło.
Zdarzyło wam się coś takiego?[/QUOTE]

Generalnie z alergią to ciężko bywa.
Miałam swędzenie wszystkiego kiedy zaczęły uczulać mnie składniki kosmetyków wcześniej już używanych - jakoś tak po pewnym czasie ta alergia się objawiła.
Swędzenie skóry (ale nie głowy) miałam przy pyłkach, kiedy przechodziłam obok pola ze zbożem (alergia na żyto) lub miałam bezpośredni kontakt z trawą - ale to wtedy tylko ręce / nogi mnie swędziały (alergia na pyłki traw) - ale to też robiła się wysypka oprócz samego swędzenia.
Ostatnio swędziała mnie skóra głowy - najprawdopodobniej przeterminowana odżywka do włosów (usunięta data ważności - miejscowo zdarta folia).

W Twoim przypadku może być woda - coś się czasowo podziało.
Lub może to coś z kosmetyków - może jednak ta odżywka.
Spróbuj tą odżywkę odstawić i zobacz czy coś się poprawia.
W przypadku swędzenia skóry (ale to poza głową) - u mnie też często się zdarza jak zbyt słabo wypłuczę ubrania z proszku do prania.

Ewentualnie może jeszcze przyczyną być przesuszona skóra (jeśli nie masz wysypki) - z tego powodu też mnie czasem skóra swędzi.
Alergiczne swędzenie miewam najczęściej równocześnie z wysypką.

Edytowane przez 72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad
Czas edycji: 2022-06-02 o 17:42
72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-02, 18:30   #2166
Natuś-77
Zakorzenienie

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89243172]Mam dziwny problem, ostatnio wiecznie mnie swędzi. Proszku do prania nie zmieniałam, wiec to nie to. Nie jem niczego, czego nie jadłabym wcześniej. Zastanawiałam się czy to nie od pyłków, ale swędzi mnie też skóra głowy. Fakt, że kupiłam ostatnio nową odżywkę do włosów, ale to z kolei nie tłumaczy, dlaczego mnie swędzą też ręce i nogi.
Czy przy standardowej alergii może swędzić też skóra głowy między włosami? Mam dość gęste, trudni mi sobie wyobrazić, że coś by się przez nie przedarło.
Zdarzyło wam się coś takiego?[/QUOTE]Wszystko może swędzieć, uszy w środku, nos, pachy, pod kolanami, stopy, skóra głowy.
Weź przez kilka dni coś na alergie i zaobserwuj, czy reakcja zapalna jest mniejsza. Lub czy jest mniejsza w chłodne, deszczowe dni.

Stary 2022-06-03, 08:17   #2167
Lottie69
Zakorzenienie

Jak to wygląda z recydywą za mandaty za przekroczenie prędkości?

Tż dzisiaj dostał I zastanawiam się, czy już obowiązuje to że przez dwa lata jak znowu go złapią, to zapłaci dwa razy. Czy dopiero po 17 września zacznie się płacić podwójnie? Czzy dopiero od pierwszego mandatu po 17 września?

Straszne są te nowe taryfikatory...

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-03, 09:22   #2168
Finlora
Zakorzenienie

Ja mam bardzo twardą wodę, jak nie posmaruję się balsamem po prysznicu, to mam ochotę się zadrapać. Zastanawiam się czy moje problemy ze skorą głowy (swędzi, czasami już podczas mycia, przerobiłam już mnóstwo szamponów/wcierek/maści od dermatologów) nie są związane z wodą, bo jak mnie skóra na ciele swędzi, to posmaruję się balsamem, a ze skórą głowy nie jest już tak łatwo.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-03, 09:33   #2169
sysunia134
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ale, że dlaczego miałabym zostawić wtedy dziecko w domu?

70mai A500S mamy i polecam, ale to już większy koszt niż celowałaś.
Tez mam 70mai, ale A400 ma wszystkie funkcje jakie były nam potrzebne.
Ogólnie w swojej ofercie maja duży wybór kamer w różnych wersjach cenowych i z przeróżnym wyposażeniem.
W internecie jest bardzo dużo filmów pokazujących ich świetna jakość odtwarzanego obrazu.
sysunia134 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-03, 09:37   #2170
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaisyMerollin Pokaż wiadomość
Ja co 3 dni musze czajnik octem zalewać, bo cały czas zachodzi od kamienia. Leci jakaś taka dziwnie biała i mętna. Śmierdzi mi ona totalnie. Jeżeli chodzi o reakcję na wodę mineralną to ja miałam podobnie. Przerzuciłam się na źródlanki typu primavera czy żywca i czuję się po nich zupełnie inaczej. W ogóle dla mnie woda źródlana smakuje zupełnie inaczej. Taka.... lekka ona jest w ustach

Ja mam tak samo we Wrocławiu. Non stop czajnik odkamienia, na kubkach się robi taki ohydny osad. Najgorzej to znoszą moje włosy, wyglądają jakby były czymś oblepione. Jak jadę do rodziców to tam nie mam takiego problemu. Jak się wyprowadziłam na studia, to myślałam, że oszaleję z tą wodą.

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość

To będę testować różne wody i sprawdzać reakcje
Stary 2022-06-03, 11:52   #2171
invisible_01
Zakorzeniona

Ogrzewanie gazowe - czy któraś z Was ogrzewa dom gazem i może się wypowiedzieć, czy warto w to iść? Wiemy, jak rosną ceny, ale ogrzewanie gazowe z sieci będzie podłączone do segmentu, który kupujemy i wszelkie inne opcje (pompa ciepła czy ogrzewanie podłogowe) to byłby dodatkowy koszt instalacji.

Edytowane przez invisible_01
Czas edycji: 2022-06-03 o 12:02
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-03, 12:01   #2172
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
[b]Ogrzewanie gazowe[b] - czy któraś z Was ogrzewa dom gazem i może się wypowiedzieć, czy warto w to iść? Wiemy, jak rosną ceny, ale ogrzewanie gazowe z sieci będzie podłączone do segmentu, który kupujemy i wszelkie inne opcje (pompa ciepła czy ogrzewanie podłogowe) to byłby dodatkowy koszt instalacji.

Na ten moment wszystko kosztuje podobnie dużo. Pompa ciepła która się opłaca to wodna, ale to droga inwestycja.

Ja mam gaz z butli, za 200 m domu płace maks 1500 złotych miesięcznie w zimie. Jestem zadowolona, mam podpisaną umowę ramowa z dostawcą, ceny mi nie wzrosły od 3 lat, jak się kończy gaz to sami przyjeżdzają, w kotłowni porządek do tego stopnia ze mam tam tez pralnie

pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-03, 12:06   #2173
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
[b]Ogrzewanie gazowe[b] - czy któraś z Was ogrzewa dom gazem i może się wypowiedzieć, czy warto w to iść? Wiemy, jak rosną ceny, ale ogrzewanie gazowe z sieci będzie podłączone do segmentu, który kupujemy i wszelkie inne opcje (pompa ciepła czy ogrzewanie podłogowe) to byłby dodatkowy koszt instalacji.

My mamy ogrzewanie gazowe, ale wprowadziliśmy się już na gotową instalację, więc od tej strony się nie wypowiem.
Komfort używania bardzo duży, koszta moim zdaniem całkiem znośne, maksymalnie płaciliśmy 440zł miesięcznie po podwyżce, gazem też ogrzewamy wodę i gotuję też na gazie. mamy dom dwurodzinny, sąsiedzi na górze też grzeją, dom docieplony styropianem, powierzchnia, którą ogrzewamy to 60m².
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-03, 12:09   #2174
milka_70
Wtajemniczenie

Cytat:
Ogrzewanie gazowe - czy któraś z Was ogrzewa dom gazem i może się wypowiedzieć, czy warto w to iść? Wiemy, jak rosną ceny, ale ogrzewanie gazowe z sieci będzie podłączone do segmentu, który kupujemy i wszelkie inne opcje (pompa ciepła czy ogrzewanie podłogowe) to byłby dodatkowy koszt instalacji.

Mam dom 150m2 ogrzewany gazem. 10letni. Płaciłam dotychczas 390zl/2mies. Taką mam i w tym roku prognozę, co będzie,ie przy rozliczeniu to się okaże w sierpniu

Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez milka_70 Pokaż wiadomość
Mam dom 150m2 ogrzewany gazem. 10letni. Płaciłam dotychczas 390zl/2mies. Taką mam i w tym roku prognozę, co będzie,ie przy rozliczeniu to się okaże w sierpniu

Mam dodatkowo solary które podgrzewają wodę.

milka_70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-03, 12:09   #2175
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
My mamy ogrzewanie gazowe, ale wprowadziliśmy się już na gotową instalację, więc od tej strony się nie wypowiem.
Komfort używania bardzo duży, koszta moim zdaniem całkiem znośne, maksymalnie płaciliśmy 440zł miesięcznie po podwyżce, gazem też ogrzewamy wodę i gotuję też na gazie. mamy dom dwurodzinny, sąsiedzi na górze też grzeją, dom docieplony styropianem, powierzchnia, którą ogrzewamy to 60m².
Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Na ten moment wszystko kosztuje podobnie dużo. Pompa ciepła która się opłaca to wodna, ale to droga inwestycja.

Ja mam gaz z butli, za 200 m domu płace maks 1500 złotych miesięcznie w zimie. Jestem zadowolona, mam podpisaną umowę ramowa z dostawcą, ceny mi nie wzrosły od 3 lat, jak się kończy gaz to sami przyjeżdzają, w kotłowni porządek do tego stopnia ze mam tam tez pralnie

Dziękuję dziewczyny. Właśnie w tym segmencie też będzie już gotowe przyłącze i gaz z sieci, wszelkie inne metody ogrzewania to byłby dodatkowy koszt instalacji.

Stary 2022-06-03, 12:33   #2176
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tak samo we Wrocławiu. Non stop czajnik odkamienia, na kubkach się robi taki ohydny osad. Najgorzej to znoszą moje włosy, wyglądają jakby były czymś oblepione. Jak jadę do rodziców to tam nie mam takiego problemu. Jak się wyprowadziłam na studia, to myślałam, że oszaleję z tą wodą.

To będę testować różne wody i sprawdzać reakcje
To moze mamy wodę z innego ujęcia albo kwestia rur, bo ja mieszkając we Wro odkamieniam czajnik raz na kwartał. W ogóle go praktycznie nie mam
Miewałam jak używałam wody z dystrybutorów Eden. Wtedy to masakra, bo mi się ekspres stałe zakamieniał.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:

Moi rodzice ogrzewają gazem prawie 180 m2 i wychodzi im ok 1500-1800 za m-c i wcale nie jest ciepło. Grzeją od września do mają praktycznie, bo stale jest zimno. Dom ocieplony, okna 20 letnie, ale dół domu jest otwarty i mimo częściowego ogrzewania podłogowego siedząc przed tv muszę się nakryć kocem.

Edytowane przez Natuś-77
Czas edycji: 2022-06-03 o 12:36
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-03, 12:38   #2177
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja robie wlasnie remont w szeregowcu (niedawno kupionym), zostawiam gaz (bo to tylko wymiana/kupno pieca jesli instalacja i przylacze juz jest). Ogrzewanie podlogowe nie ma zwiazku ze zrodlem ciepla (polecam robic, ja na pewno robie bo w rachunkach za gaz szybko sie zwroci).

Stary 2022-06-03, 12:40   #2178
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

Mamy od 2 lat ogrzewanie gazowe, jak dla mnie jest ok. Zależy też jakie ciepło "lubisz", u nas jest 21stopni i dla mnie jest idealnie, jak mieliśmy 22 to chodziłam cała przepocona - ale ja nie lubię wysokich temp. No i na dzień dzisiejszy i tak się u nas opłaca, cena za tonę węgla podobno kosztuje już 2400/tona (?) a drewno 350zł/m2 To wychodzi na to, że za sezon grzewczy węglem ( z tą aktualną ceną) zapłacilibyśmy około 10 tyś, a płaciliśmy niecałe 6.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2022-06-03, 12:52   #2179
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Ja robie wlasnie remont w szeregowcu (niedawno kupionym), zostawiam gaz (bo to tylko wymiana/kupno pieca jesli instalacja i przylacze juz jest). Ogrzewanie podlogowe nie ma zwiazku ze zrodlem ciepla (polecam robic, ja na pewno robie bo w rachunkach za gaz szybko sie zwroci).

Napiszesz może coś więcej o tym, w jaki sposób zwróci się w rachunkach?

Stary 2022-06-03, 13:01   #2180
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napiszesz może coś więcej o tym, w jaki sposób zwróci się w rachunkach?

Temperatura w ogrzewaniu podlogowym jest duzo nizsza (ok 30 stopni) wiwc zuzywa sie mniej paliwa do podgrzania (i grzeje sie cala powierzchnia pomieszczenia, jest efektywniejsze) . Przy czym trzeba miec dobrego fachowca ktory dobrze dobierze piec (z jak najmniejsza moca minimalna, zeby piec nie taktowal). Ja u siebie mimo wyzszych kosztow zakladam podlogowe, jestem cieplolubem a nie chce placic krocie za ogrzewanie (wymieniam tez kominek na taki z plaszczem wodnym)

Stary 2022-06-03, 14:11   #2181
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
To moze mamy wodę z innego ujęcia albo kwestia rur, bo ja mieszkając we Wro odkamieniam czajnik raz na kwartał. W ogóle go praktycznie nie mam
Miewałam jak używałam wody z dystrybutorów Eden. Wtedy to masakra, bo mi się ekspres stałe zakamieniał.

Pewnie zależy od ujęcia. Ale nim kupiłam swoje mieszkanie to wynajmowałam kilka i woda nigdzie super nie była. Ja jakbym 3 miesiące nie odkamieniała to bym grudki piła A eden to zło. Miałam kiedyś w pracy i to było okropieństwo pod tym kątem.
Stary 2022-06-03, 14:49   #2182
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7
Konto usunięte

W dzieciństwie doszło do zakażenia kciuka i chyba uszkodzenia macierzy paznokcia. Teraz paznokieć rośnie wyraźnie nierówny (pionowe bruzdy), ma tendencje do rozdwajania się, co bywa bolesne, kiedy się o coś zahaczy. Czy da się coś z tym zrobić? Do kogo ewentualnie można się zwrócić z takim problemem?
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-03, 17:43   #2183
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
Napisane przez milka_70 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Mam dodatkowo solary które podgrzewają wodę.

185 zł tylko za gaz w ciągu miesiąca przy 150m2??? jak to robisz?

Ja mam gaz od 30 lat w domu 120m2 i uważam, ze nie ma nic lepszego od gazu bo ceny za węgiel i drewno to kosmos jakiś a jeszcze sporo jest roboty przy tym wg mnie trzeba podkładać, pilnować żeby nie wygasło ani za mocno nie paliło się Znajomi maja duży dom i pala eko groszkiem jak dobrze pamietam i już im wychodzi 2 tys za ogrzewanie…

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-03, 18:21   #2184
Justine1989
Zakorzenienie

Dzisiaj w środku dnia mojej mamie przestał działać numer w sieci play-tzn. telefon jest sprawny, obstawiam problem z kartą sim-jak się do niej dzwoni to komunikat, że abonent niedostępny, aparat jest sprawny bo moja karta normalnie w nim działała. Jak pójdę do salonu play z mamy dowodem to wymienią mi czy musi być osobiście? Macie jakieś doświadczenia?
Stary 2022-06-03, 18:21   #2185
stotek
Zakorzenienie

Rozliczenie PIT a darowizny
Wystarczy, że w tytule przelewu jest słowo darowizna i można to wrzucać do PITa? Czy muszą to być specjalne zaświadczenia, coś tego tego typu, jakie przysyła siepomaga?

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Stary 2022-06-03, 18:43   #2186
gasolina84
Zakorzenienie

Ktoś wie co to za melodia z reklamy Sprandi Take care?

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-03, 19:05   #2187
rebeccaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
Dzisiaj w środku dnia mojej mamie przestał działać numer w sieci play-tzn. telefon jest sprawny, obstawiam problem z kartą sim-jak się do niej dzwoni to komunikat, że abonent niedostępny, aparat jest sprawny bo moja karta normalnie w nim działała. Jak pójdę do salonu play z mamy dowodem to wymienią mi czy musi być osobiście? Macie jakieś doświadczenia?
Wymienią tylko osobie na którą zarejestrowany jest numer.

Stary 2022-06-03, 19:28   #2188
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość

W szeregowcu ogrzewanie gazowe będzie chyba najbardziej opłacalną opcją. Ja też ogrzewam gazem szeregowiec i w tym roku płacę około 300 zł miesięcznie w sezonie grzewczym. W tamtym roku to w ogóle śmieszne pieniądze, bo około 150 zł.

22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-03, 20:09   #2189
andra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Wszystko może swędzieć, uszy w środku, nos, pachy, pod kolanami, stopy, skóra głowy.
Weź przez kilka dni coś na alergie i zaobserwuj, czy reakcja zapalna jest mniejsza. Lub czy jest mniejsza w chłodne, deszczowe dni.

Nie przewidzi się co mogło się zmienić. Mnie po używaniu z 10 lat nagle zaczął uczulać żel pod prysznic dove. Byłam cała w bomblach/pokrzywce jak to co dziś pokazują jako małpia ospa
Z drugiej strony w silnych emocjach, jak ktoś bardzo bardzo mnie zdenerwuje, też dostaję wysypki i/lub swędzenia (ta zaś to taka jak po truskawkach) I kto mi powie na co to uczulenie?
Cytat:
Pewnie zależy od ujęcia. Ale nim kupiłam swoje mieszkanie to wynajmowałam kilka i woda nigdzie super nie była. Ja jakbym 3 miesiące nie odkamieniała to bym grudki piła A eden to zło. Miałam kiedyś w pracy i to było okropieństwo pod tym kątem.
Dlaczego okropieństwo? Kamień czy co innego?
Proponuję sprawdzić czy nie ma na stronie miejskich wodociągów badań z jakości wody. U mnie wymieniają też która dzielnica skąd wodę bierze. I szczerze, przy twardości 21 to ludziom powinni do niej dopłacać... (Mam u siebie tą w skali 4-7)

andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-06-03, 21:15   #2190
czekooczekolada
Zakorzenienie

Wrocław - proszę o polecenie jakichś fajnych top 5 miejsc wartych zwiedzenia we Wro z dziećmi , mogą być też miejsca z fajnymi widokami.

I druga sprawa - jakieś fajne restauracje, coś gdzie można zjeść fajne śniadania, no i też mile widziane restauracje z włoską kuchnią

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości