![]() |
#1681 |
Zadomowienie
|
Dot.: Miejsce dla każdego- pogaduchy, ploteczki
Kurde.. serio na dramstiki nie wszędzie mówi się dramstiki? Wow! To jak Wy je nazywacie?
Też uwielbiam zbierać grzyby. W ogóle chodzić po lesie uwielbiam.. jagody, konwalie, ten zapach i spokój |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1684 |
Śnięta Mucha
|
Czym się różni zupa mlecza od mleka z makaronem? Kocham to drugie
![]()
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do lasu, to za miesiąc będzie 5 lat, jak wynajmujemy mieszkanie naprzeciwko wielkiego lasu ![]() ![]() ![]() ![]() Działka, na której mieliśmy się budować, też wygląda jak leśna polana. Przychodzą tam jeże, zające, sarenki; latają bociany i żurawie. Ale takiego widoku na las jak tu już by nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kocham takie klimaty! Z tymi dramstikami to mi zrobiłyście dzień naprawdę.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Dla mnie to to samo. Podają to mleko z makaronem albo lanymi kluskami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 |
Dzik
|
Te lane kluski to jakby wyższy stopień zupy mlecznej
![]() Wypytałam rodzeństwo o dramstiki, nikt nie wiedział co to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1688 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() ![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1689 | |
Dzik
|
Cytat:
Bardzo mi się podoba taka muzyczna interpretacja dramstikow. O rany, tez bym zdębiała na grule, musialam wygooglować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1690 |
Zadomowienie
|
Ja musiałam wygoglować i dramstiki i grule
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 | ||
Czarna owca
|
Cytat:
![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
Dramsitek nie znałam, za to grule już tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Śnięta Mucha
|
Mnie też dramstick zagrał z drumstickiem
![]() Dziś kolejny dzień czytania o sprzątaniu i sprzątania. A taki widok o poranku, wszystkie cztery sztuki:
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2022-05-11 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Dzik
|
Wszystkie sztuki idealnie wkomponowane w kadr.
![]() Ta retro szafka jest mega, widziałam tu podobne za miliony koron. Lubicie w ogóle polowania w sklepach z używanymi rzeczami? Mam tu na myśli nie tylko ciuchy z lumpa, ale właśnie meble i inne artykuły gospodarstwa domowego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
Śnięta Mucha
|
Kocham… stara porcelana, meble, mosiądz. W Skandynawii jest tego chyba dużo. U nas raczej trzeba ściągać z kilku większych w kraju online, a oni targają to z pchlich targów w Szwecji. Porcelanę mam w SH osiedlowym. Sprzątałam telefon, wiec znajdę chyba moje zdobycze. A co do mebli - kiedyś miałam pracownie i odnawialam takie upolowane.
Szafka to H&M, wykonanie takie se, ale design świetny. Podobne są na Westwing, tylko już naprawdę drogie, a jakoś pewnie taka sama. Stół i filiżanki. Złote znalazłam w mieszkaniu, które kupiłam. Poza tym lubię się gapić na odrestaurowane kamienice. IMG_3895.jpg IMG_3894.jpg IMG_3892.jpg IMG_3893.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1696 |
Dzik
|
Te filiżanki są po prostu przepiękne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Śnięta Mucha
|
Jest ich co dostawę po kilka kompletów… trzeba trzymać łapy przy sobie żeby nie skończyć z cała gablota. Filiżanki po 4-8zl, talerzyki tyle samo.
Raz trafiłam na srebrne kandelabry, poszły na pniu, a ja byłam akurat bez pieniędzy. Miedź, mosiądz, platery, porcelana ukryte na obrzyganym regale hali pełnej szmat. oj można popłynąć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz ja musiałam wygooglować grule. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Czarna owca
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
Grule - pierwszy raz coś takiego słyszę. Ile można się nauczyć na wizażu!
![]()
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
A co tu taka cisza? Gdzie się podziałyście?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1703 |
Dzik
|
Wszystkie poszły jeść grule z dramstikami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Zadomowienie
|
No faktycznie, cisza nastała jak makiem zasiał
![]() U mnie ostatnio spadek nastroju i słabsze samopoczucie, mam sporo na głowie, do tego mam wrażenie, że zaczyna mi się jakaś nerwica czy inne cholerstwo. Czekam tylko od weekendu do weekendu, i to najlepiej takiego, który spędzam w 100% w domu, balkon, książka, cisza spokój, ewentualnie jakiś spacer. Ten weekend spędziłam u rodziców, bo nie byłam już kilka tygodni, wczoraj wróciłam i mam wrażenie że i to muszę odchorować w samotności. Nie zrozumcie mnie źle, stosunków złych nie mamy, nie ma kłótni ani spin, ale ciągłe towarzystwo i rozmowy trochę mnie zmęczyły. Introwertyzm level hard ![]() A co tam u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1705 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() U mnie też spadek, to i udzielam się mniej. Trochę się nie mogę doczekać tygodnia wolnego pod koniec czerwca - między jedną a drugą pracą Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 |
Śnięta Mucha
|
Ja się rzuciłam w wir wiosennych zmian w głowie i otoczeniu. Mozna powiedzieć, że sprzatam (siebie i dom) po pandemii. Dieta idzie mi średnio, za to odgraciłam w dużej mierze, myślę, że takich 60-70% powierzchnię mieszkalną, przestawiłam meble, przewiesiłam obrazy. Ograniczyłam internet, czas na telefonie, social media, ilość obserwowanych na IG, grup na FB (dosłownie do czterech). Naszykowałam nawet trzy meble do sprzedania. Przyniosłam z bibliotek wszystkie ksiązki o minimalizmie, które co prawda lata temu czytałam, ale popchnęły mnie do declutteringu. Teraz ograniczam kawę na rzecz świezych soków. Dołączyłam też do wyzwania czytelniczego, ale postawiłam sobie za cel 50 książek.
A co do spadków formy, to sięgnęłam znowu po pomoc i mam nowe tabletki przeciwlękowe. Psychicznie - super. Fizycznie niestety trochę mdłości, ale jeszcze liczę, że miną. Dopiero trzeci dzień.
![]() |
#1707 |
Dzik
|
Ja wracam powoli do siebie, od miesiąca biorę leki i jest zdecydowanie lepiej. Chce mi się funkcjonować i obywam się bez większych zjazdów emocjonalnych. Chodzę do pracy, trenuje, spaceruje, wspinam się i łażę po górach, unikam jednak ludzi na żywo, wole internet - jest jakby bezpieczniej.
Zajęłam się tez odbudowa trzaśniętej przez zawirowania urody, bo chce wyglądać jak zwykły człowiek a nie totalna załamka. I tez poszłam w minimalizm jak Pani R, jestem w t r a k c i e. ![]() I jem grule ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
Konto usunięte
|
Ja czekam już na wyjazd nad Bałtyk
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
Ja od miesiąca żyję przeprowadzką
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 | |
Przyczajenie
|
Hej, moge do Was dołączyć?
![]() Cytat:
Ja też jestem w trakcie procesu przeprowadzkowego i cały czas mi to siedzi z tyłu głowy, mimo że już zdążyłam pozbyć się praktycznie wszystkich niepotrzebnych rzeczy (dzisiaj sprzedaję kolejną rzecz ![]() Przeraża mnie wizja pomieszczenia się ze wszystkimi meblami na mniejszej powierzchni, ale cieszę się strasznie na myśl, że zamieszkam z partnerem i koniec ze współlokatorami (i towarzyszącym brudem...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.