|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 65.
|
|
|
|
|
#3692 |
|
BAN stały
|
Słuchajcie, mam być może trochę dziwne pytanie, ale spróbuję ten temat pociągnąć dalej - może akurat trafi się osoba, która będzie potrafiła mi na to odpowiedzieć.
Szukam pozycji książkowych i źródeł internetowych, a tak w ogóle to jakiegokolwiek info dotyczącego tematu zaburzeń rozwojowych, ze szczególnym uwzględnieniem tych występujących w okresie dojrzewania. Będę wdzięczna za jakiekolwiek info, sama oczywiście też szukam, ale może ktoś jest "bardziej w temacie" i od razu mi coś podsunie ![]() Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie macie doświadczenia z pracą dodatkową, gdy pracujecie już w jakimś miejscu na cały etat?
1. Czy było to bardzo wyczerpujące fizycznie? Jak długo tak pracowałyście? 2. Łatwo Wam przyszło znaleźć prawdziwą ofertę pracy dodatkowej, a nie jakieś bzdury, w których wymagają tylko komputera, internetu i kilku godzin, a zarobki liczone w tysiącach...? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3694 |
|
sentimental animal
|
1. Jak rozmrozić hennę? Po prostu wyjąć ją na stół i czekać aż sama rozmarznie? jakaś kąpiel wodna? nie chcę żeby coś się stało z jakością barwnika
2. jakie polecacie farby do włosów, które nie niszczą włosów (w razie jakby henną nie udało mi się uzyskać koloru jaki bym chciała )
|
|
#3695 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
1. czy było wyczerpujące fizycznie? tak, ale to nie było najgorsze. najgorsze było zmęczenie psychiczne. stała praca była umysłowa, dodatkowa umysłowo-fizyczna. pracowałam tak ponad rok, skończyło się totalnym wypaleniem. wracałam do domu po pracy i miałam dość wszystkiego. wszelkie obowiązki domowe po łebkach i najniższym kosztem, praktycznie zero odpoczynku, zero jakiś wolnych weekendów żeby wolne były dwa dni. jedyne na co miałam ochotę po pracy i minimum obowiązków to było bezmyślne gapienie się w jakieś niewymagające seriale lub spanie. po ponad roku takiego ciągnięcia skończyło się to stanami depresyjnymi 2. w moim przypadku nie, ale jest to związane z bardzo specyficzną branżą (nie chcę jednak pisać jaką). obydwie prace były powiązane ze sobą. ale tak patrząc po koleżankach z innych branż, to widzę, ze ciężko jest znaleźć sensowną pracę dorywczą, która nie byłaby stricte fizyczna (w sklepie itd). a taką, żeby była całkowicie zdalna to już w ogóle. wykluczając oczywiście wszelkiego rodzaju piramidy finansowe, bo tego jest na pęczki i od ręki można się zatrudnić w tego typu interesach. |
|
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
2. Nie szukałam nigdy sama, dostawałam tzw fuchy z polecenia, dalej w swoim zawodzie. Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2022-06-28 o 16:20 |
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzeniona
|
Czy seria Onlybio bywa w promocji w Rossmannie? Chodzi mi o produkty do włosów, szczególnie aktywator skrętu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzeniona
|
Dziękuję, to poczekam, bo czaję się na dużo produktów
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Zdarzało Wam się jeść ponownie zamrożone lody? Dziś skorzystalam z chłodniejszej pogody i kupiłam lody myśląc że uda mi się je donieść do domu w całości. Niestety rozmrozily się. Co myślicie? Zawsze w domu mówiono mi że nie je się ponownie zamrożonych lodów bo można zarazić się salmonella. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką o tym - bo jej też się rozmrozily lody i była. Zdziwiona bo nigdy nie słyszała żeby można było dostać salmoneli i ona jadła takie lody. Zdarzały Wam się takie sytuacje? Kurcze boję się jeść, ale kusi...
|
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy jak bardzo Ci się rozmroziły, jak były po prostu trochę miękkie to spokojnie bym jadła. Jak doszły do stanu płynnego to bym wyrzuciła.
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Konsystencja szejka z makdonalda
|
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
To takich bym już nie mroziła, raczej zmiksowała z owocami i wypiła jako smoothie.
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ze znalezieniem czegoś dodatkowego może być trochę trudno, bo już widzę, że fajne miejsca chcą też kogoś na tygodniu, a nie tylko w weekendy. Ale będę szukać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#3708 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakiś czas temu polecaliscie sprawdzone szczelne pojemniki z allegro do przechowywana sypkiej żywności (ochrona przed robakami). Możecie rzucić linkami? Albo gdize kupujecie takie?
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie testowałam plastikowych z 365, bo odkryłam szklane, więc tu nie podpowiem. Natomiast pruta odpada, bo nie ma uszczelki i przejdą robale, niestety sprawdzone na sobie. Mam też pudełka kupione w carrefourze z curvera - przezroczyste z wieczkiem z uszczelką i też robale się nie przecisną, ale niestety trochę się porysowały od trzymania jednych na drugich. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3713 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Dziewczyny, czy która z was na filtr wody na słuchawce prysznicowej i może polecić? Mam strasznie twardą wodę w chałupie, więc włosy i skóra na tym cierpią, ale nie wiem czy takie wynalazki bez wiercenia w ścianach w ogóle działają. |
|
|
|
|
|
#3714 |
|
Konto usunięte
|
Pytanie z cyklu: czy jestem brudasem?
![]() Jak Wy to robicie ze zmianą ciuchów podczas dnia, zwłaszcza w takich temperaturach jak teraz? Poruszam się głównie na rowerze i bywa, że kilka razy w ciągu dnia wskakuję na rower i jadę kilka km. Wiadomo, człowiek się poci. Tak naprawdę po każdej takiej przejażdżce musiałabym zmieniać ciuchy i brać prysznic. Ale to brzmi jak przesada, nie mam tylu ciuchów, musiałabym co 3 dni robić pranie. Więc co, mieć odłożone "ubranie rowerowe" i jak chcę wskoczyć na rower to przebierać się w nie i prać co kilka dni? Ale to chyba niehigeniczne i to ubranie jest niezbyt świeże. Czy jest tu rozwiązanie, którego nie widzę? |
|
|
|
|
#3715 |
|
BAN stały
|
[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89272313]Pytanie z cyklu: czy jestem brudasem?
![]() Jak Wy to robicie ze zmianą ciuchów podczas dnia, zwłaszcza w takich temperaturach jak teraz? Poruszam się głównie na rowerze i bywa, że kilka razy w ciągu dnia wskakuję na rower i jadę kilka km. Wiadomo, człowiek się poci. Tak naprawdę po każdej takiej przejażdżce musiałabym zmieniać ciuchy i brać prysznic. Ale to brzmi jak przesada, nie mam tylu ciuchów, musiałabym co 3 dni robić pranie. Więc co, mieć odłożone "ubranie rowerowe" i jak chcę wskoczyć na rower to przebierać się w nie i prać co kilka dni? Ale to chyba niehigeniczne i to ubranie jest niezbyt świeże. Czy jest tu rozwiązanie, którego nie widzę?[/QUOTE] tak, prać co 3 dni to wcale nie jest tak częstojak przepocone ubranie leży i czeka nie wiadomo na co, to zaczyna śmierdzieć. stary pot śmierdzi. po kilku takich rundach w przepoconym (i jedynie wyschniętym) ubraniu będziesz śmierdzieć jakbyś się tydzień nie myła. podejrzewam, że skoro kilka razy dziennie jeździsz gdzies na krótkie trasy, to jeździsz do konkretnych miejsc np do sklepu? trochę to nieludzkie skazywać ludzi na takie doznania zapachowe no chyba że podczas tych wycieczek nie masz styczności bliskiej z innymi ludźmi, więc wtedy to już kwestia Twojego komfortu ale moim zdaniem nie ma tutaj innego rozwiązania niż regularne pranie ubrań i częste odświeżanie się Edytowane przez LaCatrina Czas edycji: 2022-06-29 o 11:42 |
|
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89272313]Pytanie z cyklu: czy jestem brudasem?
![]() Jak Wy to robicie ze zmianą ciuchów podczas dnia, zwłaszcza w takich temperaturach jak teraz? Poruszam się głównie na rowerze i bywa, że kilka razy w ciągu dnia wskakuję na rower i jadę kilka km. Wiadomo, człowiek się poci. Tak naprawdę po każdej takiej przejażdżce musiałabym zmieniać ciuchy i brać prysznic. Ale to brzmi jak przesada, nie mam tylu ciuchów, musiałabym co 3 dni robić pranie. Więc co, mieć odłożone "ubranie rowerowe" i jak chcę wskoczyć na rower to przebierać się w nie i prać co kilka dni? Ale to chyba niehigeniczne i to ubranie jest niezbyt świeże. Czy jest tu rozwiązanie, którego nie widzę?[/QUOTE]Naprawdę nie masz ubrań na zamianę? W czasach super fast fashion jakoś trudno mi uwierzyć, że nie ma się 10 topów/tshirtow, które można cyklicznie prać. Ale wracając do pytania: gdybym cały dzień jeździła gdzieś poza domem i nie miała fizycznej możliwości się przebrać i odświeżyć, to bym tego nie robiła (no bo jak; ewentualnie jedna bluzka w torebce na zmianę). Gdybym jeździła dom-sklep-dom-kolezanka-dom-paczkomat to jednak czułabym się lepiej przebierając się i kąpiąc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli mocno się pocisz to raczej nie ma szans na to żeby nosić ubrania kilka dni. Mój TŻ jak wraca późno z piłki i jest już za późno żeby włączyć pranie to wrzuca ciuchy do pralki już razem z proszkiem żeby następnego dnia nie trzeba było otwierać drzwiczek bo od zapachu można by było paść.
Jak dla mnie najlepszym wyborem byłoby dokupienie takiej ilości ubrań jakiej potrzebujesz, jeśli możesz się gdzieś odświeżyć i przebrać to wystarczą tylko ubrania na rower. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
![]() Jak Wy to robicie ze zmianą ciuchów podczas dnia, zwłaszcza w takich temperaturach jak teraz? Poruszam się głównie na rowerze i bywa, że kilka razy w ciągu dnia wskakuję na rower i jadę kilka km. Wiadomo, człowiek się poci. Tak naprawdę po każdej takiej przejażdżce musiałabym zmieniać ciuchy i brać prysznic. Ale to brzmi jak przesada, nie mam tylu ciuchów, musiałabym co 3 dni robić pranie. Więc co, mieć odłożone "ubranie rowerowe" i jak chcę wskoczyć na rower to przebierać się w nie i prać co kilka dni? Ale to chyba niehigeniczne i to ubranie jest niezbyt świeże. Czy jest tu rozwiązanie, którego nie widzę?[/QUOTE] masz jedną koszulkę rowerową? Ja koszulki piorę po każdym zdjęciu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

)