![]() |
#1021 |
Irenosława Pierwsza
|
Dot.: 52 - Wakacyjne Bry!
Znów to zrobiłam
![]() ![]() Chyba pójdę się położyć. Strasznie dziś śpiący dzień...IMG_20220705_164013.jpg
![]() |
#1022 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
A co to za ciasteczka. I piękny talerz masz. Jasia z tymi kredytami to prawdziwa masakra. Raty są kosmiczne Ja dzis dostałam rachunek za wodę. 100 zł więcej. ![]()
![]() |
![]() |
#1023 | |
Zakorzenienie
|
Kate, ale masz przeprawy z panami fachowcami
![]() Jasia, współczuję ![]() ![]() Magu, omlet super! Mój T uwielbia omlety na śniadanie, najlepiej takie puchate więc też często robię ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1024 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
Za wodę to już od dawna mam bardzo wysokie rachunki. A zużywany wodę w ilości standardowej, czyli nie za dużo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1025 |
Gang Iren
|
Bry ☕️ Wbić się coś nie mogę. Ostatnio zaczęłam pisać, nie dałam rady skończyć i wszystko mi uciekło.
Nawał różnych spraw teraz i urzędowych/papierkowych i zdrowotnych z prawie każdym członkiem rodziny. Teraz z Kubą u lekarza byłam i zanosiłem też jego kupę to badania(śle jeszcze wyniku nie mam), bo kilka dni rozwolnienie, po 10 razy na dzień, poza tym innych objawów brak, tyłek czerwony cały, płakał że boli ![]() Znów będzie urodzinowy czas. Percy i K w tym miesiącu i jeszcze do córki znajomych ba urodziny jesteśmy zaproszeni. Wydatków sporo znów. W pracy dodatkowe dni mam, bo flexy ostatnie muszę wyrobić. Mimo, że roboty brak. Choć może dzisiaj coś się ruszy, bo zaczyna się wyprzedaż. Kuba rozkręca się z chodzeniem, więc tym bardziej oczy trzeba mieć dookoła głowy (ostatnio się przewrócił i zranił w buzię, strasznie lala się krew, siniaków też ma mnóstwo ![]() ![]() Nie cytowałam, więc z pamięci: Evelka, powodzenia w nowej pracy!! Ja też pracowałam w sklepach, spożywczych również i w osiedlowym i w markecie, w mniejszym lepiej mi było, ale to pewnie reż sporo od kierownictwa i współpracowników zależy. Jasia, fajne buty, moje chłopski mają sketchers teraz i straszna lipa, nawet 2 miesiące nie noszą (a nie są to ich jedyne buty, bo do szkoły mają inne i do grania w piłkę reż) i one już dziurawe są! Muszę nowe jakieś kupić. Ale kiedyś mieli już ten firmy u sporo wytrzymały, więc nie wiem czemu te tak. Mag, współczuję, że kot ma ranę, oby szybko się zagoiło. Podwyżki cen, zwłaszcza jedzenia, bo to niezbędne do życia i paliwa to każdego dotyczą. Mnie to też przeraża. Niedawno cały zbiornik do naszego auta to był koszt niecałe 90 f, teraz trzeba wlać za 135f. Zakupy w sklepie to też nic przyjemnego, wybierasz jak najtańsze produkty, a płacisz bardzo dużo. Najbardziej to dotyka ludzi, którzy mało zarabiają, wiadomo. Z kredytami to współczuję bardzo! A co można zrobić jeśli jest taka wielka podwyżka kredytu, a człowiek fizycznie nie ma tych pieniędzy? Bo albo jedzenie albo kredyt zapłaci, jest jakieś wyjście/pomoc dla takich ludzi? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1026 |
O Ireno! ;-)
|
Gosia jakies programy pomocowe sa, ale w sumie tylko dla tych co stracili prace calkoem. I do tego potem musza oddac ta "pomoc". Można tez na miesiąc zawiesic spłatę rat, ale ta zawieszona rata trafia na koniec splaty. Niektórzy decyduja sie na sprzedaz mieszkania i za ta kase splacaja kredyt. Oczywiście potem musza cos wynająć, bo gdzieś trzeba mieszkac. Ew Wracają mieszkać u rodzicow.
![]() |
#1027 |
Zakorzenienie
|
Hej
Mag - te zdjęcia ia że spacery są przecudowne ![]() ![]() Kate - ale fachowcy, jak z programu "usterka" :/ Evelka - powodzenia w nowej pracy, obyś dobrze się tam czuła. Jasia, fajne buty. Podwyżki raty współczuję. Ja mam pożyczkę już prawie koniec spłaty ale te raty też mi rosną, niby nie wiele bo to niewielka pożyczka tak około 5zł mi podwyższają, wiec właściwie grosze ale i tak mi smutno się patrzy na te pozdrowienia z banku więc strasznie mi przykro jak znajomym rosną o kilka stów. A powiedz mi Jasiu jeszcze - na Minionki z moim Młodszym moglibyśmy pójść czy raczej dla starszych dzieci. On jeszcze nie był w kinie, warto byłoby zapoznać go z tym miejscem.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1028 |
O Ireno! ;-)
|
Kasiu z Mlodszym na Minionki to zależy - to dość hałaśliwy film i momentami sa "drastyczne" sceny, no jednak to walka złoczyńców. Zalezy na etapie jakich bajek jest teraz.
„Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.” Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez yyahyoo Czas edycji: 2022-07-05 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i swietnie ze masz taka opcje. Raz ze synek ma zajecie i towarzystwo, a dwa ze ty nie musisz sie glowic co z nim zrobic. Mag, mega apetycznie te twoje omlety wygladaja! Ja chyba nigdy na slodko jeszcze omleta nie jadlam ![]() U nas to z szynka, serem i papryka sie jada ![]() Gosia, u ciebie jak zwykle duzo sie dzieje i pelne rece roboty! A co planujesz z dziecmi zrobic w wakacje? Ja pocwiczylam! ![]() Strasznie mnie teraz po posilkach wypina, do tego stopnia jest to niekomfortowe ze musze bardzo ograniczac porcje jedzeniowe! Wobec czego jestem glodna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1030 |
Irenosława Pierwsza
|
Gwiazdka, spójrz na przepis, tam jest sporo mąki. Ten omlet smakuje jak mleczna bułeczka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1031 |
Gang Iren
|
Gwiazdka, ja nie potrzebuję opieki dla dzieci we wakacje jeśli o to chodzi, bo z K się wymieniamy, a jak będę chciała z Kubą iść na drzemkę po nocce, to chłopaki już są na tyle duzi, że sami się sobą zajmą. W ogóle to 2 tyg ich nie będzie, bo jadą ze swoim tatą do Polski i to będzie dla mnie mega ciężkie, bo najdłuższe nasze rozstania to były chyba 2 dni.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1032 |
Gang Iren
|
Apropos podwyżek ponoć już na margarynie do chleba zakładają zabezpieczenia, bo jest tak droga
![]() ![]() Lecę do roboty zarabiać na margarynę, tzn w sumie to my masło jemy i tu jakoś nie potrafię przerzucić się na coś tańszego IMG_4280.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
Mag zapisuję przepis na omleta, napewno zrobię niedługo
![]() ![]() ![]() ![]() Wróciłam to usmażyłam cukinię, zrobiłam sałatkę z rukoli i buraków, otworzyłam wino i tak celebrowalam wieczór ![]() Dziś deszczowy poranek u mnie. Ależ mi się nie chce do pracy. Patrzcie jakie widoki wczoraj uwieczniłam z wycieczki ![]() ![]() Screenshot_20220705_152007.jpg Dzień dobry ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 |
Gang Iren
|
Bry ☕️
Bell, śliczne zdjęcie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1035 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie , ze tata chce ich zabrac. To tez godne podziwu z jego strony, bo opieka nad dwoma chlopcami troche wysilku jednak wymaga ![]() A ty bedziesz tesknic i sie martwic, jak to mamy zwykle ![]() Ale przyda Ci sie tez troche oddechu. Cytat:
Lepiej nie patrze! ![]() ![]() Cytat:
Beell to mialas przygode! Tak czytalam i mialam nadzieje, ze jakis rycerz na bialym koniu Cie uratuje ![]() ![]() A oni tylko trabili! Typowe ![]() Jednak dalas rade sama! Brawo ![]() Piekna fotka! Rowniez na obraz sie nadaje! Ja wlasnie mam w wazonie sloneczniki i tak rano pomyslalam ze mam idealne miejsce w ogrodku na sloneczniki! Chyba bede tesowac ![]() Bry! Praca z domu daje takie fajne uczucie, prawie jak dzien wolny. Juz zmienilam posciel i wstawilam pranie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1036 |
Gang Iren
|
Gwiazdka, no jestem ciekawa jak to będzie, bo teraz bierze ich na jedną nic co dwa tygodnie i coraz wcześniej odstawia do domu, to chyba nie jest lekko
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1037 |
O Ireno! ;-)
|
Bry!
![]() Bell co za pech!! dobrze, ze sie udało naprawic! Brawo ty! ![]() Tez lubie sloneczniki, ale zdecydowanie nie mam ich gdzie wsadzic. Gwiazdka zazdroszcze HO - ja dzis jeszcze w biurze.
![]() |
#1038 |
Irenosława Pierwsza
|
Bell, co za przygoda... No takie testowanie to trzeba robić blisko domu
![]() Bry ![]() ![]() Gwiazdka rób omleta, to idealna porcja dla dwóch osób. Ja najczęściej połowę zostawiam dla R na wieczór. Na zimno też pycha! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2022-07-06 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1040 |
O Ireno! ;-)
|
Bell to dziennikarze straszą. Ministerstwo Zdrowia twierdzi, ze nic takiego ie ma miejsca i u nas żadnych dodatkowych zakażen nie ma. Co prawda nie testują, a jak wiadomo mało testów = mało żakażen i o to chodzi
![]()
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
No u nas podobno zakazonych coraz wiecej… i fakt, az 3 osoby z biura mialy covida znowu w tamtym tyg. Co prawda bez groznych objawow ale ciagle cos
![]() Gosia, z tym podziwem to wlasnie dokladnie o to mi chodzilo! Ze dzieci to ciezka praca i on wzial na siebie ta odpowiedzialnosc ![]() Masz racje, ze kobiety nie sa wystarczajaco doceniane! No i omleta nie robie… cora miala propozycje nie do odrzucenia ![]() IMG_2738.jpg
![]() |
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zdjęcie piękne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 | ||||
na drugie mam Irena
|
Cytat:
Cytat:
Ha ha, dokładnie. Tez tak miałam. Cytat:
Ja już ostatnio tez myślałam żeby się przerzucić na margarynę ale stwierdziłam ze wtedy wole jeść suchy chleb. Cytat:
Ale przygoda. Musisz instrukcje obsługi mieć do tego roweru. A widok przepiękny. Ja juz po pracy, ale wykończona dziś jestem. Sporo towaru dziś było.
![]() |
![]() |
#1044 |
Irenosława Pierwsza
|
Zapowiadali dziś chłodny dzień, a tu tropiki. Spacer zaliczony i prawdziwa, kawiarniana jagodzianka
![]()
![]() |
#1045 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1046 |
O Ireno! ;-)
|
Wy tu takie pysznosci wrzucacie a ja cos nie mam apetytu.
![]() Od kilku dni zjadam male śniadanie i w sumie czuję sie pelna do wieczora. Nawet tego hindusa wczoraj to zmęczyłam tylko połowę....
![]() |
#1047 |
Irenosława Pierwsza
|
I już domowe relaksy...IMG_20220706_154646.jpgIMG_20220706_154705.jpg
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
Jagodzianka!!!
![]() ![]() ![]() To u mnie mialy byc tropiki od dzisiaj ale jeszcze nie czuje… Evelka brawo, przetrwalas kolejny dzien w pracy ![]() Kiedy bedziesz wiedziala czy zaoferuja Ci pozycje? Jasia- oby tylko chwilowy spadek formy. A ja patrze i patrze na moja obecna sypialnie i chce mi sie cos z nia zrobic! Jesli nawet bedzie to docelowo pokoj dla gosci/ biuro to i tak przydaloby sie go przemalowac… zabralabym sie za to sama ale cholerna tapeta jest pod farba z tego co widze ![]() Angielskie metody nigdy nie przestana mnie zadziwiac ![]()
![]() |
![]() |
#1049 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
Chyba na koniec tygodnia. Spałam pół godz, to już naprawdę musi być zebym ja w dzień spała. Wykonczyli mnie ![]()
![]() |
![]() |
#1050 |
O Ireno! ;-)
|
Evelka wykończyli, bo duzo informacji naraz to zmęczenie gwarantowane
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.