|
|
#2761 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2022
Cytat:
![]() Wysłane z mojego moto e5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2762 |
|
Wtajemniczenie
|
No zobacze co z ta beta.
Mam jeszcze elektroniczny ze wskaźnikiem tygodnia ![]() Ogarne go jak wrócę z pracy ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!!!!obu teraz był sam wysyp kreseczek![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Polecam jak inne zrobić betę nieważne o której godzinie ja zrobisz tu niemusisz być na czczo ani nic a jeżeli chodzi o lekarza to zazwyczaj przy becie powyz 1000 coś widać i właśnie sprawdzać czy ładnie przyrasta. Ale niemartw się na zapas napewno wszystko jest w porządku!!Jeszcze raz gratulacje![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, dokladnie o to mi chodzilo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też miałam taką bladą nie tak dawno, zastanawiałam się czy aby na pewno jest a teraz mamy już 7tc i bijące serduszko 🥰Tak jak dziewczyny mówią - na tym etapie lekarz nic nie zobaczy. Zrób betę 2x w odstępie 48h i sprawdź czy dobrze przyrasta. Przy okazji możesz oznaczyć progesteron. Jak będzie ok to przełożyłabym wizytę na za 2-3 tyg bo będziesz się tylko niepotrzebnie denerwować i nakręcać, że jeszcze nic nie widać a u innych już było itd. Teraz tylko cierpliwość co jest bardzo ciężkie, wiem po sobie Ale wolałam poczekać i zobaczyć już zarodek z serduszkiem niż się stresować, że jest np sam pusty pęcherzyk i zastanawiać się czy za 2tyg będzie dobrze. I jeszcze wiadomo, jak prywatnie to koszty wizyty też wysokie ![]() Będzie dobrze, gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ten jutrzejszy nic nie zobaczy, trudno. Następnie się już do prywatnego zapisze. Dziękuję raz jeszcze ![]() Swoją drogą jeszcze w szoku jestem... że tak szybko się udało. Jeszcze facet nie wie... ![]() Ciekawa jestem reakcji ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
️🥳Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2768 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobilam dziś bete ale wyniki najdalej jutro rano.
I miałam na te okazję elektroniczny wg ulotki 4-5tydzien. Ciekawe co pokaze beta ![]() 20220705_160935.jpg20220705_161914.jpg Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to czekamy na betę i kciuki![]() ![]() ![]() Też bym już chciała zobaczyć kreseczki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2770 |
|
Zadomowienie
|
Jaki wypasiony test
![]() Zamelduj koniecznie, jak zareagował TŻ i jak mu powiedziałaś 🥰 Kiedy masz zamiar powiedzieć w pracy? |
|
|
|
#2771 |
|
Raczkowanie
|
Super, że są 2 kreski, bo to zawsze optymistyczniej, ze komus sie jednak udaje i nie ma co sie dołować. Ja bym nie wytrzymała, żeby nie powiedzieć facetowi. Już pol roku czekamy i musialabym od razu biec
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Wysłane z mojego moto e5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez bym od razu powiedziala ale ja jestem pewna ze jak zobacze dwie kreski na tescie to sie poplacze ale nie ze szczescia tylko z przerazenia. Czlowiek chce byc w ciazy ale mysle ze jak widzi te dwie kreski to ogarnia go taki lęk o zycie o zdrowie o przyszlosc. Przynajmniej ja jak raz w zyciu robilam test to w zasadzie stresowalo mnie to ze zobacze dwie kreski i bylam tym przerazona wiec pewnie z placzem zadzwonilabym do meza ze co my teraz zrobimy bo wierzcie mi lub nie mamy swoje lata ale gdyby nie to ze lata leca i czlowiek biologicznie mlodszy nie bedzie to nie wiem czy bysmy sie juz decydowali. Mi sie naprawde caly czas wydaje ze jeszcze mam czas ze jestem mloda a jak sie dowiaduje o ciazy znajomycn to zawsze najpierw mam taka mysl „ kurde wpadka?” A pozniej sobie zdaje sprawe ze ludzie w moim wieku planuja dzieci a niektorzy maja juz duze![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ciągle muszę liczyć ile mam lat bo zatrzymałam się na jakoś 27 haha. I na bank pozytyw będzie szczęściem pomieszanym z przerażeniem. Myślę, że już za długo jestem bezdzietna by mnie to nie przerażało .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale jak powiedzialam po pracy ze jedziemy do laboratorium od razu zapytał czy w ciąży jestem ![]() Oboje w szoku nadal, bo chcieliśmy tylko żadne z nas nie sądziło ze to tak szybko będzie ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Jakaś mała ta beta mi się wydaje, moj wynik 73,71mIU/ml. ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nieważny jest poziom bety tylko przyrost po 48h także spokojnie, ciąża jest więc teraz dbaj o siebie i maleństwo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teoretycznie 25dzien cyklu... No zobaczymy... Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musisz sprawdzić jak przyrasta za 48h, ja robiłam dwa dni po @ a miałam ledwie 31 więc twoja przed @ jest już duża ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2779 |
|
Raczkowanie
|
To Wy świętujcie a ja w tym czasie zrobie HSG. Juz jestem na oddziale ciezko zestresowana i czekam. Zobaczymy co bedzie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie dobrze. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Caro czekamy na wieści!
|
|
|
#2783 |
|
Raczkowanie
|
Mam lekarza na nfz, od paru lat chodzilam na usg, po tabsy to zostalam u niej, ale myslalam o zmianie. Teraz sie dowiaduje ze mam wielka torbiel na jajniku
no masakra. Jeszcze beda diagnozować ale sie wk* bo zaraz sie okaze, ze to hsg to najmniejszy problem. Nie ma opcji zeby ona byla z 1 miesiaca czy 2.... Ma 7cm Czekam, okaze sie co dalej ale lekarz do zmiany. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() i co będą robić w tym przypadku?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O matko bosko co to za lekarz!!! Który o takich rzeczach nie informuje!!!! Ja tez mam lekarza na nfz od 16r.ż ten sam. Ja nie mogę ze takie rzeczy się jeszcze dzieją!!! Dasz rade!!!! Jesteśmy z Toba! Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To pilnie zmien lekarza na jakiegos dobrego, poczytaj opiniee. A powiedz mi, czy to nie moze byc torbiel po nie peknietym pecherzyku? Tak sie zdarza, ze pecherzyk rosnie i nie pęka i zmienia się w torbiel. Dostaje sie na to leki albo poprostu czeka na wchłonięcie. Tak pytam bo serio ciezko mi uwierzyc ze lekarz nie zauwazl czego 7cm… rozumiem ze mozna przeoczyc jakies minimetrowe zmiany/ nadżerki itp ale to jednak jest bardzo duze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2787 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Wam bardzo. Jeszcze nie wiem co dalej, bo to bylo takie usg dla wykluczenia ciazy i na oddziale sie jeszcze temu przyjrza. Mialam podejrzenia ze ten gabinet ma kiepskie usg i lekarz srednie opinie ale nie chciałam oceniac. Jak ma byc monitoring cyklu gdzie kazdy mm sie liczy jak przegapila wielka torbiel. Obawiam sie ze skonczy sie laparoskopia.
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Boziuu wystawiłabym opinie tej lekarce odpowiednią :/ Dobrze, że się Tobą zajmą.
|
|
|
#2789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzisz jeszcze nie bylo hsg a juz sie dowiedzialas czego super istotnego wiec ta wizyta naprawde byla potrzebna. Teraz bedziesz mogla dalej sie diagnozowac Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2790 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po akcji. Wynik dobry - drożne tylko musze te torbiel omówić. Samo badanie bolalo i to mocno. Z 2h po lezalam i tez szalu nie bylo ale juz lepiej. Teraz jeszcze wyniki faceta i mozna dzialać dalej.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

a jeżeli chodzi o lekarza to zazwyczaj przy becie powyz 1000 coś widać
i właśnie sprawdzać czy ładnie przyrasta. Ale niemartw się na zapas napewno wszystko jest w porządku!!Jeszcze raz gratulacje

Też miałam taką bladą nie tak dawno, zastanawiałam się czy aby na pewno jest a teraz mamy już 7tc i bijące serduszko 🥰

️🥳

Ja ciągle muszę liczyć ile mam lat bo zatrzymałam się na jakoś 27 haha. I na bank pozytyw będzie szczęściem pomieszanym z przerażeniem. Myślę, że już za długo jestem bezdzietna by mnie to nie przerażało 

no masakra. Jeszcze beda diagnozować ale sie wk* bo zaraz sie okaze, ze to hsg to najmniejszy problem. Nie ma opcji zeby ona byla z 1 miesiaca czy 2.... Ma 7cm
Czekam, okaze sie co dalej ale lekarz do zmiany.