Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 65. - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-07-09, 14:29   #4081
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 65.

Może jednak powinnam prać w proszku do prania?
Nie mam wilgoci w mieszkaniu i że wszystkimi innymi ubraniami w szafie nie mam tego problemu. Dziwne.
Może to jednak wina szafy? Pościel trzymam w innej niż ubrania.
Zapach nie jest jakiś mocno nieprzyjemny, po prostu nie pachnie już świeżością, tylko takim zależałym materiałem. Nie wiem jak to wytłumaczyć.
panna_felicjanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 14:41   #4082
andra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sania30 Pokaż wiadomość
Czy komuś zaginęła paczka w inpost? Nadalam paczkę w ubiegłą sobotę. We wtorek zadzwoniłam na infolinię bo nie aktualizował mi się status paczki. W środę dostalam meila z rejonowego inpostu z informacją, że chyba odkleiła się etykieta i zapytali co było w środku i czy odbiorca dostał paczkę. Status ciągle się nie zmienił. Jak wygląda reklamacja i ile będę czekać na zwrot pieniędzy jeśli nie znajdą paczki?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie pomogę bezpośrednio ale na fejsie jest grupa 'inpost - niezadowoleni klienci - oszukani ...' z ponad 6 tys członków. Często są porady co i gdzie zrobić lub co się komuś udało.
Ogólnie składasz jak najszybciej reklamację na stronie, z nikim nie rozmawiaj przez tel bo nie ma to sensu. Będą jej poszukiwać a potem zabiorą stanowisko w sprawie. (Lektura ww grupy mówi że zwykle jest negatywne)
Do mnie droga paczka kiedyś nie przyszła, prawdopodobnie ją skradziono/zniszczono. Trudno powiedzieć co się stało - bo z InPost dostałam jedynie przeprosiny i ubolewanie nad tym co się stało + równolegle zwrot pieniędzy od sprzedawcy (czyli te 2 strony jakoś się dogadały bez mojego udziału).
Cytat:
Napisane przez panna_felicjanna Pokaż wiadomość
Jak przechowujecie poszewki na pościel?
Piorę je z użyciem kapsułki do prania, dodatkowo dodaję płyn do płukania. Chowam do szafy i po wyjęciu po jakichś 2 tygodniach już w ogóle nie pachnie, a wręcz zapach jest nieprzyjemny. Nie wiem w czym rzecz. Po prostu wtedy jeszcze raz wrzucam do pralki, by odświeżyć i dopiero zmieniam.
Wysuszone, złożone i schowane. Nic nie śmierdzi, nie pachną płynem ani proszkiem ale nadal świeżo. Bardziej jak wysuszone na powietrzu.
Oszalałabym z ponownym praniem

andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 14:46   #4083
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam wilgoci w mieszkaniu i że wszystkimi innymi ubraniami w szafie nie mam tego problemu. Dziwne.
Zapach nie jest jakiś mocno nieprzyjemny, po prostu nie pachnie już świeżością, tylko takim zależałym materiałem. Nie wiem jak to wytłumaczyć.
Może to być wina kapsułek, bo ja też używam,ale teraz przerzucam się na plyn

Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 14:48   #4084
stotek
Zakorzenienie

Jak używałam zmiękczającego płynu do płukania to rzeczywiście po wyciągnięciu z szafy miały taki specyficzny zapach. Odkąd do płukania używam płynu antybakteryjnego to pachną ładnie. Ale ja też zredukowałam ilosc pościeli, bo miałam za dużo, dzięki temu teraz też leżą luźniej.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Stary 2022-07-09, 14:53   #4085
Limonka2738
Zakorzenienie

[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89281716]Co polecacie (w sensie: narzędzie) do mycia podłogi (panele, płytki)?

Widzę mnóstwo rodzajów mopów i naprawdę nie wiem, co wybrać. Kontekst: Właśnie zmyłam kilkadziesiąt metrów kwadratowych mieszkania gąbkami i ściereczkami. Help.[/QUOTE]Vileda Ultramax. Moim zdaniem najwygodniejszy mop.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 15:00   #4086
Kalindaa
Zadomowienie

Cytat:
Piorę je z użyciem kapsułki do prania, dodatkowo dodaję płyn do płukania. Chowam do szafy i po wyjęciu po jakichś 2 tygodniach już w ogóle nie pachnie, a wręcz zapach jest nieprzyjemny. Nie wiem w czym rzecz. Po prostu wtedy jeszcze raz wrzucam do pralki, by odświeżyć i dopiero zmieniam.
Mogą być niedosuszone, chociaż w dotyku wydają się suche. Moją mamę musiałam długo przekonywać, że niedosusza. Problem z zapachem jak ręką odjął jak zaczęła zostawiać na suszarce jeszcze na 3-4 h po tym jak jej wydawało się suche.

Ja akurat używam kapsułek albo plynu do prania. Płynu do płukania już nie. Może kapsułka plus płyn to za dużo?
Kalindaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 15:01   #4087
Justine1989
Zakorzenienie

Czym czyścicie ekran laptopa?
Stary 2022-07-09, 15:03   #4088
this_witch
whatever

Cytat:
Ja używam kapsułek i nie mam problemu. Może być wina szafy, może wkładasz jak nie są idealnie suche, a w szafie nie ma przewiewu?

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
this_witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 15:07   #4089
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andra Pokaż wiadomość
Nie pomogę bezpośrednio ale na fejsie jest grupa 'inpost - niezadowoleni klienci - oszukani ...' z ponad 6 tys członków. Często są porady co i gdzie zrobić lub co się komuś udało.
Ogólnie składasz jak najszybciej reklamację na stronie, z nikim nie rozmawiaj przez tel bo nie ma to sensu. Będą jej poszukiwać a potem zabiorą stanowisko w sprawie. (Lektura ww grupy mówi że zwykle jest negatywne)
Do mnie droga paczka kiedyś nie przyszła, prawdopodobnie ją skradziono/zniszczono. Trudno powiedzieć co się stało - bo z InPost dostałam jedynie przeprosiny i ubolewanie nad tym co się stało + równolegle zwrot pieniędzy od sprzedawcy (czyli te 2 strony jakoś się dogadały bez mojego udziału).
Nie bardzo rozumiem skąd informacje o negatywnej odpowiedzi na reklamację jeśli paczka zaginęła. Składam w pracy reklamacje w różnych firmach kurierskich i jeszcze nigdy nie zdarzyło się żeby którakolwiek odmówiła wypłaty pieniędzy jeśli zgubiła paczkę.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 15:13   #4090
08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
Są specjalne spreje i husteczki.

Ale chłopaki z helpdesku czyścili mi kiedyś zwykłymi husteczkami dezynfekującymi i też nic się nie stało.

Edytowane przez 08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5
Czas edycji: 2022-07-09 o 15:15
08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 15:22   #4091
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
Ręcznikiem papierowym z odrobiną płynu do czyszczenia okien. Ważne, żeby nie pryskać bezpośrednio na sprzęt, tylko na ręcznik/szmatkę.
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 15:24   #4092
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez this_witch Pokaż wiadomość
Normalnie chowam do szafy, nie używam płynu do płukania, ale pachną świeżo. Może brak przewiewu, masz wilgoc w mieszkaniu?

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Pogrubione jest często rozwiązaniem problemu. Podobnie zresztą z nieprzyjemnym zapachem pralki - to właśnie płyn do płukania go powoduje, zalega w jej zakamarkach i tworzy glutowaty osad, który z czasem się zaśmierduje.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 15:27   #4093
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Dzięki za wszystkie rady! W takim razie spróbuję odstawić płyn do płukania i dłużej suszyć. Zobaczymy czy to rozwiąże problem.
Stary 2022-07-09, 15:28   #4094
andra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Nie bardzo rozumiem skąd informacje o negatywnej odpowiedzi na reklamację jeśli paczka zaginęła. Składam w pracy reklamacje w różnych firmach kurierskich i jeszcze nigdy nie zdarzyło się żeby którakolwiek odmówiła wypłaty pieniędzy jeśli zgubiła paczkę.

A to musiałabyś poczytać historie z życia (serial pt 'trudne sprawy' ) na wspomnianej grupie. Włącznie z tymi gdy ktoś dostaję cudzą przesyłkę a InPosta to nie obchodzi.
U mnie sprawa rozwiązana błyskawicznie, ale podobno to przypadek (i zestaw: poważny sprzedawca + policja). Walka z InPost to nierówna walka, obliczona na kilka miesięcy z powodu przerzucania się winą.
Nauczka na przyszłość, zamawiać rzeczy niewielkiej wartości a droższe jak się da z pobraniem czy coś (kurierem, odbiór własny?). Skala setek tysięcy przesyłek, sprawia że olewają pojedynczych prywatnych klientów z ich małymi, nieważnymi zakupami.

andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 15:34   #4095
Fenenna
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy komuś zaginęła paczka w inpost? Nadalam paczkę w ubiegłą sobotę. We wtorek zadzwoniłam na infolinię bo nie aktualizował mi się status paczki. W środę dostalam meila z rejonowego inpostu z informacją, że chyba odkleiła się etykieta i zapytali co było w środku i czy odbiorca dostał paczkę. Status ciągle się nie zmienił. Jak wygląda reklamacja i ile będę czekać na zwrot pieniędzy jeśli nie znajdą paczki?

Nie dostaniesz zwrotu pieniędzy nawet jeśli nie znajdą paczki a Ty złożysz reklamacje chyba że miałaś dowody że paczkę nadalas - zdjęcia z pakowania i zaktualizowany ten pierwszy krok "nadana w paczkomacie" oraz pisemne potwierdzenie pracownika InPost że paczka została uznana za zaginioną. Gdy będziesz szykowała się do składania reklamacji przeczytaj dokładnie regulamin składania reklamacji ze strony InPost i postaraj się nie pominąć nawet najdrobniejszego szczegółu jaki wymagają typu kod paczkomatu nadawczego/odbiorczego itp.
Dwa razy zaginęła mi paczka i szarpałam się z nimi miesiącami o zwrot kasy
Fenenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 16:07   #4096
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Revolut

Czy po zmianach jakie weszły niedawno, mogę podać nr konta pracodawcy revolut?
Długo idą przelewy krajowe?

Trochę kurde się boję, że coś pójdzie nie tak

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 16:12   #4097
sania30
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fenenna Pokaż wiadomość
Nie dostaniesz zwrotu pieniędzy nawet jeśli nie znajdą paczki a Ty złożysz reklamacje chyba że miałaś dowody że paczkę nadalas - zdjęcia z pakowania i zaktualizowany ten pierwszy krok "nadana w paczkomacie" oraz pisemne potwierdzenie pracownika InPost że paczka została uznana za zaginioną. Gdy będziesz szykowała się do składania reklamacji przeczytaj dokładnie regulamin składania reklamacji ze strony InPost i postaraj się nie pominąć nawet najdrobniejszego szczegółu jaki wymagają typu kod paczkomatu nadawczego/odbiorczego itp.
Dwa razy zaginęła mi paczka i szarpałam się z nimi miesiącami o zwrot kasy
Nie miałam komunikatu nadana w paczkomacie, ale chyba to sprawdzili, bo nadali numer paczce z godziną, o której paczka była włożona do paczkomatu. Robiłam zwroty wiele razy i nigdy nie miałam takiego problemu

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Nie miałam komunikatu nadana w paczkomacie, ale chyba to sprawdzili, bo nadali numer paczce z godziną, o której paczka była włożona do paczkomatu. Robiłam zwroty wiele razy i nigdy nie miałam takiego problemu

Ale w sumie mam meila, od pracownika inpost, z informacją że chyba im się etykieta odkleiła i żeby potwierdzić czy odbiorca otrzymał paczkę

sania30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 16:24   #4098
Fenenna
Wtajemniczenie

Cytat:
9URL]

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Ale w sumie mam meila, od pracownika inpost, z informacją że chyba im się etykieta odkleiła i żeby potwierdzić czy odbiorca otrzymał paczkę

To jest ich typówa wiadomość, potem będą Ci pisać że sprawdzają monitoring i najlepiej jakbyś im odpisywała na wiadomości mailowe prosząc o informacje aż w końcu odpowiedzą Ci że paczka została uznana za zaginioną. Robisz print screen i dołączasz do reklamacji
Fenenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 16:45   #4099
Mahaszi
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za wszystkie rady! W takim razie spróbuję odstawić płyn do płukania i dłużej suszyć. Zobaczymy czy to rozwiąże problem.
A nie myślałaś żeby zakładać nową pościel tuż po wypraniu i wysuczeniu? Ja tak robię. Brudną przechowuję w pufie i dzień przed zmianą pościeli ją piorę. Jest wtedy cudownie świeża i pachnąca.
Stary 2022-07-09, 16:46   #4100
sania30
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fenenna Pokaż wiadomość
To jest ich typówa wiadomość, potem będą Ci pisać że sprawdzają monitoring i najlepiej jakbyś im odpisywała na wiadomości mailowe prosząc o informacje aż w końcu odpowiedzą Ci że paczka została uznana za zaginioną. Robisz print screen i dołączasz do reklamacji
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Mam nadzieję, że się znajdzie, bo zwrot miałam na ponad 790 zł. Bardzo często korzystam z paczkomatu i pierwszy raz mam taką sytuację

sania30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 16:51   #4101
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mahaszi Pokaż wiadomość
A nie myślałaś żeby zakładać nową pościel tuż po wypraniu i wysuczeniu? Ja tak robię. Brudną przechowuję w pufie i dzień przed zmianą pościeli ją piorę. Jest wtedy cudownie świeża i pachnąca.
W jeden dzień to by mi nawet nie wyschła. Niestety susze na suszarce i to trwa długo. Może przez to też jest taki zapach. Nie mogę się doczekać aż będę miała suszarkę bębnowa

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Mam nadzieję, że się znajdzie, bo zwrot miałam na ponad 790 zł. Bardzo często korzystam z paczkomatu i pierwszy raz mam taką sytuację

Mi paczka raz zaginęła,ale zadzwoniłam tam i się po jakimś czasie odnalazła, chyba po kilku dniach

Stary 2022-07-09, 17:13   #4102
tinkerver2
Zakorzenienie

Gdzie można poznać nowe osoby? Chciałabym po przeprowadzce znaleźć jakieś grono znajomych, ciekawe osoby, żeby wyjść na kawę czy coś.

Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 17:36   #4103
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
Gdzie można poznać nowe osoby? Chciałabym po przeprowadzce znaleźć jakieś grono znajomych, ciekawe osoby, żeby wyjść na kawę czy coś.

Psie parki, grupy dla miłośników psów w danym mieście, zorganizowane zajęcia sportowe (np. ja na pole dance i aerial hoop poznałam super dziewczyny), akcje wolontariatu

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Stary 2022-07-09, 17:41   #4104
08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość

Portale randkowe. Niestety, po przeprowadzce szukałam na meetupach, internations, grupach fb, itd., ale faktycznie obecnie najwięcej osób wydaje się siedzieć na portalach randkowych.

Podobno na bumble jest opcja szukania przyjaciół, ale nie próbowałam.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Dzięki za odpowiedzi odnośnie mopów. Zamierzam kupić taki okrągły (nie płaski) i chyba Viledy, bo widzę, że najpopularniejszy.

Ale kurczę, tam jest tyle modeli.

1. VILEDA Turbo
2. VILEDA Turbo 3w1
3. VILEDA Easy Wring and Clean

Polecacie jeden z tych?

Edytowane przez 08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5
Czas edycji: 2022-07-09 o 17:48
08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 17:49   #4105
Misia452
Zakorzenienie

[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89282246]Portale randkowe. Niestety, po przeprowadzce szukałam na meetupach, internations, grupach fb, itd., ale faktycznie obecnie najwięcej osób wydaje się siedzieć na portalach randkowych.

Podobno na bumble jest opcja szukania przyjaciół, ale nie próbowałam.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Dzięki za odpowiedzi odnośnie mopów. Zamierzam kupić taki okrągły (nie płaski) i chyba Viledy, bo widzę, że najpopularniejszy.

Ale kurczę, tam jest tyle modeli.

1. VILEDA Turbo

2. VILEDA Turbo 3w1

3. VILEDA Easy Wring and Clean

Polecacie jeden z tych?[/QUOTE]Nie wiem w sumie czym się one różnią. Ja zamówiłam ten 3 w 1, mama ma taki sam i jest ok

Stary 2022-07-09, 17:55   #4106
MariaFrancesca
Zakorzenienie

przegranie danych z telefonu
Mój dotychczasowy telefon zawiesza się nieustająco, nie jestem w stanie go włączyć. Pytanie: czy w takiej sytuacji jest opcja na przegranie danych?

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 18:23   #4107
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy od płynu do płukania, ile masz miejsca w szafie, jak często ją otwierasz.
Warto, żeby nie była ściśnięta pościel (żeby mogła "oddychać"), żeby co kilka dni otworzyć te szafę.

Jeśli masz wenę, to polecam też przeprasować przed chowaniem do szafy pościel, wydaje mi się, że wtedy ładniej pachnie
No i zweryfikuj, czy to szafa może tak nie daje, może trzeba ją porządnie umyć i wywietrzyć i to rozwiąże problem.

Czasami jest też tak, że pościel się zaprała takim zleżałym zapachem i tak zawsze już będzie, chyba zależy od materiału, ja miałam dwie takie poszewki na poduszki. Choćby skały srały, zawsze tak waliły po wysuszeniu, finalnie wywaliłam i używam innych. Raz mi się tak zdarzyło na tych poszewkach i raz miałam taką koszulkę, też się jej szybko pozbyłam.

Co do glutków od płynu i kapsułek to polecam co pranie przetrzeć gumę i przepłukać wodą te kieszonkę na płyn. Mi to bardzo pomaga, bo się nie akumuluje ten syf, jeszcze jak puszcze raz na jakiś czas ścierki w wyższej temp to pralka jest czysta i bez osadu.

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 18:42   #4108
Marigold19
🦄

Najlepszy bloker na pocenie to...?

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-07-09, 18:46   #4109
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Zależy od płynu do płukania, ile masz miejsca w szafie, jak często ją otwierasz.
Warto, żeby nie była ściśnięta pościel (żeby mogła "oddychać"), żeby co kilka dni otworzyć te szafę.

Jeśli masz wenę, to polecam też przeprasować przed chowaniem do szafy pościel, wydaje mi się, że wtedy ładniej pachnie
No i zweryfikuj, czy to szafa może tak nie daje, może trzeba ją porządnie umyć i wywietrzyć i to rozwiąże problem.

Czasami jest też tak, że pościel się zaprała takim zleżałym zapachem i tak zawsze już będzie, chyba zależy od materiału, ja miałam dwie takie poszewki na poduszki. Choćby skały srały, zawsze tak waliły po wysuszeniu, finalnie wywaliłam i używam innych. Raz mi się tak zdarzyło na tych poszewkach i raz miałam taką koszulkę, też się jej szybko pozbyłam.

Co do glutków od płynu i kapsułek to polecam co pranie przetrzeć gumę i przepłukać wodą te kieszonkę na płyn. Mi to bardzo pomaga, bo się nie akumuluje ten syf, jeszcze jak puszcze raz na jakiś czas ścierki w wyższej temp to pralka jest czysta i bez osadu.

Pościel jest nowa, bo niedawno wymieniałam kołdrę na większą i przy okazji też wszystkie komplety poszewek.
Prasować mi się nie chce, nie lubię i nie prasuję jeśli nie muszę.

No nic, zobaczę czy zmiana nawyków coś zmieni.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Mahaszi Pokaż wiadomość
Nie mam miejsca, żeby przez te 2 tygodnie leżała brudna. Musiałabym mieć drugi kosz na pranie, na pościel właśnie.
Stary 2022-07-09, 18:46   #4110
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Najlepszy bloker na pocenie to...?

Ja używam Blokera z Ziaji. Niedrogi, a działa tak jak powinien.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości