|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Moja je tak jak Werstusiowa córcia czyli co 3 godzinki, ale jest to bardzo ruchome - czasem domaga się po 2, czasem wytrzyma 4
![]() ![]() Martunia... Lilianka jest przepiękna, prawdziwa księżniczka ![]()
#3122 |
Wtajemniczenie
|
moja je co 3-4 godz po 90 ml a kilka razy dziennie srednio tak 2-3 razy po 120ml
dziekujemy kasiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Zakorzenienie
|
mrrr a do nas przyszly fotki Piotrusia, slubne i z roznych wycieczek wywolane w koncu na papier, ło matko jakie sa piekne
![]() Przyszla tez z truskaweczki paczuszka z podkladem Diora dla mamusi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3124 |
Zakorzenienie
|
Leonko, Lilianka sliczna jest, włosy rozbrajające
![]() ![]() ![]()
#3125 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje Anisiu..ładna po mamusi
![]() ![]() fajna sprawa ze zdj....ja tez co jakis czas wywołuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rusalko, mnie sie zdarzylo 3 razy karmic w parku, ale spoko mala konspiracja i udalo sie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poulette, ja kochana jeszcze dopiszę, że podaję mojej małej Bebilon ha 1 i jesteśmy zadowolone jak na razie ![]() Co do fotek to my tak samo, wywołujemy często i mam specjalne dwa albumy bejbikowe, ufoce Wam jakie ładne okładeczki mają i pokażę ![]()
![]() |
#3129 |
Wtajemniczenie
|
myslisz?Ja widze tylko to ze nos ma po mnie....i to najgorsze bo zawsze sie go wstydzilam...
A wracajac do tego co mówilas ze w Piotrusiu widzisz tatusia to ja tak nie uwarzam... Bo jak kiedys tutaj slusznie ktoś zauwazyl Piotrus jest strasznie do Ciebie podobny...Ale usta ma tatusia A co do karmienia na ławce to krepujące musi byc .... |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Kasiula, zaraz zrobie fote i pokaze
![]() ![]() ![]() Leonko, karmienie w parku nie jest krępujące, bardziej dla mnie nerwowe jest jak piter wydrze jape z glodu, wszystkich spojrzenie sciaga, a tak to pojadl i moglismy kontynuowac spacerek ![]() Piterek podobny do mnie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3131 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny, skąd Wy bierzecie czas żeby tu tyle naskrobać?
Ja zazwyczaj tylko podczytuję i jak chcę coś napisać to malec się budzi ![]() Mój synek też raczej podobny do męża, mam nadzieję że następne dziecie choć trochę upodobni się do mnie. Mieliśmy fajny weekend, byliśmy u rodzinki w Gorzowie Wlkp. i byliśmy na grzybkach. Borys spał przez cały 2,5 godzinny spacer, ale nazbierał z mamą dużo grzybków ![]() W piątek skończył 8 tyg. więc można powiedzieć, że ma już 2 mies. Jak wy liczycie wiek maluszka? Tygodniami, czy od daty urodzenia? Borys od zeszłego piątku zaczął wyciągać rączkę do zabawek, które ma powieszone na łuku nad fotelikiem i może tak leżeć i cco chwila je trącać ![]() Wklejam fotki mojego 2miesięcznego maluszka i jego mamusi ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Wtajemniczenie
|
Anisia a mi wydaje sie calkowicie do Ciebie podobny....
A nos to byl moj wielki kompleks...trauma z dziecinstwa jak brat sie ze mnie naśmiewał i tak zostalo hihi |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3134 | ||||
Zadomowienie
|
Ver_ona jakie fajne fotencje a ta na traktorze wymiata
![]()
![]() |
#3135 |
Wtajemniczenie
|
A wczoraj bylismy u męża rodziców...Z racju ze maż nie rozmawia ze swoim ojcem to n ie bylo okazji zeby zobaczyl naszą Lile...
I wczoraj mama wziela Mała i mu ja położyła koło siebie a ten sie z nia bawil ![]() Mąż aż musiał to uwiecznić i robił zdjecia...aż miło się na to patrzyło ![]() Teraz zobaczymy czy przyjdzie na chrzciny...Ja zaprosilam...ciekawe bo pomimo tego ze zaprosilismy go na slub to nie przyszedl hmmm.. mam teraz nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej.... I jakos musze przekonac meza zeby zaczal z nim gadac |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
spacer trwał 25 minut, wyła cały czas
![]() ![]() drugie podejście po obiedzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
![]()
veronka jak ja ci zazdroszcze grzybobrania!!!!!!!!!!!!!
u nas na Lubelszczyznie za sucho i grzybkow nie spotkasz ![]() ![]() ![]() ps.cudne zdjecia ![]() a moj jak zwykle koncertuje, caly dzien potrafilby chyba przy cycu siedziec, nic , wiecej nie moge porobic, wiec siedze przed kompem , z malym na kolankach same widzicie ze coraz wiecej mnie na forum ![]() jowiszek my jezdzilismy po ogrodzie w ramach spaceru ale Miki ryczy i ryczy, wiec znow chata i karmienie, a w dodatku zaczelo kropic troszke, susze pomidorki i myslalam ze polezy Miki spokojnie poki sie nie obrobie, ale gdzie tam, najwazniesze sa jego potrzeby, a nie potrzeby podniebienia rodzicow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no a a ja pogrzebalam na nk i tez pare ossob znalazlam.... wiec bez skrupolow dodaje do znajomych ![]() a my wyrzucilismy dywan z pokoju bo maly na niego strasznie zwymiotowal.... nie chcialo nam sie czyscic to wywalilismy ![]()
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
U nas pada, to też ze spaceru jak na razie nici. Mała niby mi zasnęła ale cały czas strasznie niespokojnie śpi. Sąsiad hałasuje jak durny, teraz skuwa chodnik... podjazd sobie będzie robił, zaraz go zawołam to mi będzie dziecko usypiał
![]() ![]()
#3140 |
Zakorzenienie
|
Śliczniutkie słodziutke letnie dzieciaczki, zdjęcia fajniutkie, aż mi żal, że ja nie mam jak upamiętniac mego synka bo apart nadal w naprawie
![]() Teraz doniesienia z frontu: chrzest Huberta 14 września, przeboje z wyborem chrestnych były, ale w końcu wszystko juz jasne i w porządku. Jutro obchodzimy miesięcznicę - jak to szybko minęło. Hubert to żywe srebro, non stop w ruchu a po spaniu, jakby bał się zastoju mięśni, rozciąga się, wykręca i strzela minki przez 10-15 minut. Też ma jakieś pryszczyki na brudce, z ciemienuchą jak na razie się nie borykamy, kłopotów z brzuszkiem (tfu tfu odpukac) brak no ale niby po czym jak moje jedzenie to głównie ciemnie pieczywo z dżemem i woda. No ale od jutra mogę już to wzbogacac, nareszczcie bo juz mam mało sił, no ale czego się nie robi dla dobra dziecka.
#3141 | |
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki
![]() ![]() juz wiem na co mała ma uczulenie.........na moj krem ujędrniający ![]() ![]() ![]() wysypka zeszła ale za to skóra na brzuszku przez ten chlerny plaster na przepukline z jednej strony tak odparzona ze sie popłakałam ![]() ![]() ![]() nie mam za bardzo czasu czytac dokładnie wiec to co zauwazylam ![]() Cytat:
![]() ![]() Kasiulka ja tez mam chyba okres ![]() ![]() ![]() ![]() sliczne foteczki przepieknych dzieciaczków !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!wszystkie wymiatają ![]() ![]() a to moja klucha ![]() ![]()
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2008-12-15 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Wtajemniczenie
|
chwal sie chwal Martusiu bo masz czym
![]() ![]() Veronko pięknie razem wygladacie ![]() ![]() A teraz mam pytanie do mam butelkowych: 1.czy w nocy tez budzicie swoje pociechy na karmienie? 2.A jak to wyglada w ciagu dnia...zawsze pilnujecie stalych por karmienia czy karmicie jak dziecko samo sie upomni? Nastusia dostała dzisiaj drugi raz żarełko z butli.zanim zdecydowalam sie na sztuczne dostala jeszcze rano troche z cyca ale jak pisałam było to bezcelowe i wtramżoliła 60 ml sztucznego.3,5 h później obudziła sie głodna i znowu dostała flache,zjadła 85 ml i co najlepsze troche pogaworzyła i znowu usneła!od 12.30 troli.Biedne to moje dziecie,pewnie bedzie odsypiała ten zarwany weekend. Zobaczymy jak mała bedzie sie zachowywała na butli... Dzwoniłam do naszej p. doktor.Kazała mi sprawdzic jakość mojego pokarmu.Ona twierdzi że jest cos takiego jak słaby,jałowy pokarm u mamusi tak samo.Kazała odciagnąć z dwóch cycow mleko,wstwic do lodówki a za pare godzin sprawdzic ile wody sie oddzieliło.
#3143 |
Wtajemniczenie
|
mialam zamiar zabrac mlodego do szkoly...zeby poznal mojego ulubionego profesora
![]() ![]() update....maly otworzyl oczy.... wiec uciekamy na spacer ![]()
#3144 | ||||
Zadomowienie
|
Kolejna śliczniocha z podwójną brodą
![]()
![]() |
#3145 |
Wtajemniczenie
|
Taka sobie Wiktoria to prawdziwa modelka,pięknie sie prezentuje
![]() A ten uśmiech ma rozbrajający ![]() A u nas własnie sie wypogodziło ![]() O pierwszej w nocy nagle,z nikad pojawiła sie mega burza z całym asortymentem(pioruny,grzm oty itp) i w zasadzie do 14 cały czas albo lało albo siapiło.Teraz wyszło troche słonca i temperatura sie podniosła takze bedziemy mogly wybrac sie na spacer po kolejnym karmieniu,czyli o 16 ![]()
#3146 |
Zakorzenienie
|
Kurzosławko ja nie daję jeść malej w określonych porach, czekam aż sama się upomni
![]() ![]() Kurzosławko mam pytanie, ten leżaczek który Ty masz to fisher price? ten różowy? bo mam wielką ochotę go kupić, tylko tak się zastanawiam, czy on jest bardzo "na siedząco" ustawiony? Na ile wkładasz do niego Nastusię? Kobity, a która z Was jeszcze stosuje probiotyk? My kończymy pierwsze opakowanie - 10 saszetek diclofloru, muszę kupić następną pakę. U nas widać, że działa, przynajmniej mam takie wrażenie bo z brzuszkiem u Oli coraz to lepiej, kupy sadzi aż coś! Raz dawałam jej jedną saszetkę przez dwa dni, to od razu zrobiła jakiegoś zatwrdzielca pod sam wieczór, a tak marzenie (daję jedną dziennie, dzieląc na parę porcji) do mleczka ![]() Taka Sobie ale masz laleczkę ![]() ![]()
#3147 |
Zakorzenienie
|
A skleroza... kochana co do okresu. U mnie przez dwa dni mało się lało... dziś mam dzień trzeci i powódź. Zdążyłam przemoczyć jeansy, krzesło... a podpaski jak cegły. Teraz chyba się coś uspokaja, dzięki Bogu. Zaczęło się niewinnie
![]()
#3148 |
Zakorzenienie
|
Tymek wszamał właśnie 140 ml mojego jedzonka...czekam obgryzając niemal paznokcie na reakcję...narazie po szamaniu zasnął, po moim żarełku kolki przychodziły do godziny, więc czekam. Miałam iść na spacer ale nie mam odwagi
![]() Taka sobie Wiki jest zabójcza ![]() Leonko Twoja Lili mnie rozbraja tymi włoskami ![]() ![]() ![]() Taka sobie dzieki za info co do infacolu, bo właśnie mi się kończy a kupiłam w sobotę... także będę robić tak jak Ty ![]()
#3149 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wsolczuje i mam nadzieje, ze juz twoja Nastka nie bedzie miala takich kolek ! W ogole wspolczuje wszyskim mama, ktorych dzieci maja kolki, to wyglda strasznie. Moj tylko raz cos takiego mial w pierwszym tygodniu zycia i mam nadieje, ze ostatni. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Wtajemniczenie
|
Jezeli chodzi o jedzenie, to moj Gino je 6 lub 7 razy na dobe. W tym dwa razy mleko sztuczne a reszte z piesi. Sztucznego wypija 120ml, z piersi mniej wiecej tyle samo.
Nie wiem czy to duo czy nie. Jak pojde nastepnym razem do lekarza; to pewnie po zwazeniu go mi powie czy to malo czy duzo, nie wiem ile przytyl, ale wydaje mi sie ze duzo, bo jest ciezki jak krowa.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.