![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2023
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie dziwię się, że teraz tak podchodzisz do tych wszystkich badań i testów. Kurczę ja ciągle czekam na wyniki, już tupię nogą ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#153 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za was wszystkie, zeby wyniki byly idealne.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Wtajemniczenie
|
Co u Was słychać stycznióweczki?
![]() Ja dzisiaj miałam wizytę kontrolną, wszystko w porządku. Nadal czekam na wyniki testu PAPPA ![]() Jak się czujecie? Dolegliwości 1 trymestru ustąpiły? Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko w porządku u nas ![]() ![]() W tamtym tygodniu powiedzieliśmy radosną nowinę najbliższym i teraz już otwarcie mogę się cieszyć i nie muszę brzucha chować ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wyssali mi krew na test Sanco, wynik powinien być w ciągu 5 dni roboczych, więc może przed wyjazdem na urlop będę spokojna, że wszystko genetycznie gra i buczy a jako miły bonus dowiem się, czy będzie Jadzia czy Władek 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za wyniki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście nie wykluczam, że później spojrzymy na noworoda i stwierdzimy, że to absolutnie żadna Jadzia tylko Ewa/Kasia/Zosia itp 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas jest Antoni, a teraz będzie Hania ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hania tez slicznie ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Ja na Jadzię choruję od dawna, ale długo mi się wydawało, że to takie starodawne, niemodne, chyba już nikt tak dzieci nie nazywa, więc może to trochę nie bardzo...a potem trafiłam na serię książeczek o Jadzi Pętelce i przestałam mieć opory 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
Czekam na wynik już 1,5tyg, tzn nie na same wyniki tylko interpretację lekarza. Mówił mi że około tygodnia będę czekać, nie wiem może jest zawalony robotą
![]() Władek ładne imię ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Mam już wynik sanco - genetycznie zdrowa dziewczynka 🥰
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() Miałaś przeczucie co do płci? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Aaa, i jeszcze mam jedno pytanie. W sumie ono u mnie nic nie zmienia, ale jestem ciekawa. W pierwszej ciąży obiło mi się coś o uszy, że jakieś badania "genetyczne" chyba są refundowane jak się ma powyżej 35 r.ż. ... Ale nie wiem czy to chodziło o prenatalne czy które. Dopiero w tej ciąży mam te 35 lat, ale nikt mi nic nie wspominał.. Wiecie coś o tym? Było/jest coś takiego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno test Pappa i później usg połówkowe jest w tym przypadku na NFZ, nawet jeśli generalnie prowadzisz ciążę prywatnie, ja właśnie tak teraz robiłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz od początku mówię, że to dziewczynka, mąż pukał w głowę skąd wiem, a pierwsze badania już pokazały, że chyba mam rację ![]() ![]() A widzisz, mi nawet nikt nic nie mówił o tych badaniach, mimo, że prowadzę ciążę na NFZ.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałam dziewczynkę, ale czułam, że to jednak będzie chłopak i na 90% chłopak
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze, naprawdę lepiej się już czuję. Znów mogę cały dzień szaleć w kuchni ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro ostatni dzień przed urlopem, chyba wezmę chociaż godzinkę z opieki, żeby na spokojnie ogarnąć zakupy i pakowanie, bo w tym upale mam totalne odcięcia zasilania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego, gratulacje, ja tez bede miala dziewczynke
![]() Kobiety pomocy, weszlam w 14 tdzien i potrzebuje zaczac robic zakupy ubraniowe. Chodze do biura codziennie, zalezy mi na ubraniach do zalozenia na codzien i do biura, mam dosc duza dowolnosc w pracy. Pomozcie, jakie sklepy maja ladne ubrania ciazowe? H&m slabiutko, w UK przegladnelam w 5 minute, nic ladnego. ASOS- wiekszosc domowych/ casual strojow POMOCY ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do pracy potrzebuje spodnie lub ciemne jeansy, bluzki lub koszule, sukienki ale takie bardziej eleganckie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się macie? Ja ogólnie już dobrze, ale dziś to jestem taka bez sił.. nie wiem dlaczego🤷☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Ja ostatnio jakoś miałam nie po drodze z forum, miałam Prenatalne, wszystko ok, kamień spadł z serca, prawdopodobnie chłopczyk ![]() A z samopoczuciem lepiej, tylko znowu coś mnie zmęczenie dopadło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() W końcu dostałam wyniki (chyba ten lekarz miał urlop, bo nawet nie odp na wiadomości) i wszystko w porządku, bardzo niskie ryzyko wad. Ja spodnie ciążowe kupowałam w 1 ciąży w hm, teraz czaję się na sinsay ale brak towaru ![]() Też czuję się bardzo dobrze, służy mi ten 2 trymestr. No i chciałam się pochwalić, że od jakiegoś czasu czuję już ruchy ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
A ja się znowu przeziębiłam. Wczoraj spociłam się jak mysz wchodząc na szczyt (jesteśmy w górach), kark miałam zupełnie mokry i chociaż siedząc narzuciłam bluzę, to zdążyło mnie przewiać- dziś katar i ból gardła. Jutro wracamy, ale w planach jeszcze zwiedzanie Krakowa. Przez to cierpliwości zero, zdążyłam już syna doprowadzić do łez i mam teraz obrzydliwe wyrzuty sumienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W jakich tygodniach powinno się robić badanie połówkowe? Dostałam sprzeczne info i już sama nie wiem ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja idę w przyszłym tygodniu, będę dopiero w 18+1, ale później lekarz ma urlop. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usg połówkowe niby od 18 tygodnia, ale lepiej po 20 tygodniu, bo zbyt wcześnie podobno trudno dobrze ocenić serce. Mi lekarz kazał się zapisać w ciągu 2 tygodni po skończonym 19 tygodniu, czyli między 24 sierpnia a 7 września. Idę pośrodku, 31 sierpnia 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Wtajemniczenie
|
No a ja w inf od lekarza miałam napisane 18-22 tydz, a w rejestracji babka mi powiedziała, że 20-24 tydz. Ale ostatecznie w dobrym momencie pójdę
![]() Pluszowy_kot kurczę to nieźle Cię wzięło, ale dobrze, że już lepiej. Dużo zdrówka życzę! Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.