|
|
#211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy luty 2023
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny które mają już w domu małe dzieci - czy Wam też czasami tak jakby napinał się brzuch? Kurcze ciężko określić to uczucie, to nie jest ból tylko takie jakby napięcie w dole brzucha... Nie mam plamień, nic innego się nie dzieje ale właśnie ostatnio mam dość intensywne dni z młodym, ciągle chce być na rękach więc dużo go podnoszę, dźwigam, latam, ogarniam i właśnie tak mnie ten brzuch ostatnio męczy
Nie wiem czy lecieć na cito do lekarza żeby sprawdzil co i jak bo kolejna wizyta dopiero w połowie sierpnia.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Lekarz stwierdził, że mam brać magnez "jak cukierki" (a tak serio to Aspargin trzy razy dziennie po dwie tabletki).Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz pracuje po 12h dźwigam zgrzewki i jak narazie nic . Ale chyba dzisiaj biorę zaświadczenie od lekarza i powiem w pracy . Boje się bo ogólnie do pracy wróciłam w kwietniu ale na umowę zlecenie . Umowę o pracę podpisałam 17 czerwca będąc już wychodzi 6 tygodniu ciąży 🥺 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, zaczęłam brać magnez i faktycznie jest lepiej
![]() Jak się czujecie? U nas na liczniku 11+0, za 2,5tyg prenatalne, dla mnie jeszcze taki kawał czasu a ostatnia wizyta była już 3 tyg temu Zaczynam się niecierpliwić.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest... Stabilnie
Nie czuję zbytnio w tej ciąży, że jestem w ciąży. Tylko noszenie starszaka faktycznie coraz bardziej daje mi w kość.13+3. Niecałe trzy tygodnie do roczku i planowanego ujawnienia się z ciążą Ciekawa jestem reakcji rodziny.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedni rodzice mega szczęśliwi, drudzy w mega szoku i potrzebowali chwili żeby się z tym oswoić Ale najbardziej zdziwiły mnie reakcje części znajomych, że jak to już? Przecież ledwo mamy jedno małe dziecko (synek pod koniec miesiąca kończy 2 latka) więc po co nam kolejne? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
U mnie wiedzą już w pracy , i tyle nie zamierzam już poszerzać grona . Doszłam do wniosku ze swojej rodzinie powiem w dniu narodzin
A co do czucia się , to jest kurde tragedia , no wieczorami mam takie mdłości stoi mi coś na tym żołądku i nie chce zejść , a to już 13+2 niby powoli weszłam w ten magiczny okres ciąży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż ostatnio rzucił - to co, ucieszą się, będą zdziwieni, że tak szybko, czy wkurzeni, że tak późno mówimy? Ja obstawiam mieszankę wszystkich wymienionych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#220 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry, siedzę na L4, bo mdłości i wymioty mam takie, że z tego wszystkiego aż mi słabo się robi
A tak chciałam mieć piękną ciążę i pracować do bólu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby szybko minęło!Ja mam wrażenie czuję się już coraz lepiej, mam jeszcze czasami mdłości w ciągu dnia, szczególnie jak jestem głodna i po jedzeniu ale ogólnie nie jest już tak źle jak między 7 a 10tc. Jedynie co po głównych posiłkach mam straszne zjazdy energetyczne i dosłownie zasypiam na stojąco 🥴 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Ja też z każdym dniem lepiej, czasem łapie mnie spanie znienadzka albo zemdli po obiedzie ale już jest o niebo lepiej. Odpoczywamy teraz na urlopie a w poniedziałek prenatalne. Lekko się już stresuje, dla mnie to najtrudniejsze USG w całej ciąży, tym bardziej,że od ostatniej wizyty bedzie ponad miesiąc..
Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozumiem stres, też się mega boję prenatalnych. Jeszcze 2 tyg muszę czekać. W związku z tym, że to by było ponad 5 tyg od ostatniej wizyty ostatnio mąż u siebie w pracy przyłożył szybko sondę USG i zobaczyliśmy co tam u maluszka, machał już rączkami i nóżkami jak szalony i podskakiwał Trochę się uspokoiłam, że wszystko tam ok bo ostatnia wizyta była w 8tyg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#226 |
|
Przyczajenie
|
Hej, jestem w szoku! Byłam dziś prywatnie na USG w innym mieście, u mega polecanego i obleganego lekarza. Zmartwiłam się trochę swoim złym samopoczuciem i z tąd ta wizyta. O mało nie spadłam z leżanki, a mój partner prawie zemdlał gdy się okazało, że .... Zamiast jednego dzidziusia będą dwa!
Docent tłumaczył, że czasami na gorszym sprzęcie się tak zdarza, że drugiego nie widać, że może pojawić się troszeczkę później itd. Dopiero co się oswoiliśmy z wpadka, a tu taka niespodzianka Ale ogólnie oba bobaski mają się świetnie i wysysają ze mnie całą energię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() który to tydzień i w którym byłaś wcześniej na USG ? Ja do prenatalnych za każdym razem pytałam czy oby na pewno jedno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie, jaką kosmówkowość i owodniowość? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#229 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Macie blisko szpital III stopnia referencyjności, czy czeka Was "turystyka"? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do 1k1o to staram się być dobrej mysli, napewno zmieniam lekarza prowadzącego, bo chce być w dobrych rękach, nie ważne jakim kosztem. Dobro tych bobaskow jest teraz najważniejsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam co do Polnej mieszane uczucia i bez wskazań bym tam nie poszła, ale znam sporo zadowolonych osób
No i u Was wskazania są. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#233 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2) To straszna masówka - dla mnie duży minus. 3) Przez to że z założenia do nich trafiają wszelkie patologie, to duży poziom medykalizacji może się rozciągać na wszystkie przypadki. Z plusów: mają stosunkowo dobre jedzenie jak na szpital ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Aaa, dzisiaj to już sama na USG widziałam, że to chłopak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale wizyta dopiero 2 września ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). No a na pewno neonatologia jest na najwyższym poziomie, co u Ciebie będzie istotne, bo najpewniej rozwiązanie będzie dobrych kilka tygodni wcześniej.Bierz też pod uwagę, że przy 1k1o hospitalizacja jest najpóźniej od bodajże 32 tygodnia ciąży. Nie wiem, jak daleko macie do Poznania i jakie są alternatywy, ale o ile nie będzie zakazów odwiedzin, to może być dla Was istotne. Uprzedzam też, że w okolicy szpitala jest masakra z parkowaniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po USG prenatalnych. Dzidziuś wygląda na zdrowego chłopca ale płeć jeszcze na tym etapie to trochę loteria,więc się nie przywiązuje
ma 7cm Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#240 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze pamiętam, że w domu masz już 2 dziewczynki i chłopca? Synek miałby brata, fajnie I wydaje mi się, że z chłopca ciężej zrobić później dziewczynkę także może faktycznie będzie drugi synuś 🥰Ja mam prenatalne dopiero w przyszłym tygodniu, jajo zniosę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
Na pewno teraz duże wyzwanie przed Wami, jednak ciąża 1k1o jest ciążą bardzo dużego ryzyka ale wierzę i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żeby oboje dzieciaczków rosło zdrowo ️ Dbaj teraz o siebie i maluchy jak tylko możesz i dawaj znać co tam u Was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

Nie wiem czy lecieć na cito do lekarza żeby sprawdzil co i jak bo kolejna wizyta dopiero w połowie sierpnia.
). Lekarz stwierdził, że mam brać magnez "jak cukierki" (a tak serio to Aspargin trzy razy dziennie po dwie tabletki).
teraz pracuje po 12h dźwigam zgrzewki i jak narazie nic . Ale chyba dzisiaj biorę zaświadczenie od lekarza i powiem w pracy . Boje się bo ogólnie do pracy wróciłam w kwietniu ale na umowę zlecenie . Umowę o pracę podpisałam 17 czerwca będąc już wychodzi 6 tygodniu ciąży 🥺 
Zaczynam się niecierpliwić.
Ciekawa jestem reakcji rodziny.
Jedni rodzice mega szczęśliwi, drudzy w mega szoku i potrzebowali chwili żeby się z tym oswoić 

stoi mi coś na tym żołądku i nie chce zejść , a to już 13+2 

Oby szybko minęło!
Trochę się uspokoiłam, że wszystko tam ok bo ostatnia wizyta była w 8tyg.
Docent tłumaczył, że czasami na gorszym sprzęcie się tak zdarza, że drugiego nie widać, że może pojawić się troszeczkę później itd. Dopiero co się oswoiliśmy z wpadka, a tu taka niespodzianka 

ma 7cm
Dobrze pamiętam, że w domu masz już 2 dziewczynki i chłopca? Synek miałby brata, fajnie
️ Dbaj teraz o siebie i maluchy jak tylko możesz i dawaj znać co tam u Was