![]() |
#781 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadówki 2021! Część III ;)
Rany u nas też chyba skok, bo wszystko jest na nie. Do tego włączyła się mamoza i nie mogę odejść na chwilę, bo albo pełza na mną do toalety zahaczając przy tym o zabawę z oczyszczaczem powietrza (uderzanie rączkami lub bawienie się kablem) albo krzyk.
W łazience też nie mogę umyć spokojnie zębów, bo wszystko jest takie ciekawe. Zwłaszcza szczotka do toalety. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Rozeznanie
|
Siema!
U nas intensywnie i w rozjazdach. Melduję tylko, że Młody załapał kawałki i odrywanie zębiskami więc działamy w temacie blw. Dzisiaj weszły placuszki cukiniowe ![]() Ostro ćwiczy pozycję amfibii więc może kiedyś usiądzie. Poza tym górna jedynka zaraz zacznie się przebijać. Budzi się razem ze mną punkt 6-ta od dwóch dni ![]() Ja za to próbuję ujarzmić włosy. Mam takie odrost, że masakra - po umyciu chmura włosów wokół głowy. Fryzjerka proponowała prostowanie keratynowe, ale nie wiem już sama . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
U nas ida dwie górne jedynki. 4 zeby w 2 tyg
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakie wy macie łóżeczka turystyczne albo kojce? Kupiliśmy Lionelo Stefi, ale badziew straszny, od razu je opchnęliśmy sąsiadce ![]() ![]() Edytowane przez mikoma Czas edycji: 2022-07-27 o 19:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Listopadówki 2021! Część III
![]() Cytat:
A w jakim celu potrzebne ci to łóżeczko? Stricte w podróż? Bo jak tak to w sumie nic super ekstra ci nie potrzeba. Tylko trzeba ekstra materac kupić. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
My mamy łóżeczko turystyczne wings. Pierwsze lepsze na allegro kupione 3 lata temu dla starszego. Spał w nim na wyjazdach. Teraz starszej służy za kojec w kuchni. Ma tam wsadzony materacyk z łóżeczka starszaka. Ogólnie jest spoko. Siedzi w nim codziennie i nie narzeka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
Jejku jakos ostatnio mnie ro rd znow stresuje, brakuje mj pomysłu na posiłki, zwłaszcza na śniadania no i ciągle posiada sniadanie i obiad i zastanawiam kiedy tu wprowadzać kolejne posiłki i kiedy.
No i cooo? Oo ludzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Konto usunięte
|
Ojej ja kupiłam Lionelo Stefi ale jeszcze go nie widziałam, bo zamówiłam kuriera do rodziców. W sumie dla mnie to łóżeczko tylko na wyjazdy i ewentualnie na przetrzymanie bobasa w bezpiecznym miejscu. Śpi w swoim łóżeczku. Kupiliśmy do łóżeczka nowy (mam nadzieję ekstra materac) a aktualny idzie do dostawki.
Jedytka u nas na śniadania prawie to samo a obiady to różnie w zależności co mnie natchnie. Ostatnio w sumie jemy to samo, tylko najpierw odkładam dla niego a później doprawiam dla nas. U mnie synek zaczal iść jak burza - triada ruszyła 🥳 raczkuje, siada. Teraz czekam na podciąganie ![]() ![]() ![]() Mamoza u nas straszna. Panika mu się załącza, gdy tylko znikam z pola widzenia. Dwa dni temu po raz pierwszy została z nim teściowa i ojej, co się działo. Po godzinie dzwoniła spanikowana, bo mój syn wpadł w panikę i płacz był okrutny. Nic nie działało. Uspokoił się, gdy wróciliśmy. Zaczął bać się obcych, jest ostrożny z uśmiechami. Zobaczymy, bo w weekend wyjeżdżam do rodziców i będzie sporo gości i odwiedzin. Ma nadzieję, że nie będzie bardzo się stresował. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Zadomowienie
|
Ja dodam że to lionelo może nie jest aż takie złe mikoma, dokup materac i daj szanse
![]() Moja bratanica spi w tym łóżeczku do tej pory cały, tak wyszło bo gdy była bobasem i wyrosła z dostawki nie chciała spać w innym łóżeczku ale w tym turystycznym tak więc już jej tak zostawili na stałe. Ma juz 3 lata i może się zgodzi na normalne lozko dziewczynka hahahha ale jest wybredna raczej Arbuzik ja czesto cos odmrażam z wałówki od rodziców wiec to sie dla małej nie nadaje bo juz posolone Ale np zostawiam jej ziemniaczka, robie mizerie albo inne warzywko i do tego coś jeszcze ale brakuje mi pomysłu. .Ja blw za bardzo nie robie, czasem daję cos w kawałku ale jak widzę, że się krztusi za bardzo albo raz zwymiotowała to podziękowałam to nie na moje nerwy. Natomiast nie wiem czy juz powinnam zaczac podawać wiecej posiłków niz 2 Jakby nie patrzeć zaraz 9 miesiecy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 05:10 ---------- Od 4 nocy mamy taki kryzys snu że ja nie wyrabiam. Juz nawet męża wypędziłam na kanapę i stwierdziłam że jak w nocy sie zacznie rzucać to ja wezmę do siebie i około 1 ją wzięłam ale jest tylko gorzej. Także chyba niezbyt dobry pomysł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Mamoze też mamy. Dopóki mnie nie widzi jest ok. Jak tylko mnie zobaczy to od razu rączki wyciąga. U nas pelzanie to problem, bo starszy złości się że mu autka rozwala, a ja się boję bo bierze wszystko do buzi. Także jak pełza to muszę pilnować. Chyba że starszy spi. Już się boję co będzie jak zacznie chodzić. Wczoraj w nocy młoda nie spała ponad godzinę. Chodziła po nas, wspinała się. Ogarnęła że może klęknąć. A później poszła spać. Między 2 a 4 była impreza. Czy te dzieci nie mogą aktualizować się w dzień i zeby też tylko nocą idą?? Jedytka, pamiętaj że jak jednego dnia podasz sama ugotowana marchewkę to też będzie dobrze. Nie musi jeść codziennie super posiłków. U nas prawie codziennie je manne lub owsianke z owockiem bo to je starszy na śniadanie I jej zawsze odlkadam. Chleb z masłem jako czekadełko co by matka mogła coś zrobić. Poza tym jakieś warzywne kremy. Czasem wrzuce rybkę albo kurczaka. Czesc blenduje czesc daje do raczki. Stałam się posiadaczka termomix i wielbię to urządzenie. Co bym nie wrzuciła to młoda ma na obiad. No i zawsze porcje zupy mrożę, więc codziennie nie gotuje. Międzyczasie jakiś owoc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() U nas często jemy we trójkę to samo, tylko dodatki mu zmieniam. Na obiady mam taki patent, że w zamrazalce mam zawsze warzywa bio - marchew, kalafior, brokuł, por, seler, bakłażan plus do tego indyk poporcjowany. Jak nie mam nic dla niego na obiad to wyjmuje jakieś rzeczy i gotuje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oj też bym się bała o małe elementy zabawek. My musimy kupić zaślepki do kontaktów, bo od kiedy się przemiwszcza to go interesują. 🤨 Jeju u nas też aktualizacje w nocy i chęć do zabawy... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Raczej miałoby służyć jako kojec na co dzień, a na wyjazdy to tylko w razie potrzeby.
Chyba jednak kupimy kojec. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Młoda nauczyła się włączać hula kule i pianinko. Moje uszy krwawią, do tej pory jej reglamentowałam te wyjce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale na totalnie blw to nie dla mnie, i nie wiem czy ktoś tutaj blw na 100% stosuje xd Arbuzik do usług Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Rozeznanie
|
Hello dziewczyny, jak pisalam na fb nie mialam ostatnio czasu na wizaz, samo nadrobienie postow zajelo mi kilka dni
![]() ![]() Takze no wracam do zywych powoli, wczoraj zostawilismy dzieciaki z niania i poszlismy z TZ na "randke". Bylo super a jak wrocilam to dom lsnil a nakarmione i wymyte dzieci spaly ![]() ![]() A za tydzien do Polski.
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
Jak dobrze, że już weekend
![]() Czy Wasze dzieciaki teraz też tak mało przybierają? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Marzy mi się taka randka, ale na razie to czasem wspólnie do biedronki jedziemy ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze że już po anginie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] [ ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez jedytka1 Czas edycji: 2022-07-29 o 22:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w ogóle to mnie pytał wczoraj co to jest ten Pucio i czy to jakiś pies z Psiego Patrolu ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Edytowane przez mikoma Czas edycji: 2022-07-30 o 11:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mysle ze moj mąż też Pucia nie zna, mimo że czytał mojej bratanicy. Książeczki ja ogarniam hahah Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Rozeznanie
|
Jeszcze będą mieli dosyć Pucia, Misi i Bobo
![]() Chociaż uwielbiam te książki i nadal czasami je czytamy ze starszym, to chwilami miałam ich dosyć ![]() U nas ospa bardzo ładnie się goi, na prawdę jestem w szoku jak szybko mu wszystko znika. Jeszcze ostatni tydzień siedzenia i unikania ludzi, żeby kogoś nie zarazić. A za tydzień mamy wesele u sąsiadów, z tym że idziemy tylko w niedzielę na poprawiny pod dom. Mąż ma żałobę po ojcu i nie chciał iść. Ospa nie dokucza, ale idzie mu jedynka na górze i marudzi. Coś tam kombinuje do siadania, ale jeszcze nie wie co i jak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Rozeznanie
|
4:31 moje dziecko dokonuje aktualizacji systemu. Od wczoraj siedzi sama. Wczoraj noc to była jakaś masakra. Dziś jest lepiej. Trochę spałam 🤦☠♀️
O tak, Pucia mogę wam recytować każdą część. Mój syn to uwielbia. Teraz lato to mniej czytamy ale jak przyjdzie jesień to już to widzę ![]() Olga dobrze że ospa w łagodnej formie. Oby szybko znikła. Mam hule kule po starszym ale cały czas powstrzymuje się przed wyjeciem jej. Jak ona mnie wkurzała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry w niedziele. Moja panna upodobała sobie wstawanie o 6.30 (następnie jedna drzemka i kładzie się o 21.30 ). Wiec ja już cisne na spacer bo nie wiem co z nią w domu robić, a starszak i TZ śpią.
![]() |
#804 |
Rozeznanie
|
O to my codziennie o 6 wstajemy, ale młody się przestawił i ma znowu 3 drzemki w dzień. Czasami 2.
Teraz właśnie już jęczy, ale nie chce iść spać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
U mnie drama zębowa. Drugi dzień ryku od rana. Nocki przesypia co ciekawe, ale w ciągu dnia wrzaski i kwiki. Wjechał dentinox i jakoś trwamy. Jesteśmy na weekend w domu - sajgon remontowy, na dworze parszywa pogoda. U nas pobudki poranne jak wiatr zawieje. Wczoraj pospane do 8-ej, dziś 6:30. Zasypia po 20-ej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Zadomowienie
|
U nas pobódki 6-6.30 ale potrafi o 4 sie obudzic i nie spać przez godzinę.
Probowalam przejsc na 2 drzemki ale to nie wychodzi bo może i owszem ok 19 kładę ba noc ale q dzień drzemki 30min max wiec chwili dla siebie nie mam znów i muszę mega ją wymęczyć aby dotrwać do 19, nie kłaść za wcześnie bo by sie znow obudzila jakby z drzemki i zabawy z nia do 22 Wiec wrocilam do 3 drzemek, Macie tez tak ze w nocy moze na jedzenie budzi sie raz ale pi za tym ciagle popłakuje, kreci sie, musze w nocy wstawać so niej czasem z 5 razy plus raz na jedzenie, i tak jej wykładam smoczka pokręci się i spi dalej Czasem bym chciala dla niej osobny pokój ale jakbym tak miała do niej latać co chwile do pokoju to bym chyba umarła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
No nie może być. Zjadła dzisiaj naleśnika. Pierwszy raz w jej życiu położyłam jej kawałek i ona wiedziała, że to trzeba do japy włożyć, a nie jak do tej pory wielce zdziwiona co ma z tym zrobić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Mamy chyba większość Pucia dla starszego i mówiąc szczerze szału nie ma. Nigdy nie było. Mi się tez tak średnio podoba.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Rozeznanie
|
Moja panna dzis za to po kilku dnia budzenia sie o 6 wstala o 8. Z dziecmi serio wiesz, ze nic nie wiesz.
Musze wam sie z czegos zwierzyc. Mialam wczoraj dola, bo mam taka przyjaciolke co urodzila tydzien po mnie i tak sobie non stop gadamy o tych dzieciach. Ona ciagle mowi, ze ten jej non stop staje, chce juz chodzic, wczoraj wyslala filmik jak synek robi kilka kroczkow trzymany za reke. I jakos tak mnie to zalamalo, bo nie zrozumcie mnie zle, ja wiem, ze nie nalezy porownywac i ja tego nie robie, w dodatku Clara tez ma super tempo, raczkuje, siedzi, staje i czasami jakis kroczek zrobi. Ale ja spedzam godziny na czytaniu co i jak dla dziecka, mam wrazenie, ze wykanczam sie tym macierzynstwem, staram sie byc idealna matka, wszystkie aktualne teorie mam wykute na blache, profile fizjo, dietetykow itp od deski do deski. Ona nie robi nic, jak ma jakas watpliwosc to najwyzej zapyta mnie, czesto robi rzeczy ktore nie sa zalecone (nosidelko, butelka ze zlym ustnikiem, prowadzenie za wyciagniete do gory rece itp) a jej dziecko rozwija sie swietnie. I tak sie zastanawiam- to po cholere ja sie tak staram? W dodatku ona mi wczoraj napisala, ze boi sie juz wrzesnia bo wtedy maly do zlobka a ona do pracy, a ona nie wie czy czuje sie gotowa, a z tym malym tak super i ona uwielbia spedzac z nim czas. I ja znowu czuje sie jak ch.... matka bo ja do pracy to uciekam, a jak teraz byl weekend i z dziecmi non stop to ledwo dotrwalam do polnocy. Serio, co ja robie nie tak, ze dla niektorych macierzynstwo to raj a mi sie kojarzy z taka meka i katorga??? Wy jak macie?
Amor vincit omnia Edytowane przez zielona hortensja Czas edycji: 2022-08-01 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.