|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2022
Cytat:
![]() ![]() Oska, ja bym pewnie leciała gdybym się dobrze czuła i lekarz nie miałby nic przeciwko. We wrześniu temperatury może też nie będą już takie mordercze. W ogóle chciałabym bardzo wykorzystać ciążę na jakieś wyjazdy, zwlaszcza że akurat w moim zawodzie będę musiała iść od razu na zwolnienie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W długi sierpniowy weekend wybieramy się nad nasze morze chillować. Też uważam, że trzeba się cieszyć póki wyjazdy we dwoje są możliwe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co ja tez tak uwazam ale ogolnie przed snem staram sie mniej pic bo biegam non stop do toalety. W dzien od rana do wieczora wypije mysle z 3,5l plynow z tego 3litry to woda. Ostatnio jak bylismy na wyjezdzie to tez pilam normalnie a wieczorem zrobilam test ( i to po wypiciu polowy desperadosa) i wyszedl mi pik od razu. Gdybys Madzik robila kolo 22 to bylo by okej. Wiesz w tej wstrzemielizwosci od picia to wydaje mi sie ze nie chodzilo o kubek soku tylko o łojenie wody w duzych ilosciach tuz przed testem. Ja mam wrazenie ze im wiecej testow sie robi tym to wprowadza wiekszy haos bo czlowiek analizuje czy dzisiaj byl pik, czy rano byl pik czy ten wieczor to juz pik czy nie pik? I pozniej zastanawianie sie od jakiego piku liczyc 12h, bo z reguly te testy blisko owu wychodza bardzo podobne. Okej dobra w cyklu bezowulacyjnym to pewnie ciezko wylapac pik ale jesli masz swoje owulacje - a masz bo bylas ba monitoringu to jakbys robila test tylko wieczor to nie ma opcji zeby nie wylapal piku. Ja nie wiem tak naprawde co daje ten kolejny test? Dla przykladu zrobilam test rano i wyłapalam pik to co mi ta informacja daje? To samo co da wieczorny test bo jesli owu nastepuje od 24-36h to te informacje daje jeden z testow. Okej jesli owulacja bylaby 8h od testu to tu totanie rozumiem zasadnosc powtarzania testow. Mi by szkoda byly hajsu na te testy i troche jestem eko świrem a te facelle to drogie i tez plastik. Ale metoda uzycia ich tylko raz sie sprawdzila. Ale to wiadomo ze kazdy dopasowuje pod siebie i pod to z czym czuje sie pewniej i nad czym ma wieksza kontrole ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
No właśnie też staram się eliminować plastik ze swojego życia i pozytywnie zaskoczyły mnie te malutkie, papierowe Horieny.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja te facelle rozkladam na czesci i segreguje, troche mi z tym lepiej ![]() A u ciebie ktory dc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz testować? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ateris Czas edycji: 2022-08-03 o 18:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Wtajemniczenie
|
Nieee ja nie bede raczej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Wtajemniczenie
|
Ooo teraz sobie pomyslalas o wywolaniu okresu - zrobienie testu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Wtajemniczenie
|
No tak u Cb sie nie sprawdzilo. Ja nie chce robic ale jutro z robie bo jutro mam miec telefon ze szpitala w sprawie potwierdzenia/ przesuniecia terminu. Tak poprostu dla swietego spokoju zeby pozniej sie nie martwic jak sie bedzie cos spozniac
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Raczkowanie
|
Natkurka a który masz dzień cyklu? Ja też bym zrobiła test na Twoim miejscu, zresztą jesteś pewna że to polip Cię boli? One raczej nie powinny boleć, mogą dawać takie objawy jak plamienie...
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Wtajemniczenie
|
Starania o dziecko od 2022
Cytat:
Tak napewno on bo czulam to dwa cykle temu. On jest wedlug mnie dosc spory bo ma 9,3mm wiec w sumie to wydaje mi sie ze calkiem duzo. I powiem ci ze wlasnie nie mam zupelnie plamien ( w poprzednich cyklach doslownie troszeczke brazowych plamien na max dzien przed @) . To nie jest ból - to taki dyskomfort np jak sikam to czuje ze mnie cos boli tam z boku ( tak kuje) i czasem jak sie a spie w dziwnych pozycjach to musze noge dac bardziej w dół bo wlasnie tez mnie tak lekko kluje. Jestem na milion procent pewna ze to polip i brak ciązy. Nawet tak intuicyjnie ![]() Edytowane przez natkurka Czas edycji: 2022-08-04 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Natkurka trzymałabym kciuki za dwie kreski, ale znając sytuację niech wynik będzie taki jaki da tobie odetchnąć spokojnie. Daj znać
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tobie jak tam? Ciemnieja powoli testy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem bo dopiero 12dc i jeszcze nie robiłam dzisiaj testu
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Raczkowanie
|
Ja mam dziś wizytę dla ustawienia gdzie się podziała moja miesiączka. Cieszę się bo boli mnie jajnik i nic nie wiem. Usg mam nadzieję da odpowiedź i dołączę do Was w kolejnym cyklu.
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny
U mnie dwie kreski. Cała się trzęsę ze strachu. Miałam zaplanowany zabieg na poniedzialek i 9mm polipa endometrialnego.. w sumie popłakałam się z przerażenia.. napewno nic z tego nie wyjdzie bo taki polip najczęsciej doprowadza do poronienia. Zrobilam ten test dla swietego spokoju bo dzisiaj mam miec telefon ze szpitala. IMG_6787.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Wtajemniczenie
|
nie umiem, nawet nie powiedzialam męzowi co jest ze placze. Mam taki straszny stres. Wiecie nie wazne czy polip czy nie ja wiedzialam ze tak zareaguje. Z jednej strony chcialam ale teraz mi cale moje zycie stanelo przed oczami. pojde na kontrole z tym polipem moze dzisiaj nie wiem czy cos sie przy tym wdraza.
W kazdym badz razie moje odczycia to przerazenie. O zycie i o zdrowie o malzenstwo o wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Raczkowanie
|
Gratulacje natkurka!!! Nie zadręczaj się tym polipem, najwyrazniej nic nie przeszkodził u Ciebie w zajściu w ciążę
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
W sumie to może wcale tego polipa nie ma? Może tamta lekarka się pomylila, a może już zniknął
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Wtajemniczenie
|
narazie nie mowie mezowi bo ogolnie to sie trzese, potrzebuje sie sama uspokoic i ogarnac. Mąż napewno by zrozumial moje emocje. W niedziele mamy rocznice slubu. Moze wtedy mu powiem?
Jestem przerazona. Zareagowalam tak jak sobie to wizualizowalam kiedys. Dziewczyny a czy ja mojego chlopa kiedys nie zabije? Czy sie nie pozbaijamy? Moj maz duzo pracuje kto mi bedzie pomagal? Jezu patrzcie jaki mam natlok mysli, zaraz zaczne myslec skad wezmiemy kase zeby oplacic studia. A tak powaznie cale zycie czlowiek marzyl o dziecku a jak to sie dzieje to jestem spanikowana.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja się nie znam ![]() Gratulacje ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie nie wiem czy lekarz mogl sie pomylic czy nie, mysle ze moze nie bo powiedziala ze widzi cialko zolte ale ja tej Pani nie ufam poprostu, bardzo zle wrazenie na mnie wywarla byla arogancka i nie mila
Nie biore lekow na serce ![]() Jutro zwolnil sie termin chyba ktos z dnia na dzien zrezygnowal do super Pani ginekolog u mnie w przychodni wiec pojde zeby ona to zobaczyla |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo się cieszę z dwóch kresek na tym wątku, jest to potrzebne! A życie jak widać zaskakuje nas w najmniej spodziewanym momencie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Raczkowanie
|
Gratuluje i nie płacz. Polipy w ciazy nie sa straszne, wiele ciaz przebiega bez problemu. Ryzyko wieksze jest, ze sie nie uda zajsc, ale to masz za soba. Nie stresuj sie na zapas, idz po leki na podtrzymanie na wszelki wypadek i badzcie szczesliwi
![]() ![]() Jak ja bym już chciala tak na mln % nie byc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Caro_Carolla Czas edycji: 2022-08-05 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.