![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy Avon. Zapachy Avonu
Ja jakiś czas temu zainwestowałam w czytnik i legimi więc kupuję tylko te książki, których tam nie ma, a na których bardzo mi zależy
![]() W temacie wątku... dotarła nowa Far Away, ale na razie nie mam jak przetestować, bo jestem zakatarzona i niewiele czuję ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4352 |
Animal Liberation
|
Muszę dodać edycję do recenzji Far Away Aurora, wcześniej napisałam, że "nie moje", otóż nosiłam te perfumy przez kilka ostatnich dni i ta ciężka wanilia z otwarcia zmienia się po czasie w kwiatowo-waniliowy zapach, nie duszący i nie mdły, jakby fiołkowo-irysowy z mleczną nutą, bardzo przyjemna kompozycja dla lubiących zapachy podobne do L'Instant Guerlain.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Mi Aurora bardzo przypadła do gustu. Jeśli ktoś liczył na zwiewny, lekki zapach to się zawiedzie. Wg mnie Aurora od razu pachnie tak jak klasyczne FA, ale po wybrzmieniu pierwszych nut zapachowych, które nie ukrywam dla mnie są trudne do przejścia.
Jeśli więc ktoś lubi klasyk Far Away, ale nie od pierwszego psikniecia tylko jak zapach już się rozwinie, to Aurora powinna przypaść mu do gustu ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4354 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() Na zagranicznym YT szybko wspomniano o podobieństwie do klasyka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#4356 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Jakie perfumy z Avonu są lekkie i świeże, takie na wiosnę/lato?
Mam summer white, ale jest taki średni. Kojarzę tylko pure O2, a może jest jeszcze coś lekkiego, osobowego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4357 | |
Animal Liberation
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#4359 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Luminata jest świeżo- słodka o dość dobrej trwałości. Pur Blanca jest dość ulotna. Ma w sobie coś z mydełka Dove. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4360 | |
Animal Liberation
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4361 |
lokalna gwiazda
|
Myślę, że tajemnica Pur Blanki tkwi w tym, że jest czysta, mydlana w taki niewinny sposób.
Mój mąż też lubi ten zapach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4362 |
Animal Liberation
|
Testuję sobie dzisiaj jedną z wód z serii Local Nature, Lavender, nic dziwnego, że na angielskiej Fragrze podoba się miłośniczkom już wycofanych See by Chloe, są bardzo podobne, specyficznie jabłkowo słodkie (a raczej to tona kwiatów jabłoni w obu tych zapachach).
Do kolekcji Les Artistiques w czerwcu dołączą kolejne, Rose Somptueuse (czarny granat, róża majowa, wanilia), w angielskim katalogu jest próbka lub perfumetka tej nowości na testy, no przyznam że nastawiam się na coś super, patrząc na jakość pozostałych wód z Les Artistiques i na kompozycję nowej Róży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4363 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() W kwietniowym katalogu próbka i perfumetka nowego Eve Prive, które ponoć ma pachnieć na każdym inaczej. Ciekawe, co to za wynalazek. Może z jakąś molekułą? O, właśnie mój pan Avon do mnie napisał. To znak! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4364 |
Przyczajenie
|
pur blanca najlepsza nigdy sie nie nudzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4365 |
Animal Liberation
|
Pamiętam, że niektóre z Was żałowały, że nie ma perfumetek zapachów z serii Les Artistiques - otóż informuję, że w lipcowym katalogu można nabyć takie 10 ml nowych Rose Somptueuse, idealna pojemność na testy lub dla kogoś kto ma za dużo perfum w chacie i kupuje tylko miniaturki, żeby zużyć wszystko na czas.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Snowdrop_ Czas edycji: 2022-07-03 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spodobały mi się natomiast Eau So Free, ale strasznie krótko na mnie pachną ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#4367 |
Konto usunięte
|
Mnie natomiast Rose Somptueuse bardzo przypadły do gustu i od razu po otwarciu próbki poczułam intensywny zapach róż przełamany ciepłym akcentem. Pamiętam, że w przeszłości nie przepadałam za wonią tych kwiatów, polubiłam ją dopiero z biegiem lat. Dlatego dla mnie ten zapach to strzał w dziesiątkę i flakonik jedzie do mnie w kolejnym zamówieniu.
Z kolei po bajecznym Eau So Loved (ten jaśmin z cukrem!) wiele oczekiwałam po Eau So Free i się zawiodłam. Dla mnie to mocno nijaki zapach - taki świeżak bez polotu. Bardzo starałam się dać mu szansę i serio starałam się znaleźć w nim coś dla siebie, ale mi się nie udało. To chyba dowód na to, że ile skór, tyle wrażeń zapachowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4368 |
Animal Liberation
|
Na mnie Rose Somptueuse też nie są proszkowe, świeżakiem też nie, owocowe też raczej nie. To po prostu bardzo słodka, syropowa róża a granat jeżeli występuje, to nie w postaci tego lekko gorzkiego owocu, tylko zdecydowanie grenadiny. Granat jako czysty owoc pachnie inaczej, ostatnio dostałam Ortigia Sicilia Melograno, perfumy z Sycylii i tam jest taki gorzkawy granat. Świeży soczysty granat godny polecenia jest także w Green Tea Pomegranate Arden.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4369 | ||
zielony stworek
|
Cytat:
Trzeba się dopsikiwać w ciągu dnia. Cytat:
Np ten w promocji 15,99 zł https://www.rossmann.pl/Produkt/Poje...ml,267645,8777 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4371 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4373 |
Konto usunięte
|
Zastanawiam się, czy ktoś jeszcze miał przyjemność testować nowy zapach od Avonu - Far Away Splendoria. Jak Wasze wrażenia? Podoba się Wam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
Dotarła do mnie próbeczka LBD Lace. Na początku czuć cytrusy, dużo cytrusów. Potem zapach przechodzi w coś ostrego, świdrującego. Nie jest zły, ale miłości z tego nie będzie. Będę testowała dalej
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4375 |
Konto usunięte
|
Może dlatego, że to pochodna wersja LBD? Też miałam podobne skojarzenia. Dla mnie te perfumy są poprawne - ładne, ale szału brak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
[1=bb877eca5b670ba2fd8b4b0 7a42f711101bde2c0_634f2ff 37f2c0;89295529]Może dlatego, że to pochodna wersja LBD? Też miałam podobne skojarzenia. Dla mnie te perfumy są poprawne - ładne, ale szału brak.[/QUOTE]Może być, chociaż LBD mam i sprawdziłam od razu, ale podobieństwa nie wyczułam
![]() |
#4377 |
Konto usunięte
|
Brzmi ciekawie. Będę musiała porównać sobie te dwa zapachy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 |
lokalna gwiazda
|
Może wąchałyście Summer White Hawaii?
Nie chcę brać w ciemno, bo na Rio się przejechałam, a tutaj ponoć nie czuć kokosa, tylko same kwiatki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4379 | |
Animal Liberation
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
[1=bb877eca5b670ba2fd8b4b0 7a42f711101bde2c0_634f2ff 37f2c0;89286653]Zastanawiam się, czy ktoś jeszcze miał przyjemność testować nowy zapach od Avonu - Far Away Splendoria. Jak Wasze wrażenia? Podoba się Wam?[/QUOTE]
Dostałam flakon do przetestowania ale przyznam szczerze, że nie nosiłam zapachu zbyt często, gdyż na takie upalne dni jest dla mnie za ciężki. Myślę, że o wiele przyjemniej będzie się go używać, gdy zrobi się chłodniej- w towarzystwie ciepłego, miękkiego szala powinien być miłym otulaczem ![]() Dla mnie ,,Splendoria" przy pierwszym psiknięciu to perfumy mamy sprzed lat- ,,Cassandra" Jeanne Arthes. Później robi się już nieco bardziej egzotycznie, gęsto. Pachnie nawet po prysznicu. Na obecne lato wybrałam zapach ,,Summer White Sunset", w pomarańczowej buteleczce. Ciepły, słodki- taki brzoskwiniowy kompocik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.