|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - luźne wnioski, część 4.
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89316375]Ojoj, tak to się kręci w tej Polsce od 10 lat. No popatrz.
To tak jak fuszerka przy budowie Czajki też co najmniej od czasów Kaczyńskiego się kręciła kiedy był prezydentem Warszawy. Jak doszło do awarii to pierwszy tu krzyczałeś, że to Trzaskowskiego wina i to czysty skandal, kpiłeś i rypałeś w niego jak wszystkie paski w TVPiS. Mentalność pisowca - zależy jak leży. Kretyn Gmyz po Wiśle łódką wtedy pływał, śniętych ryb szukał, akcja pod arsenałem normalnie. A teraz - no ojej, spokojnie, trzeba poczekać, zbadać kto winien, nie ferujmy wyroków, a poza tym to przecież wszystko wieloletnie zaniedbania To po co pisowcy powołali te całe Wody Polskie ? Tylko do ciągnięcia kasy ? Teść Sasina tam szefem jest i co robił, za co odpowiadał ? A, wait. Kupili ponad 200 samochodów i wydali na to 25 milionów. I właśnie ogłosili konkurs na zdjęcie do kalendarza, które ma ilustrować sierpień Fachowcy pis w pełnej krasie. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Niestety pod rządami pisowców, którzy kłamstwo i szachrajstwo mają we krwi tylko na plotki jesteśmy skazani. Nie mam grama złudzeń, że prokuratura pod butem Ziobry będzie skłonna do jakichkolwiek merytorycznych działań i ustaleń. Chyba, że wkręcą do tego pana Tuska i Trzaskowskiego. Albo znajdą jakiegoś frajera żeby na niego zrzucić winę, może jakiegoś szeregowego urzędniczynę, pionka bez znaczenia. Z jakichś powodów nie reagowali na pierwsze i kolejne doniesienia, że coś dziwnego dzieje się w Odrze. Nie sądzę, że to tylko zwykła pisowska głupota i niechlujstwo. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- No może dlatego, że nigdy wcześniej na stanowisku Prezydenta nie mieli ruskiego agenta wpływu, który wynosi tajne dokumenty dot. między innymi broni jądrowej. Washington Post wczoraj pisał, że możliwe, że postawią mu zarzuty o szpiegostwo.[/QUOTE] No ale to przecież prawda, że wszystkie rządy w Polsce miały środowisko w dupie, tak samo jak prawa kobiet, lgbt, osób niepełnosprawnych czy realną walkę z biedą na terenach popegeerowskich. Tyle żeby pokrzyczeć sobie na wiecach a potem o tym zapomnieć. |
|
|
|
|
#4712 |
|
Raczkowanie
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;89316274]To jest straszne, ludzie chyba jeszcze nie ogarniają jaka to straszna tragedia.
Wiesz, co można byłoby z zym zrobić? Jak walczy się z rtęcią w przyrodzie? Czy mleko się rozlało i koniec, trzeba żyć ze skutkami? Niestety pozostaje czekać na pierwsze doniesienia o zatruciach. Poczytałam trochę o tym. "Zatrucie rtęcią to poważna sprawa. Rtęć łatwo przenika barierę krew-mózg, przechodzi przez łożysko do płodu, jest także obecna w mleku matki. Może wyrządzić duże szkody w organizmie. W klasyfikacji Światowej Organizacji Zdrowia rtęć należy do 10 substancji najbardziej szkodliwych dla zdrowia człowieka." W atmosferze mamy 500% więcej poziomu rtęci niż normalnie, w morzach i oceanach 200%. A to tylko rtęć, co z innymi szkodliwymi i trującymi substancjami? A potem ludzie się dziwią, że co drugi umiera na raka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] w organizmach zywych wtorzy sie metylortec, im wyzej w lancuchu pokarmowym tym jej więcej, kumuluje sie w tkance nerwowej w tym w mózgu, stamtąd ciezko ja juz ruszyć, poki jest we krwi stosuje sie przy objawach zatrucia chelatory (leki) doustnie lub dożylnie w dpowiednio duzych dawkach, bo poczatkowo są usuwane również potrzebne mineraly np miedz cynk selen itd w przewleklym zatruciu nie ma antidotum, wazne jest by zadbac o podaz antyoksydantow w diecie (owoce warzywa bogate w wit C i polifenole) i podaz mineralow konkurujacych o przenośniki z rtecia, czyli selen, cynk, miedz o ile dobrze pamietam Ja jednak wierzę Niemcom co do badan wody, z ta solą to chyba chodzi o związki chemiczne sole np chlorek rtęci, bo juz zdazylam w internecie przeczytac o soli kuchennej... |
|
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pis nie straci poparcia nawet, jeśli przestanie płynąć woda w kranie, byle tylko prąd był, żeby telewizja grała. Winę się zawsze przerzuci.
|
|
|
#4714 |
|
Konto usunięte
|
Juz kolejna rzeka w ktorej sa sniete ryby, tym razem jakis doplyw Warty.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- (onet.pl) ''Kiedy trucizna dotarla do Niemiec, poziom Odry, ktoryw rzeczywistosci byl niski z powodu ekstremalnej suszy, zostal na krotko podniesiony o okolo 30 cm. Po polskiej stronie musialy zostac otwarte zapory, aby szybciej splukac chemikalia w kierunku Baltyku, poniewaz nie padalo obficie.'' |
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w kontekście ekologi. Cezary Żak został przyłapany i zdjęcia były nawet w tabloidzie jak podczas majówki palił śmieci. Jak się okazało został on ukarany i dostał mandat w wysokości... 200zl
Maksymalnie mógł dostać 500. Wcale bym się nie zdziwiła jakby za wywóz tych śmieci co spalił zapłacili by więcej Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tylko Odra. Ner w centrum kraju. https://wiadomosci.wp.pl/sniete-ryby...0948567145440a
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#4717 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Konto usunięte
|
[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89316430]No ale to przecież prawda, że wszystkie rządy w Polsce miały środowisko w dupie, tak samo jak prawa kobiet, lgbt, osób niepełnosprawnych czy realną walkę z biedą na terenach popegeerowskich. Tyle żeby pokrzyczeć sobie na wiecach a potem o tym zapomnieć.[/QUOTE]
Ile drzew wyciął ten przeklęty pisior Szyszko, to nikt przed nim. Mam nadzieję, że się za to smaży w tym swoim piekle czy gdzie tam. Dalej tną lasy jak wściekli. Pierwsze co, to uwalili farmy wiatrowe, bo coś sobie ubzdurali, że to truje i szkodzi, węgla za to od ruskich sprawadzli tyle co nikt nigdy wcześniej. Fotowoltaika miała być hitem, ale co z tego skoro infrastruktura przesyłowa prądu jest tak stara i niewydolna, że to też zaraz będzie klapa. Po co było w to inwestować i modernizować, lepiej przeżreć kasę w plusach. Kasa się skończyła i wszystko pada. Z Unii pieniędzy nie chcą, bo się unijne urzędasy chodzące na niemieckim pasku czepiają jakieś tam praworządności, więc dość tego dobrego. Idzie ku lepszemu, nie ma co. Sursum corda. 7 lat temu można chociaż było kupić w aptece pigułkę awaryjną bez recepty, in vitro wiele samorządów finansowało, śmiertelnie uszkodzone płody można jednak było usuwać zgodnie z prawem (w każdym razie prawo tego nie zakazywało), do szkół mogły wchodzić organizacje pozarządowe i edukować w tematach seksu. I co z tym teraz jest ? Tak samo ? Bo z tego co czytałam w podręczniku do HiT zatwierdzonym przez MEN, pan profesor Roszkowski pejoruje, że dzieci z in vitro to produkty, których nikt nie kocha. Pamiętasz coś takiego przed nastaniem władzy tych pisowskich szkodników ? Ja nie. Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2022-08-14 o 09:23 |
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zadomowienie
|
Grubo, to artykuł z lutego tego roku
Spuśćmy ścieki do rzeki, bo tak taniej https://www.tuolawa.pl/artykul/25957...obecnie-zyjemy Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.tuolawa.pl/artykul/27773...firmy-jack-pol Policja oferuje milion złotych za informacje w sprawie truciciela. Teraz się obudzili i jakieś nagrody fundują. Ja je... nie mogę. Niektórzy "znawcy" nadal idą w zaparte, że przyczyny śnięcia ryb mogą być naturalne.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2022-08-13 o 18:53 |
|
|
|
|
|
#4721 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Może te ryby dorwał koronawirus?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4723 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;89316682]Polaków nie trzeba sabotować, sami się zatrują i zniszczą.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mnie się wydaje dziwnym to że akurat dwie rzeki w tym samym czasie, na różnym terenie. Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- [1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89316777]Koronarybus? Możliwe. [/QUOTE] leżę Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#4725 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-20 o 00:01 |
|
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzeniona
|
Życie to choroba śmiertelna przecież, w czym problem?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4727 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Naprawdę cienki ten pijar mają ostatnio. Znowu to samo - rzucić kasę żeby przykryć swoją nieudolność i partactwo. Tak samo jak z plusami. Kto to znowu kupi. Tylko milion ? A czemu nie czterdzieści ? Przecież to i tak z podatków. Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2022-08-14 o 09:53 |
|
|
|
|
|
#4728 |
|
Konto usunięte
|
Niby cienki pr a ludzie i tak by ich zapewne wybrali. Bo dają. Nie wiem czy kraj jest do odzyskania. Mam duże wątpliwości, myślę, że ich rządy mogą się utrzymać jeszcze bardzo długo.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4729 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, dlaczego jakieś służby i kontrolerzy nie mogą się przejść wzdłuż Odry powiedzmy od Oławy do Opola i sprawdzać po kolei firmy, co produkują i jakie mają odpady? Zwłaszcza że bodajże w 2019 była ta cała akcja z BDO i składaniem deklaracji przez firmy o rodzajach odpadów i co się z nimi dzieje. Jaki to jest problem przejrzeć to?
Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
Można ale równie dobrze mogła to być cysterna ze 100/200 km. Musiałoby być wszystko wszędzie skontrolowane kto ma takie odpady (a do końca nie wiemy na razie jakie).
Czy taka kontrola fizycznie jest możliwa? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokumenty z BDO są przechowywane chyba w jakiejś centralnej bazie Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- A tymczasem wojewoda dolnośląski siedzi sobie na urlopie i raczej nie planuje go skrócić https://wydarzenia.interia.pl/dolnos...sc,nId,6220336 Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4732 |
|
Konto usunięte
|
[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89317192]Nie wiem czy kraj jest do odzyskania.
[/QUOTE] Oczywiście, że jest. Nie mam co do tego wątpliwości. Nie wiem jak można w ogóle stawiać takie pytania. To co, że 'dają' skoro pięć razy tyle zabierają w podatkach i coraz więcej ludzi to rozumie. Kończy się ta bajka. Ten durny i płaski pijar łykają głównie wyznawcy pisu, beton, którego nic nie skruszy. Reszta musi po prostu dźwignąć tyłki na wybory i przegnać tę dzicz. Oraz przestać siać zwątpienie i defetyzm. Im mniej ludzi wierzy w to, że można tę władzę zmienić na inną, tym gorzej dla wszystkich, a lepiej dla pisowskiej sekty. Nie ma co marudzić i kręcić nosem na możliwość zmiany, bo to jest ostatnia możliwa szansa żeby uchronić ten nieszczęsny kraj przed wyjściem z UE i marszem na wschód, pod kremlowski but. Złapią nas za pyski i nie puszczą jak Łukaszenka, Erdogan czy Orban tych u siebie. Rozmiłowanego w nich suwerena oczywiście też, bo ta władza gardzi wszystkimi, tymi, którzy za nimi klaszczą uszami - też. Jak zapowiedział jeden z pisowskich aparatczyków w 2015 r. 'jak wygramy w październiku, to będą mieli tyle do gadania co żyd w gettcie' - to oczywiście o tych, którzy na nich nie głosują. Czas zrzucić z pleców bydlaków podobnych temu z cytatu (to niejaki Zenon Żynda). Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2022-08-14 o 12:33 |
|
|
|
|
#4733 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Quantum, ostro ale w punkt.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#4734 |
|
Konto usunięte
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89316493]Juz kolejna rzeka w ktorej sa sniete ryby, tym razem jakis doplyw Warty.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- (onet.pl) ''Kiedy trucizna dotarla do Niemiec, poziom Odry, ktoryw rzeczywistosci byl niski z powodu ekstremalnej suszy, zostal na krotko podniesiony o okolo 30 cm. Po polskiej stronie musialy zostac otwarte zapory, aby szybciej splukac chemikalia w kierunku Baltyku, poniewaz nie padalo obficie.''[/QUOTE]To chyba umknelo, wiec przesylam jeszcze raz. Teraz okazuje sie ze brakuje w niektorych powiatach pomiaru stanu wody z kilku dni. To nie jest w ogole smieszne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj na spotkaniu z czytelnikami w NY,
został zaatakowany i poważnie poraniony nożem Salman Rushdie. Raczej straci 1 oko, ma uszkodzoną wątrobę i pocięte nerwy jednej z rąk. W końcu dosięgła go fatwa, którą został obłożony za Szatańskie Wersety.
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4737 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A katolicy niech się teraz nie chełpią, jacy to są lepsi. 500 lat temu zachowaliby się tak samo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Straszne. Tym bardziej ze własnie ta książka i jej konsekwencje dla autora mi uzmysłowiły, jak bardzo nie rozumiem tamtej kultury. Co by nie mówić o kulturze chrześcijańskiej, wyobrażacie sobie obłożenie klątwą, czy wydanie wyroku śmierci na Bułhakowa za Mistrza i Małgorzatę?, na Jose Saramago za Ewangelię wg. Jezusa Chrystusa Jakiś w ogóle niewyobrażalny kosmos przecież.
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam właśnie konferencje województwa zachodniopomorskiego i są też tam jakies osoby z Niemiec. Czy ja dobrze zrozumiałam że oni dalej nie wiedzą czemu zrobiła się taka masakra na Odrze?
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Maksymalnie mógł dostać 500. Wcale bym się nie zdziwiła jakby za wywóz tych śmieci co spalił zapłacili by więcej 

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. 

leżę