![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nieudane życie, co dalej?Doradzicie co robić ze sobą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem zawsze trzeba być na nią gotowym. Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2022-07-26 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez tynka888 Czas edycji: 2022-07-26 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
No przecież ludzie i w podeszłym wieku układają sobie życie, żenią się, wydają za mąż, przeprowadzają, pracują - co w tym dziwnego.
Kwestia mentalności i życia po swojemu. Tylko tyle i aż tyle. W Polsce ogólnie pod tym względem jest dramat; tutaj wiecznie wszyscy są na wszystko za starzy, nie wypada im i ciągle oglądają się na innych. Padaka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
To prawda niestety, czasem nawet ja się łapałam na tym, że myślałam o tym jaka to ja staaara już i nic mnie nie czeka w tym życiu (mam 25 lat)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Szczerze mówiąc to nigdy tak o sobie nie pomyślałam w wieku 25 lat. Dziwne, przecież to jest kurczę to jest młody dorosły. Teraz jestem 30+ I nadal tak nie myślę, wciąż się uważam za młodą.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89298928]Szczerze mówiąc to nigdy tak o sobie nie pomyślałam w wieku 25 lat. Dziwne, przecież to jest kurczę to jest młody dorosły. Teraz jestem 30+ I nadal tak nie myślę, wciąż się uważam za młodą.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja tak o sobie myślałam, jak miałam ok 22 - ale byłam wtedy uwikłana w beznadziejnym związku i nie widziałam żadnych innych perspektyw Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Autorko, strasznie się zafiksowalas tylko na pracy. To nie jedyny element życia, może powinnaś pomyśleć bardziej o tym, jak rozwinąć życie osobiste, nawiązać przyjaźnie (może psycholog?) częściej gdzieś wyjść. A lepiej płatna praca nie rozwiąże ci wcale problemów z depresją, brakiem znajomych i kogoś bliskiego :/
Co do wyjazdu ciekawi cię w ogóle praca fizyczna? Masz jakąś konkretną ofertę, czy w dzisiejszych czasach to dalej by się tak opłacało finansowo ? Co byś właściwie chciała robić w życiu ? Ta obecna praca jest nieciekawa czy po prostu za mało płatna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89298665]Jedyna pewna rzecz w życiu, to zmiana
![]() Moim zdaniem zawsze trzeba być na nią gotowym.[/QUOTE]Haha myślałam, że napiszesz, że jedyna pewna rzecz w życiu to śmierć i podatki 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89298786]
W Polsce ogólnie pod tym względem jest dramat; tutaj wiecznie wszyscy są na wszystko za starzy, nie wypada im i ciągle oglądają się na innych. Padaka.[/QUOTE] Bo u nas albo wpasujesz się w schemat albo game over ![]() Mnie facet nazwał babcią, bo...jest 4 miesiące młodszy i wierzcie mi, to n-i-e był żart ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tak zrobiłam, spotkałam się z totalnym przeciwieństwem tego, co uważałam za atrakcyjne i pociągające, no i co. Dopiero teraz widze, że szukałam związku w złym miejscu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rany jakie to szczęście, że od młodych lat miałam na to wyrąbane. To jakiś dar od losu chyba ![]() Cytat:
Niestety kobiety przejmują taką perspektywę i same pod sobą kopią dołki. Te histerie na temat kolejnych urodzin, bzdetne przekonania, że kobiety nie pyta się o wiek (że co, kuźwa ? ![]() To jest o tyle śmieszne, że to przecież kobiety statystycznie żyją dłużej więc tego czasu też w życiu mają więcej do zagospodarowania. Tak więc jak coś, to panowie powinni się bardziej ze wszystkim spieszyć, a tymczasem wmówili nam, że bynajmniej i jolo maleńka, ty się starzejesz i masz krótki termin, a ja dojrzewam i czasu mam cały ocean ![]() Ogólnie moim zdaniem za bardzo fetyszyzuje się kwestię wieku. Nikt nie ma na to wpływu, więc jaki sens robić z tego wadę albo zaletę. Po prostu jedna z cech człowieka. Zmienna i nie na każdego w takim samym tempie oddziaływująca, na dodatek. Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2022-07-26 o 21:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Dzik
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89299254]
To faceci głównie pilnują (świadomie lub nie) żebyśmy miały wieczne poczucie, że tylko nam czas upływa. Jedna z paskudniejszych mord patriarchatu. Niestety kobiety przejmują taką perspektywę i same pod sobą kopią dołki. Te histerie na temat kolejnych urodzin, bzdetne przekonania, że kobiety nie pyta się o wiek (że co, kuźwa ? ![]() To jest o tyle śmieszne, że to przecież kobiety statystycznie żyją dłużej więc tego czasu też w życiu mają więcej do zagospodarowania. Tak więc jak coś, to panowie powinni się bardziej ze wszystkim spieszyć, a tymczasem wmówili nam, że bynajmniej i jolo maleńka, ty się starzejesz i masz krótki termin, a ja dojrzewam i czasu mam cały ocean ![]() Ogólnie moim zdaniem za bardzo fetyszyzuje się kwestię wieku. Nikt nie ma na to wpływu, więc jaki sens robić z tego wadę albo zaletę. Po prostu jedna z cech człowieka. Zmienna i nie na każdego w takim samym tempie oddziaływująca, na dodatek.[/QUOTE] ![]() Lepiej by się tego nie dało ująć. Od siebie dodam: róbmy po prostu swoje, czas i tak minie, na to nie mamy żadnego wpływu. Mamy wpływ na to jak o tym myślimy i jak się do tego ustosunkowujemy. Jestem po 40, nigdy nie myślałam o sobie serio, ze jestem stara (czasami lekka szydera sobie z tego robię, ale nigdy nic poważnie), a jakby mnie ktokolwiek nazwał babcia to bym go zwyczajnie zabiła śmiechem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Dzięki Wizażanki, bo mi przez to tak na głowę padło, że jak ktoś jest młodszy to, choćby wyglądał jak Ryan Gosling, od razu go skreślam.
Postaram się zmienić nastawienie, bo można się samej zagryźć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
nieprzyzwoita
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89299254]To też
![]() Tak więc jak coś, to panowie powinni się bardziej ze wszystkim spieszyć, a tymczasem wmówili nam, że bynajmniej i jolo maleńka, ty się starzejesz i masz krótki termin, a ja dojrzewam i czasu mam cały ocean ![]() [/QUOTE] To wmawianie też jest śmieszne chociażby w kontekście mocy witalnych - kobietom po 40 popęd rośnie, a facetom maleje. I hydraulika już nie ta co w młodości... Cytat:
Serio? Ja całe życie umawiałam się z rówieśnikami lub młodszymi. Im jestem starsza, tym młodsi się mną interesują. Zauważyłam ten trend w okolicach 40. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
serio serio - tak mi wryło się to w mózg, że ciężko to wyplenić. Spotykałam się z młodszymi, ale to nigdy nie wypaliło i raczej z mojej winy. U moich rodziców też jest różnica wieku (mama jest starsza) i od małego, od ich rozwodu, jakoś mam to nieprzepracowane i jeszcze jak doszły te niewybredne komentarze od facetów, wywołało to efekt kuli śnieżnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Dopadl Cię pewnego rodzaju kryzys ćwierćwieku.. teraz jest jakaś dziwna presja otoczenia, ze do 30 tki trzeba mieć już męża, dzieci, postawiony dom i zarabiać pensje prezesa. Na Twoim miejscu bym poszukała pracy w zawodzie i próbowała stanąć na nogi, ewentualnie przebranzowila się. Wyjazd za granice to tez nie jest zła opcja, próbuj jeśli masz jakieś kontakty/znajomosci. Generalnie tez bym się nie nastawiała w ten sposób ze wyjazd poza kraj to taki miód, bo te czasy już dawno się skończyły i żując za granica tez trzeba za coś żyć, opłacać mieszkanie itd. Ale zawsze to nowe doświadczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jest jeszcze jedna rzecz - presja do założenia rodziny do 30 nie występuje wszędzie. Tutaj, gdzie mieszkam, ludzie się wręcz w głowę pukają, jak mówię, że koleżanki w moim wieku już po ślubie i dzieciate (mam 28 lat). Tego się totalnie nie spodziewałam. Bardzo ciekawe doświadczenie, które nauczyło mnie myśleć inaczej niż to, że 30 to jakaś magiczna granica, a za nią to już tylko trumna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89302993]I chocby dlatego warto. Pomijam kwestię tego, że nauczysz się nowego języka, kultury, samodzielności na levelu master i w sumie mało rzeczy będzie ci się wydawało trudnymi do zrobienia.
Ale jest jeszcze jedna rzecz - presja do założenia rodziny do 30 nie występuje wszędzie. Tutaj, gdzie mieszkam, ludzie się wręcz w głowę pukają, jak mówię, że koleżanki w moim wieku już po ślubie i dzieciate (mam 28 lat). Tego się totalnie nie spodziewałam. Bardzo ciekawe doświadczenie, które nauczyło mnie myśleć inaczej niż to, że 30 to jakaś magiczna granica, a za nią to już tylko trumna.[/QUOTE] rozumiem że nie mieszkasz w Polsce? Takie podejście zależy nie tylko od kraju jak i od kregu w ktorym sie obracamy, ja juz dawno po 30 i nigdy w rodzinie i kregu najlizszych znajomych nie słyszałam o mężu i dzieciach, ojciec to by mi prędzej taki pomysł z glowy wybił (mimo że małżeństwo rodziców jest ok) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
A można zapytać dlaczego nie chcesz zdradzić w jakiej branży znalazłaś prace? Sama się zastanawiam nad wyjazdem w te rejony.
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No to pozazdrościć ![]() Ale nie tylko o kreg chodzi. Spójrz chociażby na głupi wizaż. Wątki "moje życie straciło sens" w 99% dotyczą spraw jak "rozstałam się z partnerem" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to pozazdrościć ![]() Ale nie tylko o kreg chodzi. Spójrz chociażby na głupi wizaż. Wątki "moje życie straciło sens" w 99% dotyczą spraw jak "rozstałam się z partnerem" ![]() A można zapytać dlaczego nie chcesz zdradzić w jakiej branży znalazłaś prace? Sama się zastanawiam nad wyjazdem w te rejony.
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89319055]Nie, nie mieszkam.
No to pozazdrościć ![]() Ale nie tylko o kreg chodzi. Spójrz chociażby na głupi wizaż. Wątki "moje życie straciło sens" w 99% dotyczą spraw jak "rozstałam się z partnerem" ![]() tak, zdaje sobie sprawę ze jestem w mniejszosci w tym kraju, niestety dla wielu fakt posiadania chłopa jest gwarancją szczęścia i niestety w takiej sytuacji kazde rozstanie bedzie koncem świata, trzeba przede wszystkim najpierw pokochac siebie, bo siebie mamy na cale życie i i być szczęśliwym w pojedynkę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wszystkie wiadomości i opinie.
Odzywam się po prawie dwóch miesiącach! i nadal się ze sobą miotam ![]() Widzę, że jesteście zarówno za jedną jak i drugą opcją. Chyba zostanę jednak przy przeprowadzce do większego miasta, teraz ciężko z wynajmem, ale od nowego roku zacznę intensywnie szukać zarówno pracy jak i mieszkania, bo miasto już wybrałam. Zapisałam się też na podyplomowkę, na razie będę dojeżdżać. Kusi mnie ta "za granica", jednak nie mam żadnych znajomości, a naczytałam się źle o wszelakich agencjach i samej jest mi strach jechać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.