![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Randki przez Internet cz. 4.
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;89326854]Skoro wyjazd zmienił twoje samopoczucie na lepsze, to super
![]() A co do tych wymagań: muszę być oczytana, robić karierę itd - to kto stawia te wymagania? Wszyscy faceci? Czy to może te portale randkowe, gdzie są setki osób na wyciągnięcie ręki i dlatego robi się przesiew i szuka "ideału", z dobrą praca, zainteresowaniami itp. Czy przecietniaki mają szanse na tinderze? Tacy bez ciekawego, oryginalnego hobby i kariery? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Takie miałem wrażenie, że dużo osób szuka kogoś idealnego, tylko że rzeczywistość weryfikuje.
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sa tez rodziny gdzie rodzice nie chca zauwazyc, ze ich dziecko ma 30+ lat i ciagle traktuja jak nastolatka zabraniajac np wracac pozniej niz o 22, to wetdy jest to juz bardzo niezdrowa sytuacja. Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Holy Crap!
|
[1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89326855]W Polsce jest okropny kult zap***dolu. Zresztą nawet tutaj kilka postów wcześniej Nightmare666 zaprezentowała taką postawę, że jak ktoś nie pracuje to jest kaleką (swoją drogą takie obelgi są obrzydliwe i uwłaczające niepełnosprawnym osobom), pasożytem... No cóż, mam nadzieję, że to się będzie powoli i u nas zmieniać. Można być bardzo wartościowym partnerem i wnosić co związku wiele, nawet jak się nie wnosi jakiegoś specjalnego majątku. To wszystko kwestia sytuacji obu osób i ich ustaleń.[/QUOTE]
Jak nazwiesz pasożytów, którzy żerują na rencie czy emeryturze rodziców? I tak, dla mnie jest to kaleka życiowa, nie osoba niepełnosprawna i nie wiem czy celowo mylisz te pojęcia by zrobić ze mnie obrzydliwą osobę, mam to gdzieś. To w końcu jak, chcecie facetów zaradnych i z poczuciem bezpieczeństwa u ich boku czy nieogarów życiowych bez pracy i na zasiłkach bo w końcu nie musi wnosić nic do związku, nawet starań o lepszą przyszłość?
![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A określenie 'kaleka' w ogóle nie powinno być używane, niezależnie od kontekstu, bo ma takie konotacje, a nie inne. Można przecież się wyrazić w inny sposób. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Holy Crap!
|
[1=d5f2b1fe262415f84dead74 6c1bee8c0d6ac2850_6340b04 00d0a7;89327015]Ale nie każda osoba, która nie pracuje zawodowo, na kimś żeruje. Dlatego napisałam, że wszystko zależy od sytuacji. Ludzie mają odziedziczone majątki, pasywne dochody, ponadprzeciętnie zarabiających partnerów i naprawdę nie każdy musi podkradać babce rentę albo siedzieć na socjalu.
A określenie 'kaleka' w ogóle nie powinno być używane, niezależnie od kontekstu, bo ma takie konotacje, a nie inne. Można przecież się wyrazić w inny sposób.[/QUOTE] Tak jak napisałam wcześniej, raczej każda wybierze partnera zaradnego z pewną przyszłością u jego boku (niech będą te jego spadki, majątki zamiast pracy bo to w sumie co za różnica), niż nieogarniętego bez środków do życia i perspektyw. I o to się rozchodzi. A kult pracy? Cóż, może za granicą jest łatwiej, ale w Polce na co będzie Cię stać jeśli nie będziesz na to zarabiać? Spadki i majątki są w mniejszości.
![]() |
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest różnica pomiędzy wymaganiami wobec potencjalnego partnera, a nazywanie ogólnie osób, które się w nie nie wpasowują pasożytami i kalekami życiowymi. Ja mogę marzyć o brunecie, ale nie piszę o rudych per ryżawy fałszywiec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
Będąc na Tinderze i innych apkach randkowych zauważyłam pewien paradoks, mężczyźni, których chętnie bym poznała, tacy z ciekawym życiem, pasjami czy fajnymi znajomymi raczej nie przesiadują na tinderze, bo są zajęci swoim ciekawym życiem.
Z kolei ci, którzy są na tinderze to przeważnie osoby, które mają mało ciekawe życie i próbują znaleźć drugą osobę, żeby nie być samotnym, co sądzicie o mojej teorii? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może tak być, ale nie musi. To pewnie znow kwestia indywidualna, można poświecić na apke ileś czasu dziennie pomimo rozpiętości aktywności. Jeden z moich byłych był bardzo zajętym człowiekiem, praca, doktorat, podoczne projekty z jakimi wiązały się tez podróże - a na tinderka ZAWSZE znalazł czas. ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Ja wlasnie wrocilam z randki, ktora mnie niesamowicie zmeczyla. Facet sponilnsie 45 minut, niby w kontakcie bylismy i raportowal spoznienie, ale z 10 minut rozciagnelo sie do 45.
W ogole nie poczulam flow, on gadal i gadal, w sumie o d. Maryny, chyba tylko po to zeby nie bylo ciszy... Akurat byl tu temat mieszkaniowy, i nawiazala sie rozmowa, ze w 3 pokolenia miewzkana w mieszkaniu 2 pokojowym (chlopak 32 lata), i podawal ze niby myslal i wyprowadzce ale a to pandemia, a to wojna, a to inflacja. Niby sympatyczny, ale dla mnie godzinne spotkanie bylo wykanczajace jak maraton. Napisal ze na nastepnym spotkaniu chetetnie napije sie tego co ja sobie wzielam. A ze chyba jestem zbyt kulturalna, to raczej nie chcialabym po prostu zaczac ignorowac tylko jakos subtelnie poinformowac ze ja tego nie czuje :/ Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No to przecież nie rzucisz mu kamienia w okno z kartką, że to koniec, tylko napiszesz. Widziałaś go raz, nie jesteś mu nic winna poza jakimś minimum. Chyba ty wspominałaś kilka stron temu, że jak tu powiedzieć facetowi żeby się kontaktował z tobą mniej/więcej. Cóż - mówienie o swoich potrzebach i emocjach zazwyczaj nie jest łatwe, ale bez tego będziesz się wiecznie czuła niekomfortowo. A tak, 5 minut 'wstydu' i święty spokój. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zobaczyłam info o apce schmooze, opis jest mocno zachęcający xD
Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem normalnie napisać że Ty nie jesteś zainteresowana dalsza znajomością. W przypadku wielu osób już spóźnienie 45 minut by go skreśliło. Nawet jak dawal znać ale kurcze to jest 1 randka to czy później będzie lepiej? Powinien zrobić wszystko by wypaść jak najlepiej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89327368]Ale zestaw.
No to przecież nie rzucisz mu kamienia w okno z kartką, że to koniec, tylko napiszesz. Widziałaś go raz, nie jesteś mu nic winna poza jakimś minimum. Chyba ty wspominałaś kilka stron temu, że jak tu powiedzieć facetowi żeby się kontaktował z tobą mniej/więcej. Cóż - mówienie o swoich potrzebach i emocjach zazwyczaj nie jest łatwe, ale bez tego będziesz się wiecznie czuła niekomfortowo. A tak, 5 minut 'wstydu' i święty spokój.[/QUOTE]No to tu mam taki problem, ze zazwyczaj ja dostaje kosza, a sama nie umiem go dac, zeby wyjdz z twarza z tego ![]() Tak, ja pisalam, ale nie w przypadku tego, tylko takie przemyslenia mnie wziely, a ze wyrazanie uczuc nie jest moja mocna strona to dodatkowo nie chce wyjac na podla, ze daje kosza, chociaz doskonale zdaje sobie sprawe ze 1 spotkanie do niczego nie zobowiazuje. Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
Ale nie będziesz podła. Szczera, wiedząca czego chce i potrafiąca to zakomunikować = podła? Nie.
To na siłę chcesz być miła, źle się ze sobą czuć, zmuszać się do rozmów, żeby i tak na końcu to się miało rozlecieć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Dokładnie... tym bardziej, że 1 spotkanie to neutralny grunt. Nie siedzisz sobie w domu, tylko specjalnie gdzies idziesz/jedziesz. Masakra. Jakbym wiedziała, że na tygodniu średnio ogarniam bycie na czas gdzies, bo w pracy roznie/bo korki, to albo się umawiam juz na wieczór totalny albo na weekend.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89327380]Ale nie będziesz podła. Szczera, wiedząca czego chce i potrafiąca to zakomunikować = podła? Nie.
To na siłę chcesz być miła, źle się ze sobą czuć, zmuszać się do rozmów, żeby i tak na końcu to się miało rozlecieć?[/QUOTE]Nie chce byc na sile mila, nie planuje sie spotkac poraz kolejny, tylko trudno mi sie czasem odnalezc w roli odwrotnej, czyli dajacej kosza, a nie kosza otrzymujacej ![]() ![]() A bycie mila dla wszystkich, to niestety, z czego sobie zdaje sprawe, wpojone wartosci przez otoczenie, chcial czy nie chcial jestem z tych rocznikow, gdzie dziewczynce nie wypadalo byc niemila, wszyscy mieli ja lubic i miala byc mila dla wszystkich ![]() Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89327389]Ja też i za każdym razem czuję pewien dyskomfort, gdy muszę powiedzieć "nie", ale serio, widziałaś go jeden raz i pewnie ostatni. Szkoda aż o tym myśleć.[/QUOTE]Tylko podzielilam sie tym, jaka mialam randke i ze pan jest cheny na kolejna, a ja nie
![]() ![]() Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
lokalna gwiazda
|
Ja jestem cholernie miła, ale jak faceta nie było na miejscu spotkania, to szłam do domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę że też nie. Kiedyś czekałam na kogoś ale może z 15-20 minut. W końcu nie przyszedł. Dałam chyba druga szanse ale też nie przyszedł. Nie było warto jak takie sytuacje na 1 spotkaniu. Długie spóźnienie też odpada. Co innego jak ludzie się długo znają i naprawdę komuś coś wypadnie. Wtedy na tyle długo się znamy że możemy pewne rzeczy zaakceptować- chociaż też to powinno mieć miejsce sporadycznie i w wyjątkowych sytuacjach.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- [1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89327385]Dokładnie... tym bardziej, że 1 spotkanie to neutralny grunt. Nie siedzisz sobie w domu, tylko specjalnie gdzies idziesz/jedziesz. Masakra. Jakbym wiedziała, że na tygodniu średnio ogarniam bycie na czas gdzies, bo w pracy roznie/bo korki, to albo się umawiam juz na wieczór totalny albo na weekend.[/QUOTE]To prawda. Zwłaszcza że ludzi wtedy jeszcze nic nie łączy i taka osoba wypada źle. Do tego jak napisała autorka to było tylko godzinne czekanie. To czekanie na tego faceta trwalo prawie tyle co spotkanie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam identyczna randke hahaha pod katem odczuc i tez bylo mi glupio, on do mnie pisal i dzwonil, a ja po prostu go ignorowalam. Chamowa z mojej strony, ale tak zrobilam nie chcac wychodzic ze swej strefy komfortu Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Być może testował, jak bardzo jesteś zdesperowana i moim zdaniem po prostu poleciał sobie w kulki. Bynajmniej nie uważam, że jesteś desperatką. Nie baw się w ładne słówka, tylko napisz, że nie spotkasz się z nim więcej i koniec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze wolałam napisał nawet jak nic z tego nie będzie ale wiecie co? Nie ma co się przejmować. Po 1 spotkaniu przecież nikt nie jest zakochany i raczej nie ma czym się przejmować. Wystarczy jedno krótkie zdanie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym facetowi odpisała 'dzięki, ale nie jestem zainteresowana'. Tyle. Sama też wolałabym dostać taki komunikat niż być zghostowaną. A jak zacznie dopytywać dlaczego, namawiać albo wypisywać jakieś niemiłe rzeczy to bym go zablokowała i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Normalnie mu napisz, że dziękujesz za poświęcony czas, ale nie jesteś zainteresowana / nie było chemii i życzysz powodzenia w dalszych poszukiwaniach. To naprawdę nic skomplikowanego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Yellow, nie obraź się, ale robisz ciągle te same błędy - nadal nie stawiasz na siebie, tylko bardziej na faceta. 45 minut spóźnienia? Wybacz, ale już na tym etapie trzeba było powiedzieć "przełóżmy, nie będę tak długo czekać". Teraz drżysz o to, co zrobisz, co powiedzieć, bo pan wyraża chęć dalszej znajomości. Babo
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Koleś się sporo spóźnił, randka nie była udana. Ona mu nie ma za co dziękować. To on jej powinien za okazaną cierpliwość.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
BAN stały
|
Też bym nie silila się na jakieś miłe podziekowania.
Uprzejma odpowiedź, ale bez żadnego "Dziękuję" w niej zawartej, bo chyba nie ma za co dziękować. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chcialam przelozyc jak juz bylam na miejscu a czas sie do 15 minut wydluzyl, ale stwierdzil ze juz idzie, a jak przyjechalam specjalnie do miasta to bez sensu zebym wracala i tak sie rozciagnelo, lacznie z tym ze w mieczyczasie lac zaczelo i zamiast pieszo poszedl na autobus. Te same bledy - byc moze jestem za dobra i nie chce nikomu zrobic przykrosci, chociaz wiem ze w zyciu tak sie nie da ![]() Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.