|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2022
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem w szoku, nawet się nie martwię na zapas swoim zwyczajem, tylko zbieram szczękę z podłogi ![]() Mój facet miał prawidłowych plemników 2%, ruch postępowy szybki 0%, postępowy wolny ok. 5%, niepostepowy ok. 25%, nieruchomych ok. 70%. Ok. 19 mln na ml i ogólnie ok. 65 mln. Sam lekarz powiedział, że wyniki słabe. A w tym miesiącu raczej nie robił nic, żeby je poprawić, co więcej, trochę imprezowaliśmy i ogólnie odpuściliśmy z dietą i suplementami. Także nie wiadomo, jak się to u mnie/u nas rozwinie, może być puste jajo płodowe z uwagi na nieprawidłowości w nasieniu, może być szereg różnych innych problemów (oby nie), no ale póki co wynik jest pozytywny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma sie co martwic na zapas bo moze to byl akurat ten idealny plemnik i wystarczyl on ![]() No mega. Oby bylo dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wow Farfarae ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam za Was kciuki w takim razie, oczywiście nasz przypadek nie oznacza, że za każdym razem z takimi wynikami uda się zajść (zobaczymy zresztą, jak to się u mnie rozwinie - mam nadzieję, że dobrze!), ale jak widać się da i są szanse wbrew statystyce ![]() Dzięki dziewczyny za gratulacje ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Wtajemniczenie
|
Caro widzisz z kazdej beznadziejnej sytuacji mozna wyjsc. Moi znajomo mieli tez zle wyniki tak zwana terazospermie? Jest cos takiego czy przekrecilam nazwe? Teratozospermia? Nie wiem wyniko do poprawienia totalnie i w 12cs zaszli naturalnie. Dzialajcie tak czy siak z tym nasieniem co macie i wkoncu zaskoczy a moze w miedzyczasie bedzie jakas diagnoza/ zabieg
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze to jakis dobry urlop i zna sie na rzeczy i doradzi co i jak. W sumie mysle ze dobrze by bylo gdyby to byly te zylaki bo przynajmniej mozna by szybko poprawic parametry |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To dobry lekarz i mam nadzieję trop mojego ginekologa zeby zrobic to usg pod kątem zylakow jest sluszny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Wtajemniczenie
|
Czekam na informacje, daj znac co się dowiedzieliscie. Wiadomo zabieg to nic przyjemnego aczkolwiek juz teraz jest tak medycyna rozwinieta ze pewnie taki zabieg to jak zabieg kosmetyczny. Mysle ze ryzyko takiego zabiegu jest nieduze a moze znacznie wplynac na poprawe
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Wtajemniczenie
|
Jutro o 8:50. Dzisiaj ostatnie badanie - usg piersi. Stresuje sie bo mnie bola piersi a to badanie juz przed ciaza bylo nieprzyjemne… no i bede miala komplet badan dla I trymestru.
Moglam isc dzisiaj bo sie zwolnil termin ale jednak pojde jutro bo chce do tej samej lekarki zeby nie bylo ze ciagle zmieniam. Poza tym dzisiaj jest rowno 6t0d wiec dobre i dzien pozniej bo sie boje czy cos bedzie widac. |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie było bardzo podobnie - około tydzień po owulacji zaczęły mnie boleć piersi i to był pierwszy znak, że coś jest na rzeczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Wtajemniczenie
|
Dam znac
Teraz wrocilam z obowiazkowego usg piersi i nigdy przenigdy nie mialam nawet pol torbieli a teraz mam 3 calkiem spore- do kontroli ![]() Polipy, torbiele. Co jeszcze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 |
Wtajemniczenie
|
Dam znac napenwo ale juz czuje duzy stres.. jakos tak co wizyta to cos dlatego mam lekka schize
Caro- tez mi sie wydaje ze od skoku hormowno bo na usg piersi chodze regularnie co roku, w ubieglym roku bylam co pol roku bo pomylilam wizyty i bylo okej |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Raczkowanie
|
Byliśmy u lekarza urologa i z prostata wszystko dobrze, zylakow brak, ogólnie wyniki idealne. Mozna sie z jednej strony cieszyc ale z drugiej to gorsza wersja sytuacji ogolnej. Liczylismy na zylaki czy cos mocno technicznego bo to sie stosunkowo latwo rozwiązuje. Jesli wyniki sa tak slabe to cos powazniejszego. Podejrzenie jest ze moze problem immunologiczny i trzeba zrobic jeszcze raz badanie nasienia + przeciwciala bo moze organizm sam zwalcza nasienie. Zaburzeni e leczy sie sterydami, nie wspolzyje i zazwyczaj material pobiera pod insyminacje lub in vitro. Z tymi wynikami teraz w zasadzie szansy brak, leki moga minimalnie podniesc ale jesli to immunologia to i tak szalu nie bedzie. Mamy skierowanie do dobrego androloga, powtorzymy wyniki i wtedy sie zobaczy co dalej. Ogolnie sytuacja jest zla bo wszystkie parametry sa zle, a zwykle do korekty jest 1 lub 2. Jesli nie techniczne sprawy i styl zycia (az tak zle wyniki nie moga byc) to jest zle i do tego wiek.
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Raczkowanie
|
Caro, u mnie też immunologia namieszała. Wielu ginekologów mówiło, ze przecież poronienia się zdarzają, ze tak bywa, ze jeszcze mam czas, ze immunologia zajmiemy się po 5! Poronieniu. Dopiero immunolog nie zlekceważył sytuacji, zlecił badania, wydał zalecenia i…zaraz zaczynamy 27 tc.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak wygladalo leczenie? Dlugie od diagnozy do ciazy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie wyszedł brak kirow, które odpowiadają za implantację zarodka. Lekarz powiedział, ze fakt urodzenia jednego dziecka był dużym szczęściem, bo przy takim haplotypie jest to bardzo utrudnione. Kolejne ciąże były tracone do 10-11 tc. Do immunologa udało mi się dostać pod koniec listopada, badania w grudniu, w styczniu wydane zalecenia (w międzyczasie wyszedł mi ten nieszczęsny polip). W moim przypadku leczenie akurat zaczęłam w lutym, w połowie lutego. pod koniec marca test pozytywny. Od owulacji dawałam sobie zastrzyki z accofilu żeby najprościej mówiąc, wywołać stan zapalny i organizm nie traktował potencjalnej ciąży jak zagrożenie. Udało się przy drugim cyklu. Zastrzyki robiłam do 12 tc. Póki co wszystko z dzieckiem okej, a moje wyniki tez wróciły do normy (przy tych zastrzykach bardzo rosną leukocyty). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Wtajemniczenie
|
Caro a teraz idziecie do androloga czy od razu tez do immunologa zeby sie temu przyjżal
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Caro, bardzo współczuję ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Wtajemniczenie
|
Starania o dziecko od 2022
Bylam akurat w poczekalni
![]() Jest serduszko, wszystko okej wedlug USG 6t1d. Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Juz Pani kazala umawiac sie na prenatane bo podobno dlugo się czeka… |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Natkurka, pieknie! mogl byc z Toba maz? jakie emocje, juz bardziej uwierzylas? ![]() Caro, mam nadzieje ze uda wam sie trafic na madrego lekarza ktory was dobrze poprowadzi. wszystko przed wami ![]() ![]() Farfarae, powtorzylas bete? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.