![]() |
#4591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część XIII
Bardzo współczuję, trzymaj się
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4592 |
Raczkowanie
|
Laisla, jesteś w żałobie, takie myśli i uczucia są naturalne. Potrzebujesz czasu na wyciszenie tych przykrych emocji. Wiem to z własnego doświadczenia. Ściskam i współczuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4593 | |
Work, work, work
|
Cytat:
![]() ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny bardzo. Co do nowego kotka, to nie jest jeszcze ten czas, jeszcze nie zwolniło mi się w sercu miejsce na nowego..nie wiem, czy to zrozumiałe ale tak to czuję. Zresztą mam jeszcze tę drugą moją Kryśkę, teraz na niej się skupiam i dzięki niej dom nie jest zupełnie pusty.
![]() |
#4595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4596 |
Konto usunięte
|
Przytulam bardzo mocno. Masz pełne prawo czuć to, co czujesz. Twoje problemy i uczucia nie są mniej ważne
![]() Staraj się myśleć o tym, co najlepsze - o tym że kicia tyle lat miała super dom pełen miłości i o tym, że nie przedłużałaś już jej cierpienia, pozwoliłaś odejść. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4597 |
🦄
|
Laisla, kicia miała tyle lat cudowny dom i to jest ważne. Nie wszystkie koty mają tyle szczęścia. Podjęłaś dobrą decyzję, teraz czas na żałobę. Ja również rozmyślam o wielu moich zwierzątkach, bo się z nimi zżyłam i tęsknie.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 |
Rozeznanie
|
Cześć, jakoś tak wyszło, że od aż 1 dnia jestem posiadaczką kota i mam kilka pytań w związku z tym, że okazuje się, że te firmy które robią dobre rzeczy dla psów(którego miałam całe życie) to dla kota już nie koniecznie
![]() 1. Jaka szczotka? Jest krótkowłosy i powiedziałabym umiarkowanie puszysty, nie gubi jakoś wybitnie dużo sierści. Mam ezzygroom, ale nie wiem czy to się sprawdza u kota? 2. Top zabawki, a jakich unikać? Wędka wywołała zainteresowanie na poziomie 0,5/10 xd. 3. W przyszłym roku chciałabym wprowadzić tryb spacerowicza, czy ktoś z was wychodzi z kotem na szelkach? Jakie polecacie i jakie smycze. edit: 4. Stosujecie coś przeciw tworzeniu się kamienia na zębach? Edytowane przez AlbinoticBlack Czas edycji: 2022-09-03 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4599 | |
🦄
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4600 |
Rozeznanie
|
2 letni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4601 |
🦄
|
A to wędka powinna jeszcze być top of the top
![]() Koty zwykle lubią najbardziej zabawy późnym wieczorem. Z karm łatwo dostępnych określanych jako średnie polecam Dolinę Noteci. Szczotki są różne i różniste i to naprawdę trzeba próbować na danych kocie. Mój chwilę uwielbiam tangle teezer, teraz lubi taką najzwyklejszą z możliwych: https://www.maxizoo.pl/p/fitfun-szcz...0903113344%3As Zabawki możesz spróbować z kocimiętką- jeżeli na niego podziała to takich będzie chętnie używał. Z tym, że to jak u dziecka, czasem się nudzą, potem znowu je lubi, różnie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie wędka z ręką nie wzbudziła zainteresowania, tylko rzucił okiem, ale jak leżała odłożona to 2 razy zaczepił łapą, więc może poszukam czegoś co można sobie poturlać. Może problem leży w dzwoneczku? Ew. spróbuję go zdemontować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4603 | |
🦄
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Patyczki z piórkami i szeleszczącym papierkiem. Zużyliśmy ich już kilkadziesiąt. Fajny jest też ten tunel z piłeczką. Za to ruszająca się rybka i wąż były niewypałem. 4. Od czasu do czasu daje mięso poprzerastane do gryzienia i daje rade. Plus zero suchej karmy i woda do fontanny z butelki, żeby się kamień nie tworzył. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4605 |
Pani Mizantrop
|
U nas z zabawek najlepiej sprawdza sie laser. "Samojezdzaca" pilka sie nie sprawdzila, kot tylko patrzy na nia jak na UFO i nie chce jej ganiac, tak samo wspomniana wyzej ruszajaca sie ryba. Wedka byla hitem przez dluzszy czas ale potem sie kotu znudzila, male plastikowe pilki z dzwonkami w srodku sa ok ale robia za duzo halasu.
![]() |
#4606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staraj się myśleć o tym, co najlepsze - o tym że kicia tyle lat miała super dom pełen miłości i o tym, że nie przedłużałaś już jej cierpienia, pozwoliłaś odejść.[/QUOTE] Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4607 | |
🦄
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4608 | |
Work, work, work
|
Cytat:
![]() 1. My mamy furminator, kot go bardzo lubi. My tez jestesmy zadowoleni z niego. Bardzo fajnie wyciaga podszerstek. 2. U nas bylo multum zabawek, ale sprawdzily sie te najzwyklejsze jak patyczki do uszy, kulki z folii aluminiowej, laser. Mielismy sporo tego, ale kot srednio byl zainteresowany. Nasz kot za to lubi wszystko, co jest z imitacji skory z domieszka kocimietki. Kiedys w zooplusie byly takie myszki, niestesty nie mozna ich juz kupic, a szkoda... ![]() 3. Kiedys wychodzilismy na dwor, ale to na poczatku, jak kota adoptowalismy. Po kilku wyjsciach na dwor kot sam domagal sie wychodzenia, stal pod drzwiami i miauczal. Potem jakos przestalismy. Nasz kot jest kotem typowo domowym, ma do dyspozycji balkon, na spacery nie wychodzimy... 4. Czasem kot dostaje jakies smakolyki na zeby, do tego nie je w ogole suchej karmy (przestalismy po problemach zdrowotnych i calkowicie zmienilismy jego zywienie na bdb i bd karmy mokre dla kota). Nasz kot jest juz po czyszczeniu kamienia nazebnego, w ub. miesiacu mial ponownie operacje usuniecia zepsutych zebow i kamienia nazebnego (nie chcial jesc przez kilka dnia, wyszlo, ze znow zeby...). Niestety wraz z wiekiem (kot ma 11 lat) czesto dopadaja go problemy z zebami. Obecnie walczym z zapaleniem pecherza, takze caly czas cos... ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4609 | |
Rozeznanie
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
![]() Cytat:
![]() Powiedzcie jeszcze jak dać do zrozumienia kotu, że czegoś nie wolno? Dobitne "nie" przelatuje gdzieś obok ucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4610 | |
🦄
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4611 | |
Work, work, work
|
Cytat:
![]() U nas było ok praktycznie do 10 r.z, teraz cały czas cos, na weterynarza ostatnio wydaliśmy krocie... ![]() Jesli chodzi o kota i jakies zakazy, to roznie to wyglada, u nas srednio cokolwiek pomoglo ![]() Kwiaty mamy (oczywiscie przyjazne kotu), kot na nie nie reaguje, nie przejawia zainteresowania. Ja mialam ozdobe ze sztucznej trawy, to dopiero bylo ciekawe i interesuje dla niego... Woda z cytryna czy z octem nie pomogla, tak samo Trixie Spray odstraszający dla psów i kotów. W efekcie ozdoba stanela w miejscu dla niego niedostepnym i sobie tam w spokoju stoi... ![]() Moja przyjaciolka nie ma zadnych kwiatkow w domu, bo od niej kotka wszystko chce jesc. Nawet jak dostala bukiet rocznicowy, to zainteresowala sie liliami i cala sie w nich wytarzala. Oczywiscie nie wiedzieli, co i jak, czy cos zjadla i skonczylo sie wizyta u weterynarza ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4612 | |
🦄
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4613 |
Rozeznanie
|
Tu jest trochę problem, bo on żywych nie dziabie tylko takie odstające suchary obskubuje i rozrzuca
![]() ![]() Zabawkowy update: hitem został krab z owsem i walerianą, wędka dalej traktowana z wielką łaską Edytowane przez AlbinoticBlack Czas edycji: 2022-09-08 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | |
🦄
|
Cytat:
![]() Każdy kot ma swoje ulubione zabawki, ważne że się bawi, jest ciekawski- jakby był osowiały to byłoby dziwne ![]()
![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Troszkę nie na temat, ale nie wiem gdzie zadać pytanie. Poszukuje kota, który nie wymaga zbyt częstego dbania o sierść, więc krótkowłosego. Nie znam się kompletnie, ale jest to brane pod uwagę przeze mnie. Jakie rasy brać pod uwagę ? Podobają mi się koty brytyjskie i burmskie, i też o tych myślę ale nie wiem jak z ich sierścią. Ktoś coś doradzi? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co się znają pls powiedzcie co sądzicie - już mówię o co chodzi.
Mój kot (niestety nauczony spania ze mną) w nocy chodzi po kołdrze i drapie delikatnie w różnych miejscach. Wyglada to jakby chciał wejść pod spód, ale jak wsadzam go pod kołdrę bądź mu takowe wejście umożliwiam, to on nie chce. O co może mu chodzić? Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4618 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4619 |
Rozeznanie
|
Hej
Może któraś z was miała podobnie. Mam dwa kotki małe jeszcze 10tygodni mają. Zostały odrobaczone. Ale wraz z nimi gdy przyszly do mnie pojawiły sie u mnie pogryzienia, które cholernie swędzą. Mam ich sporo głównie na nogach i pojawiają sie nowe. Moze ktos mial podobnie? Dodam, że kobieta, która oddawała koty u niej i jej rodziny tez pojawiały sie te ugryzienia/ukąszenia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4620 | |
🦄
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.