|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 66
Chcę założyć sklep na FB, ale muszę mieć wcześniej stronę ze sklepem. Jak to wygląda, jak i gdzie założyć taka stronę, czego potrzebuję?
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1234 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja z drugiej strony Polski jestem, więc nie czuję takich rzeczy :P Cytat:
Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#1235 | |
|
Bookworm ;)
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#1237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przedmuchalabym sprężonym powietrzem (Action) wejście do ładowania i końcówkę kabla. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1240 |
|
Konto usunięte
|
jeszcze zależy, kogo się będzie znać z gości. w ostatnim czasie byłam sama na kilku weselach, bo stary był w delegacji. i bawiłam się świetnie, ale znałam osoby, z którymi się bawiłam - wesela koleżanek z pracy i kuzynki. wyśmienite imprezy i nie żałuję, że poszłam sama, bez pary.
|
|
|
|
|
#1241 |
|
Konto usunięte
|
Od kilku tygodni zauważam w domu maleńkie (może z 1 mm) rude pajączki. Mam białe ściany, więc widać jak łażą. Nie zauważyłam, żeby latały. Nie ma ich jakoś bardzo dużo, ale widziałam w sumie może z 5 w ciągu kilku tygodni - w pokoju i łazience. Kilka dni temu jeden mi zwisał nad biurkiem - bardzo dziwne, bo nie bardzo miał na czym wisieć, nie ma tam żadnej półki.
Zastanawiam się co to może być. Kilka tygodni temu miałam inwazję chyba przędziorków i nadal często robię roślinom opryski. Ale jak badam je lupą to nic już nie widać, więc myślałam, że odeszły. No i: czy przędziorki chodziłyby po ścianach? Próbowałam zrobić zdjęcie, ale za małe stwory, nic nie widać. Edytowane przez 08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5 Czas edycji: 2022-08-29 o 20:44 |
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;89332601]jeszcze zależy, kogo się będzie znać z gości. w ostatnim czasie byłam sama na kilku weselach, bo stary był w delegacji. i bawiłam się świetnie, ale znałam osoby, z którymi się bawiłam - wesela koleżanek z pracy i kuzynki. wyśmienite imprezy i nie żałuję, że poszłam sama, bez pary.[/QUOTE]Oczywiście, że można się dobrze bawić nie mając pary. Zależy jeszcze w jakim jest się wieku, jakie stosunki z rodziną itd. Ja nie miałabym problemu z tym by iść samej.
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne, co ratowało sytuację to to, że mogłam sobie pogadać z dawno niewidzianym kuzynostwem. |
|
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam sama na weselu kuzyna i bardzo źle się bawiłam. od początku nie miałam ochoty iść bo wiedziałam że sama będę źle się czuć, a nie miałam kogo zabrać ale w końcu poszłam bo miałam dosyć gadania rodziny że to taka bliska rodzina a ja nie chcę iść i tego wywoływania u mnie poczucia winy że kuzynowi będzie przykro, a czułam że jak nie pójdę to długo po mogę jeszcze słuchać że nie byłam, więc poszłam dla świętego spokoju. bawić się nie było z kim, mamy niewielką rodzinę, większość młodych osób stanowili znajomi młodych, wszyscy w parach i trzymali się w swojej zamkniętej grupie. zresztą co ja mówię o obcych ludziach skoro jak zatańczyłam ze 3 razy z drugim kuzynem to miałam wrażenie że jego żonie bardzo to nie pasuje. a kuzynowi tak niby zależało żebym przyszła a ani razu do mnie nie podszedł
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Konto usunięte
|
Szukam obecnie pracy i widzę, że na niektórych portalach aplikacyjnych firm nie da się skasować swoich danych/profilu.
Jak to się ma do RODO, gdzie według prawa powinnam mieć wgląd i prawo skasowania swoich danych i firma ma obowiązek się do tego dostosować? Szczególnie irytuje mnie jedna firma. Wielka znana firma. Skasować profilu się nie da. Pisałam 2 tygodnie temu na maila kontaktowego prosząc o skasowanie. Zero reakcji. |
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie na każdym weselu na którym byłam to ludzie praktycznie cały czas bawią w się w parach, jakieś pojedyncze tance w kółeczku. Nie wiem z kim bym miała tańczyć jakbym poszła sama. Pogadać przy stole można, ale jak jest dobra impreza i wszyscy cały czas tańczą to trochę kiepsko.
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam raz jako bardzo młoda osoba na weselu sama, tzn. z rodzicami. Nie było nawet z kim pogadać. Nić porozumienia złapałam z własną babcią, równie jak ja zmęczoną/znudzoną i ciągnącą do domu.
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdarzało się jedynie, że któryś z kolegów pani/na młodego grubo po północy kiedy był mocno na rauszu poczuł odwagę i chęć podrywu okropne uczucie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś próbowała już passaty groszkowej? Właśnie wypatrzyłam u mnie na półce sklepowej. Screenshot_20220830_114611_com.android.chrome.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No poza tym chyba będąc w parze, to jakoś głupio tak tańcować z innymi. W sensie jak jestem z partnerem to zatańczę z młodym, z kumplami, partner z ich partnerkami zwłaszcza jak to nasi wspólni znajomi, ale to jakieś pojedyncze tańce. Nie będę tańcować całą noc z obcymi chłopami jak jesteś z kimś ani nawet jak jestem sama, bo zwykle ktoś ma dziewczynę/żonę ![]() Cytat:
Widziałam ją i też mnie kusiła, ale w końcu nie kupiłam. Była chyba jeszcze z cukinii.
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do czego to miałoby być stosowane? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1255 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Co byście zrobili w takiej sytuacji:
W przyszłym roku organizujemy wesele, znaleźliśmy restaurację w której wszystko nam odpowiada, ale dogadać się z menadżerką, to jest jakiś dramat. Może już pierwszy kontakt powinien dać mi do zrozumienia z jakim typem osoby mam do czynienia, no ale... Kobieta od początku totalnie ignorancki sposób podchodziła do kontaktu, na maila odpisywała tydzień, a jak już odpisała, to kazała dzwonić, jak próbowałam to nie odbierała, nie oddzawaniała, co piąty telefon odebrała. Generalnie moim zdaniem mega słabe zachowanie osoby, która jest właściwie od kontaktu z klientem, ale serio zależało nam na tym miejscu, lokalizacja, cena, wystrój więc to jakoś przebolałam. Jak już się udało dogadać, to 13go sierpnia w sobotę byliśmy spisać dane do umowy i wpłacić zadatek, menadżerka poinformowała nas, że przekazuje dane do działu prawnego i maksymalnie w środę (17.08) będzie umowa. W zeszłym tygodniu pisałam do niej, kiedy mogę spodziewać się umowy, bo w dalszym ciągu jej nie mam napisała że powinna być do końca tygodnia, już jest następny tydzień i nadal umowy nie ma. Dostaliśmy potwierdzenie wpłaty zadatku, z informacją, że to na poczet organizacji przyjęcia w takim i takim dniu. Już nie mam siły do niej pisać, a chciałabym już to mieć z głowy. Ta restauracja już wiele lat funkcjonuje, co tydzień wesele tam jest, więc raczej nie boję się że tej umowy nie dostaniemy, tylko denerwuje mnie samo jej zachowanie. Najpierw umowa miała być 16, później 26, jest 30 i cisza. Myślicie, że przesadzam i czekać po prostu, czy co zrobić? Jeśli pisać, to w jakim tonie w ogóle? Nie chcę się kłócić, bo boję się, że później mi do rosołu napluje |
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Czym wyczyścić zżółkniętą gumę wylewki w zlewie, prawdopodobnie od przypraw? Magiczna gąbka i zmywacz do paznokci nie dały rady.
|
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gumy to raczej niczym, tak samo jak silikonu. Możesz ewentualnie próbować jakiś Domestosem, Ace, ale bardzo wątpię.
|
|
|
#1259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo nie lubię takich sytuacji, ja jeśli wiem, że jakiegoś terminu np. w pracy nie dotrzymam to wolę uprzedzić wcześniej, zadzwonić itd. Życzę Ci dużo cierpliwości - bardzo się przydaje przy ślubnej organizacji
|
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z DJem i fotografką poszło gładko, a tutaj takie coś, aż mnie nosi ![]() Dziękuję za życzenia cierpliwości, przyda się na pewno
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

zastanawiam się czy młodzi znali chociaż połowę z zaproszonych gości. 

26.08.2023

okropne uczucie.