Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 66 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-08-29, 16:39   #1231
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 66

Chcę założyć sklep na FB, ale muszę mieć wcześniej stronę ze sklepem. Jak to wygląda, jak i gdzie założyć taka stronę, czego potrzebuję?

Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-29, 17:02   #1232
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Zależy jaki to region kraju, byłam niedawno na weselu na wschodzie i tam jest normą zapraszanie wszystkich z rodziny. I szczerze mówiąc to całkiem fajnie, bo chociaż jest jakaś miła okazja do spotkania, a nie tylko pogrzeby i stypy.
A jak pokazuje przykład pana wiceministra można zrobić i wesele na 550 osób zastanawiam się czy młodzi znali chociaż połowę z zaproszonych gości.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A według mnie jeśli przez 10 lat nie trafiła mi się z kimś inna okazja do spotkania niż pogrzeb, to znaczy, że nie jest to nikt mi bliski i nie chcę takiej osoby na swoim ślubie.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-29, 17:13   #1233
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Ja bym nie szła, bezsensu samemu na weselu. Ktoś niby cię zaprosić do tańca, ale i tak summa summarum będziesz siedziała sama.
Sama też piszesz, że nie macie bliskich kontaktów

W ogóle dziwi mnie zapraszanie takich ludzi, sorki,to nie przytyk do ciebie, ale zawsze mi się wydawało,że się zaprasza na wesele przyjaciół, bliskich, a nie rodzinę, co się z nią tylko na stypach widzisz. Strasznie to sztuczne.

Również sama bym na wesele nie poszła.

ateris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-29, 17:29   #1234
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Zależy jaki to region kraju, byłam niedawno na weselu na wschodzie i tam jest normą zapraszanie wszystkich z rodziny. I szczerze mówiąc to całkiem fajnie, bo chociaż jest jakaś miła okazja do spotkania, a nie tylko pogrzeby i stypy.
A jak pokazuje przykład pana wiceministra można zrobić i wesele na 550 osób zastanawiam się czy młodzi znali chociaż połowę z zaproszonych gości.

Hahaha, czyli to prawda z tą gościnnością i rodzinnoscia na wschodzie. I w większym stopniu kultura biesiadna chyba

Ja z drugiej strony Polski jestem, więc nie czuję takich rzeczy :P
Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A według mnie jeśli przez 10 lat nie trafiła mi się z kimś inna okazja do spotkania niż pogrzeb, to znaczy, że nie jest to nikt mi bliski i nie chcę takiej osoby na swoim ślubie.

Identycznie. Nie widzę jakichkolwiek powodów, żeby wybrać się potem na imprezę typu wesele do w gruncie rzeczy mało znanej osoby.

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Pusheen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-29, 18:05   #1235
jente1984
Bookworm ;)

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ja dostałam ostatnio zaproszenie na wesele do kogoś z rodziny, z kim nie widziałam się jakieś 15 lat
Ja dostałam zaproszenie na wesele osoby z rodziny, o której istnieniu dowiedziałam się 2 tygodnie wcześniej

The glass is refillable."

jente1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-29, 18:10   #1236
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli nie mam z kimś kontaktu to jasne, też bym podziękowała za takie zaproszenie. Ja z rodziną się nie widuję, bo mam do nich ponad 800 km i wolne tylko weekendy - więc trudno ich odwiedzić. Ale to nie znaczy że to dla mnie obcy ludzie, utrzymujemy kontakt bo bardzo się lubimy i doskonale wiemy co się u kogo dzieje bo regularnie rozmawiamy. Sam fakt że kogoś nie widuję nie jest dla mnie wyznacznikiem bliskości.
Cytat:
Napisane przez Pusheen_ Pokaż wiadomość
Hahaha, czyli to prawda z tą gościnnością i rodzinnoscia na wschodzie. I w większym stopniu kultura biesiadna chyba

Ja z drugiej strony Polski jestem, więc nie czuję takich rzeczy :PIdentycznie. Nie widzę jakichkolwiek powodów, żeby wybrać się potem na imprezę typu wesele do w gruncie rzeczy mało znanej osoby.

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Oj tak, nie tylko gościnność i rodzinność są zupełnie inne niż te które znam ze swojego otoczenia, ludzie żyją też dużo spokojniej, bez tego pędu który znam z mojego regionu. Na pewno dużą różnicę zrobiło to że nie byłam w mieście wojewódzkim tylko takim ok. 30 tys. mieszkańców, ale byłam też w stolicach dwóch województw na wschodzie i bardzo podobał mi się spokój który tam panował.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-29, 18:10   #1237
Fenenna
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety to, jak szybko henna się zmywa ze skóry zależy głównie od Twojej cery. Niemniej ja mogę polecić firmę Delia.

Dziękuję, tak podejrzewałam że to może chodzić o skórę (pewnie o stopień tłustości).
Fenenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-29, 18:32   #1238
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ładowarkę mam nową Samsunga, mąż kupił mi tydzień temu (do szybkiego ładowania) i przez ten czas spisywała się bez zarzutu. Wczoraj przed aktualizacją ładowałam telefon - bez problemu. Wieczorem chciałam podładować i zaczęły się te szopki. Dzisiaj w pracy włączyłam - to samo. Jak nie ruszam telefonu, to ładuje. W sensie nie, że ruszam go fizycznie, tylko nawet nie mogę kliknąć (jak leży), żeby sprawdzić która godzina albo jaki jest poziom naładowania.
Ja tak miałam jak mi się wejście popsuło.

Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-29, 19:56   #1239
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
Ja tak miałam jak mi się wejście popsuło.

Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
Też tak mieliśmy z którymś telefonem. Kupiliśmy kabel, ładowarkę, kilka dni było ok a potem zaś problem z ładowaniem.
Przedmuchalabym sprężonym powietrzem (Action) wejście do ładowania i końcówkę kabla.

Stary 2022-08-29, 20:04   #1240
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Ja bym nie szła, bezsensu samemu na weselu. Ktoś niby cię zaprosić do tańca, ale i tak summa summarum będziesz siedziała sama.
jeszcze zależy, kogo się będzie znać z gości. w ostatnim czasie byłam sama na kilku weselach, bo stary był w delegacji. i bawiłam się świetnie, ale znałam osoby, z którymi się bawiłam - wesela koleżanek z pracy i kuzynki. wyśmienite imprezy i nie żałuję, że poszłam sama, bez pary.
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-29, 20:42   #1241
08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5
Konto usunięte

Od kilku tygodni zauważam w domu maleńkie (może z 1 mm) rude pajączki. Mam białe ściany, więc widać jak łażą. Nie zauważyłam, żeby latały. Nie ma ich jakoś bardzo dużo, ale widziałam w sumie może z 5 w ciągu kilku tygodni - w pokoju i łazience. Kilka dni temu jeden mi zwisał nad biurkiem - bardzo dziwne, bo nie bardzo miał na czym wisieć, nie ma tam żadnej półki.

Zastanawiam się co to może być. Kilka tygodni temu miałam inwazję chyba przędziorków i nadal często robię roślinom opryski. Ale jak badam je lupą to nic już nie widać, więc myślałam, że odeszły.

No i: czy przędziorki chodziłyby po ścianach?

Próbowałam zrobić zdjęcie, ale za małe stwory, nic nie widać.

Edytowane przez 08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5
Czas edycji: 2022-08-29 o 20:44
08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-29, 21:49   #1242
lulka19
Zakorzenienie

[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;89332601]jeszcze zależy, kogo się będzie znać z gości. w ostatnim czasie byłam sama na kilku weselach, bo stary był w delegacji. i bawiłam się świetnie, ale znałam osoby, z którymi się bawiłam - wesela koleżanek z pracy i kuzynki. wyśmienite imprezy i nie żałuję, że poszłam sama, bez pary.[/QUOTE]Oczywiście, że można się dobrze bawić nie mając pary. Zależy jeszcze w jakim jest się wieku, jakie stosunki z rodziną itd. Ja nie miałabym problemu z tym by iść samej.

lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-29, 23:01   #1243
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że można się dobrze bawić nie mając pary. Zależy jeszcze w jakim jest się wieku, jakie stosunki z rodziną itd. Ja nie miałabym problemu z tym by iść samej.

Byłam sama na weselu brata i źle je wspominam, bo tak naprawdę na ponad 200 gości wszyscy byli sparowani albo w kompletach z rodziną. Nie miałam z kim się bawić, a wodzirej puszczał muzykę raczej do tańców w parach niż w kółeczku.
Jedyne, co ratowało sytuację to to, że mogłam sobie pogadać z dawno niewidzianym kuzynostwem.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-30, 00:14   #1244
Milagros_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że można się dobrze bawić nie mając pary. Zależy jeszcze w jakim jest się wieku, jakie stosunki z rodziną itd. Ja nie miałabym problemu z tym by iść samej.

Ja również. Bywałam sama na weselach i bawiłam się fajnie, a i przy stole miałam się do kogo odezwać. Żadnego wesela w pojedynkę nie wspominam źle

Milagros_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-30, 00:18   #1245
Milagros_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NatalieMcCool Pokaż wiadomość
Cześć, dostałam zaproszenie na wesele kuzynki, które odbędzie się w listopadzie. Musze dać odpowiedź do końca sierpnia. Nie planuję iść, ponieważ jestem obecnie singielką i uważam, że nie będe się dobrze bawić na weselu sama. Nie mam żadnych wolnych kolegów do zabrania. Czy napisać kuzynce powód czy po prostu napisac, że mnie nie bedzie? Byłyśmy dośc blisko w dzieciństwie, teraz już się widujemy tylko raz na pare lat na jakiejś stypie i takich tam.
Skoro nie chcesz iść, to ja prostu podziękowała i odmówiła, bez wydawania się w szczegóły i podawania powodów.

Milagros_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-30, 05:43   #1246
inezina
Rozeznanie

Cytat:

To prawda, mieszkam na wschodzie i u nas zaprasza się rodzinę z którą nie ma się kontaktu na codzień. Wesela na 80-100 osób są uznawane za dość małe. Ślub cywilny też jest w większości przypadków źle odbierany. Ja poszłam pod prąd , wzięłam ślub cywilny i po nim był obiad dla 20 osób. Minęło 7 lat a kilka osób nadal wspomina ,że czas na kościelny. Hitem jest mój wujek który twierdził,że to nie ślub a rejestracja.

inezina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-30, 06:09   #1247
stesia
Zakorzenienie

ja byłam sama na weselu kuzyna i bardzo źle się bawiłam. od początku nie miałam ochoty iść bo wiedziałam że sama będę źle się czuć, a nie miałam kogo zabrać ale w końcu poszłam bo miałam dosyć gadania rodziny że to taka bliska rodzina a ja nie chcę iść i tego wywoływania u mnie poczucia winy że kuzynowi będzie przykro, a czułam że jak nie pójdę to długo po mogę jeszcze słuchać że nie byłam, więc poszłam dla świętego spokoju. bawić się nie było z kim, mamy niewielką rodzinę, większość młodych osób stanowili znajomi młodych, wszyscy w parach i trzymali się w swojej zamkniętej grupie. zresztą co ja mówię o obcych ludziach skoro jak zatańczyłam ze 3 razy z drugim kuzynem to miałam wrażenie że jego żonie bardzo to nie pasuje. a kuzynowi tak niby zależało żebym przyszła a ani razu do mnie nie podszedł
stesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-30, 09:42   #1248
08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5
Konto usunięte

Szukam obecnie pracy i widzę, że na niektórych portalach aplikacyjnych firm nie da się skasować swoich danych/profilu.

Jak to się ma do RODO, gdzie według prawa powinnam mieć wgląd i prawo skasowania swoich danych i firma ma obowiązek się do tego dostosować?

Szczególnie irytuje mnie jedna firma. Wielka znana firma. Skasować profilu się nie da. Pisałam 2 tygodnie temu na maila kontaktowego prosząc o skasowanie. Zero reakcji.
08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-30, 10:15   #1249
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Byłam sama na weselu brata i źle je wspominam, bo tak naprawdę na ponad 200 gości wszyscy byli sparowani albo w kompletach z rodziną. Nie miałam z kim się bawić, a wodzirej puszczał muzykę raczej do tańców w parach niż w kółeczku.
Jedyne, co ratowało sytuację to to, że mogłam sobie pogadać z dawno niewidzianym kuzynostwem.

No właśnie na każdym weselu na którym byłam to ludzie praktycznie cały czas bawią w się w parach, jakieś pojedyncze tance w kółeczku. Nie wiem z kim bym miała tańczyć jakbym poszła sama. Pogadać przy stole można, ale jak jest dobra impreza i wszyscy cały czas tańczą to trochę kiepsko.
Stary 2022-08-30, 10:23   #1250
effcia82
Zakorzenienie

Byłam raz jako bardzo młoda osoba na weselu sama, tzn. z rodzicami. Nie było nawet z kim pogadać. Nić porozumienia złapałam z własną babcią, równie jak ja zmęczoną/znudzoną i ciągnącą do domu.

effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-30, 11:49   #1251
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
No właśnie na każdym weselu na którym byłam to ludzie praktycznie cały czas bawią w się w parach, jakieś pojedyncze tance w kółeczku. Nie wiem z kim bym miała tańczyć jakbym poszła sama. Pogadać przy stole można, ale jak jest dobra impreza i wszyscy cały czas tańczą to trochę kiepsko.
Mam takie same doświadczenia z chodzeniem samej na wesela.
Zdarzało się jedynie, że któryś z kolegów pani/na młodego grubo po północy kiedy był mocno na rauszu poczuł odwagę i chęć podrywu okropne uczucie.

Stary 2022-08-30, 11:50   #1252
Natuś-77
Zakorzenienie

Czy któraś próbowała już passaty groszkowej? Właśnie wypatrzyłam u mnie na półce sklepowej. Screenshot_20220830_114611_com.android.chrome.jpg

Stary 2022-08-30, 11:58   #1253
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Mam takie same doświadczenia z chodzeniem samej na wesela.
Zdarzało się jedynie, że któryś z kolegów pani/na młodego grubo po północy kiedy był mocno na rauszu poczuł odwagę i chęć podrywu okropne uczucie.

No poza tym chyba będąc w parze, to jakoś głupio tak tańcować z innymi. W sensie jak jestem z partnerem to zatańczę z młodym, z kumplami, partner z ich partnerkami zwłaszcza jak to nasi wspólni znajomi, ale to jakieś pojedyncze tańce. Nie będę tańcować całą noc z obcymi chłopami jak jesteś z kimś ani nawet jak jestem sama, bo zwykle ktoś ma dziewczynę/żonę

Cytat:
Czy któraś próbowała już passaty groszkowej? Właśnie wypatrzyłam u mnie na półce sklepowej. Załącznik 7778446

Widziałam ją i też mnie kusiła, ale w końcu nie kupiłam. Była chyba jeszcze z cukinii.
Stary 2022-08-30, 12:05   #1254
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś próbowała już passaty groszkowej? Właśnie wypatrzyłam u mnie na półce sklepowej. Załącznik 7778446

A do czego to miałoby być stosowane?

chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-30, 12:07   #1255
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
A do czego to miałoby być stosowane?

Pewnie do zupy, ewentualnie jakiś sosów. Tak jak zresztą passata pomidorowa.
d5f2b1fe262415f84dead746c1bee8c0d6ac2850_6340b0400d0a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-30, 13:12   #1256
Imperfecta
Zakorzenienie

Co byście zrobili w takiej sytuacji:

W przyszłym roku organizujemy wesele, znaleźliśmy restaurację w której wszystko nam odpowiada, ale dogadać się z menadżerką, to jest jakiś dramat.

Może już pierwszy kontakt powinien dać mi do zrozumienia z jakim typem osoby mam do czynienia, no ale...
Kobieta od początku totalnie ignorancki sposób podchodziła do kontaktu, na maila odpisywała tydzień, a jak już odpisała, to kazała dzwonić, jak próbowałam to nie odbierała, nie oddzawaniała, co piąty telefon odebrała. Generalnie moim zdaniem mega słabe zachowanie osoby, która jest właściwie od kontaktu z klientem, ale serio zależało nam na tym miejscu, lokalizacja, cena, wystrój więc to jakoś przebolałam.
Jak już się udało dogadać, to 13go sierpnia w sobotę byliśmy spisać dane do umowy i wpłacić zadatek, menadżerka poinformowała nas, że przekazuje dane do działu prawnego i maksymalnie w środę (17.08) będzie umowa. W zeszłym tygodniu pisałam do niej, kiedy mogę spodziewać się umowy, bo w dalszym ciągu jej nie mam napisała że powinna być do końca tygodnia, już jest następny tydzień i nadal umowy nie ma.
Dostaliśmy potwierdzenie wpłaty zadatku, z informacją, że to na poczet organizacji przyjęcia w takim i takim dniu.

Już nie mam siły do niej pisać, a chciałabym już to mieć z głowy. Ta restauracja już wiele lat funkcjonuje, co tydzień wesele tam jest, więc raczej nie boję się że tej umowy nie dostaniemy, tylko denerwuje mnie samo jej zachowanie.
Najpierw umowa miała być 16, później 26, jest 30 i cisza.

Myślicie, że przesadzam i czekać po prostu, czy co zrobić? Jeśli pisać, to w jakim tonie w ogóle? Nie chcę się kłócić, bo boję się, że później mi do rosołu napluje ale naprawdę już jestem wkurzona. Nie lubię takiej niesłowności.
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-30, 13:44   #1257
effcia82
Zakorzenienie

Czym wyczyścić zżółkniętą gumę wylewki w zlewie, prawdopodobnie od przypraw? Magiczna gąbka i zmywacz do paznokci nie dały rady.

effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-30, 13:53   #1258
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
Czym wyczyścić zżółkniętą gumę wylewki w zlewie, prawdopodobnie od przypraw? Magiczna gąbka i zmywacz do paznokci nie dały rady.

Gumy to raczej niczym, tak samo jak silikonu. Możesz ewentualnie próbować jakiś Domestosem, Ace, ale bardzo wątpię.
Stary 2022-08-30, 14:08   #1259
Pelagia_W
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Co byście zrobili w takiej sytuacji:

W przyszłym roku organizujemy wesele, znaleźliśmy restaurację w której wszystko nam odpowiada, ale dogadać się z menadżerką, to jest jakiś dramat.

Może już pierwszy kontakt powinien dać mi do zrozumienia z jakim typem osoby mam do czynienia, no ale...
Kobieta od początku totalnie ignorancki sposób podchodziła do kontaktu, na maila odpisywała tydzień, a jak już odpisała, to kazała dzwonić, jak próbowałam to nie odbierała, nie oddzawaniała, co piąty telefon odebrała. Generalnie moim zdaniem mega słabe zachowanie osoby, która jest właściwie od kontaktu z klientem, ale serio zależało nam na tym miejscu, lokalizacja, cena, wystrój więc to jakoś przebolałam.
Jak już się udało dogadać, to 13go sierpnia w sobotę byliśmy spisać dane do umowy i wpłacić zadatek, menadżerka poinformowała nas, że przekazuje dane do działu prawnego i maksymalnie w środę (17.08) będzie umowa. W zeszłym tygodniu pisałam do niej, kiedy mogę spodziewać się umowy, bo w dalszym ciągu jej nie mam napisała że powinna być do końca tygodnia, już jest następny tydzień i nadal umowy nie ma.
Dostaliśmy potwierdzenie wpłaty zadatku, z informacją, że to na poczet organizacji przyjęcia w takim i takim dniu.

Już nie mam siły do niej pisać, a chciałabym już to mieć z głowy. Ta restauracja już wiele lat funkcjonuje, co tydzień wesele tam jest, więc raczej nie boję się że tej umowy nie dostaniemy, tylko denerwuje mnie samo jej zachowanie.
Najpierw umowa miała być 16, później 26, jest 30 i cisza.

Myślicie, że przesadzam i czekać po prostu, czy co zrobić? Jeśli pisać, to w jakim tonie w ogóle? Nie chcę się kłócić, bo boję się, że później mi do rosołu napluje ale naprawdę już jestem wkurzona. Nie lubię takiej niesłowności.
Wiesz, wydaje mi się, że to jest po prostu - niestety bardzo częsty - typ człowieka. Rzuci terminem i nie przejmuje się, jak czegoś po drodze nie dotrzyma bo przecież i tak wiadomo, że - w Waszym przypadku - impreza ślubna się odbędzie. Mieliśmy podobnie z menadżerem naszej restauracji, z fotografką, z DJ-em.
Bardzo nie lubię takich sytuacji, ja jeśli wiem, że jakiegoś terminu np. w pracy nie dotrzymam to wolę uprzedzić wcześniej, zadzwonić itd.
Życzę Ci dużo cierpliwości - bardzo się przydaje przy ślubnej organizacji
Pelagia_W jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-08-30, 14:12   #1260
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
Wiesz, wydaje mi się, że to jest po prostu - niestety bardzo częsty - typ człowieka. Rzuci terminem i nie przejmuje się, jak czegoś po drodze nie dotrzyma bo przecież i tak wiadomo, że - w Waszym przypadku - impreza ślubna się odbędzie. Mieliśmy podobnie z menadżerem naszej restauracji, z fotografką, z DJ-em.
Bardzo nie lubię takich sytuacji, ja jeśli wiem, że jakiegoś terminu np. w pracy nie dotrzymam to wolę uprzedzić wcześniej, zadzwonić itd.
Życzę Ci dużo cierpliwości - bardzo się przydaje przy ślubnej organizacji
Ja jestem bardzo niecierpliwa, a do tego jestem wybitnie uczulona na spóźnialstwo i niesłowność.
Z DJem i fotografką poszło gładko, a tutaj takie coś, aż mnie nosi

Dziękuję za życzenia cierpliwości, przyda się na pewno
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości