![]() |
#901 |
Przyczajenie
|
Dot.: DermaPen stamp MyM
Cześć dziewczyny
![]() Jestem posiadaczką Dr Pen X-5, a dziergam się sama od 10 miesięcy, wcześniej oczywiście podpatrując jak zabieg wykonywany był na mnie u kosmetyczki. Dużo też czytałam na ten temat, tylko problem w tym, że nie widzę redukcji pierwszych zmarszczek. Koloryt owszem, poprawił się, ale zmarszczki jak były, tak są ![]() ![]() ![]() Co do igieł, używam 12 i 36. Edytowane przez Links234 Czas edycji: 2022-09-01 o 16:16 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Raczkowanie
|
cześć
na pewno jesli chodzi o blizny to pomysl uzycia w jej obszarze igiel 1,5mm jest ok ale juz przy tej długości polecam ruchy góra-dół prostopadle do pow. skóry a nie typowe posuwiste oraz kadriż 12 igieł - tylko wtedy wykorzystamy faktycznie te 1,5mm Tę zasadę stosuje tylko punktowo, pozostałe obszary maks 1mm na policzkach. Mam blizne po ospie na czole i siostra zwrocila mi uwagę że jest płytsza, ale bylo to juz po ponad rocznej przygodzie z penem i nakluwaniu 1x na miesiąc, półtora |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Śnięta Mucha
|
DermaPen stamp MyM
Links a ile masz lat? Bo jednak zmarszczek mezoterapią samą nie oszukamy z biegiem czasu.
Sama mam za kilka tygodni 38 i bez botoksu nie ma szans. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
dokładnie jeżeli sa to zmarszczki mimiczne to trzeba pracowac z mięśniami czyli botoks lub masaże
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 | |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Cytat:
Pani_Robot , mam 30 lat. Jeszcze dwa lata temu nie wiedziałam czym są zmarszczki, a teraz podczas uśmiechu skóra na policzku się "zwija" w harmonijkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Raczkowanie
|
o to to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]() Czekam na te igły i czekam... Dzisiaj jak się zobaczyłam w cieniu ostrego słońca, to zaczęłam przeklinać. Zmęczona, jakaś taka zapadnięta, poplamiona, nawet sinawa miejscami. Dopiero ostatnie tygodnie tych tropikalnych upałów i dużej wilgotności mnie zjechały. Może SPF po prostu spływał ![]()
![]() |
![]() |
#908 | |
Zadomowienie
|
Dzisiaj minęło 2tyg od kąd zrobiłam zabieg venome z retinolem. Wszystkie przebarwienia jak i pryszcze które miałam na tam ten czas zniknęły, ale pojawiły się nowe dzięki cudownej diecie na masę
![]() Cera ogólnie promienna, ładna, jak na takie złuszczanie dla mnie dość denerwujące, to ujdzie. Zaskórniki za to te otwarte były do usunięcia manualnego, wszystko powychodziło na wierzch. Za tydzień powtórka. Co jeszcze? świeża blizna na nodze po upadku, spłycona o połowę jak i rozjaśniona też o połowę. Pani_Robot jak dla mnie po tylu latach już prób nie ma nic lepszego na rozprostowanie zmarszczek jak regularne mezo igłowe. Co preparat wejdzie i zostanie w skórze to na dłużej i bardziej zadziała. Także działaj nie patrz na nic ![]() Ja to ogólnie pod słońce patrzę często robiąc fotki do albumu itd. to widzę stan skóry, piegi są, nie przeszkadzają mi już, skronie pięknie się wypełniły od mezo, buzia zrobiła się okrągła ale z zachowanymi rysami twarzy. Podbródek mi przybył bo przybyło mi kilka kg na diecie ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() Systematyczność, cierpliwość i nie zaglądanie do lusterka codziennie w celu zobaczenia czy już zmarszczek nie ma. Zmarszczki podczas śmiania i normalnej mimiki twarzy będą się uwidaczniać tak jak kurze łapki, mi to nie przeszkadza jak narazie, nad botoxem nie myślę.
![]() |
![]() |
#909 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ja otworzyłam sezon na dermapen ampułka z witamina C 20% i dawno nie miałam takiej Sahary na twarzy, chyba jednak przesadziłam
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Jestem nowa.
Chciałabym zacząć przygodę z Dermapenem. Mam bardzo rozszerzone pory, skórę trądzikową, z przebarwieniami, okropne sebum. Na policzkach i nosie małe naczynka. Jakie ampułki polecacie dla tak problematycznej skóry? Dodam, że to samo mam też na dekolcie, ramionach, plecach i udach, nie ukrywam, że tam też chciałabym się kłuć - jaką powierzchnię jednorazowo można na jednym kadridżu przejechać?
![]() |
#911 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Aniołek gratuluję rezultatów ![]() Ja jeszcze nie zaczęłam sezonu.
![]() |
![]() |
#912 |
Raczkowanie
|
na początku przygody z mikro szły 2 kadridze: 1 na twarz 1 na szyję, potem gdy skora ulegla pogrubieniu kadridze szybciej się tępiły mam wrażenie, wiec teraz używam łącznie 3 na twarz i szyję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Raczkowanie
|
czuje nieco wiekszy ból ktory ustepuje po zmianie kadridza na nowy, wiec domyslam się ze końcówki igieł tępią się, ale ja mam mega pogrubioną skórę, w tym tygodniu wracam do kłucia się
![]() Edytowane przez CzarnaMaciejka Czas edycji: 2022-09-20 o 17:34 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Wtajemniczenie
|
Ja z kolei jak zjeżdzam z twarzy na szyję to już niewiele tam czuję, szyja i dekolt jakieś u mnie mniej wrażliwe, moja skóra tez pewnie nie jest jakaś super gruba.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a robilyscie kiedyś same stymulatory czy za duze ryzyko?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
I last but not least... to nie jest takie hop siup zrobić sobie zastrzyk w twarz ![]() Ja bym się nie zdecydowała nie mając za sobą całodniowego szkolenia z technik i anatomii. Jednak wodnista mezo, która wchodzi na 1-1,5mm pod skórę i wchłania się po parunastu godzinach, to inny kaliber.
![]() |
![]() |
#918 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Śnięta Mucha
|
DermaPen stamp MyM
A do zostania specjalista medycyny estetycznej ucza się kilka godzin, stąd tylu partaczy z dyplomem akademii medycznej. Dlatego moja teściowa się na to nie zdecydowała nigdy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2022-09-22 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jesli kurs z danego zagadnienia trwa kilka dni to wiedza ze studiów przeciez zostaje-nie rozumiem zatem Twojej wypowiedzi.... Chyba ze odnosi sie do Pani od makijażu permanentnego czy przedłużania rzęs które śmiało robią różne zabiegi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
I ta wiedza z lat studiów jak widać w niczym nie pomaga. Daje złudzenie profesjonalizmu samym zainteresowanym. Jest mnóstwo partaczy śmiało prezentujących swoje źle wykonane prace w portfoliach online. I to są właśnie osoby dumnie piszące sobie dr przed nazwiskiem. Usta ze zwisającymi grudami prześwitującego przez skore kwasu, opadnięte brwi z którymi wygladalam jak osoba niepełnosprawna intelektualnie, cofnięty podbródek, który specjalistka mi wydłużyła w dol mojej tak wąskiej żuchwy, zamiast zlikwidować efekt cofniętej brody. Długo mogę wymieniać. Z chirurgii plastycznej również specjalizacji nie było. I tak skończyłam z trauma i koszmarnie zdeformowanym, asymetrycznym nosem. Ale pewnie wszyscy znali anatomię nie? Tylko co mi po tym. Ostatnio pewna lekarka przeprowadzała taka krucjatę online przeciwko kosmetologom kradnąc dla przykładu czyjeś zdjęcie profesjonalnie wykonanych ust i insynuując, że to tylko graficzna obróbka. Dobry specjalista nie kusi się dowartościowywać umniejszając innym ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
Specjalizacja z chirurgii plastycznej akurat jest
![]() W każdym zawodzie są partacze i osoby utalentowane, ale podstawa teoretyczna i przygotowanie jednak powinno obowiązywać - a nie że wszystko wszyscy mogą Wiec chyba o różnych problemach rozmawiamy-bo z Twojej wypowiedzi wynika ze studiowanie nie ma sensu tylko talent i wyczucie sie liczy, a moim zdaniem potrzebne jest jedno i drugie! Przykro mi ze trafiałaś na "specjalistów" ale moim zdaniem kompetencje powinny być jasno nakreślone Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#924 |
Raczkowanie
|
Czy możecie polecić jakieś miejsce do zamówienia dr pen m8 gdzie otrzymam pudełko z naklejką z kodem QR który potwierdzi oryginalność produktu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Przyczajenie
|
Witam,
mam pytanie do osób, które już używają DermaPenów, czy jest sens inwestować w urządzenie np. Hydra Pen H2 z automatycznym dozownikiem lub np. Dermapen pro z aplikatorem ? Czy po prostu lepszy będzie zwykły np. dr pen M8 i samemu aplikować serum na skórę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Wtajemniczenie
|
Cena x 2 w porównaniu do zwykłego, faktycznie czasem wkurza to nakładanie preparatu, ale nie jestem pewna czy warto..Jak z dostępnościa kartridży?Ten Pro ma jakąs rurkę-ona powinna być sterylna (do wymiany przy kazdym zabiegu), ale nie widzę żeby tak było...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]() Podsuwam polecajki do mikroigłowej, które mają więcej lajków z grupy kosmetologicznej: DMAE od Dives Marka Venome, ale to już wiemy ![]() Infini Meso L i M Dives Pink Age lub Amino Age Dives Wrinke Out Infini Nha CzarnaMaciejka ja taki trafiłam od sprzedawcy na Aliexpress. Normalnie sobie go zarejestrowałam sprawdzajac oryginalnosc, co mnie... no zdziwiło.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Nie mogę znaleźć treści dot. PRX33. Robilyscie, polecacie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Identyczny efekt jak po T33P a jest dużo tańszy. Ogólnie super na plamy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#930 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.