|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 66
Cytat:
Mam trzeci rok a jestem druga właścicielka i jest nie do zdarcia. Noszona prawie codziennie, mocno obciążana i wypychana.---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- [1=7573f32a00df3aa23f07f56 dc385049758d6ab33_6578f43 26d8a4;89337405]Krem z FlosLek o zapachu Floral (w ogóle wszystkie te ich kremy i masełka do rąk są bardzo dobre i ładnie pachną) Dermacol Lilac Flower Care o zapachu bzu i Bielenda seria Eco Nature [/QUOTE]Dziękuję |
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89337779]A to są ok lokalizacje w stosunku do centrum? Nie znam Warszawy, byłam jakieś 5 razy w życiu, ale nie orientuje się w dzielnicach. Jeśli by się udało znaleźć mieszkanie za te 2200 to za 4000 jakoś tam się wyżyje. Bez szału, ale da rade (niestety raczej totalne nici z oszczędności). Bardziej bym celowała w 5-6 - tak żeby sobie jeszcze coś odkładać.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]No pewnie, że ok lokalizacje - 30/20 minut dojazdu do centrum. Wiadomo, że najlepiej to celować w zarobki 10tys, ale to nie do końca tak działa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1474 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89337296]Mam wykupione miejsce w garażu bloku, które czasami stoi niezajęte. Inne samochody mi je zajmują i jest problem, bo ja swojego nie mogę potem postawić.
Co mogę tam położyć, żeby nie dało się postawić randomowego auta? Ewentualnie jak sobie z tym radzić?[/QUOTE]Poszukaj firmy która montuje blokady (te z kluczykiem, otwierane). Przy wyjeżdżaniu z miejsca po prostu podnoś blokadę i ją zamykaj. Ewentualnie jak macie ścianki między miejscami to możesz zamontować bramę garażową i zamykać całe miejsce jak Cię nie ma. To drugie rozwiązanie jest wygodniejsze, bo bramę z napędem możesz sobie zdalnie otworzyć, ale nie wiem czy nie trzeba zgody wspólnoty na coś takiego. Znajomy miał ten sam problem tyle że z miejscem na parkingu pod blokiem. Mieli porozwieszane informacje że to miejsca prywatne, nawet tabliczki z numerem rejestracyjnym samochodu. Dopiero blokady podziałały, bo dzięki nim nie dało się wjechać na miejsce. Mają pilota do wjazdu na podwórko, niby ciągle parkują tylko sąsiedzi, a jak się czasem zdarzy że zapomni blokadę zamknąć wyjeżdżając to zawsze mu ktoś stanie. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez lightangel Czas edycji: 2022-09-04 o 08:04 |
||
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Polecacie jakieś akcesoria do suszarki bebnowej? Widziałam, że są chusteczki zapachowe, kule z kolcami i kule wełniane (?)... Daje to coś czy ściema?
![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzeniona
|
[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89337779]A to są ok lokalizacje w stosunku do centrum? Nie znam Warszawy, byłam jakieś 5 razy w życiu, ale nie orientuje się w dzielnicach. Jeśli by się udało znaleźć mieszkanie za te 2200 to za 4000 jakoś tam się wyżyje. Bez szału, ale da rade (niestety raczej totalne nici z oszczędności). Bardziej bym celowała w 5-6 - tak żeby sobie jeszcze coś odkładać.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tych silikonowych z wypustkami nie chcialam, obawiam sie, ze moga szarpac tkaniny.
|
|
|
#1478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#1480 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
teraz mam Lenora, są całkiem spoko, ale najulubieńsze, najładniej i najdłużej pachnące to amerykańskie Bounce. pranie pachnie baaaardzo długo, wczoraj wyjęłam z szafy sweter włożony do niej początkiem lata i pachniał jak świeżo wyjęty z suszarki kule z kolcami to jak suszę kurtki zimowe, bo je tak fajnie 'rozbijają'. do zwykłego prania nie wrzucam. Edytowane przez 0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf Czas edycji: 2022-09-04 o 09:55 |
||
|
|
|
|
#1481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- [1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;89338084]u mnie efekt jak od fryzjera dały tylko proteiny na gorąco, u fryzjera robione. to zabieg podobny do keratynowego prostowania. robiłam siedem miesięcy temu a włosy wciąż reagują na ciepło suszarki i są pięknie proste i lśniące chusteczki teraz mam Lenora, są całkiem spoko, ale najulubieńsze, najładniej i najdłużej pachnące to amerykańskie Bounce. pranie pachnie baaaardzo długo, wczoraj wyjęłam z szafy sweter włożony do niej początkiem lata i pachniał jak świeżo wyjęty z suszarki kule z kolcami to jak suszę kurtki zimowe, bo je tak fajnie 'rozbijają'. do zwykłego prania nie wrzucam.[/QUOTE] Chyba z twojego polecenia kupilam bounce? Krotko testuje, ale mam wrazenie, ze zapach lepiej "osiada" na tkaninach, jest delikatny, ale swiezy. Mi pasuje, bo dla mnie pranie ma delikatnie pachniec swiezoscią, nie lubie mocno perfumowanych plynow do plukania na przykład. Kiedys mialam ktores kolorowe coccolino i te ciuchy pachnialy bez konca, nawet po praniu w innym plynie. Dla mnie to juz too much pozostaje przy bialym klasycznym. Lenory pachną glownie w opakowaniu. Na razie jestem zadowolona mam jeszcze inne do testow.
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Czy skierowanie oddaje się przy zapisywaniu na badanie, czy dopiero przy wizycie? Czy jeśli zgubiłam skierowanie to lekarka, która mi je dała, może wydrukować je jeszcze raz?
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zadomowienie
|
Czy możecie mi polecić jakieś niewielkie zabawki dla 1,5 rocznego chłopca?
|
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zgubiłaś skierowanie to jest ono w systemie i w przychodni w razie co je sobie wydrukują. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1485 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pamiętam, że w akcie notarialnym mam zapis, że miejsce jest do "wyłącznej dyspozycji" ozoby, która jest właścicielem mojego mieszkania. Czyli nie jest użyte słowo "własność". A na jedwab to bym uważała. Kiedyś używałam i byłam zachwycona efektem... Dopóki nie przeproteinowałam i miałam straszne siano na głowie, z którym nie byłam w stanie sobie miesiącami poradzić. Znacznie gorzej niż przed używaniem jedwabiu. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Chyba że osoba pytająca ma samochód, ale z samochodem trzeba jeszcze wziąć pod uwagę np. parking. Nadal nie są to złe lokalizacje jak na Warszawę, ale zdecydowanie nie 20 minut. Natomiast ważne jest wziąć pod uwagę gdzie się pracuje. Mieszkałam kiedyś na Woli, w pobliżu przystanku metra. Super lokalizacja. Ale biuro miałam na Mordorze, na Mokotowie. Dojazd w normalny dzień, komunikacją to było 45 minut. Jak padało ponad godzinę. Edytowane przez 08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5 Czas edycji: 2022-09-04 o 11:37 |
||
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki! |
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś zna się na wynikach hist-pat?
Dostałam wynik, ale nic z niego nie wiem. Skoro nie ma informacji, że złośliwe to znaczy że łagodne? Poprzednio miałam jasną informację - brak zmian złośliwych, tutaj tego brak. Lekarza mam w drugiej połowie września a mega się stresuję. IMG_20220904_120814.jpg |
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89338148]Odnośnie tej blokady, to na jej montaż nie potrzebowałabym zgody wspólnoty? Wiadomo, miejsce moje, ale wiem, że np. jeśli chodzi o montaż czegoś na balkonie, ze skutkami dla elewacji to jak najbardziej potrzebuję zgody wspólnoty, więc zastanawiam się, czy z miejscem w garażu nie jest identycznie.
Pamiętam, że w akcie notarialnym mam zapis, że miejsce jest do "wyłącznej dyspozycji" ozoby, która jest właścicielem mojego mieszkania. Czyli nie jest użyte słowo "własność". A na jedwab to bym uważała. Kiedyś używałam i byłam zachwycona efektem... Dopóki nie przeproteinowałam i miałam straszne siano na głowie, z którym nie byłam w stanie sobie miesiącami poradzić. Znacznie gorzej niż przed używaniem jedwabiu. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Sprawdziłam 2 pierwsze, które podałaś na google maps i to 35-45 minut do centrum (Dworzec Centralny) komunikacją miejską. Chyba że osoba pytająca ma samochód, ale z samochodem trzeba jeszcze wziąć pod uwagę np. parking. Nadal nie są to złe lokalizacje jak na Warszawę, ale zdecydowanie nie 20 minut. Natomiast ważne jest wziąć pod uwagę gdzie się pracuje. Mieszkałam kiedyś na Woli, w pobliżu przystanku metra. Super lokalizacja. Ale biuro miałam na Mordorze, na Mokotowie. Dojazd w normalny dzień, komunikacją to było 45 minut. Jak padało ponad godzinę.[/QUOTE] Blokada to tylko 2 czy 3 otwory w podłodze wywiercone na kołki, także zupełnie inny kaliber niż montaż czegoś na elewacji (który może spowodować uszkodzenie ocieplenia i skutki dla innych mieszkańców). Najlepiej dopytaj, ale z tego co wiem nikt ze znajomych nie potrzebował zgody na blokadę. Nie wiem też jak masz w akcie notarialnym i księdze wieczystej, jak miejsce jest wykupione to powinnaś mieć je doliczone jako jakąś tam część powierzchni będącą w Twojej własności (tak jak w przypadku komórek lokatorskich czy piwnic). Albo chociaż jako jakiś większy udział w powierzchniach wspólnych. Jedwiabiu używam rzadko, tylko jak chcę prostować włosy czyli w sumie kilka razy do roku. Na co dzień noszę kitkę albo koka, więc nie ma sensu się męczyć z osiąganiem efektu tafli na włosach skoro i tak nie będzie go widać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1490 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89338206]Jakby znaleziono komórki melanoma malignum to na 100% by to ujęli w wyniku. Znamię błękitne bardzo rzadko się przekształca w czerniaka, jak na moje to wynik czysty.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Jeju, dziękuję |
|
|
|
|
#1492 |
|
🦄
|
Do dziewczyn używających Sanytolu: czy jak używacie go do prania/zapierania/płukania to potem jego zapach jest wyczuwalny na ubraniach? Bo prałam majtki menstruacyjne i boję się, że za dużo tego dałam mimo że płukałam kilka razy.
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: z podobnych płynów jest Sagrotan i ma wersję bez zapachu - cenowo też wychodzi korzystniej od Sanytolu, jakiś czasem temu się na niego przerzuciłam ![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez stotek Czas edycji: 2022-09-04 o 14:42 |
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Konto usunięte
|
Chciałabym uzyskać poradę odnośnie mojej drogi zawodowej, ale od kogoś, kto bardzo dobrze zna się na branży (IT).
Gdzie kogoś takiego szukać? Jestem w stanie zapłacić, ale zależy mi, żeby to nie był coaching jakiejś przypadkowej osoby, która nie zna realiów tylko wskazówki od eksperta. |
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89338148]Odnośnie tej blokady, to na jej montaż nie potrzebowałabym zgody wspólnoty? Wiadomo, miejsce moje, ale wiem, że np. jeśli chodzi o montaż czegoś na balkonie, ze skutkami dla elewacji to jak najbardziej potrzebuję zgody wspólnoty, więc zastanawiam się, czy z miejscem w garażu nie jest identycznie.
Pamiętam, że w akcie notarialnym mam zapis, że miejsce jest do "wyłącznej dyspozycji" ozoby, która jest właścicielem mojego mieszkania. Czyli nie jest użyte słowo "własność". A na jedwab to bym uważała. Kiedyś używałam i byłam zachwycona efektem... Dopóki nie przeproteinowałam i miałam straszne siano na głowie, z którym nie byłam w stanie sobie miesiącami poradzić. Znacznie gorzej niż przed używaniem jedwabiu. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Sprawdziłam 2 pierwsze, które podałaś na google maps i to 35-45 minut do centrum (Dworzec Centralny) komunikacją miejską. Chyba że osoba pytająca ma samochód, ale z samochodem trzeba jeszcze wziąć pod uwagę np. parking. Nadal nie są to złe lokalizacje jak na Warszawę, ale zdecydowanie nie 20 minut. Natomiast ważne jest wziąć pod uwagę gdzie się pracuje. Mieszkałam kiedyś na Woli, w pobliżu przystanku metra. Super lokalizacja. Ale biuro miałam na Mordorze, na Mokotowie. Dojazd w normalny dzień, komunikacją to było 45 minut. Jak padało ponad godzinę.[/QUOTE]Drogę komunikacją miejską sprawdza się na jakdojade, a nie na google maps. I sprawdzałam do Centrum, a nie na dworzec. Wawa ma właśnie tę specyfikę, że gdzieś możesz mieć bezpośredni super fajny dojazd, a dwie ulice dalej już masz 20 minut dłużej, bo mało co tam jeździ, a jest to spory kawałek do pokonania pieszo ![]() Dwie pierwsze oferty były po 30 minut, ostatnia 20 minut bezpośrednio tramwajem niestojacym w korkach. Najważniejsze jest jednak finalnie to, gdzie dokładnie się pracuje. Może z 1/3 osób pracuje w ścisłym centrum, połowa na Mokotowie, a reszta jest rozrzucona w randomowych miejscach w obrębie głównych dzielnic. I kwestia po prostu dopasowania sobie dzielnicy wynajmu do pracy, do której będzie się dojeżdżać. Dalej obstaję przy swoim - można wynająć za jakieś 2100zł w normalnym miejscu, a nie hen za Warszawą, gdzie nikomu się nie chce nas później odwiedzać czy jest problem po nocy wracać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro piszecie o tych płynach dezynfekujących do prania to mam pytanie. Czy one są w stanie usuwać z ubrań nieprzyjemne zapachy? TŻ ma koszulkę w której chodzi regularnie na treningi, oczywiście po każdym treningu koszulka od razu trafia do prania, ale mam wrażenie że po wyschnięciu i tak niefajnie pachnie niezależnie od tego jakich detergentów użyję.
|
|
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzeniona
|
Jaki robot sprzątający polecacie z Xiaomi? Widzę modele i za 600, i za 1300 zł i nie wiem, czy warto dopłacać?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

Mam trzeci rok a jestem druga właścicielka i jest nie do zdarcia. Noszona prawie codziennie, mocno obciążana i wypychana.
i Bielenda seria Eco Nature
[/QUOTE]

Czy to profesjonalny sprzęt/ruchy fryzjerki?

pozostaje przy bialym klasycznym.