|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 66
Cytat:
To co inna wizazanka opisywała wyżej - gwałtowne wybudzenie i brak ogarnięcia gdzie się jest i co się dzieje - to brzmi jak bardzo kiepska jakość snu. Bez znaczenia, że było się w łóżku 10 godzin czy więcej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1563 |
|
Rozeznanie
|
Czy jeśli mam umowę najmu na czas określony i chciałabym ją wypowiedzieć z zachowaniem okresu wypowiedzeniowego, to czy należy mi się zwrot wpłacnej na początku zaliczki?
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89340224]brak ogarrniecia po przebudzeniu to raczej skutek gwatlownego wybudzenia z glebokiego snu[/QUOTE]To też, ale nie tak notorycznie. Jeśli to by było to, można zaproponować budzik wybudzający w odpowiedniej fazie snu.
Ja jestem z tych, co wybudzają się rześcy i z uśmiechem o 5 rano, a takie wyrwanie ze snu mam bardzo rzadko - po ciężkiej nocy albo po imprezie. Nie w zwykłym standardowym tygodniu o usystematyzowanym rytmie dobowym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1565 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego też ja jak wiem że o 6.10 muszę wstać to nastawiam budzik na 5.50 i na 6.00 - dwie takie zaplanowane drzemki i nie wstaję się dalej dobrze, ale wstaję się lepiej bo mam czas na chwilę wylegiwania się w cieplutkim łóżeczku. Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1567 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
No i przeważnie strzyżenie damskie jest droższe niż męskie przynjmniej w salonach starego typu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak z przymrużeniem oka, ale coś w tym może być. Z chęcią bym podpytala o tę kwestię jakieś fryzjerki, gdybym miała możliwość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odkąd pracuję to musiałam sobie z tym poradzić, tym bardziej, że jak nie zdążę na autobus to klops bo spóźnię się ponad godzinę, więc bez żadnych drzemek, wstaję od razu i działam na automacie (musiałam to sobie jakoś przetłumaczyć z początku), nie pozwalam dosłownie żadnym myślom zaprzątać głowy bo wiem, że zaraz coś mi podszepnie, że lepiej będzie w łóżeczku to jest wszystko do wyćwiczenia, ważne żeby wiedzieć ile zajmuje Ci codzienna rutyna przed wyjściem i nastawiać budzik dokładnie na taką godzinę, że zdążysz prawie na styk, w zapasie kilka minut co najwyżej, masz wtedy tak napięty czas rano, że nie będziesz miała czasu myśleć za bardzo, załączy się autopilot, a głowa na spokojnie będzie się rozbudzać
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobienie pixie wydaje mi się bardziej pracochłonne niż zwykłe podcięcie. Ale pewnie długie dłużej się suszy i stylizuje (o ile ktoś bierze tę opcję). |
|
|
|
|
|
#1573 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po drugie nawet gdyby tak było to i tak nie usprawiedliwiałoby to różnych cen dla tej samej fryzury u faceta i kobiety. Już więcej sensu byłoby kazanie mężczyznom więcej płacić za wszelkie bilety (autobusy, samoloty, wejścia na koncerty), bo statystyczny męższczyzna jest większy (czyli zajmuje więcej miejsca) oraz cięższy niż statystyczna kobieta. ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Tak, w Polsce we wszystkich salonach, w których byłam tak jest. I też mnie to zadziwia, bo mam długie i tnę je na prosto, bez udziwnień. |
|
|
|
|
|
#1574 |
|
Konto usunięte
|
[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89340473]Po pierwsze to bzdura.
Po drugie nawet gdyby tak było to i tak nie usprawiedliwiałoby to różnych cen dla tej samej fryzury u faceta i kobiety. Już więcej sensu byłoby kazanie mężczyznom więcej płacić za wszelkie bilety (autobusy, samoloty, wejścia na koncerty), bo statystyczny męższczyzna jest większy (czyli zajmuje więcej miejsca) oraz cięższy niż statystyczna kobieta. ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Tak, w Polsce we wszystkich salonach, w których byłam tak jest. I też mnie to zadziwia, bo mam długie i tnę je na prosto, bez udziwnień.[/QUOTE] Racjonalna propozycja, uzależnić cenę biletu od wagi. |
|
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Na jaki numer najskuteczniej zgłaszać podejrzenie palenia śmieci?
|
|
|
|
#1576 |
|
BAN stały
|
Czy jak ktoś zagrał epizod w Harrym Potterze (np. kamera pokazała go przez 2 sekundy) to do dzisiaj ma z tego pieniądze?
|
|
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Poduszka podróżna-jaka polecacie?
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście mój mąż uważa, że do wszystkiego idzie się przyzwyczaić- jakoś przez lata szkoły mi się to nie udało. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#1580 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć włosy mojego męża są bardziej wymagające niż moje i on siedzi nawet na fotelu dłużej niż ja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
A ta, ma chyba w miastach różne telefony. A jak nie ma to na policję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Żyłam w nieświadomości, bo wśród moich znajomych wszyscy się zrywają z łóżka. A ja od lat mam nastawiony budzik pół godziny wcześniej i przesypiam drzemki. Czasem wyłączam je w nieświadomości i nie słyszę nawet jak mąż wychodzi z domu, choć mamy rytuał, że przychodzimy do siebie i dajemy sobie całusa. Ja tego często nie czuje, mimo że mój mąż coś jeszcze zazwyczaj do mnie mówi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie ktoś kto wstaje zaraz po dzwonku budzika albo jeszcze przed dzwonkiem o 5 tej rano i jeszcze może idzie biegać to kosmita (a znam parę takich osób). Ja za to trening mogę machnąć wieczorem, gotuję, piekę ciasta wieczorem i wtedy energia mnie rozpiera.Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#1583 | |
|
Dzik
|
Cytat:
No chyba ze jesteś przypadkiem ekstremalnym to może być jakiś grind core, dowolny Wstaniesz szybciutko.
|
|
|
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nie jest problem zmiany melodii, bo mnie cokolwiek obudzi, ale i tak włączę drzemkę. W czwartek o 9 mam być w sąsiednim mieście i już przeżywam jak ja wstanę o 6:30
Edytowane przez staska_stasia Czas edycji: 2022-09-06 o 21:12 |
|
|
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1586 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem nie ma żadnej metody i jak się nie lubi rano wstawać to się nie polubi. I trzeba się męczyć. Może kiedyś się coś przestawi, a może nie. Ja codziennie rano myślę, że nienawidzę życia.
potem przechodza te myśli aż do następnego poranka. A nie wstaje jakoś wcześnie, 7-7.30. Jakbym miała wstawać przed 7 to bym serio rzuciła prace i spala pod mostem. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89340640]Moim zdaniem nie ma żadnej metody i jak się nie lubi rano wstawać to się nie polubi. I trzeba się męczyć. Może kiedyś się coś przestawi, a może nie. Ja codziennie rano myślę, że nienawidzę życia.
potem przechodza te myśli aż do następnego poranka. A nie wstaje jakoś wcześnie, 7-7.30. Jakbym miała wstawać przed 7 to bym serio rzuciła prace i spala pod mostem. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No właśnie moim zdaniem nie do końca to tak jest. Kilka lat temu wstawałam bez budzika między 5-6, potrafiłam przed pracą (szlam na 12:30) iść na trening, zjeść śniadanie, ugotować obiad, ogarnąć włosy i makijaż. Teraz jak zdarza mi się mieć na 11, to zdążę tylko wstać i na szybko coś ze sobą zrobić, bo mam jakieś pół godziny do wyjścia. Jak mam w głowie, że nie muszę jeszcze wychodzić, to pewnie nawet na 14 bym zaspała. Do szału mnie to doprowadza, bo przy wcześniejszym trybie miałam poczucie wykorzystania dnia od początku do końca, teraz mam tylko wyrzuty sumienia, że nie umiem się zwlec z łóżka. Ja wcale nie lubię wstawać późno, to mój organizm nie umie wstać wcześniej. |
|
|
|
|
#1588 |
|
Zadomowienie
|
Ja też sowa team
wieczorem mogę robić wszystko. A rano za żadne skarby... Podziwiam ludzi, którzy wstają radośni jak skowronek o 5 czy 6 rano, po prostu tego nie kumam jak tak można nigdy nie lubiłam wstawać rano i nie polubię. Ale wiem, że muszę do pracy więc mus to mus. Jak mam w planach np zrobić badania krwi rano przed pracą i wstać wcześniej to przy pierwszym dźwięku budzika rano mówię, niee nie dzisiaj, odpuszczam sobie, pójdę w sobotę więc wstaję rano jak naprawdę muszę. Kiedyś miałam rano wizytę u lekarza umówioną, to też się rano rozmyśliłam i odwołałam Są osoby, które po trupach rano wstaną, nawet po to żeby pójść pobiegać, potem wziąć prysznic i pójść do pracy, ja nie jestem w stanie niestety. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1589 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
do porannego wstawania nie można się przyzwyczaić. Ja wstaję 7- 7.30 i to jest max, nie wzięłabym pracy, jesli wiązałaby sue że wstawaniem wcześniej (no chyba że miałabym nóż na gardle ) od kilku lat używam apki z oknem budzenia, tak by alarm włączył sie w trakcie lekkiego snu. Niestety nie działa, jesli h. chrapie ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

tp
choć włosy mojego męża są bardziej wymagające niż moje i on siedzi nawet na fotelu dłużej niż ja.
Dla mnie ktoś kto wstaje zaraz po dzwonku budzika albo jeszcze przed dzwonkiem o 5 tej rano i jeszcze może idzie biegać to kosmita (a znam parę takich osób). Ja za to trening mogę machnąć wieczorem, gotuję, piekę ciasta wieczorem i wtedy energia mnie rozpiera.
wieczorem mogę robić wszystko. A rano za żadne skarby... Podziwiam ludzi, którzy wstają radośni jak skowronek o 5 czy 6 rano, po prostu tego nie kumam jak tak można
nigdy nie lubiłam wstawać rano i nie polubię. Ale wiem, że muszę do pracy więc mus to mus. Jak mam w planach np zrobić badania krwi rano przed pracą i wstać wcześniej to przy pierwszym dźwięku budzika rano mówię, niee nie dzisiaj, odpuszczam sobie, pójdę w sobotę
więc wstaję rano jak naprawdę muszę. Kiedyś miałam rano wizytę u lekarza umówioną, to też się rano rozmyśliłam i odwołałam
do porannego wstawania nie można się przyzwyczaić. Ja wstaję 7- 7.30 i to jest max, nie wzięłabym pracy, jesli wiązałaby sue że wstawaniem wcześniej (no chyba że miałabym nóż na gardle
) od kilku lat używam apki z oknem budzenia, tak by alarm włączył sie w trakcie lekkiego snu. Niestety nie działa, jesli h. chrapie