|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbędny wydatek
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziwią mnie też głosy na temat turbo drogich jabłek i taniej reszcie - przecież od dłuższego czasu to się względnie wyrównało i flagowe samsungi dosięgają cenowo do apple (z tym, że apple wypuszcza tylko 2 modele, a samsungi cały przekrój urządzeń na różne kieszenie), tak samo nie jest żadną sztuką znaleźć della w cenie macbooka. To nie jest już trzykrotna przebitka, tak jak dawniej. |
|
|
|
|
|
#213 |
|
astro-loszka
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89344162]Robie dokładnie tak samo, S10 mam 3.5 roku i nie chce wymieniać, a zresztą nawet nie ma na co
![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE] Tak samo. Mam Samsunga (chyba przywiązanie do marki) i co parę lat wymieniam na nowszego. Telewizor jest dla mnie zbędnym wydatkiem. Nie oglądam telewizji. Termocosia nie mam, bo lubię stać nad garami ![]() Kosmetyki takie droższe, które chciałabym mieć zwykle podaję zainteresowanym w wishliście np. na gwiazdkę
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do tych bez TV - jak oglądacie filmy? Na lapku?
Ja praktycznie nie oglądam TV, mam wykupiony canal + i czekam na koniec umowy, żeby ją wypowiedzieć, ale filmy czy sport lubię oglądać na normalnym ekranie a nie jakimś małym na lapku, więc TV potrzebuję. |
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nienawidzę oglądać na nim filmów. Mam iPada i na nim wszytko oglądam.
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
Na lapku albo oddzielnym monitorze podłączonym do lapka, ale to dużo rzadziej.
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero niedawno nabyłam telewizor. Nawet nie podłączyłam telewizji, tej za darmola, nie widzę takiej potrzeby. Tak, do tego czasu oglądałam na kompie. ![]() Jakoś mi nie przeszkadzało, ale teraz doceniam duży ekran. Trochę przy okazji, bo to do konsol było. Ale nie żałuję. Wciąż sporo oglądam na laptopie. Tylko takie "ważniejsze" rzeczy oglądam na telewizorze. EDIT. Ale też duży wpływ ma fakt, że mieszkam sama. Jakbym mieszkała z kimś, to wielu rzeczy bym nie oglądała, a na pewno bym nie grała w wiele gier. To jest taka moja intymna czynność i ja nie potrafię tak, że ja gram w salonie, a ktoś mi w kuchni gotuje ziemniaki, albo siedzi obok i czyta gazetę. To jest mój czas tylko dla mnie. Wyjątkiem jest partner, który gra ze mną/obserwuje, ale to też nie do wszystkiego. Dlatego tak długo robiłam wszystko na kompie w swoim pokoju.
To boldly go where no man has gone before. Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię. Edytowane przez Limonka2738 Czas edycji: 2022-09-12 o 15:00 |
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Wcześniej oglądałam na laptopie 17 cali. Jak się zepsuł, to akurat dostałam od pracodawcy 13-calowy i zrezygnowałam z kupna większego. Tylko że nie wyobrażałam sobie oglądać filmów na takim g*wienku, więc przerzuciłam się na tv i od tego czasu nie wyobrażam sobie powrotu do laptopa czy czegokolwiek mniejszego. Niby można, znam ludzi, co Avatara oglądali na smartfonie, ale dla mnie to jak słuchanie muzyki z jakiejś starej komórki. O wiele gorsza jakość, wiele szczegółów umyka (fakt, że nie zawsze jest to istotne, nie każdy film jest wizualnie wysmakowany), oczy się bardziej męczą.
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aż z ciekawości wbiłam na ceneo Samsunga S22 i iPhone 13Filmy oglądam czasem na laptopie 13, a czasem na telewizorze. Obok mam jeszcze monitor. A czasem mi się nie chce albo podłączać albo patrzeć daleko i zakładać okularów
|
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Samsung S22 Ultra 256GB 5899 iPhone 13 Pro Max 256GB 6299 Samsung S22+ 256GB 4799 iPhone 13 Pro 256GB 5799 Jak dla mnie to przy takich kwotach różnica w cenie jest pomijalna. No ale rzeczywiście jest. Ale za tego nowego Exynosa to te Samsungi powinny chodzić za tysiaka do tysiąc pińset, więc tak. ![]() (Ale te iPhone'y ładne bestie, może się skusze na górski błękit? )
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie już mycia czymkolwiek innym. Pocieszam się, że taka butelka starcza mi na kilka miesięcy, więc nie wychodzi aż tak źle cenowo.Podobnie żele do mycia twarzy i kremy muszę mieć apteczne. |
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cała reszta to nie tylko Samsung. |
|
|
|
|
|
#224 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie ogladanie filmów na laptopie to jakieś nieporozumienie. Nie rozumiem czemu ludzie nie kupują tv jeśli mają na nie miejsce. Bez sensu.
Im lepsze nagłośnienie i ekran tym większy komfort, chyba nie bez powodu ludzie chodzą do kina. ![]() Ja mam wypasiony tv, wypasione głośniki i tylko tak akceptuje oglądanie czegokolwiek. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2022-09-12 o 15:27 |
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89346457]Dla mnie ogladanie filmów na laptopie to jakieś nieporozumienie. Nie rozumiem czemu ludzie nie kupują tv jeśli mają na nie miejsce. Bez sensu.
Im lepsze nagłośnienie i ekran tym większy komfort, chyba nie bez powodu ludzie chodzą do kina. ![]() Ja mam wypasiony tv, wypasione głośniki i tylko tak akceptuje oglądanie czegokolwiek. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No właśnie mam podobnie, nie przepadam za chodzeniem do kina, bo lubię sobie robić przerwy więc duży ekran to dla mnie mus, nie po to płacę te wszystkie subskrypcje, żeby oczy męczyć takimi małymi ekranikami
|
|
|
|
|
#226 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko siedzi się jakby bardziej luksusowo ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89346457]Dla mnie ogladanie filmów na laptopie to jakieś nieporozumienie. Nie rozumiem czemu ludzie nie kupują tv jeśli mają na nie miejsce. Bez sensu.
Im lepsze nagłośnienie i ekran tym większy komfort, chyba nie bez powodu ludzie chodzą do kina. ![]() Ja mam wypasiony tv, wypasione głośniki i tylko tak akceptuje oglądanie czegokolwiek. [/QUOTE] Ja tego komfortu w ogóle nie czuję. Nigdy nie pomyślałam, że fajnie by było zobaczyć coś na większym ekranie. A do kina chodzę wyłącznie w celach towarzyskich, bo samo w sobie kino to dla mnie żadna rozrywka. |
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Mnie osobiście kojarzy się to z biedaczasami zaraz po skończeniu studiów, kiedy żyłam na walizkach i nie miałam za bardzo pomysłu, co ze sobą zrobić, więc umilałam sobie ten smętny czas oglądając masę filmów na laptopie w wyrku. |
|
|
|
|
#229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na ajfonie miałam mniej aplikacji, niż na Xiaomi, bo część moich ulubionych nie była dostępna w sklepie Apple'a. Tragedia to była. Jak miałam wyjazd bez ciągłego dostępu do prądu, to musiałam go wyłączać w ciągu dnia, bo by mi nie wytrwał do wieczora. |
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iphone 13 128gb 4999 No dla mnie to dalej przebitka. Edit. Ale też widzę że różowy tyle kosztuje, inne kolory są tańsze? Ogólnie to iphony nigdy mnie nie ciągnęły. Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- [1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89346457]Dla mnie ogladanie filmów na laptopie to jakieś nieporozumienie. Nie rozumiem czemu ludzie nie kupują tv jeśli mają na nie miejsce. Bez sensu. Im lepsze nagłośnienie i ekran tym większy komfort, chyba nie bez powodu ludzie chodzą do kina. ![]() Ja mam wypasiony tv, wypasione głośniki i tylko tak akceptuje oglądanie czegokolwiek. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Dla mnie w kinie często jest za głośno. Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#231 |
|
Konto usunięte
|
Filmy oglądam na laptopie. Mogłabym podłączać się do oddzielnego monitora lub nawet do telewizora, który nie wiem czy jeszcze jakieś programy odbiera, ale nie czuję takiej potrzeby 😉. Laptop całkowicie mi wystarcza.
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Przy czym nie oglądam filmów z efektami specjalnymi, gdzie duży ekran może mieć sens. |
|
|
|
|
#232 |
|
astro-loszka
|
Filmy na kompie lub laptopie. A Netflixa zdarza mi się na telefonie odpalać. Z wygody. Kino domowe mi niepotrzebne. Jeśli chcę poczuć atmosferę wielkiego ekranu, idę do kina.
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
W sumie mi też się zdarza oglądać na telefonie.
|
|
|
|
|
#234 |
|
Inez
|
Właśnie chodzi o to, że w tych Samsungach istnieją nie tylko flagowce za miliony monet, ale też inne modele na różną kieszeń. Z resztą nie tylko Samsungi i iPhone są na świecie. 1,5 k to mój absolutny limit za telefon i bez problemu się w nim mieszczę.
W iPhone też rozwala mnie to że części aplikacji nie ma lub jest płatna (kiedy wersja na androida jest za darmo) no i że wolę akcesoriów trzeba mieć od nich, bo inne nie pasują. Z innych zbędnych wydatków: - kawa na wynos Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#235 |
|
Konto usunięte
|
Im lepsze nagłośnienie i ekran tym większy komfort, chyba nie bez powodu ludzie chodzą do kina. ![]() Ja mam wypasiony tv, wypasione głośniki i tylko tak akceptuje oglądanie czegokolwiek. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ja rowniez TV do ogladania filmow, czasem jakies talk show, wieczorne wiadomosci, no i filmiki z zawodow wogole smart TV jest wogole fajnym wynalazkiem TV pomogl mi w osluchaniu sie z jezykiem i rozumieniu ze sluchu |
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Im lepsze nagłośnienie i ekran tym większy komfort, chyba nie bez powodu ludzie chodzą do kina. ![]() Ja mam wypasiony tv, wypasione głośniki i tylko tak akceptuje oglądanie czegokolwiek. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie znoszę w sumie chodzić do kina, bo właśnie hałas na maksa w skali bez sensu ( czy to natężenie dźwięku to dla niedosłyszących jest celowane?! Bo normalnie słyszącą osobę to raczej ogłusza niż cieszy. ), ekran taki ze jak film w języku którego nie znasz to albo czytasz albo widzisz co się dzieje na nim, bo za duże żeby na raz ogarniać. Do kina zawsze chodziłam tylko w celach towarzyskich, lub na filmy w technice 3D i tu faktycznie Awatar w kinie oglądany w technice 3D, a na jakimkolwiek innym monitorze ale nadal w 2D, to jest różnica. Inna sprawa, ze no już to 3D widziałam nie raz, oki, fajnie było, ale już nie atrakcja dla mnie. Zwykły bajer.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2022-09-12 o 16:40 |
|
|
|
|
#237 |
|
theatrical romantic
|
Dla mnie zbędny wydatek to ciuchy albo dodatki, których się potem nie będzie nosiło.
Np. moja koleżanka z pracy idzie na ślub / wesele członka rodziny. Ma w szafie parę sukienek na takie okazje. Takie wyjściowe, maxi. A kupuje następną, bo wszyscy w rodzinie już ją w tamtych widzieli na ślubach. I na zdjęciach rodzinnych będzie, że ciągle chodzi w tym samym. To kupiła sukienkę i stwierdziła, że nie ma do niej dodatków. A te z szafy nie pasują. To dokupiła złotą, brokatową torebkę. No, ja tego nie czaję w ogóle. Kupuje nowy zestaw ubrań, a w szafie ma takich dużo. Jej facet idzie w tym samym garniturze, a ona musi mieć inną sukienkę. Ja bym poszła w tej samej tylko inną marynarkę i biżuterię bym dobrała. A jakbym nie miała to bym poszła w tym, co mam. Jakoś mnie nie rusza powtarzanie outfitów na wyjścia. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- [1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;89346457]Dla mnie ogladanie filmów na laptopie to jakieś nieporozumienie. Nie rozumiem czemu ludzie nie kupują tv jeśli mają na nie miejsce. Bez sensu. Im lepsze nagłośnienie i ekran tym większy komfort, chyba nie bez powodu ludzie chodzą do kina. ![]() Ja mam wypasiony tv, wypasione głośniki i tylko tak akceptuje oglądanie czegokolwiek. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Bo jak się nie ma TV to się nie płaci licencji telewizyjnej. Przynajmniej u mnie. Jak chodzą po domach i sprawdzają, laptopy mają gdzieś. Płacisz tylko jak masz TV. To nie mam TV. I zawsze oglądałam na laptopie. Tak mi wygodniej. Jak gotuję to się mogę przenieść z nim do kuchni. Mogę się walnąć na łóżko w sypialni i oglądać. A telewizor bym miała tylko w jednym pomieszczeniu. |
|
|
|
|
#238 |
|
zielony stworek
|
Tak jak i te termomiksy po 6 tys, które same nie obierają warzyw, nie lepią pierogów, a są reklamowane jako te, które wszystko zrobią za ciebie. No nie zrobią. Ciasto na pizzę to ukręci nawet najtańszy Bosch Mum, więc sensu takiego czegoś to ja nie widzę.
Robota po robocie wrzucasz do zmywarki, a tu ciągle przepłucz misę, obroty, przepłucz, no kurde to ile to się człowiek nazmywa ręcznie przy tej robocie. Kotletów w tym nie zrobisz, surówka nie. No, ale kochani jajka można w nim ugotować! Jajkowar za 6tys zł Jak się ma swoje przepisy to w ogóle nie rozumiem sensu tego. |
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie przepadam za oglądaniem na laptopie, a na telefonie to w ogóle nie ma opcji, w ogóle nie obejrzę. Mam duży, niezłej klasy telewizor i to jest ta odrobina luksusu i sama przyjemność.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
ale na lapku i telefonie też oglądam.Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

Aż z ciekawości wbiłam na ceneo Samsunga S22 i iPhone 13

Tylko siedzi się jakby bardziej luksusowo 

), ekran taki ze jak film w języku którego nie znasz to albo czytasz albo widzisz co się dzieje na nim, bo za duże żeby na raz ogarniać. 

ale na lapku i telefonie też oglądam.