![]() |
#241 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2023
Super, że u Was wszystko ok, ja dzisiaj mam wizytę u mojej gin. a za tydzień połówkowe
![]() Z pierwszym dzieckiem używałam torby "wózkowej" a w kolejnej dostałam fajną torbę Makaszka ![]() Też czuję ruchy, coraz wyraźniejsze i czasami już widać jak brzuch się porusza ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]() Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#243 | |
Wtajemniczenie
|
Ja generalnie też mam większość rzeczy, ale jednak musimy to znieść ze strychu, przepatrzeć i posegregować. Na pewno nie mam zimówki na 62 i 68, bo starszy w środku lata rodzony. Jak będę na zwolnieniu to chciałabym też zamówić jakąś komodę i przewijak i już tam sobie układać rzeczy. Z takich większych zakupów to właśnie tylko szafka mi jest potrzebna
Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Mam już w domu syna i córkę, syn przeszczęśliwy, córka mniej, ale też się cieszy ![]() Mam sporo rzeczy po nich, muszę dokupić trochę cieplejszych zimowych, bo oboje urodzeni latem, ale nie chcę przesadzać. Wolę kolekcjonować wspomnienia z wyjazdów, z fajnych wspólnie spędzonych chwil niż kolekcjonować ubrania ![]() Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny, jak tam u Was? Jak się czujecie? Jakieś potwierdzenia co do płci?
![]() Ja chciałam komodę, a kupiliśmy cały zestaw mebli do pokoju ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
nie mam nic kupione ale ja sporo pracuje i dopiero jak pojde na macierzynski to bede myslec
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze nic nie kupiłam dla malutkiej.. Szukam jakiegoś fajnego kombinezonu zimowego ale nie mogę nic fajnego znaleźć.. Macie może coś do polecenia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Ja znowu chora 🤧 wróciłam z pracy z bólem gardła, wieczorem już katar. Jutro mam wizytę i definitywnie idę już na zwolnienie. No i wojuję z cukrzycą, zwłaszcza z tym co jeść na noc i jaki będzie po tym cukier rano, mam wrażenie, że co zrobię krok do przodu i coś mi podpasuje, to za dzień są 2 kroki w tył, bo jednak nie. Dziś rano się ucieszyłam, że po kanapce z serem było nieźle, ale teraz jak jestem chora to cukier znowu oszaleje.
Mamy obiecane ubranka z 3 źródeł, więc nadal nie kupuję nic, póki tego nie przytargam i nie przejrzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A wiesz już jaka płeć? Bo tak patrzę, że u Ciebie jeszcze nie wpisałam i nie wiem czy ominęłam ? Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Jon_Snow, u mnie tp. 08.01 wg USG, nie wiem skąd wtedy wzięłam ten 11.01..
![]() A dziś mieliśmy wizytę u prowadzącego, wszystko ok z badań i USG ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2022-09-14 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj byliśmy na badaniach połówkowych. Potwierdzone, że na 100% będzie chłopak
![]() Wszystko ok, ale mały za nic w świecie nie chciał pokazać całej twarzy i mam przyjść za 2 tyg na uzupełnienie badania. Ubranka dostałam od znajomych, muszę dokupić tylko pojedyncze rzeczy. Nie chciałam kompletować wyprawki przed badaniami połówkowymi, jakoś w głowie miałam ciągle znak zapytania, ale skoro wszystko w porządku to jestem spokojna i mogę zająć myśli przygotowaniami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#255 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że wszystko ok. Ja w poniedziałek zrobię glukozę chyba ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
U nas też od dawna wiadomo, że będzie chłopak - Maksym.
Czuję się dobrze, mały wieczorami organizuje niezłe imprezy w brzuchu ![]()
![]() |
#257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mam codziennie fikołki ![]() Jeszcze brakuje mi Panna Marzycielka ![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Ja też miałam wczoraj wizytę - mała już fiknęła głową w dół. Akurat jak zdążyłam stwierdzić, że skoro niemal na pewno wjedzie mi insulina, to już wolę, żeby się nie obracała wcale i niech mnie potną! Ale w takim razie będą intensywne tańce na sylwestra i może się sama ruszy, bo absolutnie nie chcę znowu iść na indukcję.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas nadal debata na temat imienia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Ja dla dziewczynki miałam wybrane Weronika, ewentualnie Eliza.
Dla chłopaka chyba nigdy nie wybierzemy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#263 |
Wtajemniczenie
|
Ja chciałam Nela, mój mąż Nikola. Mi się nie podoba Nikola, a mężowi Nela. Także imienia brak póki co
![]() Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#264 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie mamy kilka wybranych, ale te co się podobają mi,to nie podobają się mężowi i w drugą stronę tak samo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#265 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkie Dziewczyny!
Podczytuje to forum od czasu do czasu, ponieważ sama oczekuje (z niecierpliwością) synka w połowie stycznia 2023. Widzę, że poruszacie już tematy wyprawkowe i związane z przygotowaniami do narodzin maluszków. Chciałam Was podpytać, czy coś szczególnie z listy wyprawkowej polecacie (na bazie wcześniejszych doświadczeń, czy zaczerpniętych opinii)? To będzie moje pierwsze dziecko, więc takie tematy są dla mnie zupełnie nowe i szukam wsparcia to tu, to tam, licząc na cenne rady. Moją obecną zagwozdka jest wanienka na stelażu - niby nic szczególnego, ale wybór jest tak duży, ze kompletnie nie wiem co wybrać i czy jest coś istotnego w wanienkach, na co muszę zwrócić uwagę? ![]() ![]() Wizualnie podobają mi się wanienki firmy Beaba, albo Shnuggle, aczkolwiek nie wiem czy nie są zbyt proste w swojej prostocie. Ot, kawałek plastiku.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
My mieliśmy dla synka najzwyklejszą plastikową wanienkę, bez stelaża. Używaliśmy jej na stole
![]() |
#267 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#269 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, też aktualnie robię rozeznanie wyprawkowe i tez mnóstwo pytań i wątpliwości rodzi się w mojej głowie
![]() Natomiast zaczęłam czytać o laktatorach i tutaj mam dylemat. Na pewno chciałabym, aby byl elektryczny. Nie wiem natomiast czy kupić na jedną czy na dwie piersi, bo tutaj zdania są podzielone. Nie planuje KPI, ale chciałabym młodego zostawić czasem z mężem i dziadkami i teraz: 1. Z jednej strony ponoć na jedną pierś wystarczy w przypadku okazjonalnego odciągania, a podwójny kupuje się raczej przy KPI 2. Z drugiej strony podwojny jest szybszy, przez co pomaga zaoszczędzić troche czasu, a dodatkowa ilość mleka można zamrozić. Dodatkowo łatwiej pomaga pobudzić laktacje, bo od razu działamy na obie piersi. Ja mam jedną koleżankę, która bardzo sobie chwali laktator podwojny z chicco naturally me. Z tym ze ona w związku z pracą zawodowa częściej musiała zostawiać dziecko pod opieką innych osób. Jakie jest Wasze doświadczenie w tej kwestii? ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam pożyczony od siostry laktator Avent na jedną pierś. Takie małe dziecko cały czas się karmi, więc np. dasz dziecku z jednej piersi, z drugiej ściągniesz żeby zostawić mężowi i już. Chyba, że właśnie tak jak piszesz, częstsze wyjścia lub na dłużej to może ten na dwie piersi się przydaje. Takie moje małe doświadczenie
![]() Fajne wydaje się też takie "urządzenie", które się przykłada do jednej piersi jak się karmi drugą i tam skaluje mleko (bo często jak się karmi jedną to z drugiej też leci w tym czasie). Ale w praktyce nie korzystałam, może teraz kupię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2022-09-17 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.