![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mamy majówki 2023
Dzień dobry! Czy są tu jakieś majowe mamy? Ja jestem po dwóch pozytywnych testach, ale potwierdzenie u lekarza dopiero za 3 tygodnie.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2022-09-07 o 19:41 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy majówki 2023
Witam, ja również po 2 pozytywnych, terminu wizyty jeszcze nie ustaliłam. Wolę się narazie nie nastawiać, jestem po 2 poronieniach.
Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hey
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja też się nieśmiało przywitam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja to wg jakoś bardziej nerwowo podchodzę do tej ciąży w porównaniu do pierwszej. Chyba za dużo razy w przeciągu tych paru lat spotkałam się z przykrymi historiami ciąż i chyba teraz mi gdzieś tam z tyłu głowy weszło że nigdy nie można być do końca pewnym. Niby teraz wiem, że jestem w ciąży ale jakoś do końca tego nie czuję i się nie cieszę tak na 100%, chociaż staraliśmy się prawie rok i na prawdę jest ta ciąża chciana i wyczekana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja w pierwszej ciąży zakładałam, że wszystko będzie okay, jakoś nke dopuszczałam do siebie myśli, że coś mogłoby pójść nie tak. Teraz jest zupełnie inaczej. Nie mam w sobie tego optymizmu, jest za to pełno stresu i nerwów, w sumie nie wiem z jakiego powodu. Dziś mam 1wszą wizytę więc zobaczymy czy wszystko jest na swoim miejscu. Podejrzewam, że to jakis 6/7 tc.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
![]() ![]() ja swoją pierwszą mam za tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Moja jeszcze daleko... Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Kamień spadł mi z serca. Wg usg 6+1, czyli ciąża jeszcze młodsza niż myślałam. Serduszko bije, na razie brak zastrzeżeń. Jestem trochę spokojniejsza.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Super wieści
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Witam się
![]() Mam już 3 latke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Teraz 5tc. Sam początek
![]() Ma ktoś aplikacje wizażu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Jak się czujecie? Ja przy końcówce 5 tygodnia - najbardziej dokucza mi senność i mdłości. I nie mam motywacji do pracy, bo głowa w chmurach
![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Ja korzystam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja jestem na początku 6 tygodnia, od samego początku mam wrażliwe piersi, parę razy zakręciło mi się w głowie co dla mnie było w sumie mocnym sygnałem że jestem w ciąży jeszcze przed zrobieniem testu. Bolą mnie plecy ale to raczej nie jest typowo związane z ciążą, jestem też na pewno bardziej zmęczona. No i od jakiś 2 dni zaczęły mnie męczyć trochę mdłości, które w poprzedniej ciąży mnie ominęły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Jak się nazywa aplikacja? Bo szukam i nie mogę znaleźć, a kiedyś miałam i korzystałam, a tutaj całkowicie nie mogę się odnaleźć 🙈
Ja jestem wiecznie zmęczona i bolą mnie piersi. Mdłości na razie mnie oszczędzają, ale dużo mi się odbija 🙈 W pierwszej ciąży pierwsze trzy miesiące spędziłam z głową w misce, więc teraz absolutnie nie narzekam 😅 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Mam wizaz forum
![]() Ja o pierwszej ciąży dowiedziałam się w 6tc. Wtedy mnie pierwszy raz konkretnie zemdliło. Teraz wiem od 3tc i nie miałam żadnych objawów do końca 5tc oprócz codziennego bólu głowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Mamy majówki 2023
Cześć dziewczyny, witam się
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Gratulacje!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Dziękuję ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Jak często w ogóle macie teraz wizyty u lekarza? Ja planuję chodzić prywatnie (do lekarza, który pracuje na oddziale w szpitalu, w którym bym chciała rodzić) i rownolegle pojawiać się w placówce, w której mam pakiet medyczny z pracy. Tam są słabe terminy i tylko jeden polecany lekarz, do którego zresztą trudno się dostać, ale głównie chodzi mi o to, żeby mieć badania laboratoryjne za darmo. Moja pierwsza wizyta była u tego prywatnego lekarza i na kolejną zalecił mi się zapisać za 2 tygodnie, żeby sprawdzić, czy ciąża się prawidłowo rozwija. I wydaje mi się, że to dosyć szybko, myślałam, że wizyty są co miesiąc. Zobaczę, jak ten lekarz z pakietu mnie zapisze na następną. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja poprzednia ciąże chodziłam na NFZ, znalazłam naprawdę fajnego lekarza i teraz też będę do niego chodzić. Jutro mam pierwsza wizytę. Z tego co pamiętam to na początku i pod koniec ciąży miałam co 2 tyg wizyty, między były co miesiąc czasami co 5 tyg. Zobaczę jak teraz będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Ja dopiero w tym tygodniu mam pierwszą wizytę, będę chodzić z pakietu wg zaleceń lekarza. Nie przykładam wagi czy lekarz pracuje w danym szpitalu czy nie, bo w poprzedniej ciąży na to zwracałam uwagę i w sumie bez sensu, bo lekarka nawet mnie nie pamiętala i nic mi to nie dało.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Ja chciałam chodzić na NFZ, ale polecany lekarz już nie przyjmuje. Poszłam prywatnie do lekarza, u którego "staraliśmy się" w zeszłym roku. Drugą wizytę mam po 4 tygodniach, czyli to bedzie 10tc. Głownie ze względu na to, że tydzień wcześniej mam do pracy na popołudnie
![]() Starszak ma 5 lat i w końcu zdemontowaliśmy bramkę na schody, po czym okazało się, że jestem w ciąży. Może trzeba się było wcześniej za to zabrać? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, ja też już po jakimś czasie miałam dosyć - a staraliśmy się tylko 6 miesięcy i nie miałam takich przejść jak Ty. Mnie się udało zajść w ciążę w tym miesiącu, jak zaczęliśmy diagnostykę w kierunku niepłodności i zupełnie odpuściliśmy temat. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Też mi się wydaje, że oprócz takiego poczucia komfortu psychicznego nic mi to nie da, ale to moja pierwsza ciąża i trochę schizuję, więc biorę choćby i to ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Ja już bym nie składała, minie te 9 miesięcy ciąży, potem kolejnych parę i drugi bąbel zrobi się mobilny ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie dlatego się udało ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie. Według moich obliczeń dzisiaj powinno być 6tyg i 6 dni ale lekarz stwierdził że ciąża jest o tydzień do 10 dni młodsza. Trochę mnie to zmartwiło bo mam raczej reguralne cykle do tego mniej więcej wiem kiedy była owulacja (robiłam testy). Mam przyjść do niego za 2 tyg, ale umówiłam się tez prywatnie za tydzień na wizytę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.