Łazienkowe obyczaje + offtopy - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-09-27, 10:41   #931
lightangel
Zakorzenienie

Dot.: Łazienkowe obyczaje + offtopy

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Raczej na 99% tak nie myślały, to była wielka fabryka z mnóstwem pracowników (ja nawet nigdy z tamtej toalety nie skorzystałam i nie wiedziałam, że tam jest) poprostu pewnie spontanicznie postanowiły wyhaczyć kogoś "biurowego" licząc na jakąś sprawczość w tym temacie, bo to chyba nie był pierwszy raz. Być może siedziałam sama w biurze, albo wyglądałam przystępnie, nie wiem.
Źle się jednak do tego zabrały i bardziej mnie wkurzyły w tym momencie, dopiero później żal mi się ich trochę zrobiło.
Prości ludzie czasami żeby coś osiągnąć od razy atakują i to tak wyglądało, że podstępem mnie zwabiły, a później było "niech pani zobaczy" i zaczely na mnie się wydzierać, że tego nie będą sprzątać i takie tam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tylko co Ty miałaś z tym zrobić? Rozumiem jakby kogoś z dyrekcji tak zaprosiły, ale jeśli po prostu pracowałaś w biurze to pewnie miałaś taką siłę przebicia jak one.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-27, 10:50   #932
milka_70
Wtajemniczenie

Cytat:
Raczej na 99% tak nie myślały, to była wielka fabryka z mnóstwem pracowników (ja nawet nigdy z tamtej toalety nie skorzystałam i nie wiedziałam, że tam jest) poprostu pewnie spontanicznie postanowiły wyhaczyć kogoś "biurowego" licząc na jakąś sprawczość w tym temacie, bo to chyba nie był pierwszy raz. Być może siedziałam sama w biurze, albo wyglądałam przystępnie, nie wiem.
Źle się jednak do tego zabrały i bardziej mnie wkurzyły w tym momencie, dopiero później żal mi się ich trochę zrobiło.
Prości ludzie czasami żeby coś osiągnąć od razy atakują i to tak wyglądało, że podstępem mnie zwabiły, a później było "niech pani zobaczy" i zaczely na mnie się wydzierać, że tego nie będą sprzątać i takie tam.

Ci prości ludzie kiepsko zabrzmieli. Czyli mam rozumieć że "nieprosci" = wyksztalceni tak się nie zachowują?

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
milka_70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-27, 11:23   #933
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka_70 Pokaż wiadomość
Ci prości ludzie kiepsko zabrzmieli. Czyli mam rozumieć że "nieprosci" = wyksztalceni tak się nie zachowują?

Chyba chodziło o to, ze prosty człowiek się tak zachowa. A nie, ze sprzątaczka - prosty człowiek. W tej konkretnej sytuacji zachowały się tak akurat sprzątaczki, ale mógłby to być ktokolwiek, w innej a analogicznej.

Dżizas.

Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-27, 11:34   #934
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Dot.: Najbardziej skąpy facet-ranking:) Część 2.

W mojej poprzedniej pracy kiedyś klienci zrobili dwójkę do kosza, zamiast normalnie do kibla. Najpierw ojciec, a potem córka. Spokojnie sobie potem siedzieli w lobby i było oczywiste, że to oni. Nie wiem, co mieli w głowie. To byli klienci z Izraela.

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-27, 12:04   #935
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Tylko co Ty miałaś z tym zrobić? Rozumiem jakby kogoś z dyrekcji tak zaprosiły, ale jeśli po prostu pracowałaś w biurze to pewnie miałaś taką siłę przebicia jak one.

Ktoś z dyrekcji być może je odesłał, bo nie miał czasu biegać po toaletach, nie wiem. Moim zdaniem najlepiej podążać ścieżka służbową, wiec pewnie powinny iść do kogos ze sprzątających wyżej.
W sumie ciężko powiedzieć co myślały, może, że to ja pobiegnę wstrząśnieta narobić rabanu po ludziach wyżej?
Cytat:

To ty postawiłaś ten znak równości, wiec w swojej poprawnosci chyba sama się zdradzilaś interpretacją.
Wykształcenie nie jest gwarantem wyższej ogłady, kultury, inteligencji emocjonalnej, zaradności itp. i w drugą stronę tak samo.
A fakt, że często się proporcje zmieniają wraz z wykształceniem czy ogólnie rozwojem.
A ty jakie masz lepsze słowo w to miejsce?

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-27, 12:05   #936
milka_70
Wtajemniczenie

Cytat:
Ktoś z dyrekcji być może je odesłał, bo nie miał czasu biegać po toaletach, nie wiem. Moim zdaniem najlepiej podążać ścieżka służbową, wiec pewnie powinny iść do kogos ze sprzątających wyżej.
W sumie ciężko powiedzieć co myślały, może, że to ja pobiegnę wstrząśnieta narobić rabanu po ludziach wyżej?
To ty postawiłaś ten znak równości, wiec w swojej poprawnosci chyba sama się zdradzilaś interpretacją.
Wykształcenie nie jest gwarantem wyższej ogłady, kultury, inteligencji emocjonalnej, zaradności itp. i w drugą stronę tak samo.
A fakt, że często się proporcje zmieniają wraz z wykształceniem czy ogólnie rozwojem.
A ty jakie masz lepsze słowo w to miejsce?

Niektórzy ludzie

Stary 2022-09-27, 13:21   #937
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gravitsappa Pokaż wiadomość
Ale jak się to w ogóle znalazło na ścianie? Nie ogarniam, czym trzeba być porobionym, bo nie ma takiego narkotyku, który powoduje panoramiczne sranie po ścianach jak ktoś nie panuje nad zwieraczem to raczej zrobi w spodnie albo na zamkniętą deskę.
Obstawiam że ktoś ma fetysz albo zaburzenia psychiczne
Panoramiczne sranie śmieję się z tego drugi dzień xd
Cytat:

Ostatni akapit: dokładnie tak jest i też bym się wkurzyła, gdyby panie sprzątające zrobiłyby na mnie taką zasadzkę.
Cytat:
Napisane przez linaya Pokaż wiadomość
Słyszałam, że w niektórych krajach (w Grecji, ale też chyba w Rosji i nie wiem, czy właśnie nie w Ukrainie) jest zakaz wrzucania zużytego papieru toaletowego do muszli z powodu bardzo wąskich rur kanalizacyjnych, które się łatwo zapychają, skąd kosze.
Tak jest w krajach byłego Związku Radzieckiego stąd potem wielu np. Ukraincow w Polsce wrzuca papier do kosza, kwestia przyzwyczajenia.

Raz byłam w fancy restauracji w Moskwie, gdzie toaleta była niczym w pałacu, a jak się wchodziło do kabiny, to aż cofało, bo był zakaz wrzucania papieru do muszli i wszystko lądowało w koszu. Bleh. [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89362648]W mojej poprzedniej pracy kiedyś klienci zrobili dwójkę do kosza, zamiast normalnie do kibla. Najpierw ojciec, a potem córka. Spokojnie sobie potem siedzieli w lobby i było oczywiste, że to oni. Nie wiem, co mieli w głowie. To byli klienci z Izraela.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Och, o klientach z Izraela mogłabym pisać i pisać. Dawniej pracowałam w branży, która bardzo często obsługiwała klientów z Izraela oraz chasydów z całego świata i to, co oni wyprawiali, to się w głowie nie mieściło.

Kierowcy wożący wycieczki nie chcieli brać grup z Izraela, bo kupa na siedzeniu była bardzo przypadkiem, plus ogólnie syf jak po imprezie w melinie (wgniecione kanapki w tapicerkę, śmieci porozwalane wszędzie itd) to był standard. Oczywiście, klienci jak mogli uchylali się od pokrycia kosztów sprzątania busa tak więc ta historia mnie nie dziwi, niestety.

Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-27, 13:49   #938
effcia82
Zakorzenienie

Kiedyś widziałam sterty papieru w koszu, pewnie zużytego do wiadomego celu. Być może stąd ten smród w toalecie. Przecie koszy się nigdy nie myje, jak podejrzewam, a od jakiegoś czasu nawet worków nie dają.
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-27, 13:58   #939
chwast
Zakorzenienie

Skoro nie można spłukiwac papieru w klopie, to chyba lepiej postawić bidet żeby każdy się mył i ewentualnie no wycierał papierem z wody, a później do kosza. Wyrzucanie do kosza papieru z kupą i to przez wiele osób, no to jest coś czego nie chciałabym doświadczyć xd

Stary 2022-09-27, 14:08   #940
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Czas edycji: 2023-11-27 o 03:46
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-27, 14:09   #941
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gravitsappa Pokaż wiadomość
Ale jak się to w ogóle znalazło na ścianie? Nie ogarniam, czym trzeba być porobionym, bo nie ma takiego narkotyku, który powoduje panoramiczne sranie po ścianach jak ktoś nie panuje nad zwieraczem to raczej zrobi w spodnie albo na zamkniętą deskę.
Obstawiam że ktoś ma fetysz albo zaburzenia psychiczne
Panoramiczne sranie śmieję się z tego drugi dzień xd
Cytat:

Ostatni akapit: dokładnie tak jest i też bym się wkurzyła, gdyby panie sprzątające zrobiłyby na mnie taką zasadzkę.
Cytat:
Napisane przez linaya Pokaż wiadomość
Słyszałam, że w niektórych krajach (w Grecji, ale też chyba w Rosji i nie wiem, czy właśnie nie w Ukrainie) jest zakaz wrzucania zużytego papieru toaletowego do muszli z powodu bardzo wąskich rur kanalizacyjnych, które się łatwo zapychają, skąd kosze.
Tak jest w krajach byłego Związku Radzieckiego stąd potem wielu np. Ukraincow w Polsce wrzuca papier do kosza, kwestia przyzwyczajenia.

Raz byłam w fancy restauracji w Moskwie, gdzie toaleta była niczym w pałacu, a jak się wchodziło do kabiny, to aż cofało, bo był zakaz wrzucania papieru do muszli i wszystko lądowało w koszu. Bleh. [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89362648]W mojej poprzedniej pracy kiedyś klienci zrobili dwójkę do kosza, zamiast normalnie do kibla. Najpierw ojciec, a potem córka. Spokojnie sobie potem siedzieli w lobby i było oczywiste, że to oni. Nie wiem, co mieli w głowie. To byli klienci z Izraela.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Och, o klientach z Izraela mogłabym pisać i pisać. Dawniej pracowałam w branży, która bardzo często obsługiwała klientów z Izraela oraz chasydów z całego świata i to, co oni wyprawiali, to się w głowie nie mieściło.

Kierowcy wożący wycieczki nie chcieli brać grup z Izraela, bo kupa na siedzeniu była bardzo przypadkiem, plus ogólnie syf jak po imprezie w melinie (wgniecione kanapki w tapicerkę, śmieci porozwalane wszędzie itd) to był standard. Oczywiście, klienci jak mogli uchylali się od pokrycia kosztów sprzątania busa tak więc ta historia mnie nie dziwi, niestety.

Stary 2022-09-27, 14:11   #942
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość

Coooo.

Stary 2022-09-27, 15:06   #943
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Coooo.

Offtop:

Ogólnie temat wycieczek z Izraela to jest temat rzeka ale przez kilka lat w branży mogę powiedzieć tyle, że wiele osób mających doświadczenie z obsługiwaniem ww. wycieczek jest niechętnych wobec turystów stamtąd nie przez antysemityzm, ale przez ich zachowanie i postawę tę historię o busie powiedział mi jeden kierowca na moje pytanie, dlaczego w tym pojeździe tak dziwnie pachnie (odwoził mnie później tym busem do domu, już bez pasażerów). O tym, co grupy nastolatków izraelskich zostawiają po sobie w krakowskich hotelach, krążą już legendy

Sama jak zaczynałam pracę to byłam w szoku, co i jak ludzie mówią o wycieczkach z Izraela- od razu pomyślałam, że pracuję z bandą antysemitów i bylam przerażona. Wystarczyła mi obsługa jednej wycieczki nastolatków z Izraela i już wiedziałam, o czym mowa standardem było chociażby robienie syfu na parkingu w Birkenau. Bardzo często wycieczki dla izraelskich nastolatków miały pół godziny przerwy między zwiedzaniem Auschwitz i Birkenau, gdzie dostawali lunchboxy. Później te pudełka (często wraz z zawartością) walały się po całym parkingu. Wyglądało to tak, jakby przeszła szarańcza setki ludzi, a nie grupa trzydziestoosobowa.

I tak, miałam grupy z różnych zakątków świata, które nie zawsze były bezproblemowe (np. Brytyjczycy na kacu, Holendrzy palący zioło w miejscach publicznych czy Hindusi domagający się wegańskiego jedzenia w środku polskiej wsi ), ale najmniej przyjemne doświadczenia mam z obsługi grup izraelskich. Sorry not sorry.

Jedyni fajny turyści żydowscy, z jakimi miałam doświadczenie, to grupa z IDF i, o dziwo, Żydzi z Williamsburga. Nie wiem, kto wpadł na pomysł, żeby dać tę grupę kobiecie, i to gojce, ale było zaskakująco sympatycznie. Co prawda połowa grupy nawet się na mnie nie patrzyło (bo gojka xd), ale ta część grupy, która była bardziej, powiedzmy, liberalna, była naprawdę bardzo sympatyczna

Koniec offtopu
Stary 2022-09-27, 15:08   #944
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Offtop:

Ogólnie temat wycieczek z Izraela to jest temat rzeka ale przez kilka lat w branży mogę powiedzieć tyle, że wiele osób mających doświadczenie z obsługiwaniem ww. wycieczek jest niechętnych wobec turystów stamtąd nie przez antysemityzm, ale przez ich zachowanie i postawę tę historię o busie powiedział mi jeden kierowca na moje pytanie, dlaczego w tym pojeździe tak dziwnie pachnie (odwoził mnie później tym busem do domu, już bez pasażerów). O tym, co grupy nastolatków izraelskich zostawiają po sobie w krakowskich hotelach, krążą już legendy

Sama jak zaczynałam pracę to byłam w szoku, co i jak ludzie mówią o wycieczkach z Izraela- od razu pomyślałam, że pracuję z bandą antysemitów i bylam przerażona. Wystarczyła mi obsługa jednej wycieczki nastolatków z Izraela i już wiedziałam, o czym mowa standardem było chociażby robienie syfu na parkingu w Birkenau. Bardzo często wycieczki dla izraelskich nastolatków miały pół godziny przerwy między zwiedzaniem Auschwitz i Birkenau, gdzie dostawali lunchboxy. Później te pudełka (często wraz z zawartością) walały się po całym parkingu. Wyglądało to tak, jakby przeszła szarańcza setki ludzi, a nie grupa trzydziestoosobowa.

I tak, miałam grupy z różnych zakątków świata, które nie zawsze były bezproblemowe (np. Brytyjczycy na kacu, Holendrzy palący zioło w miejscach publicznych czy Hindusi domagający się wegańskiego jedzenia w środku polskiej wsi ), ale najmniej przyjemne doświadczenia mam z obsługi grup izraelskich. Sorry not sorry.

Jedyni fajny turyści żydowscy, z jakimi miałam doświadczenie, to grupa z IDF i, o dziwo, Żydzi z Williamsburga. Nie wiem, kto wpadł na pomysł, żeby dać tę grupę kobiecie, i to gojce, ale było zaskakująco sympatycznie. Co prawda połowa grupy nawet się na mnie nie patrzyło (bo gojka xd), ale ta część grupy, która była bardziej, powiedzmy, liberalna, była naprawdę bardzo sympatyczna

Koniec offtopu

Tak, słyszałam o tym już za moich czasów studenckich, że podobno goście, a zwłaszcza młodzież z Izraela to jest dno i dziesięć metrów mułu.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-27, 15:52   #945
Konto usunięte

Treść usunięta

Czas edycji: 2023-11-27 o 03:51
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-27, 16:19   #946
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;89363007]Treść usunięta[/QUOTE]

U nastolatków pewnie wynika to z tego, że w Izraelu panuje... liberalny model wychowawczy, tj. panuje tam przekonanie, że od wychowania młodego człowieka jest wojsko dlatego chociażby nauczyciele w Izraelu cieszą się raczej małym szacunkiem swoich uczniów.

Na wycieczkach do Polski/Europy dochodzi też fakt, że dla wielu młodych Izraelczyków jest to pierwszy wyjazd za granicę- do najbliższej zagranicy nie mogą pojechać z oczywistych powodów a na dalszą wielu rodzin nie stać lub rodzice po prostu nie mają czasu/mają za krótkie urlopy, żeby gdzieś dalej polecieć z dziećmi. Brak wychowania + spuszczenie ze smyczy na pierwszym wyjeździe za granicę w wieku około licealnym daje takie, a nie inne rezultaty a jak zwrócisz im uwagę, to nazwą cię antysemitką/nazistką

A u chasydów pewnie wynika to stąd, że przecież oni nigdy w życiu nawet kubka po wodzie nie odnieśli po sobie, kto by w ogóle wpadł na pomysł sprzątnięcia po sobie
Stary 2022-09-27, 17:20   #947
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Ten wątek bije na głowę wszelkie "Opowieści z krypty" i inne horrory. Że też ludzie potrafią tak żyć. O takim podejściu Izraelitów do porządku i higieny nie wiedziałam.
Stary 2022-09-27, 17:41   #948
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:

Ooba nieprosta załatwiłaby sprawę inaczej np droga służbową.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-27, 18:31   #949
milka_70
Wtajemniczenie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89363102]Ooba nieprosta załatwiłaby sprawę inaczej np droga służbową.[/QUOTE]Ciekawe kto tam nasrał. Osoba prosta z obsługi sprzątającej czy nieprosta biurowa

Stary 2022-09-27, 18:55   #950
Limonka2738
Zakorzenienie

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89362648]W mojej poprzedniej pracy kiedyś klienci zrobili dwójkę do kosza, zamiast normalnie do kibla. Najpierw ojciec, a potem córka. Spokojnie sobie potem siedzieli w lobby i było oczywiste, że to oni. Nie wiem, co mieli w głowie. To byli klienci z Izraela.
[/QUOTE]

Ale co, do jednego kosza?

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-27, 18:57   #951
Konto usunięte

Treść usunięta

Czas edycji: 2023-11-27 o 03:56
Stary 2022-09-27, 19:00   #952
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Ale co, do jednego kosza?

A wiesz, że o tym nie pomyślałam
[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;89363157]Treść usunięta[/QUOTE]

Same. Może nie puściłabym pawia, bo jestem bardzo mało brzydliwa i nie wiem, co musiałabym zastać, żeby tak zareagować, ale całą resztę zrobiłabym tak samo
Stary 2022-09-27, 19:31   #953
Konto usunięte

Cytat:
Ciekawe kto tam nasrał. Osoba prosta z obsługi sprzątającej czy nieprosta biurowa
Może złośliwy klient. Może osoba z jakimś zaburzeniem. Jakie to ma znaczenie? Dlaczego tak Cię uwiera że ktoś został określony jako prosty?
Co by sprzątaczki zrobiły gdyby pani z biura do kompletu puściła pawia, też by nie chciały sprzątać?

Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Czas edycji: 2022-09-27 o 19:33
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-09-27, 19:34   #954
milka_70
Wtajemniczenie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89363191]Może złośliwy klient. Może osoba z jakimś zaburzeniem. Jakie to ma znaczenie? Dlaczego tak Cię uwiera że ktoś został określony jako prosty?
Co by sprzątaczki zrobiły gdyby pani z biura do kompletu puściła pawia, też by nie chciały sprzątać?[/QUOTE]Nie lubię takiego szufladkowania. Znana mi pani dr, ekspertka krajowa jak otworzy buzię to jakbyś słyszała przekupę z targu taka jest nieprosta. To tak nie działa

Stary 2022-09-27, 19:37   #955
Konto usunięte

Treść usunięta

Czas edycji: 2023-11-27 o 03:45
Stary 2022-09-27, 19:38   #956
Konto usunięte

Cytat:
Nie lubię takiego szufladkowania. Znana mi pani dr, ekspertka krajowa jak otworzy buzię to jakbyś słyszała przekupę z targu taka jest nieprosta. To tak nie działa

Ma przykry tembr głosu czy przeklina?
O co Ci chodzi z tą przekupą z targu?
Stary 2022-09-27, 19:45   #957
Konto usunięte

Treść usunięta

Czas edycji: 2023-11-27 o 03:50
Stary 2022-09-27, 19:47   #958
milka_70
Wtajemniczenie

[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;89363212]Treść usunięta[/QUOTE]To jest u nas taki kolokwializm

Stary 2022-09-27, 19:51   #959
Konto usunięte

Treść usunięta

Czas edycji: 2023-11-27 o 03:50
Stary 2022-09-27, 19:52   #960
milka_70
Wtajemniczenie

[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;89363217]Treść usunięta[/QUOTE]Ok cofam przekupę z rynku

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości