|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 66
Teraz nie, a co na starość? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#2733 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Hmmm ten planer 3D dosyć ciekawie brzmi Z pinteresta nie korzystałam tam trzeba chyba miec konto prawda? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89364019]Rozważyłybyście kupno mieszkania na 4 piętrze bez windy?
Niby szukałam mieszkania niżej, ale jest naprawdę atrakcyjna oferta ( cena i mieszkanie bardzo zadbane itp). Tylko właśnie... to 4 piętro. Sama mieszkałam kiedyś na 4 to szybko przywykłam. Wprowadzić się tam i wyprowadzić to było wyzwanie, ale w codziennym funkcjonowaniu mi to jakoś szczególnie nie przeszkadzało. Przekonuje się, że na samej górze jest cicho i ciepło...[/QUOTE] Nigdy w życiu. Mieszkam na ostatnim piętrze. Wcale nie jest ciepło, wręcz przeciwnie. Nie wyobrażam sobie mieszkać tam bez windy, z czymkolwiek ciężkim byłoby trudno wejść. Jeśli planujesz dzieci to już w ogóle nie. |
|
|
|
|
#2735 | ||
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
No ja jeszcze wybranych mebli do żadnego pomieszczenia nie mam i bardzo wiele mi się podoba… nie mówiąc już o kolorach i materiałach ![]() przykładowo raz mi się podoba chabrowy narożnik, potem szary wielki narożnik taki jakby z 2 poduszkami do siedzenia a nie ze siedzenie składa się z kilku poduszek z guzikami a Za chwile butelkowa zieleń jako kanapa To z malowaniem po podłodze kreda czy taśma ciekawe rozwiązanie wybierając miejsca na kontakty planowałam szafki Trochę się obawiam, że jak dojdzie pinterest to już całkiem się zgubie w tych inspiracjach haha A co do sklepów to będzie kosmos bo nie ma u mnie w mieście az tak wielu wiec pewnie będą wycieczki do innych miast z innymi sklepami A co do budżetu to jeszcze nie mam pojęcia ile wydam na co bo to generalny remont domu… i szybko tak mebli pewnie nie kupię ale już bym mogłam sobie szukać mniej więcej co bym mogła miec bo może by jakaś promocja się trafiła na dana rzecz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
Oooo projektant to byłoby idealne chyba rozwiązanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukaj dobrze. Ja zapłaciłam tysiąc za pomieszczenie. Tam był metraż, że do 15mkw tysiąc za sztukę, a więcej z jakąś dopłatą. Ale salon z aneksem kuchennym liczył się jako dwa. Co prawda to był deal "ja projektuję, ty masz uwagi, ja wnoszę poprawki i koniec", ale mnie to akurat odpowiada. Znajomi mieli droższego projektanta, który im wyszukiwał i nawet pojawiał się u nich ze stolikiem kawowym pod pachą na progu. Ale to zupełnie nie dla mnie. Bardziej mi było potrzebne, żeby zrobiła jakiś wstępny projekt, a ja już sobie pozmieniałam po swojemu i tak, bo nie lubię jak mi się ktoś za mocno narzuca. Ale ta wstępna wizualizacja była nieoceniona i sam projekt mi się naprawdę podobał. Widać było, że zrobiony pode mnie, a nie jakaś taśmówka, bo miałam konkretne wymagania, które kobieta w pełni spełniła. A tak jak ty, siadałam w stanie surowym zamkniętym i płakałam "co teraz, ja nic nie wiem, pomocy".
|
|
|
#2737 |
|
Konto usunięte
|
Spotykałyście się z sprzedażą mieszkania z lokatorami, którzy "kupią nowe mieszkanie jak będą mieć kasę z sprzedaży"?
Miałam właśnie taką sytuację i dla mnie ( kupującego ) to interes wyjątkowo słaby i ryzykowny. Mieszkanie można mieć upatrzone, ale życie piszę różne scenariusze. Weź się pozbądź potem zameldowanych lokatorów. Tylko z drugiej strony usłyszałam, że to "normalna praktyka". |
|
|
|
|
#2738 |
|
Konto usunięte
|
Napisała zawieszenie, ale zdaje się, że to chodzi o likwidację. Bo firma jest na X i dlatego mnie "zwalnia", bo potem ta sama firma będzie na Y. Gdybym pracowała a nie była na urlopie macierzyńskim to pewnie tylko następną umowę bym podpisała już w firmie Y. A że jestem na macierzyńskim to jest koniec. X i Y to rodzina.[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89364019]Rozważyłybyście kupno mieszkania na 4 piętrze bez windy?
Niby szukałam mieszkania niżej, ale jest naprawdę atrakcyjna oferta ( cena i mieszkanie bardzo zadbane itp). Tylko właśnie... to 4 piętro. Sama mieszkałam kiedyś na 4 to szybko przywykłam. Wprowadzić się tam i wyprowadzić to było wyzwanie, ale w codziennym funkcjonowaniu mi to jakoś szczególnie nie przeszkadzało. Przekonuje się, że na samej górze jest cicho i ciepło...[/QUOTE]Nie, nigdy w życiu. Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzeniona
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89364019]Rozważyłybyście kupno mieszkania na 4 piętrze bez windy?
Niby szukałam mieszkania niżej, ale jest naprawdę atrakcyjna oferta ( cena i mieszkanie bardzo zadbane itp). Tylko właśnie... to 4 piętro. Sama mieszkałam kiedyś na 4 to szybko przywykłam. Wprowadzić się tam i wyprowadzić to było wyzwanie, ale w codziennym funkcjonowaniu mi to jakoś szczególnie nie przeszkadzało. Przekonuje się, że na samej górze jest cicho i ciepło...[/QUOTE]Z tym cicho i ciepło to bym nie przesadzała. Koleżanka mieszka na 4 ostatnim piętrze i jest zimno, bo nie ma strychu ani niczego, niby ciepło ucieka do góry i powinno być cieplej od sąsiadów z dołu, ale jednocześnie to ciepło bardzo ucieka. Ja bym nie kupiła. Weź pod uwagę, że nie wiadomo, jak będzie z rynkiem mieszkaniowym kiedyś, a każdy potencjalny kupujący będzie miał w najlepszym razie taką rozkminę jak Ty, a w najgorszym od razu taką ofertę odrzuci. Mało jest osób, które uważają, że 4 piętro bez windy jest tak samo spoko jak blok z windą albo niższe piętro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89364388]Spotykałyście się z sprzedażą mieszkania z lokatorami, którzy "kupią nowe mieszkanie jak będą mieć kasę z sprzedaży"?
Miałam właśnie taką sytuację i dla mnie ( kupującego ) to interes wyjątkowo słaby i ryzykowny. Mieszkanie można mieć upatrzone, ale życie piszę różne scenariusze. Weź się pozbądź potem zameldowanych lokatorów. Tylko z drugiej strony usłyszałam, że to "normalna praktyka".[/QUOTE]Sprzedajacy do notariusza przynosza zasiwdaczenie o wymeldowaniu, ale przekazanie nieruchomosci czesto jest w terminie pozniejszym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2741 |
|
Konto usunięte
|
Niby szukałam mieszkania niżej, ale jest naprawdę atrakcyjna oferta ( cena i mieszkanie bardzo zadbane itp). Tylko właśnie... to 4 piętro. Sama mieszkałam kiedyś na 4 to szybko przywykłam. Wprowadzić się tam i wyprowadzić to było wyzwanie, ale w codziennym funkcjonowaniu mi to jakoś szczególnie nie przeszkadzało. Przekonuje się, że na samej górze jest cicho i ciepło...[/QUOTE] Nie Problem z noszeniem większych zakupów, etapem posiadania małych dzieci, ewentualną kontuzją nogi (chodzenie o kulach). Na starość już w ogóle sobie nie wyobrażam. Takie mieszkanie nie będzie także atrakcyjne dla potencjalnych kupujących (jeśli w przyszłości chciałabyś je sprzedać). |
|
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;89364440]Nie
Problem z noszeniem większych zakupów, etapem posiadania małych dzieci, ewentualną kontuzją nogi (chodzenie o kulach). Na starość już w ogóle sobie nie wyobrażam. Takie mieszkanie nie będzie także atrakcyjne dla potencjalnych kupujących (jeśli w przyszłości chciałabyś je sprzedać).[/QUOTE]No chyba zależy, mamy mieszkanie na 4 piętrze bez windy sprzedałam w trzy dni, ofertą bez zdjęć, a mieszkanie do remontu... Bardzo dużo zależy od lokalizacji, tamto osiedle było bardzo chętnie zamieszkiwane, blisko centrum, dobrze zaopatrzone w sklepy i placówki edukacyjne, a czynsze były bardzo przyjazne. Nikt w tamtej okolicy długo nie sprzedaje mieszkania, obojętnie na jakim piętrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2744 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
Niby szukałam mieszkania niżej, ale jest naprawdę atrakcyjna oferta ( cena i mieszkanie bardzo zadbane itp). Tylko właśnie... to 4 piętro. Sama mieszkałam kiedyś na 4 to szybko przywykłam. Wprowadzić się tam i wyprowadzić to było wyzwanie, ale w codziennym funkcjonowaniu mi to jakoś szczególnie nie przeszkadzało. Przekonuje się, że na samej górze jest cicho i ciepło...[/QUOTE]Na jakiś czas ok, ale na całe życie to może być problem. Moi rodzice mieszkają na 3. piętrze. Przez 20 lat nie było problemu. Teraz gdy tata jest przewlekle chory i ma problem z poruszaniem się to zrobił się problem. Różne przypadki chodzą po ludziach. Ja powyżej 1. piętra nie kupiłabym bez windy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Od czego zależy czy krowki są kruche czy ciągnące?
Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2747 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89364388]Spotykałyście się z sprzedażą mieszkania z lokatorami, którzy "kupią nowe mieszkanie jak będą mieć kasę z sprzedaży"?
Miałam właśnie taką sytuację i dla mnie ( kupującego ) to interes wyjątkowo słaby i ryzykowny. Mieszkanie można mieć upatrzone, ale życie piszę różne scenariusze. Weź się pozbądź potem zameldowanych lokatorów. Tylko z drugiej strony usłyszałam, że to "normalna praktyka".[/QUOTE]Słyszałam o takich sytuacjach, nawet znajomi tak sprzedawali swoje mieszkanie ale dla mnie to jest kiepski pomysł. Nigdy nie wiadomo jak długo potrwają formalności z kupnem nowego mieszkania, ewentualnym kredytem czy wykończeniem na tyle żeby się przenieść. Może się okazać że będziesz w nieskończoność czekać na przekazanie mieszkania. --- Oszczędzacie w ppk? Zmieniam pracę i będę miała taką możliwość, zastanawiam się czy warto i jaki procent wynagrodzenia ewentualnie odkładać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2749 | |
|
Miuoshowa
|
Cytat:
Świeżo zrobione są ciągnące, im dłużej leżą tym bardziej kruche.
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Ale bym zjadła taką ciągnącą🤤🤤
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w rodzinie na krówki mówi się "wołowina" i oczywiście z całą masą komentarzy, np. ta jest świeża, a ta już sezonowana
|
|
|
|
|
|
#2753 | |||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
|
#2757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham. To się fachowo nazywa mordoklejka.
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo, krówki to moje ulubione cukierki. Do dziś pamiętam, z dzieciństwa jak mama kupiła mi wielką krówkę (nazywało się to baton mleczny) i tak zaklejała paszczę, że miałam problem z jedzeniem jej.
Uwielbiam szczególnie jarzębinowe. Ale mi narobiłyście smaka.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.

68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 

26.08.2023
tam trzeba chyba miec konto prawda? 
przykładowo raz mi się podoba chabrowy narożnik, potem szary wielki narożnik taki jakby z 2 poduszkami do siedzenia a nie ze siedzenie składa się z kilku poduszek z guzikami a Za chwile butelkowa zieleń jako kanapa
Jeśli miałabym w planach przeprowadzkę za jakiś czas to tak, jako mieszkanie do końca życia na pewno nie. Moja mama ma tak jak Ty, jedyne co mogę polecić to szukanie rzeczy które Ci się podobają i potem znalezienie projektanta który na ich podstawie zrobi Ci plany pomieszczeń. Będziesz musiała zapłacić, ale oszczędzisz sobie sporo nerwów i niedopasowanych mebli.