|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 66
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89368171]Chcialabym urzadzic swoja sypialnie. Mam glownie biale meble, rolety/zaslony/elementy granatowe. Sciany poki co biale. Czy macie jakis pomysl na fajne urzadzenie sypialni? Jakie kolory? Gdzie w ogole tego szukac?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Poszukałabym na pintereście zdjęć z podobnym zestawieniem kolorów. Może jasny róż, koniakowy, beżowy? |
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Czy kalosze są wygodne? Da się w nich robić spacer ok 2,5h?
Lepiej krótsze za kostkę, w połowę łydki, czy do kolan? Polecacie jakieś marki/modele konkretne? W ogóle to panuje jakaś moda w kaloszach? Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#2973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2974 | |
|
Konto usunięte
|
Zależy jakie. Mnie się zdarza więcej chodzić w kaloszach, ale na pierwszy raz bym nie ryzykowała aż tak długich tras.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2975 |
|
Konto usunięte
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89368373]Bylam w ten weekend przeziebiona (glownie katar, bez temperatury) i w sumie po 3 dniach mi przeszlo. Zostal tylko suchu kaszel gdzies w okolicy krtani/tchawicy, dosyc wysoko. Jak mocniej odkaszlne to boli mnie w klatce piersiowej (w momencie kaszlu). Czasem troche wydzieliny wykrztusze ale to pewnie to co splywa z zatok bo jeszcze mi troche zostalo na nich. Ale ogolnie kaszel nie jest tez super mocno meczacy tak jak czasem bywa po przeziebieniu.
Co polecacie? Jakie syropy? Mial ktos kiedys cos takiego? U mnie dzisiaj jest swieto i lekarze maja zamkniete. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]ACC Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Krótkie jeszcze znośne, ale tych wyższych nie lubię.
|
|
|
#2978 |
|
Rozeznanie
|
chodze w kaloszach tylko z psem jak akurat pada, nie wyobrażam sobie w nich chodzić 2,5h. Stopa ani nie oddycha, ani nie ma wygodnie.
|
|
|
|
|
#2979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najbardziej lubię takie średnie do połowy łydki. Przy krótkich ryzykujesz, że ci się coś jednak wleje górą, a im dłuższe tym cięższe. Kwestia preferencji indywidualnych totalnie. Konkretnych marek nie polecę, ale zerknij na Zalando, bo mają duży wybór różnych kaloszy w takim stylu miejskim/rekreacyjnym.[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|||
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Kup buty trekkingowe z membraną
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do tej mody, to tak, jest spory wybór. Są kalosze ocieplane, Ugg, Crocs mają też modele w typowej dla siebie estetyce, są też kalosze na "traktorach" bardzo w trendach. Może któreś z nich są wygodniejsze i czuć je inaczej na stopach niż typowe gumiaki.
|
|
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
----- Jak liczone są kwoty netto dodatków do pensji? Np. dodatek typu wczasy pod gruszą? Jak dostaje się np. 1000 zł brutto to ile faktycznie wpływa na konto? Chodzi mi o to czy odejmują od tego po prostu podatek czy coś jeszcze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2983 |
|
Inez
|
Jak doładuje kartę beacive to będzie ona działać w każdym klubie który ją honoruje czy muszę wybrać jedno miejsce?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam te wysokie czarne, niby do jazdy konnej i są bardzo spoko
Możliwe, że oko mi łzawi od liftingu rzęs? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama miała krótsze i lała jej się woda do środka, bo przecież są szerokie w kostce zaczęła wkładać tylko na poranną rosę do ogródka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2988 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
|
|
#2989 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"Wczasy pod gruszą wypłacane są ze środków Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych. Są zwolnione od podatku dochodowego od osób fizycznych do kwoty 2000 zł. Warto również wspomnieć, że od kwoty świadczenia nie są pobierane składki ZUS." https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-w...akich-zasadach Z tego zapisu by wynikało, że od kwoty wskazanej jako kwota wczasów pod gruszą raczej nie są pobierane składki, chyba, że kwota przekroczy 2000 zł. Choć nie ma odniesienia w zapisie do pobierania / nie pobierania składki zdrowotnej, więc ewentualnie ta może jest pobierana ![]() Dawno nie dostawałam wczasów pod gruszą więc nie pamiętam z własnego doświadczenia. Jedyne co, to u mnie były progi dochodowe i w zależności od dochodu na 1 członka rodziny kwota wczasów pod gruszą była różna. Inne dodatki w jaki sposób są oskładkowane tego nie wiem, bo nigdy nie dostawałam innych dodatków poza wczasami pod gruszą i premią. Premia oskładkowana była jak wypłata. edit. Może tutaj znajdziesz info o dodatkach jakie Cię interesują - które z nich są oskładkowane / opodatkowane a które nie https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-s...-oskladkowania Edytowane przez 72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad Czas edycji: 2022-10-03 o 18:43 |
|
|
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Wczasy pod gruszą wypłacane są ze środków Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych. Są zwolnione od podatku dochodowego od osób fizycznych do kwoty 2000 zł. Warto również wspomnieć, że od kwoty świadczenia nie są pobierane składki ZUS." https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-w...akich-zasadach Z tego zapisu by wynikało, że od kwoty wskazanej jako kwota wczasów pod gruszą nie są pobierane składki, chyba, że kwota przekroczy 2000 zł. Dawno nie dostawałam wczasów pod gruszą więc nie pamiętam z własnego doświadczenia. Jedyne co, to u mnie były progi dochodowe i w zależności od dochodu na 1 członka rodziny kwota wczasów pod gruszą była różna. Inne dodatki w jaki sposób są oskładkowane tego nie wiem, bo nigdy nie dostawałam innych dodatków poza wczasami pod gruszą i premią. Premia oskładkowana była jak wypłata. edit. Może tutaj znajdziesz info o dodatkach jakie Cię interesują - które z nich są oskładkowane / opodatkowane a które nie https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-s...-oskladkowania[/QUOTE]Bardzo dziękuję ️ u mnie akurat kwota jest stała dla wszystkich pracowników, jedynym warunkiem jest wzięcie określonej ilości dni urlopu pod rząd. Jest to kwota poniżej 2000 zł więc rzeczywiście wygląda jakby przelewana była całość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2991 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Dla mnie kalosze to najgorsze combo- twardy, nieelastyczny materiał, obcierają, do tego zupełnie niewyprofilowane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2992 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Super trzyma temperaturę, łatwo się myje https://allegro.pl/oferta/kubek-term...14-11105373325 |
|
|
|
|
|
#2993 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wolna od podatku jest suma dodatków nieprzekraczająca 2000. U mnie w pracy są bony na Wielkanoc i BN, grusza, wycieczka. I jeśli suma wyplaconych dodatków przekracza 2k to od kwoty przekraczającej pobierany jest podatek. Zwykle bony bożonarodzeniowe są u niektórych mniejsze, bo dodatki a, b, c i d łącznie wyniosły ponad 2000. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za opinie dot. kaloszy
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
|
|
|
|
#2995 |
|
Konto usunięte
|
Przyjęłybyście ofertę pracy +50% wynagrodzenia netto, ale przy następujących założeniach:
1. Już teraz zarabiacie dobrze (chociaż podwyżki nie pokrywają inflacji) i możecie sobie pozwolić na w miarę konfortowe życie. Czyli to raczej kwestia, ile odłożycie albo zainwestujecie a nie czy stać was będzie na odkręcenie kaloryferów. 2. W obecnej pracy nie jesteście tak długo. W przeszłości zmieniałyście pracę dosyć często i często jesteście o to pytane na rozmowach. Część firm was przez to odrzuca. 3. Chodzi o obecną sytuację gospodarczą, czyli możliwe, że nadchodzi kryzys. Trochę strach wypowiadać pracę. Praca podobna to tego, co obecnie robicie - raczej mniej niż więcej odpowiedzialności. Kurde, wiem, że problem jaki wielu chciałoby mieć, ale nie zmienia to faktu, że nie wiem co zrobić. Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2022-10-03 o 21:58 Powód: prztwrocenie tresci |
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.rossmann.pl/Produkt/Peeli...ml,291550,8581 Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;89369103]Wolna od podatku jest suma dodatków nieprzekraczająca 2000. U mnie w pracy są bony na Wielkanoc i BN, grusza, wycieczka. I jeśli suma wyplaconych dodatków przekracza 2k to od kwoty przekraczającej pobierany jest podatek. Zwykle bony bożonarodzeniowe są u niektórych mniejsze, bo dodatki a, b, c i d łącznie wyniosły ponad 2000.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Dziękuję za wyjaśnienie ️ z tego co widzę w regulaminie kwoty różnych dodatków są stałe dla wszystkich, więc pewnie ewentualnie jak przekroczą te 2000 zł to naliczą podatek od nadwyżki. Cytat:
|
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

zaczęła wkładać tylko na poranną rosę do ogródka. 
️ u mnie akurat kwota jest stała dla wszystkich pracowników, jedynym warunkiem jest wzięcie określonej ilości dni urlopu pod rząd. Jest to kwota poniżej 2000 zł więc rzeczywiście wygląda jakby przelewana była całość.