|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzeniona
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 66
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, do kogo pójść pogadać, wyżalić się czy cokolwiek? Czuję, że mam pewne problemy, coś się dzieje ze mną, a ja nie umiem tego wyjaśnić
trochę się "cykam" Że lekarz mnie wyśmieje, ale jak tam o tym pomyśle to nie są wcale głupie rzeczy. Psycholog? Psychiatra? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
|
|
#3693 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Mam takie moze troche glupie pytanie. Ucze sie jezyka (poziom B1/B2) i w sumie na kazda lekcje musze napisac dluzszy tekst na dowolny temat. Mam duzo lekcji i juz mi brakuje tematow. Wiecie takie rzeczy typu opisz jak spedzasz swieta, opisz swoja ulubiona pore roku, opisz swoje hobby. Wszystko to juz przerobilam. Macie jakies pomysly? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89381494]Wydaje mi sie, ze psychoterapeuta.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Mam takie moze troche glupie pytanie. Ucze sie jezyka (poziom B1/B2) i w sumie na kazda lekcje musze napisac dluzszy tekst na dowolny temat. Mam duzo lekcji i juz mi brakuje tematow. Wiecie takie rzeczy typu opisz jak spedzasz swieta, opisz swoja ulubiona pore roku, opisz swoje hobby. Wszystko to juz przerobilam. Macie jakies pomysly? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Może opisanie ulubionego filmu/serialu i dlaczego tak Ci zapadł w pamięć Jak byś mogła być bohaterką książki/serialu, to kim byś chciała być i dlaczego Jak by wyglądało Twoje życie, gdybyś wygrała miliony Gdybyś mogła się cofnąć w czasie, to gdzie byś chciała wylądować i co zobaczyć, czego być świadkiem (np. czasy faraonów, a może lata 70. i styl hippie itd) Jak będzie według Ciebie wyglądać świat za 100 lat Czy wierzysz w magię i dlaczego tak lub nie + czym jest magia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89381494]Wydaje mi sie, ze psychoterapeuta.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Mam takie moze troche glupie pytanie. Ucze sie jezyka (poziom B1/B2) i w sumie na kazda lekcje musze napisac dluzszy tekst na dowolny temat. Mam duzo lekcji i juz mi brakuje tematow. Wiecie takie rzeczy typu opisz jak spedzasz swieta, opisz swoja ulubiona pore roku, opisz swoje hobby. Wszystko to juz przerobilam. Macie jakies pomysly? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]1. Jak Polacy spędzają święta np.... Wszystkich świętych? 2. Opisz miasto w którym mieszkasz. 3. Kto częściej czyta książki i dlaczego. 4. Jakie zwierzęta domowe trzymają w domach Polacy. 5. Moja najlepsza/najgorsza przygoda w życiu. 6. Wczoraj widziałam przez okno.... 7. Jak sobie pomagamy, kiedy i dlaczego. 8. Czy telefon zabiera czas i dlaczego. 9. Moja ulubiona potrawa. 10. Czego bym nigdy nie zrobiła, spróbowała.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:17 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:20 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ---------- [1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89381494]Wydaje mi sie, ze psychoterapeuta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Mam takie moze troche glupie pytanie. Ucze sie jezyka (poziom B1/B2) i w sumie na kazda lekcje musze napisac dluzszy tekst na dowolny temat. Mam duzo lekcji i juz mi brakuje tematow. Wiecie takie rzeczy typu opisz jak spedzasz swieta, opisz swoja ulubiona pore roku, opisz swoje hobby. Wszystko to juz przerobilam. Macie jakies pomysly? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Psychoterapeuta jest raczej od terapii. Na początek wybrałabym psychologa, w razie co dalej pokieruje. Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#3697 |
|
Rozeznanie
|
Nie każdy. Mój daję radę z batatami, orzechami, lodem itp. A jaką masz moc?
|
|
|
#3698 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie trzeba wyłączać całkiem ogrzewania tylko zmniejszyć. Mieszkanie nagrzewa się chwilę, a w domach przy większości opcji ogrzewania można ustawić godziny kiedy ma są włączyć lub zwiększyć temperaturę. Bezsensu dla mnie grzać puste pomieszczenia tak jakby ktoś w nich siedział. Cytat:
Ja mam też mocno zakamienioną wodę i daje rade, ale jak wycieram po każdej kąpieli. Potem raz w tygodniu jak sprzątam czymś tam psiknę, ale nie trzeba nic szorowć. Cytat:
No właśnie zastanawia mnie czy oszczędność pracodawcy to jest taka przesłanka Covid wiadomo siła wyższa, ale to że firma chce zaoszczędzić wydaje mi się słabe zwłaszcza, że odbędzie się to kosztem pracownika.Cytat:
Dla mnie płatna oliwa to jest jakaś masakra Cen sałatek nie potrafię zrozumieć kompletnie, są totalnie odklejone od rzeczywistości wg mnie. Ostatnio byłam na rynku we Wrocławiu i jednej knajpie makarony były za 45-46 zł, a jeszcze niedawno tak 34-36 zł. No i mega mnie zdziwiły ceny w Chopperze. Trafiłam tam przez przypadek jakieś 2 miesiące temu i pierś z kurczaka z warzywami z mrożonki i frytkami z wora kosztowała 46 zł. Żeby oni chociaż oni sami te warzywa i frytki zrobili.Gdzie polecasz chińszczyznę? Cytat:
Masakra i weź tu chciej komuś pomóc. Nie kumam jak mogą nie udostępnić Ci Twojej własności. Strasznie mnie odpalają takie rzeczy. A pytałaś ich co masz zrobić skoro chcesz to teraz remontować? W sensie wiem, że nie chcesz, ale tak teoretycznie. Cytat:
Dokładnie. Wolę codziennie poświecić minutę niż potem szorować jak wściekła. Cytat:
Zależy jaka moc. Jak coś spróbuj bardzo drono pokroić przed blendowaniem.
|
|
|
#3699 | ||
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Cytat:
Poza kilkoma dniami PMS zdecydowanie wole tradycyjna wloska pizze wlasnie z ta wspomniana muzyka na zywo - moja ulubiona restauracja organizuje takie atrakcje w kazdy czwartek.
|
|
|
#3700 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o małą pomoc. Mam zaplanowaną podróż PKP, w tym przesiadka we Wrocławiu, na którą mam tylko 13 min, oczywiście jeśli pociąg wjedzie o czasie. Moje pytanie do tych osób co znają dworzec we Wrocławiu, czy dam radę w 13 min znaleźć peron i dobiec do następnego pociągu zanim mi odjedzie?
|
|
#3701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, dworzec we Wrocławiu nie jest duży, peronów jest właściwie kilka i wszystkie w jednym miejscu.
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;89373503]Zawsze płuczę fasolkę z puszki, resztę różnie (jak już mam fasolkę na sitku, to kukurydzę też wsypię, ale do samej kukurydzy sitka nie wyjmuję)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Tak samo. Fasola ma taką lepką maź, że nie wyobrażam sobie inaczej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3704 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Jaką gofrownicę polecacie?
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Tylko tą.
Miałam już kilka gofrownic i każda była o kant d. Rozbić. Z tej wychodzą gofry jak z budki nad morzem, bez kitu. A robię zwykle ciasto naleśnikowe. https://allegro.pl/oferta/gofrownica...cna-9608320717 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzmi zachęcająco, dzięki! Zamawiam.
|
|
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze swojej strony polecam Dezal, tylko że jest ze 3 razy droższa od tej MPM
Dostałam w prezencie na dzień kobiet, w połączeniu z tym przepisem https://mojewypieki.com/przepis/gofr...ie-i-chrupiace wychodzą idealne gofffffersy |
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy warto przepłacać. Też szukam gofrownicy choć nie na już. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz jadłam i nigdy więcej, wolę lody. Mam dobry przepis, gofrownice (która ma chyba ze 100 lat) i gofry wychodzą sto razy lepsze niż te nad morzem. Właśnie ostatnio miałam rozmowę na ten temat z tz i on się tak zachwyca tymi goframi z nad morza,a dla mnie to sama guma ![]() Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ze wszystkim - można trafić na kiepskie i przepyszne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wychodziły jak guma.Cytat:
Więc nie wiem.Ogólnie mi gofry na mieście nie smakują. Albo coś nie tak z bitą śmietaną, albo dodatki jakieś trefne. Od kiedy mam gofrownicę w domu to ani razu nie jadłam gofra w kawiarni czy z budki. Też wolę zjeść lody (bo lodów w domu raczej nie zrobię, a przynajmniej nie będzie mi się chciało). |
||
|
|
|
|
#3714 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie były, do tego zimne i to ciasto stoi długo,bo robią na zapas. Raz też jadłam nad jeziorem i takie same wrażenia. Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#3716 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym kupić prezenty dla dwóch dziewczynek z rodziny. Jedna ma prawie 4 lata, druga rok. Niestety w tym momencie mam dużo wydatków, więc chciałabym wydać maks 50-70 zł na jeden prezent. Polecicie coś?
Edytowane przez Szaryburykot Czas edycji: 2022-10-18 o 14:20 Powód: . |
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż mi ślinka cieknie na myśl o pysznych gofrach, jakie jadłam w sierpniu nad morzem. Cieplutkie, robione na bieżąco, świeże dodatki 🤩Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młodszej może jakaś książeczka do poczytania starszej puzzle/kolorowanki/wyklejanki. W Pepco ostatnio kupowałam jakąś taką modelinę, ale nie normalną tylko jakby piankowa, ale dzieciaki super się tym bawiły.
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Mam takie moze troche glupie pytanie. Ucze sie jezyka (poziom B1/B2) i w sumie na kazda lekcje musze napisac dluzszy tekst na dowolny temat. Mam duzo lekcji i juz mi brakuje tematow. Wiecie takie rzeczy typu opisz jak spedzasz swieta, opisz swoja ulubiona pore roku, opisz swoje hobby. Wszystko to juz przerobilam. Macie jakies pomysly? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

trochę się "cykam" Że lekarz mnie wyśmieje, ale jak tam o tym pomyśle to nie są wcale głupie rzeczy.
tp

Covid wiadomo siła wyższa, ale to że firma chce zaoszczędzić wydaje mi się słabe zwłaszcza, że odbędzie się to kosztem pracownika.

Dostałam w prezencie na dzień kobiet, w połączeniu z tym przepisem
raz jadłam i nigdy więcej, wolę lody. Mam dobry przepis, gofrownice (która ma chyba ze 100 lat) i gofry wychodzą sto razy lepsze niż te nad morzem. Właśnie ostatnio miałam rozmowę na ten temat z tz i on się tak zachwyca tymi goframi z nad morza,a dla mnie to sama guma 
26.08.2023
Więc nie wiem.
aż mi ślinka cieknie na myśl o pysznych gofrach, jakie jadłam w sierpniu nad morzem. Cieplutkie, robione na bieżąco, świeże dodatki 🤩