|
|
#2551 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ślub od pierwszego wejrzenia - odcinek do przodu
Justyna jest dokumentnie wkurzająca swoim zachowaniem. Jak została ze znajomymi Przemka to aż czułam ich niezręczność w ich rozmowie. Ciężka osoba do bycia. Chorzewska dobrze ją podsumowała, ona zawłaszcza cała przestrzeń a Przemka prawie nie ma - jeśli są nadal razem to zaczynam podejrzewać go o masochizm.
Marta i Patryk to dla mnie dziwna para - niby rokują, widać taki spokój w nich ale chyba nie ma chemii i Marta nie wie czy się Patrykowi podoba. Żenująco wypadła ta wizyta psychologa, którego wycięli - no tu pierwszy raz odczuwam jego brak. Patryk jest bardzo skryty i sam podkreślał wielokrotnie, ze nie umie obgadać problemu. U Maćka widać, że rozwód i cała sytuacja z ex żoną jeszcze nieźle go gryzie i z tego co usłyszałam od rozwodu minęło kilka miesięcy więc w sumie niedziwne. Marta dobrze czyta Maćka i umie ocenić sytuację. Z niego wychodzi egocentryk. W sumie to o czym oni rozmawiają skoro znają się kilka dni a on nawet nie spytał o jej przeszłość, jej preferencje względem faceta, itp. Oboje wiedzą, że nic z tego nie będzie. |
|
|
|
|
#2552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że Mamarysia postąpiła bardzo egoistycznie, odbierając go od dziadków (w sumie czemu nie od ojca?) i poznając z Maciejem. Niby to małe dziecko i niewiele kuma, nie sądzę, żeby się jakoś mocno przywiązało do wujka w kilka dni i potem tęskniło, ale jednak wróciło pod obstrzał kamer, pokazują je w tv, nie blurują mu twarzy. Po co to komu potrzebne. Marta mogła odwiedzać małego codziennie u rodziców przecież, to tylko kilka dni. Para emerytów - dziiiiwnie tam jest, ich rozmowy są totalnie na siłę. Oni się sobie chyba po prostu nie podobają, zwłaszcza Marta ma o Patryku swoje zdanie i na pewno go nie zdradzi publicznie, ale okazuje to zachowaniem. Moim zdaniem on jest dla niej za prosty chłop, chyba niezbyt lotny to jest facet, wygląda na takiego, co nie czyta, nie ogląda, nie interesuje się sytuacją na świecie, a ona owszem. Gdy skończyły się tematy dotyczące przeszłosci każdego z nich, została cisza. To moje spostrzeżenie, możliwe, że błędne, bo co to można wyczytać z tych paru ujęć. Justyna... O boże. Ona ma ten zespół politeistycznych jamników (pozdro dla wykopuXD), ale chyba tez ADHD, borderline i bóg jeden co jeszcze. Nie wiem, które z nich irytuje mnie bardziej - szalona baba napędzana hormonami czy bezjajeczny mąż z gumowymi granicami (pin do telefonu? serio?). Edytowane przez kroofka Czas edycji: 2022-10-12 o 15:01 |
|
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle nie wierzyłam w to co słyszę, oni się znają kilka dni, a ona przegląda mu telefon? A z tym mieszkaniem w Warszawie to mam podejrzenia, czy też na szybko czegoś nie wynajmowała, żeby nie była że taka byznesłumen, a cały czas z rodzicami mieszka ![]() No i tłumaczenie wszystkiego hormonami i dzielenie się z Przemkiem kalendarzykiem, żeby wiedział, czemu przez 3/4 miesiąca jest taka irytująca ![]() Jak dla mnie to typ człowieka, od którego uciekam w podskokach. |
|
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2555 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Czy Justyna w każdym odcinku musi podkreślać że ma zespół policystycznych jajników?
I te jej teksty, że "on musi mnie zrozumieć, bo to hormony"🤦 I te słit kartki na ![]() Na pewno o niej miło wspomni jak go dwójka naciśnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna bedzie pewnie używać caly czas magicznego slowa "MONTAŻ"
Naprawde ma straszny charakter i nawyki. Ta akcja z winda i pomylenie pieter, pewnie wynajela to mieszkanie na czas eksperymentu... Ja na miejscu Przemka czulabym ze przekracza moje granice. Zabieranie listow, pin do telefonu, "nasze mieszkanie" - ma tupet ![]() I jeszcze tłumaczenie swojego glupiego zachowania pcos. Wysłane z mojego LM-X430 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2557 |
|
Raczkowanie
|
Maciej nie jest ciekawy Marty bo ona sie jemu nie podoba pod kazdym wzgledem, jej zachowanie, sposob mowienia, jej podejscie do zycia, i wreszcie wyglad. To nie sa czasy w ktorych nasi rodzice spotykali sie i pobierali tak poprostu bo sie ktos pojawił i sie go troche mocniej lubilo niezaleznie od wygladu i zachowania.
Poza tym no ludzie z problemami nie powinni byc wybierani do takiego progamu ( np. Iga, Justyna) I sadze ze eksperci wcale tak naprawde nie decyzuja o doborze ludzi a osoby z produkcji zeby zarlo i mialo ogladalnosc - a co najlepiej sie sprzedaje? Skandale i dramy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Przy każdej edycji odnoszę wrażenie, że przeszli sami siebie w doborze uczestników - a jednak nadal ten program potrafi mnie niewyobrażalnie zaskoczyć, bo z każdą edycją jest o krok dalej.
Justyna - nie mam co do niej w zasadzie słów, nie wiem, czy jednak jakoś ją nakręcają na tego typu zachowania - bo aż trudno mi uwierzyć, że sama z siebie zachowywałaby się w podobny sposób? Moim zdaniem nie jest w typie Przemka, było widać po jego minie, kiedy Chorzewska wciskała mu, że Justyna jest dla niego atrakcyjna fizycznie. A skoro nawet mu się fizycznie nie podoba - on jej to w zasadzie nie wiem, ale chyba też niespecjalnie - nic z tego nie będzie. Na Macieja i Martę okropnie się patrzy, jak oni się męczą ze sobą. W zasadzie Marta i Patryk - też nie jestem pewna, czy coś z tego będzie. |
|
|
|
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
Też zauważyłam tą minę Przemka, coś mu ewidentnie nie pasuje.
Ale myślę, że może być i tak, że jest atrakcyjna dla niego, ale swoim zachowanie na tyle go odpycha, że sam wygląd nie jest już ważny. |
|
|
|
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna jest irytująca i mocno się ośmiesza w programie, próbuje być fajna na siłę i wchodzi żenująco. Nie wiadomo o co jej tak naprawdę chodzi i co uważa, męczące to jest.
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- I w zapowiedzi pokazywali Martę 38 w spiętych włosach - o wiele lepiej wyglada, świeżo i młodziej, ten smętny bob ją postarza. |
|
|
|
|
#2561 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- * balejaż Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2563 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ona dziwacznie stylizuje te włosy na taka stara pudernice, jakieś loczki itp. Dla mnie wygląda jak aktorka Karolina porcari Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie Marta 38 nie wygląda na więcej niż metryka wskazuje; wręcz przeciwnie, dałabym jej nawet trochę mniej.
Mnie się wydaje, że gdyby z zachowania nadrabiała, to może i by odebrał ją jako atrakcyjną, ale nie widzę między nimi tego, żeby się sobie podobali fizycznie - z obydwu stron. Ona mu zostawia "śmieszne" karteczki, ale też dała definitywnie do zrozumienia, że jest dla niej za gruby (co mnie dziwi, ale ma prawo do swoich preferencji, tylko mogła to inaczej ubrać w słowa). On bodajże na ślubie mówił, że jest ładna, ale już w codziennym wydaniu nie wydaje mi się, żeby mu się bardzo podobała, szczególnie dorzucając zachowanie. Na pewno z tego nic nie będzie i Justyny nigdy nie powinni brać do tego programu, jej zachowanie przebiło jak dla mnie Igę (która raczej celowo nie chciała robić nikomu krzywdy) i Kasię (która w sumie dostała dosyć nijakiego Pawła). Przemek mnie się wydaje w miarę ok facetem, ale też zobaczymy, co pokaże dalej. Ale przy innej partnerce sądzę, żeby mu wyszło w tym programie. |
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mówię, że ona wygląda na 40 lat. Mówię, że ma taki vibe
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2567 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Przemek i justyna- jego reakcja przesadnie dramatyzowania, że Justyna go zaskoczyła. Przeżywał, jakby go z nożem napadli
![]() Marta i Maciej - jestem pewna,że nic z tego nie będzie, w zasadzie z zajawki kolejnego odcinka wiemy, że Marta jedyne, co może pozytywnie powiedzieć o Macieju, że jest "dobry dla rysia". Cała akcja z powiadomieniem z oalikachi randkowej- mam mieszane uczucia, faktycznie Marta może mieć jakieś powiadomienia, bo gdzieś nie usunęła konta, z drugiej sama mówi, że trzeba odblokować telefon,żeby zobaczyć . Marta i Patryk -typowa emerycka para co zwiedza tylko kościoły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątpię żeby trzeba było odblokować ekran, raczej w niego stuknąć. Wtedy widać skąd jest powiadomienie, ale nie widać treści (u mnie tak jest). Co do reszty mam podobne zdanie. Zastanawia mnie tylko jak to jest ze psycholog zamiast pomoc uczestnikom wpędza ich w poczucie winy i na sile stara się zmienić zdanie. Marta 32 powinna za to popracować nad minami, bo serio bardzo zniechęca ten jej naburmuszony wyraz twarzy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zadomowienie
|
Nie podobała mi się ta wizyta psycholog u Marty i Macieja. Tzn. może i to co chciała pani psycholog przekazać było sensowne, ale jakoś tak za mocno naskoczyła na Macieja. Dziwne to było.
Patryk i Marta w sumie pozytywnie. Dobrze, że się dogadują i fajne to jest, że starają się coś razem zrobić, gdzieś pojechać. Justyna od Przemka zawsze w formie z fochami. Cytat:
. Psychicznie już wiem, że jest ok, ale moje ciało dalej jest w panice i też trochę nie mogę dojść do siebie. Wydaje mi się, że tu Przemek coś takiego przeżył. |
|
|
|
|
|
#2570 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Zresztą miałam wrażenie, że to monolog Macieja. Marta owszem miała zblazowaną minę, ale ja myślę że ona ma na to wywalone, trudno mieć ciepłe myśli o relacji, gdzie na danym wejściu ktoś ci nowi, że nie spełniasz jego oczekiwań jeśli chodzi o wygląd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, czemu w kolejnej edycji skazują i uczestników, i widzów na oglądanie takiej męczarni, jak prezentuje nam para Marta i Maciej, a wcześniej prezentowali Adam i Asia, Natalia i Jacek i kilka innych. Ani się przyjemnie na to nie patrzy, tylko dołująco, i o wiele lepiej, żeby dali im zrezygnować już z tego eksperymentu.
Natomiast ja zdania nie zmieniam; rozbawił mnie komentarz jakiejś kobiety, że Martę bronią zaniedbane matki nic mi nie wiadomo o tym, żebym się dorobiła potomstwa. Nadal uważam, że Marta ma prawo wyglądać tak, jak chce i nie dziwię się, że ma naburmuszoną minę, kiedy słucha o sobie takiej tyrady. Dałby ten Maciej już spokój, dotrwał z twarzą do końca eksperymentu i tyle. A to chyba jedna z najgorzej dobranych par wszystkich edycji. Marta i Patryk są uroczy wierzę, że przetrwali. Justyna i Przemek - ja sama nie wiem, czy ona mu się podoba mimo wszystko? Jego mina mnie rozbawiła, ale ja jeszcze bardziej żywiołowo reaguję na "niespodzianki", więc jestem w stanie to zrozumieć. Niemniej sądzę, że nic z tego ostatecznie nie będzie. |
|
|
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
Z dziwnych rzeczy z odcinka to wyłapałam jak Przemek się skarży, że kota mu zabrali. Ciekawe co do za sytuacja...
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Jak w poprzednim odcinku Chorzewska nazwała Justynę szczekającym pieskiem i drama queen to pomyślałam że jest totalnie nieprofesjonalna, ale jak wczoraj padło że "obsikuje teren" to już zupełnie nie wiem co powiedzieć. Tragedia.
|
|
|
|
|
#2574 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jestem pozytywnie zaskoczona Patrykiem. Na początku programu sprawiał wrażenie takiego "figo - fago", który będzie nadpobudliwy i raczej szybko wyskoczy z czymś głupim, ale okazało się inaczej. Wydaje się dojrzały jednak i raczej nieźle mu wychodzi sztuka flirtu i kurtuazji. Wolę taką "emerycka" parę jak Patryk i Marta oraz ich przewidywalna "nudę" od wrażen, jakie fundowali już inni uczestnicy programu z Iga, Przemkiem - jednorożcem czy Adamem od Asi na kupie. Pewne incydenty może były zabawne w jakiejs mniejszej dozie, ale zbierając to wszystko razem, to trochę za dużo było tych ekscesow. Cytat:
Nie mówiąc już o tych "pieszczotliwych" zdrobnieniach typu "Mortadelka". Nic tylko zabić. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Pusheen_ Czas edycji: 2022-10-19 o 15:43 |
||||
|
|
|
|
#2575 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-17 o 23:20 |
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
Ja się na Martę wkurzyłam przez tę historię z obiadkiem Rysia - uszaty pyta, czy Rysio zje mizerię czy marchewkę z jabłkiem, na co Marta, że nic, bo on nie lubi warzyw i zje tylko kurczaka z frytkami. Dwulatek O.o Sorry, ale ona działa mi na nerwy, nie stara się w niczym, począwszy od siebie, przez własne dziecko, a skończywszy na udziale w programie... Ona by z każdego wyssała energię nawet jakby się gustownie ubrała.
|
|
|
|
|
#2578 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uszaty ![]() Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#2579 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-17 o 23:20 |
|
|
|
|
#2580 |
|
BAN stały
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. 

Uwielbiam takie konta