|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy marcowe 2023
Super
![]() TP na 24.03.2023, z nami już roczny synek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
No więc wrocilismy z wakacji, z dzidzia Ok, bo dziś miałam wizyte,niestety nie chce pokazać co ma między nogami jeszcze 14+6tc
skierowanie na drugie prenatalne i już pani doktor pytala czy eleczka a ja stwierdziłam że tak. No i od pon oficjalnie na elce ciekawi mnie kiedy wreszcie się ujawni płeć.Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wam, a w ogóle znacie juz płeć? Co nosicie pod serduszkiem?
Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#64 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sensie, ani dr od prenatalnych, ani dr prowadzący. Następna wizyta 18.10, więc już MUSZĘ wiedzieć
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez byśmy chcieli się w końcu dowiedzieć ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupiłam kombinezonik na Vinted, ale przyszedł niewypał, więc chyba albo będę kupować nowe, albo używki, ale które widzę na oczy.. |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu nam się cisza zrobila
![]() Czujecie juz ruchy? To moja pierwsza ciąża, i co jakiś czas czuje głównie wieczorem taka jakby większą prace jelit trochę niżej niż zebra, a dzis z prawej strony takie jakby gazowanie bąbelków nie wiem czy to już to czy może jednak coś z jelitami![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#69 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() trochę się obawiam tych ruchów, bo no to pewnie będzie dziwne uczucie
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
🥰Ja jeszcze nie czuje ale podobnie jak w pierwszej ciąży mam łożysko na przedniej ścianie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale bardziej z rana mnie mrowilo. Na wizycie jak zwykle dziecko akurat spi, udało się na chwile dobudzic i wg lekarki dziewczynka ( nie mowilam ze na IP tez tak mi powiedziano) zapytałam czy może się coś zmienić. Powiedziała że płeć się nie zmienia, że lekarz ewentualnie może się pomylic ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Też wróciliśmy z "wakacji" chociaż wypoczęłam tak sobie - bardzo aktywnie staraliśmy się spędzać czas, ofc w miarę możliwości. Nawet nie wiedziałam, że pierwsze ruchy czuć jak dolegliwości jelitowe Będę czekać na kopniaki
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strach się bać jak to zleci.... a marzec tuż tuż. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wam, zaczynacie juz powoli kompletować wyprawkę dla malenstwa?
Ja nie ukrywam, że wczoraj dałam się ponieść emocjom, i już mamy wozek uzywany ale ładny i w dobrej cenie. No spodobał się i jest. Od koleżanki juz pierwszy karton ciuszków tez jest. Wszystko poki co składuje u mamy, i zas po Nowym Roku zaczniemy ogarniać pranie czy przygotowywanie się do przyjścia na świat malenstwa.Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
OLX z wózkami intensywnie przeglądam, ale nic nie spełnia naszych oczekiwań.. Chyba musimy się wybrać do sklepu pojeździć na żywo, żeby w ogóle wiedzieć, czego szukamy Na jaki wózek się zdecydowaliście?No i my na grudzień planujemy remont łazienkę + jeden pokój zrobić na dziecięcy i pomalować mieszkanie, więc pewnie dopiero w styczniu/lutym będę wszystko kompletować.
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zależało mi przede wszystkim na ładnym design i żelowe koła must Have. Wszystkie wózki typowo szare lub czarne, a tak coś innego trochę ryzykowne zostawiać wszystko na styczen/luty. Bo roznie bywa i z siłami itd Ale rozumiem, że po remoncie lepiej. No my chcemy rozłożyć wydatki i dlatego tak.Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
A u nas z 90% chłopaka, stała się 100% dziewczynka
Nie powiem, jestem trochę zawiedziona, wczoraj nawet się poryczałam, dzisiaj na pocieszenie oglądam dziewczęce ciuszki, bo to jedyne, co dziewczynki mają ładniejsze |
|
|
|
|
#79 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ogólnie 8dzien walczę z covid, najgorszy w tym momencie dla mnie jest okropny bol gardla, podejrzewam anginę a co najmniej ropiejące zapalenie gardla, czekam na teleporade. Bo w covidzie nawet mnie lekarz nie przyjmie pilnujcie się dziewczyny, Ja szczepiona a i tak mnie w ciąży trafiło. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oska jako kobieta w ciąży lekarz ma obowiązek Cię przyjąć. Jeżeli odmówi to jest to niezgodne z przepisami. Powinien Cię zobaczyć, zrobić CRP i jeżeli faktycznie masz ropny nalot na gardle potrzebujesz antybiotyku bo takie bakteryjne nadkażenia mogą być groźne w ciąży ![]() A co do płci to dzieciaki lubią robić psikusy W pierwszej ciąży miała być dziewczynka a jest chłopczyk, teraz na 95% miał być chłopczyk a już 3x potwierdzona dziewczynka także już nie wierzę w to wczesne określanie płci 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no No zapisala mnie na jutro rano. Tak więc nadzieja jest.Ja tez dlugo nie znałam płci, jakoś około 16tc dwóch niezależnych lekarzy stwierdziło ze dziewczynka. No i mam już wozek, w kwiatki, jak będzie chlop to jego życie od urodzenia będzie usłane różami ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#82 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może i marzec się trafi ![]() Cytat:
Oska, zdrówka!! Nie daj się wiruchowi
|
||
|
|
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż zaczęłam się martwić ze cos nie halo. Ale na IP, piękne fikolki robila i pieknie pokazała miednicę. Potem zas u gin, pokazała przez chwilę ze jest dziewczynka. Oczywiście nie mowilam zeby nie naprowadzać gin, że poznałam płeć no we wtorek mam wizyte u gin, mam nadzieję że nic nie uroslo żaden siusiak no ja już lepiej, w końcu test covidowy wyszedl negatywny, z gardlem nie jest źle, skierowała mnie rodzinna na badanie crp ale też nie jest źle, lekko pow normy ale to dopuszczalne w ciąży, dzis juz umawiałam się do położnej środowiskowej, a wy jak w tym temacie?Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja podchodzę do próby VBAC więc zależało mi też właśnie na takich spotkaniach przedporodowych.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Próba porodu naturalnego po poprzednim cesarskim cięciu
Niestety w trakcie indukcji synowi zanikło tętno i cięli mnie na cito. Teraz głęboko wierzę, że córka urodzi się naturalnie ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#89 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a lekarka ostatnio mowila ze zawczesnie zeby o tym rozmawiać także... nastawiam się na SN narazie, ale ten bol mnie przeraża ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#90 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

Cześć! 
TP na 24.03.2023, z nami już roczny synek 

skierowanie na drugie prenatalne i już pani doktor pytala czy eleczka a ja stwierdziłam że tak. No i od pon oficjalnie na elce 
Kupiłam kombinezonik na Vinted, ale przyszedł niewypał, więc chyba albo będę kupować nowe, albo używki, ale które widzę na oczy.. 

️
uzywany ale ładny i w dobrej cenie. No spodobał się i jest. Od koleżanki juz pierwszy karton ciuszków tez jest. Wszystko poki co składuje u mamy, i zas po Nowym Roku zaczniemy ogarniać pranie czy przygotowywanie się do przyjścia na świat malenstwa.
i z siłami itd Ale rozumiem, że po remoncie lepiej. No my chcemy rozłożyć wydatki i dlatego tak.
pilnujcie się dziewczyny, Ja szczepiona a i tak mnie w ciąży trafiło. 

no No zapisala mnie na jutro rano. Tak więc nadzieja jest.
Ja podchodzę do próby VBAC więc zależało mi też właśnie na takich spotkaniach przedporodowych.
a lekarka ostatnio mowila ze zawczesnie zeby o tym rozmawiać