|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
![]() Co do zepołu to umów się żeby pożyczyli Ci płytę demo z jakiegoś wesela. My tak dostaliśmy. Moim zdaniem to jest najlepszy sposób jeśli nie słyszało się zespołu na żywo. Zresztą, na żywo jest i tak lepiej, najważniejsze żeby umieli zabawić gości, mieli kulturę osobistą i nie fałszowali. Zawsze możesz poprosić o jakies namiary na osoby które korzystaly z ich usług i zapytac ich o opinie.
Edytowane przez gosia j. Czas edycji: 2008-09-08 o 13:39 |
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje, że nastąpi to zaraz po ślubie
|
|
#3964 |
|
Rozeznanie
|
My chcielibyśmy rok/dwa po ślubie, ale myślę że jednak rok bo mój tż leciwy już będzie....
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Leciwy?
|
|
#3966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Smiesznie to zabrzmialo Ale w tym temacie to chyba Ty jestes wazniejsza niz leciwy TŻ ![]() Ja osobiscie tez bym wolala niedlugo po slubie tzn najlepiej jeszcze po obronie ale to i tak wczesniej niz pozniej
|
|
|
|
|
#3967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wpakować się od razu w pieluchy i nie nacieszyć się wolnością we dwoje??? Zobaczmy kiedy mi się życie tylko z TŻ znudzi
|
|
|
|
|
#3968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3969 |
|
Raczkowanie
|
My z TZtem prędko się na dziecko nie zdecydujemy(pewnie za jakieś 3,4 lata).Chcielibyśmy przez jakiś czas pobyć we dwoje,kupić mieszkanie,ugruntować pozycję zawodową.Ja wogóle nie czuję instynktu macierzyńskiego(trochę mnie to martwi),na dzień dzisiejszy mogłabym wcale nie mieć dziecka...Ciekawe,czy mi się to odmieni,jak myślicie?
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kiedyś jakoś nie wyobrażałam sobie mieć dzieci a teraz bym chciała Ale jeszcze z tym poczekamy . Jak na razie wiem tylko że jeśli będziemy mieć chłopca to będzie Feliks. Może to głupie, ale jakoś tak czuje że powinien się tak nazywać
|
|
#3971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) ale z drugiej czuję się jeszcze zupełnie nieprzygotowana na tą wielką odpowiedzialnośc. Mój TŻ jest ode mnie młodszy i jakiś czas temu w ogóle nie chciał słyszec o dzieciach przez najbliższe dobre kilka lat ale przez ostatni rok dzieliliśmy dom z parą która ma małą córeczkę i w międzyczasie dorobiła się synka i na szczęście zamiast się wystraszyc mój TŻ bardzo się przekonał do posiadania potomstwa.Jeśli chodzi o imiona to też muszę się przyznac że mam też mam już upatrzone typy. W naszym przypadku chcę żeby nam się podobały i żeby brzmiały dobrze w połączeniu z angielskim nazwiskiem ale żeby też nie było problemu z wymową po polsku. Dziewczynkę nazwalibyśmy Emma a chłopca Robert. Nie będziemy mieli dzieci wcześniej niż za dwa, trzy lata ale imiona już są - dziwak ze mnie
|
|
#3973 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
niedawno mialam wesele w hotelu Akropol, jest to piekny lokal, super obsluga , jedzenie smaczne i duzo (menu jest ustalane z szefem kuchni, ktory przeszedl do Akropolu z Krola Kazimierza) I tu musze powiedziec,bo sie dokladnie dowiedzialam, ze nowi wlasciciele tego hotelu nie maja nic wspolnego z tym hotelem z tylu, o ktorym mowa. Kupili oni dzialke od porzedniej wlascicielki ze wzgledu na dobra lokalizacje i wybudowali tam hotel. Polecam go wszystkim zainteresowanym,ale podobno juz nie ma miejsc na przyszly rok ((
|
|
|
|
|
#3974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak wyjdzie to zobaczymy...ale powiem Wam Dziewczynki że czasami to tak mnie nalatuje że już bym chciała najlepiej imiona też już są jakieś upatrzone ale jeszcze pewnie się zmienią moim znadniem każda Kobietka wie najlepiej kiedy jest jej czas na zostanie MAMA i nawet jeśli teraz jeszcze tego nie czuje za niedługi albo dłuższy czas napewno się to zmieni szczególnie kiedy się dzieli życie z Mężczyzną którego się kocha buziaki
|
|
#3978 |
|
Raczkowanie
|
fajnie tak czytac te Wasze plany odnośnie macierzyństwa
my też mieliśmy takie plany jeszcze przed ślubem, a tu zonk!!! w tydzień po ślubie miałam umówioną wizytę u lekarza i okazało się za mam stan przed nowotworowy szyjki! teraz juz jesteśmy po operacji i powoli do siebie dochodzę, ale jeśli chcemy wogóle mieć dzieciątko to musimy "zagęścić ruchy" tak powiedział nasz lekarz! więc moja rada nic nie planować tylko najpierw się przebadać żeby później nie pluć sobie całe życie w twarz! mój małżonek teraz śmieje się ze mnie bo wszystkich teraz pouczam i namawiam na badania! ale przysięgam z tym nie ma żartów, a wiek tym bardziej nie ma znaczenia... |
|
|
|
#3979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wybieram się od kiedy jestem z moim TŻ - od 4 lat...
|
|
|
|
|
#3980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nie chcę później siedzieć sama z mężem w moim pięknych własnym lokum bez dzieciątek. Dlatego po ślubie przestajemy się starać żeby nie zafasolkować
|
|
|
#3982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. My po ślubie też chyba będziemy sobie folgować z nastawieniem co ma być to będzie ![]() marzedowna też mnie zmobilizowałaś... zaraz zadzwonię i sie zapisze
|
|
#3983 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda ze macierzynstwa nie da sie tak zaplanowac jak ślubu.. Może faktycznie i ja się powinnam zapisac na badanie tylko hmm.. do kogo? bo nie bardzo orientuję się w tej branży
Mozecie kogos polecic?
|
|
|
|
#3984 |
|
Rozeznanie
|
Mnie do badania zmoblizowała ciąża. Ale naprawdę trzeba się na bieżąco umawiać na wizyty. Ja chodzę do Pro Vivo. Mozna sie umowic do lekarza gdzie wizyta jest refundowana i do prywatnego. Np. na wynik cytologi czeka sie do 2 tygodni.
Jeszcze co do ciazy to choroba kolezanki uswiadomila mi ze tego jednego brzdaca chociaz trzeba miec jak najszybciej bo potem pewne choroby moga zniwelowac dalsze plany.
|
#3985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Itenko może Pro Vivo na Jutrzenki, byłam tam kiedyś i przyjmowali również na NFZ tylko trzeba sie wcześniej zapisywać. Odczuwalna jest duża różnica w podejściu do pacjenta w porównaniu do państwowej przychodni. |
|
|
|
|
#3986 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedz sprobuje sie tam w najblizszym czasie wybrac. Ostatnio wszytsko co prywatne jest lepsze bo w Panstwowych coraz gorzej sie dzieje
|
|
|
|
#3987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeszcze co do niechcianych dzieci: nie wiem czy w naszym (moim i TŻ) życiu będzie kiedykolwiek taki czas, że dziecko będzie całkowicie potrzebne, całkowicie na miejscu i całkowicie zaplanowane. TŻ (bądź co bądź liberalną pod tym względem ma rodzinę Dziewczyny wszystko mają już zaplanowane, więc przerzuciły się na dyskusje intymno-egzystencjalne
|
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale prywatnie i są naprawdę fajni gin. szczególnie pan Brzozowski ale ciężko się do niego dostać... niestety
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu zalezy jaka pani odbierze raz jak zadzwonilam i spytalam o wizyte refundowana to nawet nigdzie nie zajrzala tylko powiedziala ze nie ma miejsc i zeby dzwonic po 15-stym na drugi dzien znów zadzwoniłam i była inna pani i znalazły sie 2 wolne terminy i to w tym samym miesiącu Tak wiec wszystko zależy od podejscia i humoru pani przy tel
|
|
#3990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W kwestii odpowiedzialności za własne czyny zgadzam się - to my jesteśmy dorośli i powinniśmy myśleć jaki skutek mogą przynieść nasze działania (lub zaprzestanie pewnych działań) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

przesłuchałam wszystkie zespoły, które są podane w podpisie Joasi i dosłownie zaden mi sie nie podoba. Zrobiłam sobie listę z nazwami i koło każdego mam postawiony - (jedynie koło Simon i Alien mam jeszcze ? ale to nie jest to co by mnie za serce chwytało 

. Mówię Wam to jest cudowna sprawa.
za 4 dni
się razem od
....

05.07.2008