|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Wtajemniczenie
|
Starania o dziecko od 2022
Ja tez sie boje kryzysu po porodzie ale Nasza terapeutka mocno uswiadamia męza tez jak czuje sie kobieta po porodzie, na czym bedzie skupiona jej uwaga i jak bardzo bede potrzebowac pomocy. Mąż jest duzo bardziej wyrozumialy niz ja, ale tez bede nad soba pracowac chociaz nie ukrywam ze boie sie tego wszystkiego
Oska porozmawiaj z partnerem albo niech ktos fachowa z Nim porozmawia ze stres w ciazy jest bardzo nie okej dla ciebie i małej. Mnie psycholog strasznie uczula na zwracanie uwagi na swoje emocje. Kazala sie wrecz odcinac od ludzi ktorzy moga powodowac pogorszenie mojego nastroju itp. Spokojna szczesliwa ciąża to spokojne szczesliwe dziecko. Dziecko bardzo duzo teraz odbiera twoich emocji. Sama bylam w szoku jak na prenatalnych lekarz mi pokazywal jak bardzo ruchliwe jest moje dziecko jak sie spinam i stresuje i apelowal o branie oddechow i uspokojenie sie Edytowane przez natkurka Czas edycji: 2022-11-02 o 22:34 |
|
|
|
#4292 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2022
Cytat:
Troche tak jest jak mówisz, ze poza identyfikowaniem sie z TZ w problemie, to w sumie nie moj problem biologicznie a ja rezygnuje z dziecka jesli on sie nie ogarnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Caro No to jest piękna nadzieja, że w końcu Twoim też wstrząśnie co nie co, i wezmie się sam za siebie. Szczerze podziwiam Twoje podejście, bo ja mam chwile kiedy mnie to przerasta wszystko, a gdyby na etapie starań było jak u Ciebie, nie wiem czy bym brnęła w to dalej. Dobrze ze chociaz nadzieją się tli. Tym bardziej że to on głównie chcial dziecka jak pamietam, i u mnie to samo. Sam mnie naciskał jakos pol roku miesiac w miesiac mówiąc że mam odkleić te cholerne plastry, odkleiłam, udało się, i co? Zamiast cieszyć się wspólnie, to my coraz bardziej się nie znosimy... ale u nas tez światełko nadziei si tli. Miejmy nadzieję że wszystkie z nas, naprostuja wszystko sobie i doczekają prędzej czy później, szczęśliwych chwil z maluszkami tego nam życzę.Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dawaj Oska znac po polowkowych, to dzis? |
|
|
|
|
#4296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Starania o dziecko od 2022
Cytat:
Caro ale to zawsze tak jest. Facetom zawsze troche zapal mija bo dziecko to obowiazki. Mój mąż wydaje sie byc bardzo odpowiedzialny, duzo mowi o tym jakby chcial dzieci zywic, jak wychowywac, ze bedzie mniej pracowal itp ale ja to wszystko biore przez palce z tego wzgledu ze wiem ze jednak opieka nad dzieckiem jest bardziej po Naszej stronie bo karmimy, usupiamy etc. I fajnie sie mówi teraz z perspektywy kiedy mały jest w brzucha a jak dojdzie niewyspanie zmeczenie to entuzjazm odpadnie. Cudzymi dziecmi sie inaczej opiekuje i moj mąż jest cudowny dla innych dzieci ale tez wiem ze ma duzo energii bo te dzieciaki widuje tylko np na kilka dni jak do Nas przyjadą na ferie itp. Wtedy mocno sie angazuje w zabawianie ich, karmienie itp ale wiem ze ma wizje ze oni wyjada i on odpocznie. Daj Boże zeby przy Naszym dziecku w 100% był taki ale jednak uwazam ze oboje bedziemy zmeczeni i ten entuzjazm troche opadnie. Nie mniej za 10 lat jak jestesmy razem i jak go poznalam to wiem ze nie pozwoli zebym calkowicie to ja sie dzieckiem zajmowala i bedzie chcial brac czynny udzial w wychowaniu Edytowane przez natkurka Czas edycji: 2022-11-03 o 09:38 |
|
|
|
|
#4297 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oska rozmowy pomagaja na chwile. Twoj facet nie jest swiadomy zagrozen jakie wplywaja na wasze dziecko podczas stresu. Przy kolejnej klotni gdyby celowo cie zaczepial czy prowokowal klotnie to wyszlabym ostentacyjnie na spacer trzaskajac drzwiami tak zeby popamietal bo zdrowie Waszego dziecka jest najwazniejsze. Ciąża to nie czas na jakieś wyrzucanie sobie roznych rzeczy itp . Mój mąż zakladam ze w wielu sytuacjach tez by chcial postawic na swoim bo ja sie przyznaje ze czasem przeginam z wynyslaniem roznych rzeczy ale wycofuje sie i mowi okej bo wie ze bez sensu sie klocic teraz w tym stanie. Napewno by mi przemowil do rozsadku ale stwierdza ze w sumie teraz jego syn i jego zdrowie ( tez psychiczne) jest najwazniejsze
|
|
|
|
|
#4299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4300 |
|
Wtajemniczenie
|
Oska dawaj znac jak tam twoje polowkowe. Ja mialam wczoraj wizyte i wszystko okej
kupilam z tej okazji nawet pierwsze body. Ogolnie z wyprawki nie mam NIC i nic nie kupuje bo planujemy przeprowadzke wiec nawet nie mam gdzie tego trzymac. Moze w styczniu zrobie intensywne zakupy. Dzisiaj podjade spytac o wozki. Znajomi maja na sprzedaz Cybexa w dobrej cenie ale z racji tego ze nie mam zypelnie rozeznania to chce sobie poogladac rozne wozki. Slyszalam tez ze na nowy wozek sie czeka wiec zobaczymy. Tylko ten temat chcialabym ogarnac wczesniej. Cala wyprawke planuje zrobic hurtowo w kilka dni. Usiasc i zamawiac wszystkie rzeczy z listy Aa i zaczal sie u mnie doslownie z dnia na dzien pojawiac brzuch ciązowy lekarka mowila ze w 16-17 tygodniu serio brzuch pojawia sie z dnia na dzien B6E2BE75-F09C-409E-A063-BCAF7AD3B659.jpg
|
|
|
|
#4301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dosłownie, gole się co dwa dni od lat, a wczoraj miałam spory problem żeby cokolwiek zobaczyć ![]() No prenatalne super, wszystko ok, dzidzia z wymiarów starsza o tydzień, w życiu bym nie powiedziała, że dźwigam już 450g No ja właśnie zaczynam powoli ostro, roznie bywa, czasem nagle wychodzą kwiatki ze trza leżeć, ja zakladam przełom stycznia/lutego ze juz będzie wsio poprane i przygotowane, czekac na małą. A najdalej połowa lutegobym chciała mieć wsio dosłownie na tip top mnie polozna mowila ze najwazniejsze donosić do 25.02 więc nie wiem czy nie przyspieszę tych przygotowań bo to rowno 37tc będzie.Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4303 |
|
Wtajemniczenie
|
Super ze wszystko okej Oska
|
|
|
|
#4304 |
|
Rozeznanie
|
Ale fajnie się to czyta dziewczyny, że wszystko z waszymi fasolkami jest ok
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochane Dziewczyny 2 pytania: - czy uprawialyscie seks we wczesnej ciazy? my w sumie kontynuujemy jak gdyby nigdy nic ale dzis mialam jakis dziwny bol i sie wystraszylam :O ale zadnych plamien czy krwawien. - czy jak wczoraj mialam nudnosci, a dzis juz nie, to nie swiadczy o niczym zlym? potrzebuje wsparcia i oparcia bo zaczynam wariowac
Edytowane przez maja5433 Czas edycji: 2022-11-04 o 09:14 |
|
|
|
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poki nie masz przeciwskazań od lekarza to spoko, mdłości Też nie są żadnym wyznacznikiem. Ja ich miałam bardzo mało, prawie wcale więc na lajcie trzymam kciuki żeby wszystko u Ciebie przebiegało pomyślnie ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4307 |
|
Raczkowanie
|
W temacie sexu. Moj TZ wczoraj wyglaszal teorie na temat seksu w ciazy ze to takie strasznie dziwne, ze on tam bedzie cos wkladal a tam dziecko spi 🥴 Oczywiscie teoria dotykania go... Pogratulowalam samooceny w kwestii wielkosci sprzetu i odeslalam do ksiazki od biologii. Do tego histore z cyklu, a koledzy mowili... Jeden z nich sie kochal z zona i polozyl jej reke na brzychu a on sie ruszal. I to byla puenta tej dramatycznej historii. Juz czuje jak moje zycie seksualne legnie w gruzach 🥴 Niby mowi sie ze dobrze rozmawiac ale mam wątpliwości 🤣
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam konsultacje z endo wyników hormonów i dostałam euthyrox na to moje tsh. No i tyle. Działamy.
|
|
|
#4309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
te chłopy ![]() Dziewczyny, jeśli seks i owulacja była 22 i 23 października to wyjdzie już coś z testów? Mam od 3 dni dziwne bóle w podbrzuszu, trochę jak na okres.... Zastanawiam się, czy mogę wziąć normalnie jakieś tabletki przeciw bólowe i czy to możliwe żeby objawy przed okresem zaczęły się już 12 dni przed ech.... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jesli ufac mojej owulacji wg kalendarzyka, to pierwszy test + mialam 11dnia popoludniu... |
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4312 |
|
Wtajemniczenie
|
Heheheh seks w ciazy jest okej jesli nie ma przeciwskazan, my akurat mielismy bo mialam krwiaka. Krwiaki w ciazy sa baaaardzo częste i faktycznie jak rozmawialam z kolezankami to tez je mialy. Lekarka mowila zeby sie powstrzymac bo seks to skurcze macicy i zeby odpuscic. Ja chyba bym poczekala do wizyty u lekarza.
Mi akurat ta wstrzemiezliwosc mega pasowala bo dla mnie sex w ciazy moglby nie istniec chociaz mialam jakies przeblyski libido. Ja ogolnie zawsze mialam niskie libido ale serio w ciazy nie umiem w sexy. Bede rozmawiac o tym z moja Pania psycholog ale autentycznie dla mnie to takie dziwne odczucie bo jakos w momencie ciazy patrze na siebie jako na matke tego dzidziusia i mowilam mezowi ze czuje sie jakbysmy byli we trojke. Mąż to rozumie, do zblizen dochodzi ale niezbyt czesto. Wydaje mi sie ze dla męża to jest duuuzo normalniejsza sprawa, moze dlatego ze to moje cialo? Nie wiem nie mniej libido -100 . Ale jak ktos ma ochote to jak najbardziej. Jesli nie ma przeciwskazan to tu jazda Caro rozbawil mnie ten tekst o twoim partnerze i twoj komentarz o jego męskosci haha ale ja tez mowilam męzowi w formie zartu ze nie bedzie mi dziecka szturchal.Maja - koncert objawow jest zupelnie normalny. Raz sa raz ich zupelnie nie ma. Nie przejmuj sie tym. |
|
|
|
#4313 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
dzisiaj mam wolny dzień, zaraz jadę na zakupy to kupię test. Mam dziwne podejście teraz, bo zawsze byłam sceptycznie nastawiona do posiadania dzieci i na zasadzie "będzie to będzie.... Kiedyś", ale odkąd odłożyliśmy antykoncepcję, to np. czuję w środku, że chciałabym żeby się udało i że nie jest już mi to takie obojętne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4314 |
|
Wtajemniczenie
|
Kazda tak ma
ja tez mialam podejscie ze okej uda sie j fajnie ale jak czlowiek zaczyna sie starac to juz jakby zaczyna bardziej zalezec
|
|
|
|
#4315 |
|
Raczkowanie
|
dzis nie mam nudnosci za to mam taki apetyt ze to jakas masakra, wszystko bym zjadla
![]() jestem juz po sniadniu, drugim sniadaniu i obiedzie :/ |
|
|
|
#4316 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojjj apetyt w ciazy to moja zmora… psychicznie mnie wykancza ten temat i mowie to wprost. Nadaje sie chyba to na jakas osobna sesje terapeutyczna
ogolnie ja nie lubie jesc. Dla mnie jedzenie to koniecznosc a nie przyjemnosc. Przed ciaza jadlam 3 razy dziennie bo na wiecej nie mialam ani sily ani ochoty. Juz chyba to pisalam ale moim marzeniem by bylo wziecie jakiejs tabletki z rana ktora by mnie nasycila na reszte dnia. Nigdy nie mam ochoty na nic, nie lubie probowac etc. Naprawde gdybym mogla chcialabym odzywiac sie tlenem i sloncem![]() No i masz ci los. Od poczatku ciazy mam tak wilczy aptety ze nieraz z tego powodu plakalam. Na poczatku myslalam ze to wina tabletek na tarczyce bo w ciazy nagle musialam zaczac je brac ale Pani ginekolog powiedziala ze to przypadlosc w ciazy. Mi naprawde chce sie plakac bo ja jestem CAŁY CZAS glodna. Ja juz nie wiem co mam jesc bo przestaje miec ochote na cokolwiek. Niestety zaczelam sie lekko glodzic tzn nie tak doslownie bo jem sniadanie obiad kolacje i jakies przekaski ale mój syn to chyba odkurzacz bo w zasadzie moglabym jesc caly czas a niestety nie mam ani sily ani ochoty ciagle czegos przygotowywac wiec zdarza mi sie chodzic goodnej wyszly mi przez to ketony w moczu ale co ja moge poradzic. Jadlabym ale przysiegam ze juz nie mam pomyslu na to co mam jesc. Jem owoce, warzywa, kanapki makarony, sery etc a jestem caly czas GLODNA. Dla osoby takiej jak ja ktora traktowala jedzenie jak ostatecznosc to naprawde okropna przypadlosc ciazowa
|
|
|
|
#4317 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale w ciazy pieknie wygladasz, i poszlo to tylko w brzuszek chyba? idealnie.ja po 3 posilkach dzis a czuje glod staram sie do 16 wytrzymac jednak, nie moge jesc co godzine... ja za to uwielbiam jesc i boje sie efektow bo szybko tyje :O---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez maja5433 Czas edycji: 2022-11-04 o 14:55 |
||
|
|
|
#4318 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie lubie jesc naprawde.. cale zycie bylam wrecz skrajnie szczupla z tego powodu ze jedzenie moglobu dlq mnie nie istniec. Pozniej w pandemii przytulam bo zero ruchu tylko biurko kanapa a teraz od poczatku ciazy przytylam 5kg (17tc) ale apetyt mam taki ze moglabym jesc 3 obiady dziennie z tym ze nie mam na nie ochoty i jestem w☠☠☠☠iona ze musze je przygotowywac
|
|
|
|
#4319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ktory to dzien cyklu? Moze rano cos wyjdzie? Ile masz tych testow?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

mimo wszystko trzymam kciuki!
bo gdybys widziala jasna poprawe partnera i ze ceujecie razem do jednej bramki a nie tylko gadacie to byloby ci łatwiej.
polecam terapie kazdemu. Nawet jak sie w zwiazku uklada to warto porozmawiac z kims obcym i stanac troche z boku.
tego nam życzę.

lekarka mowila ze w 16-17 tygodniu serio brzuch pojawia sie z dnia na dzien 

poki nie masz przeciwskazań od lekarza to spoko, mdłości Też nie są żadnym wyznacznikiem. Ja ich miałam bardzo mało, prawie wcale więc na lajcie
trzymam kciuki żeby wszystko u Ciebie przebiegało pomyślnie 
ale w ciazy pieknie wygladasz, i poszlo to tylko w brzuszek chyba? idealnie.
staram sie do 16 wytrzymac jednak, nie moge jesc co godzine... ja za to uwielbiam jesc i boje sie efektow bo szybko tyje :O
️