Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2022-11-25, 21:45   #331
Timon i Pumba
hakuna matata

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67.

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-25, 22:07   #332
lightangel
Zakorzenienie

[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89421255]Jakie macie szybkie pożywne posiłki, ale takie, żeby nie spędzać godzin gotując?

Staram się zdrowiej odżywiać, nie kupuję już przetworzonego jedzenia, ale mam wrażenie, że bez przerwy przygotowuję jedzenie.

Robię smoothies.
Warzywa na patelnię (z mięsem)
Uwielbiam ryby, więc robię jakieś sałatki z rybami i warzywami.
I jajka, codziennie kilka jajek na chlebie razowym

Ale co poza tym?[/QUOTE]Z takich szybkich to np. omlet (u mnie cebula, szynka, papryka i jajka) a do niego warzywa gotowane na parze - kalafior czy brokuł.
Lubię też pieczonego kalafiora, kroję sobie kalafiora na mniejsze różyczki, dodaję cebulę pokrojoną w półplasterki i ciecierzycę z puszki, do tego trochę oleju i przypraw (sól, papryka, curry) i piekę 15-20 minut mieszając od czasu do czasu. Może to brzmieć mało sycąco, ale można się tym bardzo dobrze najeść.
W zamrażalniku mam sporo mrożonych warzyw, jak już kompletnie nie mam pomysłu co zjeść to podsmażam warzywa, dodaję do nich przyprawy i czerwoną soczewicę (wystarczy ją zalać wrzątkiem i po dwóch minutach jest gotowa).
Plus wiele dań przygotowuję w większej ilości, np. zupy, gulasze, sosy do makaronu, pierogi robię w większej ilości a potem dzielę i mrożę. To najlepsze wyjście na jedzenie w tygodniu po pracy, wystarczy coś rano wyjąć z zamrażalnika a potem tylko podgrzać po pracy i dogotować sobie tylko makaron czy ogarnąć szybką surówkę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lightangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-25, 22:59   #333
magbeth
Dzik

Moim wyjściem awaryjnym są tortille pełnoziarniste, które nafaszerowuje wszelkimi możliwymi warzywami, co tam znajdę albo na co wpadnę i viola, mam ultra szybki i zdrowy posiłek. Nie polece konkretnych placków, bo nie wiem co jest w ojczyźnie, ale na bank są jakieś z dobrym składem.
Inne jedzenie na szybko to makaron (razowy, z alg, z ciecierzycy, jakikolwiek) ze szpinakiem, cebulka i jogurtem oraz przyprawami. Mięsożercy mogą oczywiście wzbogacić potrawę.
Lubie tez ryz z marchewka, groszkiem, kukurydza, cebula i sezamem, doprawiony sosem sojowym i kurkuma, ryż gotuje osobno, warzywa idą na patelnie (ale maja wyjść al dente), potem dodaje ryż, przesmażam z przyprawami i sosem i jest.
magbeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-25, 23:11   #334
Finlora
Zakorzenienie

Jedna z moich ulubionych szybkich potraw - wrzucam paprykę na patelnię, podsmażam, dorzucam halloumi i przecier pomidorowy z kartonika, w międzyczasie gotuję kaszę bulgur i gotowe - 15 minut łącznie z ugotowaniem kaszy. No i oczywiście przyprawy, ja wrzucam dużo czosnku i papryki.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-25, 23:58   #335
Pusheen_
BAN stały

U mnie to najczęściej warzywa na patelnię, ryż z warzywami albo makaron z tym, co mi akurat przyjdzie do głowy + passata.

Z sałatek to moim hitem jest sałatka z brokułów i pomidorów, polana jogurtem naturalnym ( plus trochę majonezu).

Uwielbiam tę sałatkę, bo jest bardzo zdrowa i nazywam ją sałatką na reset, vo służy wtedy, kiedy zdarzy nam się mieć gorszy dzień albo spadek formy po jakimś weekendzie pełnym spotkań przy winie czy innych wypadów.

Zrobienie tej sałatki zajmuje jakieś 15 minut - podczas gotowania brokułów, kroi się pomidory, a do jogurtu dodajesz majonez i zostawiasz na te 10 minut w lodówce.

Świetnie smakuje z kilkoma ząbkami czosnku albo prażonym słonecznikiem.

Poza tym można miksować skladniki i dodać coś więcej - fetę albo jajka, w zależności od upodobań.

Tylko tę sałatkę trzeba szybko zjeść - smak i warzyw przenikają się tak mocno, że po pozostawieniu jej na noc w lodówce, może być już mało smaczna kolejnego dnia.
Coś za coś.

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Pusheen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 00:05   #336
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Jedna z moich ulubionych szybkich potraw - wrzucam paprykę na patelnię, podsmażam, dorzucam halloumi i przecier pomidorowy z kartonika, w międzyczasie gotuję kaszę bulgur i gotowe - 15 minut łącznie z ugotowaniem kaszy. No i oczywiście przyprawy, ja wrzucam dużo czosnku i papryki.
Smażony na patelni grillowej

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 00:20   #337
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Zakręciłam się i skończyły mi się antykoncepcyjne tabletki, a w poniedziałek jadę w delegację.
Na jakiej stronie mogę zapłacić, żeby dostać receptę? Nie chce się naciąć na scam, a pilnie potrzebuje, żeby nie robić przerwy.

Ja raz czy dwa korzystałam z dimedic.
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 08:39   #338
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 09:21   #339
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Możesz kupić jeden bilet na dwie osoby i zaznaczyć, że jedna ma zniżkę, a druga nie. Tak, konduktor się przyczepi.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 09:31   #340
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Farmaceuta może Ci wystawić i zrealizować taką receptę, po prostu w aptece. Musi to być kontynuacja leczenia, ale jak wcześniej brałaś tabletki to nie ma problemu.

No kontynuacja, biorę od kilku lat. Ale robili mi problem i nie chcieli wystawić, jak przez pomyłkę lekarz wypisał inne, więc wątpię, żeby teraz chcieli
Cytat:
Napisane przez FALLinLOVE Pokaż wiadomość
Zamawiałam na e-recepta.net

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Ja raz czy dwa korzystałam z dimedic.
Dzięki, będę zerkać, gdzie taniej i klikam.

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 10:24   #341
Norluka
Wtajemniczenie

Potrzebuję spodni dresowych jak najcieplejszych i najbardziej ocieplanych, w ciemnym kolorze, nie za miliony, bo na wyjścia z psem. Rzuciło się wam coś takiego w oczy w sieciówkach?
Norluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 11:12   #342
Kalindaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Norluka Pokaż wiadomość
Potrzebuję spodni dresowych jak najcieplejszych i najbardziej ocieplanych, w ciemnym kolorze, nie za miliony, bo na wyjścia z psem. Rzuciło się wam coś takiego w oczy w sieciówkach?
Ja mam takie:
https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/c...ingu-2182830/1
Moim zdaniem całkiem ciepłe są, mają taki meszek od środka.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Jak trafisz na dobrą promocję i bilet w promo będzie kosztował mniej niż bilet ze zniżką to system w ogóle tej zniżki nie weźmie pod uwagę i nie będzie jej widać na bilecie.
Przetestowane: ostatnio jechałam na promocyjnym bilecie z osobą ze zniżką i nasze bilety kosztowały tyle samo i nie było zaznaczonej ulgi na bilecie.
Nie wiem czy to dotyczy wszystkich zniżek, ale chyba tak. Może to Ci rozwiąże problem.
Kalindaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 11:34   #343
nikisa
Zakorzenienie

Czy są jakieś super tabletki na ból zatok i głowy zarazem? Kompresy z soli, pestek wiśni mam, ale boli cholernie

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 12:15   #344
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
Czy są jakieś super tabletki na ból zatok i głowy zarazem? Kompresy z soli, pestek wiśni mam, ale boli cholernie

Mi pomaga solpadeine rozpuszczalna.
I kładę sobie też poduszkę z kolcami, trochę tak masuje i zaczyna być lepiej.

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 12:38   #345
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norluka Pokaż wiadomość
Te są ciepłe i nie za miliony monet.
https://www.lidl.pl/p/esmara-spodnie...kie/p100342366

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 12:41   #346
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie najlepiej działa Sinupret Extract, to nie jest lek przeciwbólowy ale bardzo szybko odtyka zatoki i dzięki temu ból też znika. Z typowo przeciwbólowych jest np. Nurofen zatoki, doraźnie pomaga w razie bólu ale do leczenia słabo się nadaje.

Stary 2022-11-26, 12:48   #347
Mahaszi
Rozeznanie

[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89421255]Jakie macie szybkie pożywne posiłki, ale takie, żeby nie spędzać godzin gotując?

Staram się zdrowiej odżywiać, nie kupuję już przetworzonego jedzenia, ale mam wrażenie, że bez przerwy przygotowuję jedzenie.

Robię smoothies.

Ale co poza tym?[/QUOTE]

- serek wiejski z warzywami lub na słodko z owocami
- makaron (taki bez gotowania) z warzywami na patelnię, tofu wędzonym i hummusem w roli sosu
- gotowce w słoikach Go Vege z Biedry są całkiem smaczne
- owsianka nocna (wsypujesz płatki i jakieś owoce/orzechy czy co tam chcesz i zalewasz mlekiem/wodą/jourtem wieczorem i rano masz gotowe
Stary 2022-11-26, 13:02   #348
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magbeth Pokaż wiadomość
Moim wyjściem awaryjnym są tortille pełnoziarniste, które nafaszerowuje wszelkimi możliwymi warzywami, co tam znajdę albo na co wpadnę i viola, mam ultra szybki i zdrowy posiłek. Nie polece konkretnych placków, bo nie wiem co jest w ojczyźnie, ale na bank są jakieś z dobrym składem.
Inne jedzenie na szybko to makaron (razowy, z alg, z ciecierzycy, jakikolwiek) ze szpinakiem, cebulka i jogurtem oraz przyprawami. Mięsożercy mogą oczywiście wzbogacić potrawę.
Lubie tez ryz z marchewka, groszkiem, kukurydza, cebula i sezamem, doprawiony sosem sojowym i kurkuma, ryż gotuje osobno, warzywa idą na patelnie (ale maja wyjść al dente), potem dodaje ryż, przesmażam z przyprawami i sosem i jest.
Czy możesz powiedzieć jak smakuje makaron z alg? Nie zwróciłam uwagi, że taki jest ani nie potrafię sobie wyobrazić, jak smakuje i z czym go najlepiej połączyć.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Dziękuję za przepis

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:

Solpadeine, działa na wszystko

Stary 2022-11-26, 13:20   #349
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Dziękuję za przepis
Mam jeszcze jeden tego typu - też uwielbiam
Na patelnię paprykę, chwilę podsmażam, dodaję halloumi i cukinię, chwilę podsmażam, w międzyczasie gotuję kaszę bulgur, dorzucam do tego co na patelni i gotowe Tutaj oprócz czosnku i papryki dodaję oregano
Albo coś takiego - fasolkę szparagową mrożoną na patelnię, do tego cukinię, w międzyczasie gotuję makaron. Oczywiście mieszam wszystko razem i na koniec dodaję półtłusty twaróg, chwilę mieszam, żeby twaróg zmieszał się ze wszystkim i gotowe Nie sądziłam, że takie połączenie może być dobre, a bardzo mi smakuje
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 13:40   #350
4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76
Konto usunięte

Robię smoothies.

Ale co poza tym?[/QUOTE]

Chyba najszybciej jest robic sobie tak dwa razy w tygodniu mini meal prep.
- warzywa typu papryka, marchewka w slupki
- ukrecic szybko hummus czy smalec z fasoli albo inny fasolowy dip, do tego warto miec jakis dodatkowy dip typu ajvar
- ugotowac jakis weglowodan (kasze, ryz)
- ugotowac jajka (i tak mowilas ze gotujesz)
- upiec jakies warzywo (dynia, slodkie ziemniaki, cukinia w plastrach) i dodatkowo przy jednym wlaczeniu piekarnika, jesli jesz mieso, to upiec jakis kawalek miesa, np. piers z kurczaka, poszarpac potem na drobne kawalki
- dodatkowo miec w lodowce cos jak feta czy mozzarella (najlepiej w malych kawalkach zeby juz nie kroic), suszone pomidory, puszke fasoli i kukurydzy, tunczyka, kilka swiezych warzyw, tego typu sprawy.
Polecam tez pokroic np. szczypior albo inne ziolo, bo pokrojona zielenina na gore zawsze daje posilkom taki.... fajny feeling.
Taki meal prep to moim zdaniem ok. godzina roboty ze wszystkim, ale potem posilki robia sie prawie ze same.

Wtedy mozna bardzo szybko wlozyc sobie np. do pracy lyzke hummusu, kilka warzyw w slupkach i bulke. Albo zrobic to jako kanapke z hummusem i upieczonym plastrem warzywa w srodku.
Zrobic wrapa z przygotowanymi skladnikami (np. hummus, mieso, marchewka, jakis ogorek).
Do pracy mozna wziac upieczonego batata z innymi warzywami, troche tego poszarpanego miesa, troche fasoli z puszki, troche ajvaru.

Po przyjsciu do domu mozna bardzo szybko ukroic troche salaty i dodajac rozne polprodukty szybko zrobic salatke o nieskonczonych mozliwosciach.
Ewentualnie w formie buddha bowl dodajac ugotowany weglowodan (kasza bulgur np. na zimno jest pyszna).
Mozna blyskawicznie zrobic 'chili con carne', tylko ze z tym poszarpanym miesem, kukurydza i fasola z puszki. Gotowac bedzie sie wlasciwie same, czesc zjesc z ryzem, czesc na drugi dzien we wrapie na sniadanie.
Jest tez masa pomyslow na makaron, np. makaron z hummusem i pomidorkami koktajlowymi albo makaron z sosem z upieczonych warzyw.
Upieczone warzywa + cos z zamrazarki (np. groszek) mozna np. dodac do pokrojonych ziemniakow, ugotowac, przyprawic, zblendowac, zupa blyskawiczna.
4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 14:01   #351
kasiunia788742
Zakorzenienie

To na mnie soloadeine na nic nie działa- na zatoki biorę sinupret a przeciwbolowo ketonal sprint. A w ogóle na zatoki świetny jest spray pronasal na receptę - raz w roku kuracja i na rok spokój z zatokami, ew lekka zajawka, która po paru tabletkach sinuperu przechodzi.

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 14:22   #352
lightangel
Zakorzenienie

Ostatnio widziałam że jedna z firm drobiarskich zaczęła produkować hummus z indyka. Co to w ogóle za pomysł? Nie wiem czy to rzadki pasztet czy co, ale dla mnie odpychajacy na samą myśl. Teraz jak ktoś nie je mięsa to będzie musiał uważać nawet w lodówce z hummusem, śmieszna sprawa trochę.

Stary 2022-11-26, 14:31   #353
blue2003
Miuoshowa

GG do blue2003 Wyślij wiadomość przez Yahoo do blue2003

Cytat:
Ostatnio widziałam że jedna z firm drobiarskich zaczęła produkować hummus z indyka. Co to w ogóle za pomysł? Nie wiem czy to rzadki pasztet czy co, ale dla mnie odpychajacy na samą myśl. Teraz jak ktoś nie je mięsa to będzie musiał uważać nawet w lodówce z hummusem, śmieszna sprawa trochę.

Widziałam to dzisiaj w Kaufie A podobno to wege ludzie są śmieszni, bo nazywają bezmięsne danie kiełbasą czy kotletem. A mięsożerni mają za to hummus z indyka czy frytki z kurczaka

"...nasza wielkość miała iskrzyć, a wygasa gdy tak teraz na nią patrzę a ty milczysz..."
blue2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 15:04   #354
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:

U mnie w Kaufie jest. Widziałam go w necie z pół roku temu i myślałam, że to jakaś przeróbka dla jaj. Teraz myślę, że to jest cyniczne i pewnie prezes jest z tych co go wkurza, że wegańskie produkty zwą się kiełbaskami. Pewnie tez nie wypuścili żadnych bezmięsnych produktów, jak zaczęła już robić konkurencja (szybki risercz to potwierdza).

Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Stary 2022-11-26, 15:51   #355
MariaFrancesca
Zakorzenienie

[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89421698]Chyba najszybciej jest robic sobie tak dwa razy w tygodniu mini meal prep.

- warzywa typu papryka, marchewka w slupki

- ukrecic szybko hummus czy smalec z fasoli albo inny fasolowy dip, do tego warto miec jakis dodatkowy dip typu ajvar

- ugotowac jakis weglowodan (kasze, ryz)

- ugotowac jajka (i tak mowilas ze gotujesz)

- upiec jakies warzywo (dynia, slodkie ziemniaki, cukinia w plastrach) i dodatkowo przy jednym wlaczeniu piekarnika, jesli jesz mieso, to upiec jakis kawalek miesa, np. piers z kurczaka, poszarpac potem na drobne kawalki

- dodatkowo miec w lodowce cos jak feta czy mozzarella (najlepiej w malych kawalkach zeby juz nie kroic), suszone pomidory, puszke fasoli i kukurydzy, tunczyka, kilka swiezych warzyw, tego typu sprawy.

Polecam tez pokroic np. szczypior albo inne ziolo, bo pokrojona zielenina na gore zawsze daje posilkom taki.... fajny feeling.

Taki meal prep to moim zdaniem ok. godzina roboty ze wszystkim, ale potem posilki robia sie prawie ze same.

Wtedy mozna bardzo szybko wlozyc sobie np. do pracy lyzke hummusu, kilka warzyw w slupkach i bulke. Albo zrobic to jako kanapke z hummusem i upieczonym plastrem warzywa w srodku.

Zrobic wrapa z przygotowanymi skladnikami (np. hummus, mieso, marchewka, jakis ogorek).

Do pracy mozna wziac upieczonego batata z innymi warzywami, troche tego poszarpanego miesa, troche fasoli z puszki, troche ajvaru.

Po przyjsciu do domu mozna bardzo szybko ukroic troche salaty i dodajac rozne polprodukty szybko zrobic salatke o nieskonczonych mozliwosciach.

Ewentualnie w formie buddha bowl dodajac ugotowany weglowodan (kasza bulgur np. na zimno jest pyszna).

Mozna blyskawicznie zrobic 'chili con carne', tylko ze z tym poszarpanym miesem, kukurydza i fasola z puszki. Gotowac bedzie sie wlasciwie same, czesc zjesc z ryzem, czesc na drugi dzien we wrapie na sniadanie.

Jest tez masa pomyslow na makaron, np. makaron z hummusem i pomidorkami koktajlowymi albo makaron z sosem z upieczonych warzyw.

Upieczone warzywa + cos z zamrazarki (np. groszek) mozna np. dodac do pokrojonych ziemniakow, ugotowac, przyprawic, zblendowac, zupa blyskawiczna.[/QUOTE]Świetne rady pojedyncze przepisy to za mało, a taki meal prep i odpowiednio zaopatrzona szafka i lodówka to jest to.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 16:10   #356
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue2003 Pokaż wiadomość
Widziałam to dzisiaj w Kaufie A podobno to wege ludzie są śmieszni, bo nazywają bezmięsne danie kiełbasą czy kotletem. A mięsożerni mają za to hummus z indyka czy frytki z kurczaka
Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
U mnie w Kaufie jest. Widziałam go w necie z pół roku temu i myślałam, że to jakaś przeróbka dla jaj. Teraz myślę, że to jest cyniczne i pewnie prezes jest z tych co go wkurza, że wegańskie produkty zwą się kiełbaskami. Pewnie tez nie wypuścili żadnych bezmięsnych produktów, jak zaczęła już robić konkurencja (szybki risercz to potwierdza).

Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Dla mnie to jest po prostu dziwny pomysł bo nie wiem do kogo ma trafiać. Jak ktoś nie je mięsa to przecież tego nie weźmie, a jak nawet je to mając ochotę na hummus będzie raczej szukał pasty z ciecierzycy a nie z indyka. Plus w ogóle pomysł na zmielenie mięsa na taką miękką pastę kojarzy mi się z najgorszej jakości pasztetem w którym ktoś ukrywa dzioby, pazury i najgorszy mom.

Stary 2022-11-26, 16:18   #357
ladylajla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
To na mnie soloadeine na nic nie działa- na zatoki biorę sinupret a przeciwbolowo ketonal sprint. A w ogóle na zatoki świetny jest spray pronasal na receptę - raz w roku kuracja i na rok spokój z zatokami, ew lekka zajawka, która po paru tabletkach sinuperu przechodzi.

Pronasal jest też bez recepty, tylko odpowiednio drożej.
Stary 2022-11-26, 16:32   #358
Pusheen_
BAN stały

Mam dwa pytania, może ktoś odpowie:

1.Czy ktoś z Was obsługuje PayPal?

Zarobiłam pieniądze i żeby je otrzymać serwis musi mnie zweryfikować łącząc się z PP. Próbuję nawiązać połączenie i nic z tego, nie wiem o co chodzi.

Instrukcje dotyczące weryfikacji konta nic nie tłumaczą. Naprawdę

2. Szukam fajnej gry dotyczącej geografii Europy/świata. Może to być gra karciana lub planszowa (jeśli takie są w tym obszarze), pytania w formie quizu.

Widzę parę propozycji, ale boję się kupić grę, która mogłaby być zbyt dziecinna.

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Pusheen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 16:32   #359
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladylajla Pokaż wiadomość
Pronasal jest też bez recepty, tylko odpowiednio drożej.
Oo to nie wiedziałam, dzięki za info

kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-11-26, 16:54   #360
4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pusheen_ Pokaż wiadomość
Mam dwa pytania, może ktoś odpowie:

1.Czy ktoś z Was obsługuje PayPal?

Zarobiłam pieniądze i żeby je otrzymać serwis musi mnie zweryfikować łącząc się z PP. Próbuję nawiązać połączenie i nic z tego, nie wiem o co chodzi.
Chyba musisz najpierw zalozyc paypal, polaczyc go z twoim kontem bankowym, wtedy ten serwis wysle ci jakies pieniadze na twoj paypal np. z kodem i jak im ten kod podasz to bedziesz zweryfikowana.
4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości