Chodzenie bez stanika - kontrowersyjne czy normalne? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-12-02, 11:25   #91
meliandra
Zakorzenienie

Dot.: Chodzenie bez stanika - kontrowersyjne czy normalne?

Szczerze powiedziawszy ja się nie spotykam z żadnymi kontrowersjami na ten temat. Kobiety są inaczej zbudowane i biust po prostu bardziej zwraca uwagę natomiast żeby to były kontrowersje to bym nie powiedziała. Inna kwestia jest taka, że w swoim otoczeniu nie znam żadnej kobiety co chodzi bez stanika. Nie chodzą, bo nie chcą, a nie że nie mogą albo że wzbudzają kontrowersje. Osobiście nie mam jakiś wielkich piersi, ale w staniku jest mi wygodniej i biust ładniej wgląda. W ciągu dnia jak gdzieś jestem stanika w ogóle nie czuję, więc nie ma z tego powodu żadnego dyskomfortu. Bez stanika chodzę czasem latem jak jest mega gorąco i mam jakąś luźną sukienkę/bluzkę albo do jakiś mocno powycinanych sukienek/bluzek, bo nie lubię jak mi stanik wystaje. Moja mama/kuzynki/koleżanki/ciotki robią podobnie. Te z dużym biustem w ogóle nie chodzą bez, bo mówią, że im totalnie nie wygodnie. No nie znam żadnej kobiety dla której chodzenie bez stanika to byłoby coś ekstra. Co oczywiście nie znaczy, że takie kobiety nie istnieją. Na co dzień jednak też takie bardzo rzadko spotykam, jak już to raczej w lecie. No chyba, że ktoś nie zakłada pod luźne ciuchy, to wtedy nie widać.

Co do tego jak to wygląda to zależy od sytuacji. W jakiś formalnych okolicznościach też uważam, że nie wygląda to estetycznie. I nie ma znaczenia czy to kobieta czy mężczyzna, któremu prześwitują sutki. Nie poszłabym na żadne formalne spotkanie bez stanika z latającym na każdą stronę biustem. Tak samo jak nie wyobrażam sobie żeby mężczyzna przyszedł bez majtki i wszystko by tam latało w spodniach
Stary 2022-12-02, 11:45   #92
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2022-12-07 o 20:08
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-02, 12:45   #93
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75
Konto usunięte

[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89427632]A mnie to zwiso i nie wyobrażam sobie mieć jakąkolwiek opinię na temat cudzych brodawek

Dziwi mnie tylko i śmieszy, że męskie sterczące suty pod koszulką to luz, a babskie - łolaboga jak nieelegancko i prowokująco.[/QUOTE]No ja mam taką opinie, że według mnie jest ładniej jak tych brodawek nie widać u kobiet jak i u mężczyzn.
W lecie czasem chodzę bez stanika, zwłaszcza do czegoś luźniejszego, ale na imprezę do takiego topu jak ma laska ze zdjęcia na pewno bym stanik założyła, bo po prostu lepiej się wtedy ten biust układa i ciuch robi lepsze wrażenie.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-02, 13:17   #94
a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25
Konto usunięte

[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89427772]No ja mam taką opinie, że według mnie jest ładniej jak tych brodawek nie widać u kobiet jak i u mężczyzn.
[/QUOTE]

No i spoko.
Ale ja pytam dlaczego w społeczeństwie uważa 'się', że już lepiej jak facetowi sterczą brodawki pod koszulką niż kobiecie. Dziwi mnie to rozróżnienie, bo akurat brodawki piersiowe mają obie płcie. Nijak nie pojmę dlaczego akurat te kobiecie uważa 'się' za prowokujące i niestosowne jak je widać po ubraniem i że w ogóle tylko damskie wzbudzają niezdrowe zaintersowanie. I to na dodatek u obu płci !
a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-02, 13:23   #95
squirrelqa
Zakorzenienie

[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;89427825]No i spoko.
Ale ja pytam dlaczego w społeczeństwie uważa 'się', że już lepiej jak facetowi sterczą brodawki pod koszulką niż kobiecie. Dziwi mnie to rozróżnienie, bo akurat brodawki piersiowe mają obie płcie. Nijak nie pojmę dlaczego akurat te kobiecie uważa 'się' za prowokujące i niestosowne jak je widać po ubraniem i że w ogóle tylko damskie wzbudzają niezdrowe zaintersowanie. I to na dodatek u obu płci ! [/QUOTE]Wieki traktowania kobiet tylko jako obiekty seksualne, obiekty kuszenia i pozwalanie sobie na komentowanie ich wyglądu ZDECYDOWANIE za często w odróżnieniu od mężczyzn. Jest to bardzo dobrze widoczne w regularnych dyskusjach "kto z celebrytów jak wygląda i dlaczego ona tak brzydko się starzeje?!!!".

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-02, 13:46   #96
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Wieki traktowania kobiet tylko jako obiekty seksualne, obiekty kuszenia i pozwalanie sobie na komentowanie ich wyglądu ZDECYDOWANIE za często w odróżnieniu od mężczyzn. Jest to bardzo dobrze widoczne w regularnych dyskusjach "kto z celebrytów jak wygląda i dlaczego ona tak brzydko się starzeje?!!!".

O to to...
Pamiętam nagłówek "Pani Marszałek pokazała dekolt", ale "Andrzej Duda na plaży, oceń jego figurę" jakoś nie widziałam...

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-02, 14:43   #97
magbeth
Dzik

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
O to to...
Pamiętam nagłówek "Pani Marszałek pokazała dekolt", ale "Andrzej Duda na plaży, oceń jego figurę" jakoś nie widziałam...
+100
magbeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-12-02, 15:09   #98
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2022-12-02 o 15:10
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-02, 15:15   #99
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Tolerancja to coś zupełnie innego.

To nie gdybanie, a szansa na wgląd w siebie i samoświadomość. Chyba się po prostu boisz co tam znajdziesz. Człowiek dojrzewa i rozwija się całe życie, a przynajmniej wg norm zdrowotnych powinien.
? Bez przesady. Chyba nadto to interpretujesz.

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-02, 15:50   #100
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:
Tolerancja to coś zupełnie innego.

To nie gdybanie, a szansa na wgląd w siebie i samoświadomość. Chyba się po prostu boisz co tam znajdziesz. Człowiek dojrzewa i rozwija się całe życie, a przynajmniej wg norm zdrowotnych powinien.
No ale co, ma wmówić sobie, że się jej podoba coś innego, skoro się jej nie podoba? Zawsze mnie bawi takie gadanie: ooo, to przez zły patriarchat/katolicyzm/polskość/cokolwiek, jesteś taka i śmaka, gdybyś się gdzie indziej urodziła, to byś była inna. No ale się urodziłam tu, wychowałam w takiej kulturze, pewne jej elementy przyswoiłam jako część tożsamości i tyle. Nie wszystko się da zmienić, nie wszystko zresztą chcę.

Osobiście jestem team bez stanika, ale ponieważ brodawki mam twarde zawsze i wszędzie, i nawet przez grube tkaniny się odznaczają, to jak wychodzę gdzieś "do ludzi", to stanik zakładam. Bo się po prostu niekomfortowo czuję z tym, że je widać. Czy wolałabym mieć na to wywalone? Pewnie tak. No ale nie mam.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-02, 16:47   #101
squirrelqa
Zakorzenienie

[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;89428058]No ale co, ma wmówić sobie, że się jej podoba coś innego, skoro się jej nie podoba? Zawsze mnie bawi takie gadanie: ooo, to przez zły patriarchat/katolicyzm/polskość/cokolwiek, jesteś taka i śmaka, gdybyś się gdzie indziej urodziła, to byś była inna. No ale się urodziłam tu, wychowałam w takiej kulturze, pewne jej elementy przyswoiłam jako część tożsamości i tyle. Nie wszystko się da zmienić, nie wszystko zresztą chcę.

Osobiście jestem team bez stanika, ale ponieważ brodawki mam twarde zawsze i wszędzie, i nawet przez grube tkaniny się odznaczają, to jak wychodzę gdzieś "do ludzi", to stanik zakładam. Bo się po prostu niekomfortowo czuję z tym, że je widać. Czy wolałabym mieć na to wywalone? Pewnie tak. No ale nie mam.[/QUOTE]Nalepki na sutki z Etam i luz Polecam.

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-02, 20:30   #102
Pani_Robot
Śnięta Mucha

[1=bceb01c221ea3319abad6ab 25f068feed7228d52_657f8c4 7e3c47;89428058]No ale co, ma wmówić sobie, że się jej podoba coś innego, skoro się jej nie podoba? Zawsze mnie bawi takie gadanie: ooo, to przez zły patriarchat/katolicyzm/polskość/cokolwiek, jesteś taka i śmaka, gdybyś się gdzie indziej urodziła, to byś była inna. No ale się urodziłam tu, wychowałam w takiej kulturze, pewne jej elementy przyswoiłam jako część tożsamości i tyle. Nie wszystko się da zmienić, nie wszystko zresztą chcę.

[/QUOTE]

No dużo moze zrobic, np jak wyzej napisałam zastanowic sie, dlaczego te kobiece piersi budza w niej az takie silne emocje i czegoś się o sobie dowiedzieć oraz odwrażliwić na cudze cycki i mieć w tej kwestii błogo wywalone. Od razu przyjemniej.

Można też oczywiście przeżyć życie jak koń z klapkami na oczach, czy tam po angielsku z głową w pudełku. Wielu ludzi takie właśnie życie wybiera, ze strachu przed tym, czego mogliby się dowiedzieć o sobie, o swoich bliskich gdyby zaczęli zadawać pytania.

Mnie jest żal osoby, która musi poświęcić swój czas na kontemplację obrzydzenia czyimś ciałem. Ani jej z tego powodu przyjemnie, ani nic. Iść tak latem ulicą i się wzdrygać, bo cycki skaczą przechodniom. Nie brzmi ani trochę jak relaks na świeżym powietrzu i miłe spędzanie czasu. Nie brzmi nawet jak kobieta, która akceptuje swoje ciało.

Jest prosta zasada - jak coś Cię uwiera, to albo to zmieniasz, albo jesteś zgryźliwa z powodu wiecznego niezadowolenia i zatruwasz życie ludziom wokoło.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2022-12-02, 20:38   #103
Indecence
nieprzyzwoita

ja jestem team bez stanika - zimą nie widać pod swetrem, a latem mam wywalone, że się ktoś gapi. Mam ładny, wysoko zawieszony biust, nie uważam, żeby jego widok był nieestetyczny, w związku z czym nie widzę powodu się męczyć w chomącie, jeśli nie muszę.
Indecence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-02, 20:41   #104
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
No dużo moze zrobic, np jak wyzej napisałam zastanowic sie, dlaczego te kobiece piersi budza w niej az takie silne emocje i czegoś się o sobie dowiedzieć oraz odwrażliwić na cudze cycki i mieć w tej kwestii błogo wywalone. Od razu przyjemniej.

Można też oczywiście przeżyć życie jak koń z klapkami na oczach, czy tam po angielsku z głową w pudełku. Wielu ludzi takie właśnie życie wybiera, ze strachu przed tym, czego mogliby się dowiedzieć o sobie, o swoich bliskich gdyby zaczęli zadawać pytania.

Mnie jest żal osoby, która musi poświęcić swój czas na kontemplację obrzydzenia czyimś ciałem. Ani jej z tego powodu przyjemnie, ani nic. Iść tak latem ulicą i się wzdrygać, bo cycki skaczą przechodniom. Nie brzmi ani trochę jak relaks na świeżym powietrzu i miłe spędzanie czasu. Nie brzmi nawet jak kobieta, która akceptuje swoje ciało.

Jest prosta zasada - jak coś Cię uwiera, to albo to zmieniasz, albo jesteś zgryźliwa z powodu wiecznego niezadowolenia i zatruwasz życie ludziom wokoło.
No teraz to się odkleiłaś, że hej
Nie przeżywam silnych emocji widząc kobietę bez biustonosza i wcale się nie wzdrygam. Minę ją, pomyślę że mi się nie podoba, i tyle. Po temacie. A potem minę kogoś lub coś innego. I nie kontempluję potem tego przez pół dnia. Ba, nie kontempluję tego aż tak długo, ile Ci zajęło napisanie tego posta.
Pewne obrazki zapadają w pamięć, jak choćby pani bez biustonosza w batystowej bluzce. I zapadają w pamięć rzeczy fajne, jak i te, które niekoniecznie mi się podobają.

I sorry, ale komu zatrułam życie? Napisałam swoją opinię. Nie podoba mi się chodzenie bez stanika. Szanuję Twoje odmienne zdanie, szkoda, że Ty moje atakujesz.

Edytowane przez staska_stasia
Czas edycji: 2022-12-02 o 20:43
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-02, 20:44   #105
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Nie przeżywam silnych emocji widząc kobietę bez biustonosza i wcale się nie wzdrygam. Minę ją, pomyślę że mi się nie podoba, i tyle. Po temacie. A potem minę kogoś lub coś innego. I nie kontempluję potem tego przez pół dnia. Ba, nie kontempluję tego aż tak długo, ile Ci zajęło napisanie tego posta.
Pewne obrazki zapadają w pamięć, jak choćby pani bez biustonosza w batystowej bluzce. I zapadają w pamięć rzeczy fajne, jak i te, które niekoniecznie mi się podobają.
Wnioskując po twojej żywej i mocno obronnej reakcji tak teraz, jak i wcześniej, tylko mnie utwierdziłaś w tym, co napisałam.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2022-12-02, 20:50   #106
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Wnioskując po twojej żywej i mocno obronnej reakcji tak teraz, jak i wcześniej, tylko mnie utwierdziłaś w tym, co napisałam.
A ja widzę, że Ciebie uwiera to, że ktoś może mieć odrębne zdanie na jakiś temat.
Ja tu kończę swoją wypowiedź i stawiam kropkę.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-02, 21:05   #107
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:

I sorry, ale komu zatrułam życie? Napisałam swoją opinię. Nie podoba mi się chodzenie bez stanika. Szanuję Twoje odmienne zdanie, szkoda, że Ty moje atakujesz.
Totalnie się zgadzam.

Nikt nie pisał o żadnym obrzydzeniu. Nikt nie pisał o wzdryganiu, bo cycki skaczą.
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-03, 00:46   #108
kasiunia788742
Zakorzenienie

[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89428247]Totalnie się zgadzam.

Nikt nie pisał o żadnym obrzydzeniu. Nikt nie pisał o wzdryganiu, bo cycki skaczą.[/QUOTE]Dokładnie. Mocna nadinterpretacja i wchodzenie za bardzo.

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-03, 10:43   #109
Chailleach
Wcale nie wiedźma!

Cytat:

Tak bardzo się zgadzam!
Ja nie wyobrażam sobie chodzenia bez stanika, praktykuję to tylko w domu i ewentualnie jak ide po szybkie zakupy w kurtce. Ale mam duży biust i chodzenie, bieganie, schylanie się bez biustonosza wywołuje u mnie duży dyskomfort. No i bez stanika wygląda brzydko, pewnie gdybym miała bardzo ładny lub maleńki biust, to częściej bym rezygnowała ze staników.
How can I keep from singing?
Chailleach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-12-03, 12:43   #110
Ruwi
Zadomowienie

Sama mam spory i trochę obwisły biust, więc nie wyobrażam sobie chodzenia bez stanika nawet po domu. Nadaje mu kształt i trzyma go w ryzach, żeby nie skakał. Natomiast jeśli ktoś sam z siebie ma jędrny i nieprzeszkadzający biust, to nie widzę w ogóle sensu stosowania tego elementu garderoby, skoro nie pełni żadnej funkcji. Przecież zawsze coś to uwiera i jest to dodatkowa warstwa materiału latem. Bardzo zazdroszczę osobom, które nie muszą go nosić, moim zdaniem jest to zupełnie normalna sprawa (no może z wyjątkiem jakichś półprzezroczystych tkanin). W załączonym zdjęciu też nie widzę nic dziwnego, wszystko jest przecież przykryte. Czy sutki się odznaczają czy nie nie wiem jakie to ma znaczenie, i tak wiadomo, że kobieta ma w tym miejscu piersi.

Edytowane przez Ruwi
Czas edycji: 2022-12-03 o 12:44
Ruwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-03, 13:02   #111
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ruwi Pokaż wiadomość
Sama mam spory i trochę obwisły biust, więc nie wyobrażam sobie chodzenia bez stanika nawet po domu. Nadaje mu kształt i trzyma go w ryzach, żeby nie skakał. Natomiast jeśli ktoś sam z siebie ma jędrny i nieprzeszkadzający biust, to nie widzę w ogóle sensu stosowania tego elementu garderoby, skoro nie pełni żadnej funkcji. Przecież zawsze coś to uwiera i jest to dodatkowa warstwa materiału latem. Bardzo zazdroszczę osobom, które nie muszą go nosić, moim zdaniem jest to zupełnie normalna sprawa (no może z wyjątkiem jakichś półprzezroczystych tkanin). W załączonym zdjęciu też nie widzę nic dziwnego, wszystko jest przecież przykryte. Czy sutki się odznaczają czy nie nie wiem jakie to ma znaczenie, i tak wiadomo, że kobieta ma w tym miejscu piersi.
Ja mogłabym nie nosić, bo nie ma co mi opadac ani przeszkadzać, ale chyba nigdy nie pozbędę się kompleksow- nie chciałabym żeby każdy wiedział jak małe mam piersi. ;P oczywiście staników nie noszę jakiś push up, ale w wtedy i tak nic nie rzuca się w oczy i nie jestem aż tak płaska.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7
Czas edycji: 2022-12-03 o 13:03
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-04, 08:58   #112
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4
Konto usunięte

W lecie praktycznie nie zakładam stanika. A w ciągu roku to zależy, niektóre bluzki/sukienki lepiej wyglądają ze stanikiem, to wtedy tak, a tak ogólnie to nie jest to już u mnie punkt obowiązkowy.
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-05, 12:33   #113
Triszuniek
Rozeznanie

Zależy. Jak idę do miasta i wiem, że nie będę zdejmować grubej buzy/ płaszcza to zwykle olewam stanik, latem nosze głównie sportowy.
Triszuniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-05, 20:06   #114
kresowisko
Przyczajenie

A jak się wam podoba widoczny pod ubraniem stanik, tak jak u tej dziewczyny po lewej? Czy to waszym zdaniem lepsze niż widoczne sutki?
kresowisko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-05, 20:14   #115
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kresowisko Pokaż wiadomość
A jak się wam podoba widoczny pod ubraniem stanik, tak jak u tej dziewczyny po lewej? Czy to waszym zdaniem lepsze niż widoczne sutki?
O nie, to wiocha, fashion faux pas.

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 10:27   #116
Ava_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kresowisko Pokaż wiadomość

Jakby ubrała czarny stanik nie byłoby widać. Ja wolałabym straszyć ramiączkami stanika niż wolno latającym biustem.

Ava_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 10:47   #117
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ava_ Pokaż wiadomość
Jakby ubrała czarny stanik nie byłoby widać. Ja wolałabym straszyć ramiączkami stanika niż wolno latającym biustem.

Czarny, albo jakiś kolorowy i by fajnie było.
+ zdjęcie z jakiejś imprezy chyba tanecznej, to bez stanika nawet przy małym biuście, jest niewygodnie: piersi latają a po jakimś czasie podskakiwania i tańcowania _bolą_ od tego. A raczej nikt tam nie chodzi stać pod ścianą, żeby piersi oszczędzać.

Swoja drogą serio nie ogarniam, po co komu biały stanik. Do niczego się to nie nadaje. Z pod białego świeci, pod kolorowe bez sensu, kilka prań i wygląda na stare i znoszone. Bez sensu.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-12-06, 10:52   #118
olabambola
Zadomowienie

ten "biały" stanik (a dokładniej to tylko białe ramiączko, nie wiem jak wyglada reszta stanika) pod tą czarną bluzką to dla mnie ten sam poziom stylu co czarny stanik pod białą bluzką - ja bym się tak nie ubrała, bo mi się nie podoba, ale co kto lubi
olabambola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 16:51   #119
Monia284
Zakorzenienie

Obojętne mi jak ludzie się ubierają. Jak chcą to jak najbardziej mogą chodzić bez stanika. Zwrócić uwagę mogą bo to jeszcze może nie jest norma ale ja tam nie zwracam uwagi. W ogóle mało patrzę na ludzi na ulicy. No chyba że ktoś potrzebuje pomocy. Sama stanik noszę bo tak wolę mam duży i niestety bardziej obwisły biust i źle bym się czuła bez. Kwestia przyzwyczajenia tez. Lubię też mieć ładne staniki

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
Szczerze powiedziawszy ja się nie spotykam z żadnymi kontrowersjami na ten temat. Kobiety są inaczej zbudowane i biust po prostu bardziej zwraca uwagę natomiast żeby to były kontrowersje to bym nie powiedziała. Inna kwestia jest taka, że w swoim otoczeniu nie znam żadnej kobiety co chodzi bez stanika. Nie chodzą, bo nie chcą, a nie że nie mogą albo że wzbudzają kontrowersje. Osobiście nie mam jakiś wielkich piersi, ale w staniku jest mi wygodniej i biust ładniej wgląda. W ciągu dnia jak gdzieś jestem stanika w ogóle nie czuję, więc nie ma z tego powodu żadnego dyskomfortu. Bez stanika chodzę czasem latem jak jest mega gorąco i mam jakąś luźną sukienkę/bluzkę albo do jakiś mocno powycinanych sukienek/bluzek, bo nie lubię jak mi stanik wystaje. Moja mama/kuzynki/koleżanki/ciotki robią podobnie. Te z dużym biustem w ogóle nie chodzą bez, bo mówią, że im totalnie nie wygodnie. No nie znam żadnej kobiety dla której chodzenie bez stanika to byłoby coś ekstra. Co oczywiście nie znaczy, że takie kobiety nie istnieją. Na co dzień jednak też takie bardzo rzadko spotykam, jak już to raczej w lecie. No chyba, że ktoś nie zakłada pod luźne ciuchy, to wtedy nie widać.

Co do tego jak to wygląda to zależy od sytuacji. W jakiś formalnych okolicznościach też uważam, że nie wygląda to estetycznie. I nie ma znaczenia czy to kobieta czy mężczyzna, któremu prześwitują sutki. Nie poszłabym na żadne formalne spotkanie bez stanika z latającym na każdą stronę biustem. Tak samo jak nie wyobrażam sobie żeby mężczyzna przyszedł bez majtki i wszystko by tam latało w spodniach
No przy dużym biuście to oprócz tego że źle bym się czuła bez stanika w moim przypadku to jeszcze piersi by bolały.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:

No niestety mi beż stanika piersi mocno skaczą bo są duże i jest to bolesne. Dlatego stanik się przydaje. Jednak nie oceniam źle kogoś kto nie nosi. Mnie to obojętne.

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 16:54   #120
jaksy
Zasiedzenie

Mnie nic tak nie denerwuje w cudzej garderobie jak to, gdy ktoś nie rozcina rozporka w płaszczu xD Poza tym nie zwracam uwagi. Sama już prawie nie noszę stanika, wkładam tylko na oficjalne sytuacje (a też nie zawsze). Ale mam mały biust, ani nie przeszkadza mi jego ciężar, ani nie czuję wzroku ludzi na nim.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości