❄❆❄Coraz bliżej Święta!❄❆❄Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. XII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-12-03, 08:46   #2041
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Dot.: ❄❆❄Coraz bliżej Święta!❄❆❄Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. XII

Cytat:
Napisane przez milka_70 Pokaż wiadomość
Co to jest?

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
To pewnie vlogi o tematyce Christmas

Mogę dołączyć? Kocham święta Ale ogólnie ozdoby wyciągam dopiero tydzień przed, choinka do strojenia jakieś 2 dni przed Wigilia i potem wszystko stoi i świeci do początków lutego Dzięki temu jakoś ten moment świat staje się dla mnie wyjątkowy bo mogę to wszystko wyciągnąć i zacząć swiętować w tym roku pierwsze święta już na swoim, robimy Wigilię i gdzieś od października już się zastanawiam jak udekoruję mój dębowy wymarzony stół Nogi są białe więc padło na czerwony obrus i na środek biały bieznik z czerwonymi reniferami gdzieniegdzie A na środek pójdzie zielony wieniec i do środka świeczka, e wła la

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lasagna_ze_szpinakiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-03, 09:50   #2042
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lasagna_ze_szpinakiem Pokaż wiadomość
To pewnie vlogi o tematyce Christmas

Mogę dołączyć? Kocham święta Ale ogólnie ozdoby wyciągam dopiero tydzień przed, choinka do strojenia jakieś 2 dni przed Wigilia i potem wszystko stoi i świeci do początków lutego Dzięki temu jakoś ten moment świat staje się dla mnie wyjątkowy bo mogę to wszystko wyciągnąć i zacząć swiętować w tym roku pierwsze święta już na swoim, robimy Wigilię i gdzieś od października już się zastanawiam jak udekoruję mój dębowy wymarzony stół Nogi są białe więc padło na czerwony obrus i na środek biały bieznik z czerwonymi reniferami gdzieniegdzie A na środek pójdzie zielony wieniec i do środka świeczka, e wła la

Ja bym nie zasłaniała litego drewna tylko właśnie je udekorowała i podkreśliła. Sama mam stół z litego drewna i w tym roku chce zrobić coś takiego.

Dziś może właśnie kupię takie czarne talerze i złote sztućce. W lesie szukam powalonej gałęzi sosny, ale póki co nie trafiłam. Muszę jutro kontynuować. Załącznik 7783434

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-03, 10:37   #2043
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

[1=a5b2f04c728b42871bc12f2 c24211f88ae37ff8d_643f213 43ae75;89428395]Ja bym nie zasłaniała litego drewna tylko właśnie je udekorowała i podkreśliła. Sama mam stół z litego drewna i w tym roku chce zrobić coś takiego.

Dziś może właśnie kupię takie czarne talerze i złote sztućce. W lesie szukam powalonej gałęzi sosny, ale póki co nie trafiłam. Muszę jutro kontynuować. Załącznik 7783434

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Też pieknie! Ja mam na co dzień odkryty i na Wigilię chce właśnie tak trochę inaczej, bardziej odświętnie w stosunku do tego co mam zawsze No i prawda taka że wolę go jednak do jedzenia czymś zasłonić bo mnie to mniej stresuje, że zaraz jakiś barszczyk wyląduje na tym dębowym stole (już dość stresów przeżyłam przy parapetowce ). Podobnie miałam właśnie na Wielkanoc, tzn zostawiłam odkryty i tylko naturalne dekoracje. Ide bardziej w takie klimaty:image_processing20191119-23501-qa8jmb.jpg

Stary 2022-12-03, 10:42   #2044
dembi
Zakorzenienie

[1=5f083cc4357a17874313628 5878af065567fa4f9_687ec67 2557c2;89427778]Zadzro ,wstawisz zdjcia jak bedzie gotowa ?

Ja mialam dzisiaj czas dla siebie ,posprzatalam (odkurzac mi padl musze kupic nowy )i udekorowalam sypialnie duzo dekoracji nie bedzie ,przebralam dekoracje latem,zrobilam odgruzowanie ,prawie niczego nie dokupilam ,teraz zostalo tylko kupic choinke jakis tydzien przed swietami i wystawic dziadki do orzechow i konika na biegunach to bedzie stalo na naszym parapecie w pokoju ,do kuchni mam zamiar kupic gwiazde w doniczce i to wszystko ,zostana mi tylko renifery,ktorych chyba w tym roku nie bede wystawiala ale zostawie je ,nie bede sie ich pozbywala moze jeszcze kiedych sie przydadza ,ogolnie to chcialam wszystkich swiatecznych dekoracji sie pozbyc a postawic na male choineczki sztuczne lub cyprysiki i zielony wianek swiateczny ale moj maz juz marudzi ze wszystkiego sie pozbyalam i teraz juz prawie nic nie mamy
Vlogmasy mam zamiar ogladac ,jeszcze nie zaczelam ale nadrobie jak bede miala czas jeszcze nie wiem od kogo,moze od kreci zawsze miala fajne ,vlogow codziennych od nikogo nie ogladam ale vlogmasy bym chciala ,znacie kogos fajnego ?[/QUOTE]

No pewnie, ze pokaze na razie macie choineczke tylko z lampkami

Wczoraj mialam jakiegos powera po pracy umylam okno w sypialni, zawiesilam zaslonki w salonie, ustawilam choinke, zawiesilam lampki, powystawialam wiekszosc ozdob

Rano wstaje a tu pada śnieg ale bedzie piekny spacer z psem w lesie

Co do vlogmasow to ogladam Andziaks, chociaz ona po szpitalu wiec moze byc mniej tego , i lubie O matko i Corko czasem tez ogladam Zoelle i ogladalam Laure Ogrodowczyk ale ona juz chyba zrezygnowala , a szkoda bo fajne miala te vlogmasy

I takie sliczne ozdobki dokupilam na choinke, bo w tym roku bialo czerwona w takim cukierkowym stylu

Te laski cukrowe super, nie wiem, czy nie dokupie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 317785234_656455572645093_6825148428538197668_n.jpg (88,0 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 317999139_437125418604105_4531278796413479918_n.jpg (81,3 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 317728113_470652345191939_9031992396078200053_n.jpg (77,9 KB, 78 załadowań)
Stary 2022-12-03, 10:53   #2045
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Przepiękne to drewno z gałązkami
Mam czarne talerze i złote sztućce - cudnie wyglądają razem, ale pasują mi tylko do kuchni. Stół mam w stylu francuskim, choć przyjechał ze Szwecji, więc te talerze pasują jak świni siodło. Na niego raczej vintage porcelana w drobne kwiatuszki.

Też na święta lubię amerykańską przesadę, ale chyba mogłabym ją mieć jeden - dwa dni jakichś zjazdów i obiadów/kolacji świątecznych, a tak resztę grudnia raczej właśnie gałązki, trochę złota, szyszki, lampki. I jako, że obrusów nienawidzę, to ten jeden-dwa dni w roku mogłabym mieć czerwono-zielony kraciasty w stylu Preppy Christmas.

Znowu dowiedziałam się dziś z Facebooka, że spadł śnieg. Jak otwieram oczy, to najpierw zaglądam w social media na 15 minut, a dopiero później się pionizuję

Dembi cudna ta choinka

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Edytowane przez Pani_Robot
Czas edycji: 2022-12-03 o 10:54
Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-03, 11:16   #2046
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75
Konto usunięte

Ja lubię jak jest dużo światełek, natomiast różne stojące bibeloty w ograniczonej ilości. Mam 2 wieńce, jeden zawieszę na drzwiach wejściowych do domu, a drugi będę kombinować nad wielkim kuchennym oknem.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
a5b2f04c728b42871bc12f2c24211f88ae37ff8d_643f21343ae75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-03, 11:25   #2047
Lasagna_ze_szpinakiem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
Mam czarne talerze i złote sztućce - cudnie wyglądają razem, ale pasują mi tylko do kuchni. Stół mam w stylu francuskim, choć przyjechał ze Szwecji, więc te talerze pasują jak świni siodło. Na niego raczej vintage porcelana w drobne kwiatuszki.

Też na święta lubię amerykańską przesadę, ale chyba mogłabym ją mieć jeden - dwa dni jakichś zjazdów i obiadów/kolacji świątecznych, a tak resztę grudnia raczej właśnie gałązki, trochę złota, szyszki, lampki. I jako, że obrusów nienawidzę, to ten jeden-dwa dni w roku mogłabym mieć czerwono-zielony kraciasty w stylu Preppy Christmas.

Znowu dowiedziałam się dziś z Facebooka, że spadł śnieg. Jak otwieram oczy, to najpierw zaglądam w social media na 15 minut, a dopiero później się pionizuję

Dembi cudna ta choinka
No ja właśnie tak chce zrobic- na 3 dni z obrusem, potem tylko zielony wieniec i koniec Ameryki do tego zasłony w kratę i choinka na takim tle. Święta to jedyny czas kiedy toleruję przepych

Stary 2022-12-03, 11:27   #2048
Miroku
Super Adorable Gal🌸 ⋆

Cytat:
Napisane przez dembi Pokaż wiadomość

Wczoraj mialam jakiegos powera po pracy umylam okno w sypialni, zawiesilam zaslonki w salonie, ustawilam choinke, zawiesilam lampki, powystawialam wiekszosc ozdob

Co do vlogmasow to ogladam Andziaks, chociaz ona po szpitalu wiec moze byc mniej tego , i lubie O matko i Corko czasem tez ogladam Zoelle i ogladalam Laure Ogrodowczyk ale ona juz chyba zrezygnowala , a szkoda bo fajne miala te vlogmasy

I takie sliczne ozdobki dokupilam na choinke, bo w tym roku bialo czerwona w takim cukierkowym stylu

Ale piękna choinka

Ja obrałam sobie ambitny cel na następny tydzień-kupić lampki. Ale takie, które dają ciepłe światło Nie lubię tych zimnych ledów.
Zawsze wieszam je na oknie. W tym roku myślę jak je urozmaicić, może zrobię sobie też jakiś mały stroik do wazonu

Tymczasem wczoraj poczułam się Świętym Mikołajem, kupiłam prezenty na mikołaja dzieciakom, siostrze, rodzicom oraz koleżance z którą dzisiaj idziemy się spotkać na jakieś jedzonko

A sobie idealną czerwoną aksamitkę do włosów-dwa lata szukałam idealnej świątecznej gumki do włosów i w końcu ją znalazłam w lokalnym supermarkecie Do tego świecę o zapachu czekoladowo-wiśniowym, każdy zapach z czekoladą kojarzy mi się ze Świętami, bo zawsze pod poduszką znajdowałam tabliczkę 6tego grudnia rano

U mnie tylko leciutko zabieliło, ale i tak jest ładniej i bardziej optymistycznie
Stary 2022-12-03, 11:40   #2049
5f083cc4357a178743136285878af065567fa4f9_687ec672557c2
Konto usunięte

Cytat:

OMG jaka fajna choina,ja tez chyba od nastepnego tygodnia wezne sie za sprzatanie ,chcialam zmienic juz zaslony ,chociaz nie wiem czy to nie za wczesnie i przeczyscic kiedys okna tak w polowie grudnia jak bedzie czas ,jutro moze zdrobie pierogi i zamroze,kiedys kupowalam gotowe ale od kiedy tutaj mieszkamy nauczylam sie sama lepic pierogi ,nie powiem bylo to wyzwanie bo gotowac nie bardzo lubie ,ale o dziwo sie okazalo ,ze i piec nawet mozna sie nauczyc

Dziewczyny inspiracja ze stolem piekna ,jeszcze kilka lat temu mialam tak ,ze na swieta potrafilam zalac doslownie mieszkanie dekoracjami z czasem mi to przeszlo ,porozdawalam,pozbylam sie i najbardziej wlasnie takie naturalne dekoracje mi sie podobaja ,lubilam tez ogladac instagram ,,w bukowskiej chacie ,, ale nie ma juz go ,jak ta dziewczyna pieknie dekorowala stol na swieta czy wielkanoc
5f083cc4357a178743136285878af065567fa4f9_687ec672557c2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-03, 21:34   #2050
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka_70 Pokaż wiadomość
Co to jest?

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
Filmiki na yt o tematyce świątecznej

Hej dziewczyny, odzywałam się trochę w tym wątku, ale to było daaawno temu

Wy wiecie wszystko, także zapytam: jakie świece z drewnianym knotem nie za miliony polecacie? Coś tańszego niż WW?

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:

Ja też oglądam Andziaks, kiedyś jeszcze Karolinę Baszak, ale zrezygnowała z nagrywania.
Stary 2022-12-03, 22:50   #2051
magda_lena111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość

Wy wiecie wszystko, także zapytam: jakie świece z drewnianym knotem nie za miliony polecacie? Coś tańszego niż WW?

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Ja też oglądam Andziaks, kiedyś jeszcze Karolinę Baszak, ale zrezygnowała z nagrywania.
Najtaniej to wyjdzie samemu zalać takie świece. Po za WW znam tylko takie z allegro

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
magda_lena111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-04, 10:42   #2052
dembi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość

Dembi cudna ta choinka
Dziekuje, dzisiaj bede ja stroic z rodzicami

Cytat:
Napisane przez Miroku Pokaż wiadomość
Ale piękna choinka

Ja obrałam sobie ambitny cel na następny tydzień-kupić lampki. Ale takie, które dają ciepłe światło Nie lubię tych zimnych ledów.
Zawsze wieszam je na oknie. W tym roku myślę jak je urozmaicić, może zrobię sobie też jakiś mały stroik do wazonu

Tymczasem wczoraj poczułam się Świętym Mikołajem, kupiłam prezenty na mikołaja dzieciakom, siostrze, rodzicom oraz koleżance z którą dzisiaj idziemy się spotkać na jakieś jedzonko

A sobie idealną czerwoną aksamitkę do włosów-dwa lata szukałam idealnej świątecznej gumki do włosów i w końcu ją znalazłam w lokalnym supermarkecie Do tego świecę o zapachu czekoladowo-wiśniowym, każdy zapach z czekoladą kojarzy mi się ze Świętami, bo zawsze pod poduszką znajdowałam tabliczkę 6tego grudnia rano

U mnie tylko leciutko zabieliło, ale i tak jest ładniej i bardziej optymistycznie
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość

WW ma tansza wersje swieczek np. dostepnych w super pharm nature`s wick obecnie na promocji

Wczoraj umyłam okna, posprzatalam sypialnie, ozdobilam wszedzie okna , nadrobilam vlogmasy i obejrzalam kolejny swiateczny film- Rodzinny Dom wariatow

A dzisiaj przychodza rodzice i stroimy choinke i robimy sobie Mikołajki
Stary 2022-12-04, 13:08   #2053
Konto usunięte

Ja dzisiaj ulepilam pierogi,popoludniu idziemy na kiermasz a w nastepnym tygodniu musze powiesic czyste zaslony,przypomnialo mi sie ,ze ostatnio wieszalam zaslony w pazdzierniku ,pozniej jechalismy na tygodniowy wyjazd ,pozniej byl listopad i nie myslalam o oknach a zaslony mam jasne smietankowe, czas zrobic z tym porzadek
5f083cc4357a178743136285878af065567fa4f9_687ec672557c2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-04, 15:59   #2054
magda_lena111
Rozeznanie

Ja mam jeszcze dziś 2h zajęć. Potem mam plan upiec ciasto marchewkowe i zrobić likier piernikowy
Pierwsze dekoracje powoli się już pojawiły u mnie w domu
Wczoraj przy sprzątaniu cisnęłam świąteczne piosenki

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Dziś spojrzałam na konto i się przeraziłam - coś ostatnio popłynęłam z wydatkami czas przystopować... a piżamkę z sleepless in warsaw chciałam kupić
magda_lena111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-04, 21:08   #2055
dembi
Zakorzenienie

Choinka ubrana zreszta całe mieszkanie juz swiateczne

Rodzice byli, choinka ubrana, prezenty rozdane dostałam od męża pizamke swiateczna oraz skarpetki a od rodzicow tusz do rzęs ( moj ulubiony Lancome Grandiose ) oraz takze pizamke ale letnia

Było bardzo miło, za tydzien jedziemy do rodziców i będziemy ubierac ich choinke i konczyc puzzle swiateczne

Wrzucam pare zdjęc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg choinka.jpg (94,4 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cho 1.jpg (119,5 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cho2.jpg (133,8 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg salon.jpg (65,3 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maly pokoj.jpg (82,7 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kuchnia.jpg (68,9 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kuchnia 1.jpg (84,2 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kuchnia 2.jpg (98,2 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sypialnia.jpg (63,5 KB, 86 załadowań)
Stary 2022-12-04, 21:11   #2056
dembi
Zakorzenienie

cz. 2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skarpetki.jpg (62,7 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aria.jpg (110,1 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg podusie.jpg (65,8 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lodowe.jpg (68,1 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kubas.jpg (65,7 KB, 84 załadowań)
Stary 2022-12-05, 06:52   #2057
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:

Rodzice byli, choinka ubrana, prezenty rozdane dostałam od męża pizamke swiateczna oraz skarpetki a od rodzicow tusz do rzęs ( moj ulubiony Lancome Grandiose ) oraz takze pizamke ale letnia

Było bardzo miło, za tydzien jedziemy do rodziców i będziemy ubierac ich choinke i konczyc puzzle swiateczne

Wrzucam pare zdjęc
Jak pięknie zainspirowałaś mnie żeby kupić w tym roku piórka ma choinkę to może być ciekawa odmiana

Ja w tym roku bardzo się obijam i już 5 grudnia a w sumie dopiero zaczynam wprowadzać ozdoby zwykle już 1 grudnia miałam mieszkanie udekorowane
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-05, 08:00   #2058
Konto usunięte

Cytat:

Wrzucam pare zdjęc
Bajecznie ,cieplo i przytulnie ,ale fajnie
Ja juz tez sie pomalu rozkrecam,mala choinka w sypialni ubrana

Edytowane przez 5f083cc4357a178743136285878af065567fa4f9_687ec672557c2
Czas edycji: 2023-12-10 o 18:07
Stary 2022-12-05, 08:08   #2059
Konto usunięte

Mam jeszcze kilka dekoracji drewnianych tradycyjnych,ale to dopiero jak bedzie choinka w nastepnym tygodniu tak 17-18go ,kupilam na nia tez sarenki ubiore ja podobnie do malej ale nie identycznie,chcialam tez swiezy wianek na stol bez zbednych dekoracji ,no i jak co roku szyszki ,ciesze sie ze zrobilam porzadek w dekoracjach
Stary 2022-12-05, 13:35   #2060
Triszuniek
Rozeznanie

Ja ubiorę chyba dopiero w weekend. Miałam na Mikołajki, ale trochę mi sie nie chce schodzić do piwnicy po szpej ozdobny xD
Triszuniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-05, 14:41   #2061
Nimfa20Melman
Rozeznanie

Hej. Widzę, że już częściowo choinki ubrane Ja ubrałam 30 listopada. Ozdoby już powyciągane.

Kupiłam dzisiaj dla mamy taki lampion w Dino, bo sąsiad kupił sobie i mamie się spodobał. Tylko, że nie było białych, więc kupiłam ciemny. Super jest.

U mnie nawet ciepło, wolałabym śnieg

Jadę z kotem na zastrzyk
Nimfa20Melman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-05, 15:17   #2062
Misia452
Zakorzenienie

Tz chory w domu siedzi a jutro mieliśmy jechać po choinkę i bombki dokupić,więc nie wiem jak z tym będzie, ehh

Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-05, 20:27   #2063
domab91
Raczkowanie

Z choinką czekam do weekendu żeby na spokojnie ubrać, ale na balkonie i w kuchennym oknie mam już lampki, świece z jesiennych wymienione na zimowo-świąteczne, bieżnik na stole zmieniony. Zaszalałam też w home and you na okazji -90% kupiłam kubki, kuchenne ręczniczki i talerzyk na pierniczki. Pierwsza Poinsecja jest już od soboty ale coś licha, pogubiła liście z jednego pędu
domab91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 07:46   #2064
dembi
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczynki

Jak sobie zapale te lampeczki z rana to łatwiej sie wstaje do roboty

Przyszły kremy jako prezent od męża pod choinke - bomba ! Nie wiedziałam, ze ta firma taka eksluzywna - cle de peau ale juz wyprobowalam emulsje i krem i jest dobrze

Przyszła takze szczoteczka soniczna- prezent od tesciow - i tez jest mega
Stary 2022-12-06, 08:55   #2065
kasiunia788742
Zakorzenienie

U nas choinka już stoi - przez futrzastego szkodnika ilość bombek mocno ograniczona bo i tak te co sa laduja na podłodze 20221204_221451.jpg

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 10:33   #2066
Misia452
Zakorzenienie

My jednak ubieramy w sobotę choinkę,bo sama jej nie przytargam,a tz do piątku na zwolnieniu.
Szkoda,bo już się nastawiłam,że to dziś. Za to chyba przy okazji zakupów poszukam jeszcze jakiś bombek.

Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 12:53   #2067
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
cz. 2
Niunia Jakie filozoficzne spojrzenie.

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
U nas choinka już stoi - przez futrzastego szkodnika ilość bombek mocno ograniczona bo i tak te co sa laduja na podłodze Załącznik 7783580

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka
Piękna!

Byłam w Ikea i jednak mała choinka na stół zamiast dużej w salonie to nie dla mnie... Strasznie te choineczki malutkie, takie drapaki. Zrezygnowałam. Może za rok będzie okazja do ubrania okazałego drzewka. Chociaż moja smerfetka pewnie bombki zdejmie, z hukiem Ona jest niby "nielot" jak na kota, jej maksimum to blat w kuchni, a najchętniej łóżko albo podłoga, ale nie ufam do końca

W tym tygodniu dopinam sprawy i powoli robi mi się w kalendarzu luźniej. Będę się mogła zaszyć z herbatką i książką. W przyszłym tygodniu mam tylko stomatologa, zdjęcie szwów i kontrolną Smerfa plus praktyki i zajęcia w weekend. Wczoraj miał druga z operacji i lekarz mówi, że powinnam mieć już spokój Teraz tylko regulacja tarczycy lekami. Wet mnie urzekł, bo założył, że płacę w ratach, jak będę miała pieniądze, a ledwo się znamy. Jestem absolutnie przekonana, że facet ma ADHD tak jak ja. Przychodzi na wypisie z 30 tabletkami, kladzie je przede mną, patrzy i mówi "i po co ja to przyniosłem? O co mi chodziło?" I odchodzi Technicznie jest bardzo dobry, bo pewnie chirurgia go kręci, ale do spraw organizacyjnych ma asystenta w gabinecie.

Wczoraj byłam superbohaterką z poniedziałkowymi perypetiami. Zaspałam, dostałam okresu, a planowałam załozyć bezowe spodnie. Dobrze, że zauwazyłam przed wyjsciem. Ale dowiozłam psa cudem na zabieg, bo jak się okazało gdy po niego wracałam i tramwaj "zabłądził", dokładnie wczoraj nastąpiła zmiana tras MPK z uwagi na remonty. Zdążyłam w międzyczasie oblecieć aptekę, Leroya, Ikea, dotrzeć (spóźniona) do chirurga, ale była obsuwa, więc udało się wbić na zabieg. Dopadł mnie lekooporny ból głowy, ale to taki, że prawie spłynęłam ze stołu w zabiegowym. Odebrałam z tą łupiącą głową psa, na szczęście przytomnego, bo poprzednio dostałam naćpane, krzyczące warzywo i jeszcze zaliczyliśmy kolację na mieście. Ale noc miałam ciężką, a dzisiaj siedzę z deficytem energii. Tak jak "wszystko" nie szło, tak z drugiej strony "wszystk"o szło. Np nie musiałam wnosić z poszytym przedramieniem psiaka na 2 piętro

Może wykrzesam jakieś siły dziś do ogarnięcie przedświątecznego paru miejsc w domu, bo cały czas mam stertę prania na fotelu, zwroty na stole, a materac psów z kocykiem wygląda jakby ktoś miał bardzo ciężkie sny

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2022-12-06, 12:53   #2068
Lumena_
Raczkowanie

Jak tam u Was dziewczyny Mikołajki ? U mnie Mikołaj się spisał dostałam słuchawki bezprzewodowe o których gadałam z 5 lat... i przepiękną bombkę na choinkę która się otwiera . Mąż dostał również prezent od Mikołaja a najważniejszą jego częścią okazał się....Czekoladowy Mikołaj
Lumena_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 13:06   #2069
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Do mnie Mikołaj na razie przyszedł na tej zasadzie, że dzieci poszły spać i mogę chwilę w wannie z solą do kąpieli poleżeć. W sensie sól wsypana, a nie że przytulam opakowanie.

Generalnie mój świąteczny nastrój na razie oscyluje dzisiaj w granicach -10, bo kolejny raz potwierdziło się, że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach i musiałam podjąć ciężką, ale na tę chwilę konieczną decyzję o całkowitym zerwaniu kontaktu z tymi osobami (bardzo bliskimi wydawałoby się, a niestety odległymi przez... zazdrość, zawiść? Nie wiem tylko o co). Nie pozwolę sobie na cyberbullying pod płaszczykiem "bo to z troski, bo to tylko swoje zdanie wyrażam". Plus mojej bardzo dobrej koleżance umiera pies, z którym przeżyła naście lat. Więc tym bardziej do d... renifera. Liczę, że z każdym dniem będzie lepiej, bo na razie nastrój w rodzaju "usiąść i płakać".

Sorry, nie chcę smęcić i psuć świątecznej atmosfery, ale taka sytuacja.
Stary 2022-12-06, 13:24   #2070
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Ellen to może być bardzo dobra, choć trudna decyzja.

U mnie Mikołaj jak da brak migreny, to będę przeszczęśliwa. Na razie dał wolny dzień.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości