|
|
#4231 | |
|
🦄
|
Dot.: Zakupy na Vinted
Cytat:
Dostaniesz automatycznie, ja właśnie też dostałam znowu zwrot za ten jeden przedmiot, który kupiłam ponownie żeby sobie sprzedający pobrał kasę. No sorki, ale nie chce mi się w to już bawić...
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam pierwszy raz taka sytuację z laską że Słowacji.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4233 |
|
Przyczajenie
|
Ja chyba coś wykrakałam z moją wysyłką na Węgry :/. Dotarło do punktu odbioru w piątek. W poniedziałek napisałam do dziewczyny po angielsku (żeby jak co lepiej przetłumaczyło na węgierski) czy paczka dotarła i zero odpowiedzi, chociaż widziałam, że się logowała.
Sprawdziłam nawet skąd jest, myślę może spod miasta, a nie wszędzie są punkty odbioru, ale było Budapeszt jak byk. Napisałam do supportu, co jak nie odbierze, czy teraz z powrotem do mnie i nie wiem w jakim stanie przyjdzie ta przesyłka, skoro tyle przejdzie, a oni, że jak przyjdzie uszkodzona to coś tam będą działać. A dziś że przesyłka do mnie wraca, no super. Już kij ze zwrotem, ale może w tym czasie kupiłby to ktoś inny, a teraz będę czekać jeszcze z tydzień zanim do mnie dotrze, obawiam się w jakim stanie. A wystarczyłaby chociaż jakakolwiek wiadomość od kupującej. Zastanawiam się, czy jest jakaś opcja, żeby nie wysyłać za granicę? A tak poza tym, miałam nadzieję, że jak już sprzedały się 3 rzeczy to pójdzie coś jeszcze. Człowiek nabiera apetytu w miarę jedzenia. A tu na razie zastój, tylko dodawanie do ulubionych. U was też tak jest? Edytowane przez lilly_vanilli Czas edycji: 2022-12-01 o 10:41 |
|
|
|
#4234 | |
|
🦄
|
Cytat:
Oczywiście, że masz opcję nie wysyłać za granicę- jak ktoś taki kupi to anulujesz i tyle.
|
|
#4235 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinna być opcja pt: " nie wysyłam za granicę" w ustawieniach konta i tyle. |
|
|
|
|
#4237 |
|
nieprzyzwoita
|
Ja na szczęście nie miałam problemu z wysyłką zagraniczną - jedna poszła na Słowację, jedna na Węgry i wszystko ok.
Szkoda, że na vinted nie ma opcji wyszukiwania zdjęciem rzeczy podobnych...dostałam dziś spódniczkę, szukam jak głupia bluzki do kompletu, i nic. Wykorzystałam już chyba wszystkie możliwe zapytania... |
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Przeglądam sobie sweterki z wełny z merynosów i mam ochotę wydłubać sobie oczy, bo tak wiele osób próbuje sprzedać zniekształcone w praniu ciuchy. I to wcale nie po 1 zł.
![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
|
|
#4239 |
|
nieprzyzwoita
|
Kupiłam o 8 rano od Litwinki sukienkę. Obniżyła cenę o dyszkę, na dodatek już mam info o wysyłce. W niedzielę...
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam niebieskich spodni. Naprawdę nie wiem, co kieruje ludźmi wstawiającymi takie zdjęcia, ale chyba nie chęć sprzedania. Poza tym jest tylko zdjęcie metki.
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4242 | |
|
nieprzyzwoita
|
Cytat:
no nie, złożyłam ofertę ceny i przyjęła |
|
|
|
|
#4243 |
|
BAN stały
|
ale po zapłacie czy przed??
|
|
|
|
#4244 |
|
nieprzyzwoita
|
|
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu też widać dokładnie stan
|
|
#4248 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dorzucę do tego foty typu - znajdź sukienkę. https://freeimage.host/i/HnyNemQ https://freeimage.host/i/HnyNgB1 Oprócz poszukiwań... Jedna udana transakcja z Węgierką. Nadane w poniedziałek - odebrane w piątek i kliknięte potwierdzenie w godzinę po odbiorze. Niezbyt udana transakcja z Litwą - kupiłam buty założone rzekomo 2 razy, a w środku odgniecione paluchy i w miejscu palców - starta wkładka. Po raz kolejny kapelusze. Pytam o obwód wewnątrz - dostaję średnicę. Tłumaczę po raz kolejny i po raz drugi wysyłam zdjęcie co i jak. Dziewczyna odpisuje, że nie trzeba jej tłumaczyć jak głupiej - po czym wysyła fotę z miarką gdy mierzy obwód główki Z ZEWNĄTRZ... ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez Morticia_Addams Czas edycji: 2022-12-12 o 00:25 Powód: niedziałające linki |
||
|
|
|
#4249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatniej "bystrej" mierzącej kapelusz od zewnątrz nawet nie przeszkadzała gruba ozdobna wstążka wokół główki... O wysyłaniu przekątnych (nie kupują trójkątnych, kwadratowych ani prostokątnych kapelusz) aż przykro wspominać. Naród nam głupieje na potęgę.Wczoraj wieczorem - na olx - para dewiantów/żartownisiów. Jeden pyta jak ma dopasować stanik na siebie, a drugi chce wiedzieć, czy gdy zakładam pończochy do pewnej sukienki, to widać koronkę?Ludziom się nudzi. Edytowane przez Morticia_Addams Czas edycji: 2022-12-12 o 12:07 Powód: literówka |
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4252 |
|
Wtajemniczenie
|
Raczej źle się mierzy centymetrem kapelusz w środku. Nie sadze by to był do końca miarodajny pomiar.
Szukałam ostatnio białego płaszcza lub kurtki lecz jakby nie ustawić filtrów wypluwa wszystkie możliwe kolory. |
|
|
|
#4253 |
|
Raczkowanie
|
Kapelusze niezwykle rzadko są idealnym okręgiem, często są raczej owalne. Wzory matematyczne się tu nie sprawdzają, bo nie raz różnica pomiędzy stanem faktycznym, a wyliczeniem to 2cm, więc albo kapelusz, nie będzie tak głęboko nałożony jak trzeba, albo opadnie za nisko (w zależności od wysokości główki). Tak, czy inaczej - nie będzie pasować.
Nie bez powodu porządni producenci kapeluszy i wszelkich kasków podają rozmiar - obwód głowy, na którą pasuje nakrycie. Chińczycy klepią najczęściej z obwodem 57 i piszą "one size" - chciałabym widzieć jeden kapelusz pasujący idealnie na moje dwie ciocie - jedna ma głowę 52cm, a druga 60cm ![]() A te z regulowaniem tasiemką w środku wyglądają przekomicznie, gdy ktoś musi ją mocno zacisnąć. Przy mierzeniu miękką miarką, błąd pomiaru powinien być niewielki. No chyba, że trafi się na idiotę. Dziewczyna z Vinted zmierzyła dla mnie kapelusz i podała obwód 4cm (!) mniejszy niż był w rzeczywistości. Wisienką na tym torcie głupoty był fakt, że w środku była metka z rozmiarem ! - duże czarne cyfry. Po odebraniu i wyjęciu z pudełka kapelusza, mało mnie szlag nie trafił. Napisałam do niej, że źle zmierzyła, a na domiar jest w środku rozmiar na metce. Odpisała, że ona metek nie czyta... Ręce opadają. ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- Da się, a błąd pomiarowy będzie niewielki. Grunt, żeby miarka była miękka - np. krawiecka. |
|
|
|
#4254 |
|
Wtajemniczenie
|
Sprzedałam coś i kupujaca wybrała opcje Kurier inpost. Wygenerowała mi się inna niż zwykle do paczkomatu etykieta. Czy mogę ją nadać w paczkomacie?
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4255 |
|
Rozeznanie
|
Inpost zmienił etykiety już jakiś czas temu.
|
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Zdziwko zaliczyłam,bo jeszcze jakiś czas temu były stare,a ostatnio odbierałam paczkę teściowej i aż się wystraszyłam,że coś jest nie tak
![]() Te nowsze etykiety są dla mnie o wiele brzydsze Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4257 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, zawsze wysyłałam przez paczkomat (tzn odkąd jest opcja nadania w paczkomacie bo dawniej trzeba było nadawać w punkcie Inpostu).
|
#4259 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4260 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Błagam Was o poradę - pierwszy raz zdarza mi się na Vinted sytuacja w której kupiony przeze mnie przedmiot nie odpowiada temu na zdjęciach. Dziś mija już bodajże trzeci dzień odkąd czekam na odpowiedź sprzedającego, a on milczy. Co mam zrobić? Gdy wysyłałam wiadomość, że mam problem z zakupem było tam wyraźnie napisane, że sprzedający ma dwa dni na udzielenie mi odpowiedzi (a właściwie zgody na to czy zgadza się na zwrot), byłam przekonana, że po tych dwóch dniach Vinted zadziała w tej sprawie (zapłaciłam w przypadku tego przedmiotu prawie 40 zł za ochronę kupującego
), jednak nic się nie dzieje, a ja nie zamierzam czekać w nieskończoność... Przesyłam screeny i bardzo proszę o pomoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

"

26.08.2023

), jednak nic się nie dzieje, a ja nie zamierzam czekać w nieskończoność... Przesyłam screeny i bardzo proszę o pomoc