|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Holy Crap!
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.
[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89437175]Dziwi mnie skladanie zyczen czy kondolencji bliskim osobom przez media spolecznosciowe. No nie ogarniam, czemu to ma sluzyc.
[/QUOTE] Mnie też, ale jeszcze bardziej zadziwia mnie składanie na portalach życzeń urodzinowych osobom, które nie żyją. Cholera, kto mądry pisze takie głupoty, chyba całkiem obcy ludzie, którzy nawet nie wiedzą w jakim stanie jest solenizant ![]()
![]() |
#662 |
Wtajemniczenie
|
Mnie to nie dziwi, nie do wszystkich wiadomość o śmierci dociera bezpośrednio i szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Holy Crap!
|
Sorry, ale nie przekonuje mnie to, bo nagminnie widzę takie akcje na profilach osób, które nie żyją od kilku lat, np. mój kuzyn (nie żyje już ponad 7) wśród kondolencji i zniczy dostaje życzenia urodzinowe
![]()
Do nieba pójdą wszystkie zwierzęta , a ludzie tylko niektórzy " - Michał Zabłocki Edytowane przez Nightmare666 Czas edycji: 2022-12-13 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Idiota, który jedzie z zaśnieżoną szybą dalej będzie jechał, bo nie myśli. Zwykły człowiek, który przeoczy śnieg na dachu dostanie mandat. Bo przecież silnika nie wolno włączyć... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Holy Crap!
|
Dlatego nie mam daty urodzin na Facebooku, bo kto ma pamiętać to pamięta, w pracy też się nie mówię, że mam urodziny, nic nie przynoszę a w sumie to zazwyczaj wtedy biorę sobie ze 3 dni urlopu.
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak ktoś chce się w coś takiego bawić to spoko... Może mam kołek w pupie, ale dla mnie bieganie z cukierkami, ogłaszanie wszystkim "hej mam urodziny" jest dziwne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Konto usunięte
|
Nie znak czasow tylko glupota.
Niektorzy tylko probuja "nabic sobie' aktywnosci na fb. Dlatego takie zyczenia to czesto na tablicy, a nie w prywatnej wiadomosci. Nieraz dostawalam na fb zyczenia od ludzi, ktorych ledwo znam, "na zywo" nie zlozyliby mi zyczen, nie rozmawiaja ze mna albo np. przechodzac przez korytarz szkolny udaja, ze mnie nie znaja. W ogole to nie jest potrzebne. Jesli ktos nie wie, ze ktos zmarl 7 lat temu, to znaczy ze przez 7 lat nie rozmawiali. Jaki jest sens skladac takiej osobie zyczenia? Glupie i tyle, a nie znak czasow. W social media jak w zyciu - niektorzy sa fajnymi ludzmi, a niektorzy zachowuja sie bez sensu. To nie jest tak, ze jak jest social media to jest przyzwolenie na glupote. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Holy Crap!
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89437939]Kiedyś w pracy podchodzi do mnie facet z cukierkami. W sumie nigdy z nim jakoś nie rozmawiałam. Człowiek zajęty nie ogarnęłam. Wzięłam cukierka i tyle. Dopiero po chwili oganęłam, że chyba miał urodziny i wypadało złożyć życzenia
![]() Jak ktoś chce się w coś takiego bawić to spoko... Może mam kołek w pupie, ale dla mnie bieganie z cukierkami, ogłaszanie wszystkim "hej mam urodziny" jest dziwne.[/QUOTE] U mnie znowu jest tak, że ktoś dowie się o urodzinach współpracownicy, weźmie na szybko kupi jakieś wino czy ptasie mleczko, złoży się na to z drugą osobą i szybciutko poleci składać życzenia. Potem wychodzą kwasy, bo my nic nie wiemy a ta osoba częstuje właśnie cukierkami i robi się niezręcznie. Jeśli już coś kupować, okej składka po 5 zł i dać od wszystkich, ale nie, po co, lepiej być lepszym od innych a my potem jak te ciołki stoimy. Jestem za nie obchodzeniem urodzin czy jakiś chrzcin dziecka w pracy, ale jestem introwertyczką i nie przepadam ma integracją ![]()
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
U mnie w pracy dostaje się prezent od firmy i nie ma problemów z ciągłymi składkami, prezent to bon na 50 zł do Empiku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Konto usunięte
|
Ja w ogole nie lubie swietowac urodzin w pracy. W jednej z poprzednich firm zazwyczaj szlismy do jakiejs salki, gdzie solenizantowi wreczano prezent, a on wyglaszal przemowe do calego zespolu. Moment, kiedy sama musialam to zrobic, do tej pory jest jedna z wiekszych moich pracowych traum (mimo ze milo wspominam i zespol, i firme).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 747bf32364fc13da37122d49c7e01f75501e8a1a_65540b783ff7c Czas edycji: 2022-12-13 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzeniona
|
Nie rozumiem totalnie idei świętowania urodzin w pracy. W moim zespole jest 20 osób, gdybyśmy to robili, to co chwila byśmy musieli komuś coś kupować i składać życzenia.
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Holy Crap!
|
[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89438002]Ja w ogole nie lubie swietowac urodzin w pracy. W jednej z poprzednich firm zazwyczaj szlismy do jakiejs salki, gdzie solenizantowi wreczano prezent, a on wyglaszal przemowe do calego zespolu. Moment, kiedy sama musialam to zrobic, do tej pory jest jedna z wiekszych moich pracowych traum (mimo ze milo wspominam i zespol, i firme).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Co można przemawiać z okazji swoich urodzin? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Również nie. Zresztą, jestem przeciwna wszelkim składkom z jakichś prywatnych okazji. Chyba, że to oddolna inicjatywa osób, które akurat się ze sobą jakoś bardziej kolegują.
#677 |
Konto usunięte
|
[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89438002]Ja w ogole nie lubie swietowac urodzin w pracy. W jednej z poprzednich firm zazwyczaj szlismy do jakiejs salki, gdzie solenizantowi wreczano prezent, a on wyglaszal przemowe do calego zespolu. Moment, kiedy sama musialam to zrobic, do tej pory jest jedna z wiekszych moich pracowych traum (mimo ze milo wspominam i zespol, i firme).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] oooo nieeee ![]() ![]() u mnie jesli ktos chce, to przynosi cos do jedzenia (niekoniecznie ciasto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
W obecnym miejscu pracy bardzo lubią świętować urodziny a nawet imieniny. Zawsze wtedy jest składka i coś się kupuje, najczęściej kwiaty. Niby spoko,ale co chwile jest na coś zbierana kasa, niby nie są to duże pieniądze,ale w ciągu roku się ładna sumka uzbiera. Ja na urodziny biorę wolne,więc mnie to omija,bo chyba niezręcznie bym się czuła.
Wysłane z mojego SM-M115F przy użyciu Tapatalka
#679 |
Zakorzenienie
|
U mnie z okazji urodzin się dostaje dzień wolny i nie przychodzi. Idealne rozwiązanie
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Konto usunięte
|
Na ogol, ze to cudownie miec taki wspanialy zespol xD tyle ze ludzie te przemowy ciagneli przez dobre 5 minut, ja pamietam ze na dzien przed urodzinami zastanawialam sie, co powiedziec.
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Dzik
|
Norwegowie maja hobby w postaci wygłaszania przemów. I tak, świętujemy urodziny w pracy. Czy mam pisać więcej?
![]() Moze tylko to, ze te piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, no ale są przynajmniej piękne. ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zasiedzenie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Też szliśmy do salki, ale tam obowiązkowo czekał na wszystkich poczęstunek przy stole przygotowany przez solenizanta ![]() ![]() Sent from my M2101K9G using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
![]() |
#683 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zadomowienie
|
[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89438006]U mnie tak bylo, zespol tez kolo 20 osob.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] U mnie w poprzedniej pracy było podobnie. Dział liczył około 12 osób. Prezent dla osoby, która odchodziła też trzeba było kupować. |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Konto usunięte
|
U mnie jest jak kto chce - część osób kupuje/robi jakieś ciasto i wtedy się składamy zespołowo na prezent, a część osób milczy w temacie urodzin i wtedy wiadomo nic się nie wydarza w związku z tym. Ja przygotowuję tort i dostaje prezent (bon - zazwyczaj średnio są one wartości 100-150 zł w zależności ile osób jest w biurze). Mam super ludzi i z chęcią obchodzę urodziny w pracy i tez nie zbiednieje jak kilka razy do roku dam te 10 czy 15 zł składki.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Konto usunięte
|
Ja zawsze robię ciasto na urodziny. Żadnych składek na szczęście nie ma.
![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
Nas w pracy jest tylko czwórka i urodziny są właściwie co równe trzy miesiące
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.